viernes, 16 de agosto de 2013

[Argentona BTT] Mitja ruta 47 a Àger (La Noguera)

Aprofitant una estada d'uns dies a Guàrdia de Noguera, tocava fer una sortideta en btt per aquestes contrades.

Bici de lloguer a Grimpada.org (un ferret "decarton" justet justet) i en el Garmin la ruta 47 del centre BTT de la Noguera, a Àger).

Per evitar la solana, vaig sortir del centre BTT a les 07:30 i molt bé, tota l'ascensió a l'ombreta amb un airet que feia goig. Deu n'hi do el paisatge !

A l'hora i mitja inicio el descens, deixo enrera el castell de Sant Llorenç primer, el Pla de Sant Lluis després i poc després enfilo una trialera molt tècnica que baixa molt picada fins... el barranc de La Pardina. Desafortunadament, allà el Garmin era incapaç de trobar el track: massa rebots per les parets del barranc i ni forma d'encertar-la. Mai més carregaré en el GPS una ruta "de 500 punts compatible amb la majoria de dispositius", de wikiloc. Per sempre més rutes en segments de 500 punts. I si no hi entren al dispostiu, per reis Garmin nou.

Així que rai, mitja volta, escalar la trialera amb la bici al damunt, i desfer cami de tornada fins trobar la carretera del Coll d'Ares i baixar cap a Àger.

Tot i aixì, una sortida molt xula, però també una llàstima perquè ja ho tenia tot pujat i la resta era tornar en cercle baixant i planejant (la majoria).

Si algun dia torno per aquí, que és possible, reintent.

BIKERS
Me alone

DADES

  • Distància: 36 km
  • Alçada acumulada: 1.088 m
  • Temps: 4 hores i 15 minuts (inclou una horeta cercant el track perdut... sense èxit)


TRACK



EL MILLOR DE LA SORTIDA

  • Encara que la bici era un ferret, tenia dues coses que em van anar molt bé:
  • Una suspensió al davant (una Tora atrotinada) que es podia bloquejar. Ni punt de comparació pujar amb la meva Reba permanentment desbloquejada a pujar amb una bloquejada.
  • Uns pedals mixtes: per una banda automàtics, per l'altre no. La part que no anava molt bé per recuperar l'equil·libri en els trams de descens molt tècnics en els que habia fet peu. 
  • El paisatge a l'anar agafant alçada mica en mica és espectacular.




EL PITJOR DE LA SORTIDA

  • Sens dubte haver carregat el track simplificat i no poder seguir-lo des del Barranc de La Pardina.
  • La bici era rígida i amb un seient no massa bo. El que guanyava al pujar amb la supensió de davant bloquejada, ho perdia (i molt) en confort. Claríssim que "res com la teva pròpia bici" quan la tens ajustada a la teva mida, posició i estil de conducció.
  • La dolentíssima (pràcticament inútil) senyalització de la ruta. No sembla que els preocupi massa  a la gent del centre BTT. I és una llàstima que no estiguin al cas d'això.



FOTOS

Argentona BTT

Argentona BTT

Argentona BTT

Argentona BTT

Argentona BTT

Argentona BTT

Argentona BTT

Argentona BTT

Argentona BTT

By Argentona BTT















No hay comentarios:

Publicar un comentario