jueves, 19 de septiembre de 2019

Ens han arrabassat l'anti-29!!!

Estem a mig Setembre i entre setmana ens arriben males noticies...les "brigades" que treballen destruint els corriols que ens envolten, sembla ser que ja són a la zona de l’anti29. No ens ho podem creure, seran capaços de fer malbé un dels corriols més nombrats i que ha fet gaudir a la majoria de bikers del Maresme?

Aquest dissabte ho comprovarem. De moment quedem a la Plaça Nova en Pere C, Pepe C, Josep, Xavi B, Robert D, Jordi S i Salva B.

Comencem dubtant cap a on iniciar el recorregut d’avui. El que de seguida queda clar que s’ha de rodar una mica per anar escalfant cames, així que no fem cas a en Jordi S, com casi sempre, jajajaja....rodem riera amunt i fem tota la riera fins a Dosrius.

Seguim vorejant el Torrent dels Rials i ens enfilem cap a la carretera per entrar al Sot de Can Bosquets on comencem a fer el Dragon Khan de pujada. En principi es passa pels trams més clàssics, però no podem deixar de fer algun petit corriol alternatiu que ens suposa un grau més d’exigència que alguns paguem en forma de petita “pájara”, i que provarem de posar al seu lloc amb una petita aturada del grup.



Reprenem la marxa i seguim enfilant-nos cap dalt de la Torrassa del Moro...


... per de seguida anar a buscar corriols de baixada que fem ràpidament fins a sortir a la pista del Camí  del Coll a l’alçada de l’ermita.

Rodem per la pista cap a la Pedrera dels Dous i ens deixem caure cap a la carretera, on dubtem si entrar al corriol de Ca l’Arumí. Al final ho descartem per la presència de cartells anunciant batuda del senglar, i veient la mena de caçadors que volten pels nostres entorns, tampoc val la pena jugar-te la pell, així que trenquem a l’esquerra i ens enfilem pel sender que ens puja cap a Sant Carles.

A l’arribar dalt de la urbanització, aprofitem la presència d’altres bikers per a que ens facin una foto de grup, que enviem a la família Llagostera que avui no ens ha pogut acompanyar a la sortida per tenir obligacions familiars del tot ineludibles. Pobre fotògraf, encara deu estar pensant: “Quina colla de ximples, això ho explico i no s’ho creuen!!!”.


Continuem i fem corriols i senders travessant el Bosc de Can Poc fins a sortir al Pla de l’Espinal...i d’aquí, ens deixem caure cap al Coll de Parpers, per travessar la carretera i agafar el corriol que ens puja altre cop cap a la pista tot just per sota de l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels.

Rodem per la pista fins a l’entrada de l’anti29. Ens hi fiquem de cap, a veure com ho trobem. Els primers trams estan com sempre, però abans d’arribar a l’enllaç del corriol de les Carboneres ja ens donem de nassos amb els primers trams de corriol a mig desfer...


...i a pocs metres ja és impossible continuar....


...som grans i no hi ha coses més importants per posar-se a plorar, però no deixa que et queda un mal cos i una sensació de cabreig pensant que les administracions t’han prohibit una i altra vegada poder passar per aquests trams en qualsevol pedalada, argumentat erosió, protecció de flora i fauna,... i ara s’ho carreguen de la nit al dia.

                 

Només podem estar una petita estona aturats contemplant el desastre, abans de baixar un petit marge que han deixat les màquines, portar les bicis a braços uns metres buscant enllaçar amb l’antic corriol de les Carboneres, que al final trobem i, altre cop dalt de les bicis, fem fins a sortir per sobre de Can Vinyamata. Ves a saber si haurà estat l’últim cop que s’hi pot passar?

Ara ens deixem caure pels corriols que ens portaran fins a Can Roviró, on hi trobarem les màquines causants d’aquestes destrosses, que pel que es veu ni els dissabtes s’aturen.

