domingo, 28 de febrero de 2016

Corriols després de les pluges.

Últim cap de setmana de Febrer i segons els pronòstics meteorològics no gaire favorable per sortir en bici, ja que les pluges havien de ser generalitzades a la nostra zona. Però res més allunyat de la realitat.

La matinada de divendres a dissabte apareixen les pluges pronosticades, però un cop llevats sembla ser que el dia millora, el que fa que qui més qui menys surti una estona..... uns a rodar tranquil·lament i d’altres a fer ruta a “pinyó”.

Dissabte al vespre convocatòria de whatsapp amb poques respostes, esperant a veure si les pluges que es preveuen permetran sortir al matí.

A quarts de vuit en Jordi S diu que surt, de seguida s’hi afegeix en Joan B.... bona excusa per vestir-nos i anar cap a Argentona, amb la convicció que avui ens mullarem. Al cap de poca estona també s’apunta en Salva M. Així que a la Plaça Nova avui només serem 4.

Després d’esperar una estona a veure si algú més s’apunta, decidim sortir. En principi no tenim clar cap a on anar....potser a pujar cap a la bandera..... cap a Sant Carles?

Anem cap a l’Agility i riera amunt. Al final decidim anar cap a la riera d’Òrrius i començar apujar per la Via Romana, com sempre maleint als últims romans que hi van passar i no es van molestar a treure totes les pedres que es troben al mig del camí!!!

Sortim a la carretera de Parpers i anem a baixar cap a la zona de la Roca, per lo que farem un petit tram d’asfalt per agafar corriol passat el Jabalí de Oro.

Corriols de baixada en un estat fantàstic desprès de les pluges que ens porten cap a la zona de Can Cigala, on continuem fins a sortir altre cop a la carretera de La Roca.

La travessem i anem a gaudir d’un puja-baixa de corriols, passant pel de la creu on ens aturem per fer alguna foto, aprofitant que està fent un dia amb un cel sense núvols i un solet espectacular.




Continuem corriolejant per la zona, iniciant pujada guiats per en Joan B, amb alguns trams que feia temps que no ho passàvem, juntament amb algun petit tram nou.

A mitja pujada ens aturem a fer la primera visita cultural de la sortida...... la Pedra Forada de Can Planes, una pedra granítica foradada artificialment que sembla ser era utilitzada com a sepulcre. També se la coneix com a Pedra del Marxant ja que segons sembla hi havia un traginer que feia el camí d’Argentona a La Roca i s’hi posava a dormir abans i desprès de vendre la mercaderia.


Aprofitem per menjar alguna cosa.....


.... i fins i tot, en Salva M ha tingut un petit “déjà vu” que ha fet que mirés dins la roca no fos que trobéssim a en Rafael....


.... però no hi ha hagut sort, doncs en Rafael i en Toni continuen amb el seu entrenament personal de cara a la Transmaresme de la propera setmana. Si la setmana passada van fer d’Argentona a Pineda, avui han fet ruta cap a la Mútua, Sant Mateu, Vallromanes, el Mogent fins a Sant Adrià del Besòs i ruta de la Transmaresme fins a Argentona, acompanyats també per en Quim C.


Continuem la ruta de pujada fins a aturar-nos per veure la Font de la Mansa, una font situada a tocar d’un petit barranc, envoltada de pins i roures, on quasi bé no hi brolla aigua.


Desprès de la segona visita cultural del dia, continuem pujant en direcció a la pista de la Pedrera.

Farem un tros de pista en direcció al Merendero de Nostra Senyora dels Angels on agafem corriol  per tornar a anar cap a la carretera de Parpers.

Seguim en direcció al Pla de l’Espinal, on ens deixa en Jordi S que ja va tard.

La resta seguim cap a Sant Carles per anar cap a les Planes de Can Ribot. Volem acabar la ruta per l’alternativa, enllaçant amb els corriols del Pi Tort i baixant fins a Dosrius pel corriol del Pi Dret.

Per tornar decidim fer-ho per la riera de Dosrius, que potser hagués estat millor fer l’alternativa, doncs en aquest últim tram hem agafat més fang que en tota la resta de la sortida.


Sortim a la riera d’Argentona i tanquem la ruta de nou a la Plaça Nova.

En definitiva una bona sortida, amb un dia magnífic que ningú haguéssim esperat a primera hora del matí i ple de corriols en un estat perfecte.

El track:


Powered by Wikiloc

domingo, 21 de febrero de 2016

Turó de la Gola, per fi!!!

Un nou cap de setmana i dissabte sortida amb l’Oscar on vam poder comprovar que pràcticament tots els corriols de la nostra zona estaven marcats per la cursa X Trail Series de Taymory.

De fet, els organitzadors d’aquesta cursa de running han triat els 28 kilòmetres del bo i millor dels corriols de la nostra zona. Així que desprès de la convocatòria de whatsapp d’en Joan B per diumenge haurem de veure cap a on dirigim la sortida.

A les 8:00 ens trobem a la Plaça Nova en Joan B, Manel L, Jordi S, Quim C, Jordi F, Quim M, Salva B i un nou company, l’Enric T.

Avui falten alguns integrants del grup....en Salva M i en Francesc M descansant desprès de la sortida d’ahir per carretera.

 En Rafael F i Toni P, sembla que volen preparar-se bé per la Transmaresme del  06 de Març i han decidit fer el tram des d’Argentona fins a Pineda de Mar.... i pel que es veu, s’ho han passat d’allò més bé.


Nosaltres dubtem cap a on anar, però al final sucumbim als desitjos d’en Jordi F i anirem a pujar al Turó de la Gola. Així que sortim cap a la riera per començar a enfilar pujada per Can Comalada.

Corriols de pujada, passant per Can Bagot o els Porcs i continuem pujant cap a la caseta dels caçadors fins a sortir a la pista de l’Oasis. Un petit tram de la pista i trenquem a la dreta, enfilant pujada fins al Turó de la Gola.

Per baixar, ho farem pel corriol que ens dirigeix cap a la Pedrera de Ca n’Oms. Seguirem per anar a buscar el tram de corriols que ens va ensenyar fa poques setmanes en Joan V, que per cert també estaven marcats per la cursa, i això que no fa pas tant temps que estan oberts!!!

Seguim fent corriols cap a la zona de Coll de Bocs, fins a sortir a l’alçada del Nutrisport.

Encara és d’hora i decidim anar cap a la riera de Dosrius per anar a pujar cap a Can Belluguins, també anomenat Can Rigola o Can Misser Prats, on hem aprofitat per fer una petita aturada i fer la foto de rigor.... que per cert, davant l'absència d'en Salva M i en Francesc M, hem hagut d'arreplegar al primer que hem trobat, per no deixar la Cannondale d'en Jordi sense companyia!!!!


Continuem la ruta i aviat ens comencem a trobar amb els corredors de la cursa que pugen pels mateixos corriols que nosaltres, així que farem un petit tram de pista per no destorbar a la cursa passant pel corriol clàssic.

Agafarem el corriol més endavant que ens puja fins a la cadena, on ens hauran de deixar en Jordi P i l’Enric.

La resta seguim pujant i anem a fer l’alternativa de Can Ribot fins a sortir a les planes. Continuem cap a Sant Carles, fent tot un seguit de corriols per anar a buscar l’entrada del corriol d’en Jordi Cid.

Baixada ràpida cap al Mogent i un  cop a baix anem cap al Polígon Industrial. En principi pensàvem anar a pujar com la setmana passada, passant pel conill i l’ermita de Santa Maria de Malanyanes, però potser se’ns faria massa tard, així que decidim pujar pel polígon, passant pel Bosc de Can Recorda, anant a parar altre cop al corriol d’en Cid, per fer-lo de pujada.

Sortim a la carretera i ens dirigim cap al Pla de l’Espinal. D’aquí cap a Parpers, buscant el Pessebre. Però avui no baixarem per la Mercé, sinó que agafarem corriol de la dreta que ens ha de baixar cap a Can Rovira, passant per l’entrada del corriol dels Galzerans.

Ja només queda acabar de baixar fins a la riera de Riudemeia, Bell-Racó, riera d’Òrrius i cap a casa.

En definitiva una altra bona sortida, plena de corriols i que ara ja podem gaudir-los en un estat immillorable.... i si en el grup hi ha “currantes” que s’aturen a treure branques i trossos d’arbres del mig dels corriols, millor que millor!!!


Segons el GPS uns 36 kilòmetres amb 1039 metres de desnivell positiu.

El track:


Powered by Wikiloc

martes, 16 de febrero de 2016

CABRERES 2016 (28-29 Maig)


Algu s'hi apunta?





domingo, 14 de febrero de 2016

Fang, arrels i pedres.

De nou cap de setmana per gaudir del btt.

Dissabte havíem quedat amb en Jordi S per sortir, però al final no ha pogut ser. De totes maneres a les 8:00 a la Plaça Nova em trobo amb en Pepe C, Oscar, Carlitos, Josep i Fernando i m’uneixo a ells.

Fem sortida cap al corriol de la Creu de la zona de la Roca. Així que sortim cap a la riera, direcció riera d’Òrrius. Enllacem amb el tram de la Prehistòrica que ens puja cap a la pista de la Pedrera, passant per Can Vinyamata.

Un cop a dalt, fem corriols de baixada cap a la zona de la Roca, passant pel corriol de la Creu. Avui sí que ens hi parem per fer unes quantes fotos...



Seguim fent corriols de baixada fins a sortir a la carretera de Parpers. La travessem i comencem trams clàssics de pujada que ens porten al Pla de l’Espinal.

Seguim cap a Parpers, per anar a buscar el Pessebre i baixar pel corriol de la Mercé.


Una bona sortida, amb un estat del terreny perfecte.

Segons els GPS uns 29 kilòmetres amb 695 metres de desnivell positiu acumulat.

El track:

La nit de dissabte a diumenge es preveu plujosa, però el whatsapp no para de sonar i sembla ser que al grup hi ha moltes ganes de sortir.

 Les previsions no fallen i plou a mitjanit i matinada. Malgrat tot, el dia s’aixeca clar i sembla que les pluges no tornaran fins a la tarda de diumenge.

A les 8:00 a la Plaça Nova ens trobem en Joan B, Toni P, Manel L, Quim C, Jordi S, Salva M, Quim M, Jordi T, Rafael F, Jordi F, Francesc M, Quico, Javier i Salva B..... 14 bikers, no està gens malament!!!

Primers dubtes cap a on anar, uns diuen d’anar cap a la zona del Turó de la Gola, Ca n’Oms, però potser amb les pluges caigudes hi haurà molt de fang? Així que triem anar cap a la zona del Bosc d’en Ruscalleda....potser no hi haurà tan fang, però les pedres i arrels com estaran?

Sortim direcció riera d’Òrrius, per pujar fins a Can Rovira i a l’igual que ahir fer els corriols de pujada passant per Can Vinyamata  i sortint a la pista de la Pedrera.

Seguirem corriols cap a Sant Bartomeu. En aquest tram hem tingut l’anècdota divertida de la sortida.....hem pogut comprovar que les noves Cannondale són d’una pasta especial.  Mentre les bicis normals necessiten un tren de rentat amb aigua vaporitzada per no fer malbé coixinets i retens, elles aprofiten els bassals del camí per rentar-se soletes....


... amb el biker inclòs!!!


Un cop net i polit, seguim fins a la ermita de Sant Bartomeu de Cabanyes, on ens han de deixar en Jordi S i Jordi T doncs avui no disposen de un “bonobici” gaire llarg.


La resta seguim per iniciar tram de corriols de baixada cap a la zona del Bosc d’en Ruscalleda. 

Aquests trams estan plens de pedres i arrels que avui s’han de fer amb més cura. De totes maneres són uns 2,5 kilòmetres de divertits corriols fins a sortir a la Pedra de l’Oreneta.


Parada per menjar alguna cosa i fer petar la xerrada...


...fer les fotos de rigor,


.... i alguns fins i tot practicar una mena de ball a mig camí entre el cancan i la dansa de la pluja!!!


Ja que hi som ens acostarem fins a la Pedra Forada de Can Gol, doncs sempre hi ha algú al grup que no hi ha anat mai.

La veritat que es digne de veure la feinada que devien tenir els antics habitants de la zona per arribar a fer la cavitat dins la pedra. Segur que si haguessin sabut que un dia serviria perquè en Rafael F i en Salva M fessin no se què al seu interior, s’ho haguessin pensat dos cops!!!


Ara toca pujar, però en Francesc M i en Javier tenen tard i ens deixen.

La resta anirem enllaçant puja-baixa de corriol fins a sortir a la carretera que baixa a La Roca. La travessem i farem corriols de baixada direcció al Mogent, seguint cap a Santa Agnés de Malanyanes.

Aquí ja toca pujar cap a Sant Carles, passant per l’Ermita de Santa Maria de Malanyanes. Els trams finals, guiats per en Toni P, han estat una mica diferents del que és habitual, però hem arribat a sortir a la zona de Sant Carles, passant arran de la casa de Can Poc Gros.

Seguim cap al Pla de l’Espinal i per acabar, avui farem alguna cosa diferent, així que baixarem fent corriols fins a travessar la carretera de Parpers i baixarem pel corriol del Koala fins al Xaragall de l’Espinal.

Riera d’Òrrius i cap a Argentona.... i per les fotos sembla ser que alguns han seguit corriolejant fins a la Plaça Nova.





