domingo, 5 de noviembre de 2017

Sortides a la Roca d'en Toni i Torrassa del Moro.

Deixem enrere Octubre i comencem Novembre amb dia festiu on tenim una bona oportunitat de cremar els panellets menjats durant aquests dies.

A les 8:00 a la Plaça Nova ens trobem en Pepe C, Oscar E, Josep, Manel V i Salva B.

Cada cop s’acumulen més les sortides i és complica el decidir cap a on dirigir-les, doncs els corriols i senders són els que són i no repetir rutes és cada cop més difícil.

Sortim cap a l’Agility i mentre rodem riera amunt de seguida decidim que avui començarem anant cap a Òrrius.

Travessarem la carretera i seguim cap al Bell-Racó per continuar per la riera de Riuemeia.

 Tot just abans d’arribar a Can Riudemeia ens començarem a enfilar per corriols amb el dubte de si acabarem pujant fins al dipòsit de sobre les Ginesteres, però de seguida s’esvaeixen els dubtes. Fem un petit tram de pujada pel corriol, per tornar-nos a deixar caure fins a sortir a la pista que anirem resseguint de pujada mentre anem travessant la Brolla de Riudemeia, per acabar sortint altre cop a la pista de la Riera d’Òrrius.

Anem rodant per la pista fins arribar a l’Escola de Trial d’Òrrius. No travessarem l’esplanada, sinó que farem pujada per l’asfalt fins entrar al bell mig d’Òrrius.

Ens deixarem caure per asfalt i passarem per sota l’Escola Francesc Macià on tornem a fer petit tram de pista abans de trencar a la dreta per endinsar-nos en corriols de pujada pel Torrent de Palomeres i que normalment resseguim fins al final sortint a la pista de Sant Bartomeu.

Mentre anem pujant decidim que ens acostarem fins a la Roca d’en Toni, així que no farem la pujada del torrent fins dalt de tot, sinó que trencarem abans a l’esquerra per sortir altre cop a pista tot just a sota de Ca la Mort i que anirem pujant fins a sortir a la Plana del Fum.

Anirem resseguint la pista fins a pujar a l’encreuament de Can Camat Vell, on trencarem a la dreta per seguir pujant per la pista fins a Ca l’Arcís on la pista es converteix en baixada fins a arribar al Dolmen de Can Boquet, més conegut com la Roca d’en Toni.


Segons es diu, data  entre el 2200 i 1800 aC. Es tracta d’un monument funerari i segons els estudiosos es creu que es tracta d’un enterrament destinat al clan familiar d’algun cabdill important. Es diu que el nom de Roca d’en Toni és degut a que el propietari dels terrenys era un pastor anomenat Toni Puig.

Desprès d’una estona de xerrada reprenem la marxa i ho fem baixant per la pista cap al Restaurant-Hípica de Cal Senyor on ens endinsarem en corriol que ens anirà pujant fins a tornar a sortir a la pista juts per sota de Ca l’Arcís.

Desfem el camí per pista altre cop cap a Can Camat Vell i aquest cop trencarem a la dreta per anar cap a Coll de Porc on no trigarem gaire en deixar la pista i entrar en divertits i treballats corriols que travessant el Bosc de Can Cardí ens porten a sortir a la pista de Can Blanc.

Ara ens toca remuntar un mica per la pista, però no trigarem gaire en tornar a corriolejar per la zona i per fer-ho entrarem als corriols que baixen cap a Ca n’Altafulla. Portem unes quantes sortides passant per aquests corriols tant de pujada com de baixada, però avui baixant l’hem gaudit de valent.

Un cop a baix, agafem la pista a la dreta per rodar un petit tram en busca de corriols que ens acabaran baixant cap a la riera de Clarà on seguirem fins a sortir a la urbanització de Can Raimí.

Fem tram asfaltat per la urbanització tot vorejant la riera i per evitar rodar per la sorra de la riera ens endinsarem en corriols paral·lels que travessen el Bosc d’en Cabot, però al tram final no hem aconseguit enllaçar amb el Torrent de Can Manreset amb lo que ens veiem obligats a fer els últims metres per dins la riera abans de arribar a l’esplanada del Centre d’Atenció d’Animals Domèstics.

D’aquí només queda acabar rodant altre cop cap a Argentona que ja hi ha gana i ens hem guanyat l’esmorzar.

Dissabte torna a haver-hi jornada de btt i puntuals a les 8:00 ens trobem a la Plaça Nova en Pere C, Pepe C, Josep, Manel V, Robert D, Jordi S i Salva B.