Baixem cap a la riera de Riudemeia i ja amb la feina feta rodem tranquil·lament cap a la Plaça Nova, on gaudim de l’esmorzar de costum. I mentre estem entaulats tenim una de les millors noves del dia, la presència d’en Rafael F que s’acosta a saludar-nos.... Crack, a millorar-se i en poc temps et volem veure altre cop donant guerra sobre la bici!!!


I diumenge ni podem faltar a la convocatòria d’en Joan B i aquesta setmana ja es va notant que les vacances s’han acabat. Som, en Joan B, Francesc M, Salva M, Enric T, Robert D, Pere B, Quim M, Toni P, Jordi S i Salva B.

Igual que dissabte, sortim cap a l’Agility i rodem riera amunt, però avui ho fem cap a la riera de Riudemeia, enfilant-nos cap a Can Roviró.

En aquest tram ja va sent costum que en Toni P agafi drecera per fer alguna foto...


...i fins i tot petit video.




A Can Roviró ja no hi son les màquines, però ja veiem que el corriol que puja directe cap als Galzerans s’ha convertit en pista, així que trenquem a l’esquerra, que sabem que encara gaudirem dels corriols que ens pugen cap a Can Vinyamata.

Deixem de banda el corriol de les Carboneres i seguim recte pujant fins la pista de la Pedrera. 


Un cop dalt, també sembla ser que els corriols que fem normalment travessant el Bosc de Can Païssa son plens de restes del brancam que han tallat als treballs de desforestació. Així, com no volem empènyer la bici, farem algun tram de pista de baixada, amb algun corriol intermedi de pujada, per acabar enllaçant amb l’entrada del corriol de l’Amic Invisible.

De totes maneres, en aquests trams també algun arbre caigut ens farà la guitza i haurem de passar les bicis per sobre, i així podrem comprovar quina és la que pesa menys de totes.


Ara sí, estem a la zona del Bosc de Can Planes i gaudirem d’aquest divertit i tècnic corriol, que enllacem amb el The Rock. A la sortida, en Robert ens ha de deixar, avui té tard i remunta cap a Sant Bartomeu.

La resta continuem cap a l’entrada del corriol Gravetat Zero, però no hi entrem. Agafem trencall a la dreta i deixem que en Salva M ens faci de guia, no en va ens trobem a la seva zona de confort. Fem divertits corriols que ens baixen cap a la casa de Can Planes, on encara allargarem una mica més de corriolejar fins acabar sortint a la carretera de Parpers, a tocar de Can Companys.

Travessem la carretera i ens endinsem al Torrent de Sant Miquel que anirem fent tranquil·lament, abans d’entrar al sender que ens puja cap al Pla de l’Espinal.

Un cop dalt i per no repetir la tornada de dissabte, ens deixem caure fins l’entrada del corriol de la Font del Llorer, amb la incertesa de saber com ens el trobarem després de les pluges i ventades de les últimes setmanes. Ens hi endinsem i podem fer ràpida i divertida baixada, sense trobar cap entrebanc.
A la sortida, entrem al Xaragall de l’Espinal, i altre cop sorpresa de trobar-nos tot el tram sense cap arbre ni esbarzer que ens impedeixi baixar amb fluïdesa.

Un cop al Bell Recó, tornada per la riera cap a la Plaça Nova, on tornarem a gaudir de la presència d’en Rafael F, que sembla ser que ens enyora una mica, jajaja.

I recordeu, arriba la tardor i és hora de ser previsors, qui vulgui llenya per la llar de foc, a l'anti-29 podeu trobar alzina de la millor qualitat apilada per tot arreu.


Bona sortida, on ha quedat demostrat que el biker és molt més important que la bici...i si no, li pregunteu a Sir Henry T, que avui ha rodat tot el matí amb la Ritchey 26" de ferro, amb plats més grossos que una parabòlica....deixem-nos de carbono, 29”, monoplat, 11-50, Fox.... unes bones cames i molta tècnica són més que suficients per fer bon btt!!





No hay comentarios:

Publicar un comentario