Segons el GPS una mica menys de 36 kilòmetres amb 870 metres de desnivell positiu. Potser una ruta no tan exigent com ens tenen habituats, però plena de corriols divertits.

El track:

Powered by Wikiloc

domingo, 7 de febrero de 2016

Anada de nou al "Pit i Collons"

Nova convocatòria de whatsapp per diumenge, malgrat que pronosticaven pluges per primer cop en molt de temps.

Al llevar-nos encara cau una minsa pluja....tots pendents de la tele per veure si els pronòstics del temps coincideixen amb els d’en Joan B.

De seguida quedem que la pluja ja es retira i ens permetrà al menys intentar iniciar una nova sortida. Bé, no tots.... en Rafael F prefereix quedar-se al llit per por de no quedar una mica xop al passar pels corriols, jajajajaja.

A les 8:00 puntuals a la Plaça Nova ens trobem en Joan B, Manel L, Pere B, Salva M, Francesc M, Quim M i Salva B.

La sortida d’avui anirà encaminada a tornar a repetir el corriol “Pit i Collons” que vam fer la setmana passada a la Montaltbike, però aquest cop mirant de no posar peu a terra.

Sortim cap a l’Agility, travessem riera i seguim en Joan B que ens guia cap al Parc Forestal, passant per trams de pista i corriols, però aquesta vegada el més ràpid possible ja que el corriol al que ens dirigim està força allunyat de la nostra zona.

Sòn els 5 primers kilòmetres de pujada de la sortida. Travessem el Parc Forestal i pugem per pista cap a Can Bruguera i seguim fins ala urbanització de La Cornisa a l’alçada del corriol del Cabró.

Aquí ja enllacem amb el recorregut de la Montaltbike 2016, baixant cap a la Riera de Can Rimbles.

Seguim el recorregut de la cursa per anar fins el Torrent de Rupit, amb una petita variant de corriol de baixada que hem trobat a l’alçada d’on estava situat el 2on. avituallament de la cursa.

Un cop arribats al Torrent enfilem pujada cap a la Creu de Rupit, on hem aprofitat per parar una estona, menjar alguna barreta i recuperar  forces per les pujades que ens esperen.




Agafem corriol de pujada que ens deixa a la part final de la pista de la Pedra de la Ferradura.

Fem trams de baixada i pujada, amb parada per fer fotos....



..... fins arribar al corriol destí de la sortida. Avui ja no hi és la pancarta del Xurribikers anunciant la pujada, però encara la tenim força fresca a la memòria.

La veritat que avui, havent-hi passat abans, sense aglomeració de gent, amb menys kilòmetres a les cames i amb el terreny en millors condicions gràcies a la pluja, el corriol no ha semblat tant dur com la setmana passada.

Segur que els que no la van fer la setmana passada, hauran pensat que som uns exagerats..... però el que és segur que la majoria no la vam fer tota sencera dalt de la bici!!!

Un cop a dalt, hem decidit anar cap a Supermaresme. Estàvem molt a prop, però ens ha costat una mica trobar el bon camí.

De fet, en aquests trams hem tingut l’avaria mecànica de la sortida, trencament de la cadena de la bici d’en Joan B. Aturada per posar tanca ràpida. 


Mentre estem aturats comença a caure una fina pluja, però no és suficient per no deixar-nos continuar.

Un cop arribats a la Urbanització Supermaresme, anem a fer corriols de baixada iniciats just a tocar de la casa d’en Jorge Lorenzo. Com vam comprovar diumenge a la cursa, són corriols plens d’arrels que avui es tenien de fer amb una mica més de compte.

Sortim a la zona d’Onze Pins de Llavaneres, continuant cap a la Hípica i anant a buscar l’entrada de Santa Mónica.

Pujarem i enllaçarem amb el Tintorer curt fins a sortir a la pista de la Font del Malpàs. Seguirem la pista altre cop en direcció a la Cornisa. Ja no passem pels corriols, doncs se’ns està fent tard.

Abans d’arribar al trencall per pujar cap a Can Bruguera ens deixen en Joan B i en Pere B que van tard i baixaran cap a Mataró.

La resta pugem cap a Can Buguera, seguint la pista cap al Parc Forestal i anant a acabar la ruta baixant pel corriol d’en Joan B fins a sortir a la riera a l’alçada de l’Agility.

Segons el GPS uns 39 kilòmetres amb 1520 metres de desnivell positiu.

Avui ha estat una sortida amb més pista del que estem acostumats, però amb trams de corriols divertits i desprès de molt de temps, amb un estat del terreny perfecte pel btt,

El track:

Powered by Wikiloc