També ens trobem a en Francesc M i Kiko P, però avui no anirem junts. Sembla ser que dirigiran la seva sortida cap a Burriac.

Nosaltres sortim cap a l’Agility i rodarem riera amunt mentre anem escalfant cames i decidim cap a on dirigir la sortida d’avui.

En principi travessarem la carretera i seguim cap a la Riera de Riudemeia. En principi volem pujar cap a Sant Carles, així que començarem entrant a pujar pel Torrent del Fondo de la Gallega, on trencarem a la dreta per enfilar corriol de pujada fins arribar al trencall de la Vía Romana.

Com aquesta opció ja la vam fer fa poc i no és que sigui de les nostres preferides, per no dir-ho d’una altra manera, trencarem a la dreta per pujar en direcció al corriol del Gas tot passant just per sobre de l’entrada del Túnel de Parpers.

L’opció del corriol del Gas de seguida la descartem i és que l’últim cop que hi vam passar estava força tancat pels matolls, així que avui no ens hi aventurarem. Continuarem pujant per corriol cap a la part de dalt del corriol del Koala on aprofitarem per reagrupar-nos.

Continuem pujant per travessar la carretera de Parpers i tornar a fer corriols que ens han d’acabar pujant cap al Pla de l’Espinal. En aquest tram farem una petita variant que ens ensenya en Robert D, un petit tram de corriol de pujada tècnic i força verge encara, però el més important, malgrat ser curt i exigent, és ciclable.

 Un cop a dalt decidim que anirem cap a la Torrassa del Moro i dubtem com arribar-hi, però de seguida ens posem d’acord o al menys no costa gaire convèncer al grup de que reemprendrem la sortida travessant el Pla de l’Espinal, per fer corriols dins el Bosc de Can Forns i començar a pujar cap a la part de sota del Turó dels Castellans.

Aquí farem un petit tram de pujada per la pista on de seguida trencarem a l’esquerra per entrar en corriol que ens va ensenyar en el seu dia en Joan V i que gaudirem baixant per dins del Bosc de Can Poc.

Continuarem travessant el Bosc de Can Recordà on farem cas a en Jordi S per endinsar-nos a fer el corriol de la Pistola, al menys sabem que aquest és completament ciclable. Mentre recorrem aquest corriol ens anem trobant amb alguns apagallums aïllats al mig del bocs i alguns trams on els senglars hi han fet de les seves, encara que només han aconseguit malmetre els vorals del camí.

Acabarem sortint a la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes, que haurem de travessar per llençar-nos a ràpida baixada cap a Ca l’Arumí.

Un cop aquí i reagrupats, a en Jordi S els compromisos familiars el reclamen i ens té que deixar.

La resta travessem al carretera i comencem a pujar per asfalt cap a la pedrera dels Dous. De les diferents opcions que tenim per pujar cap a la Torrassa avui triarem la més clàssica de totes. Pujada per la pista que passa pel costat de la casa en ruïnes de Can Puigvert on trenquem a l’esquerra per seguir pujant per la pista. El tram final fins dalt de la Torrassa el fem per corriol. Ha estat una pujada que ens ha fet recordar les primeres sortides del grup de ja fa uns quants anys, de fet era el que fèiem diumenge sí, diumenge també.


Un cop dalt, aprofitem per aturar-nos una estona per recuperar forces i fer alguna foto.



Reprenem la sortida fent el primer tram de baixada cap al Pla de la Bassa del Llop, però enlloc d’anar a buscar l’entrada habitual a l’inici de la pista que baixa cap a l’Ermita de Sant Sebastià, agafem pista a l’esquerra i baixem per buscar l’entrada al corriol  del Dragon Khan, que comença a baixar travessant la zona del Penjat dels Garrofers.

I és que posats a fer una segona part de la sortida clàssica, aquesta baixada també és la que fèiem als nostres inicis i ens permet anar baixant tranquil·lament, sense trams complicats fins a tornar a enllaçar els últims trams del Dragon Khan que fem habitualment. En aquests trams finals ja deixem de banda la tranquil·litat i fem ràpida baixada gaudint al màxim del seu divertit traçat.

Acabarem baixant fins a Dosrius per la riera del Far i ja posats a fer clàssics, tornarem cap a Argentona per la riera, deixant les alternatives per altres sortides.

Al final ens ha quedat una sortida força divertida que hem culminat amb un esmorzar entaulats al bar del Centru, recuperant forces per la sortida de diumenge. Però això serà demà i aquesta setmana mereix una crònica apart.




Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario