martes, 4 de junio de 2019

Corriols tranquils per Dosrius i diumenge Burriac...

Em acabat Maig amb molt bones sortides i entrem de ple al mes de Juny que mirarem que sigui com a mínim igual.

De moment com cada dissabte el gruo Bicigaló ens trobem a la Plaça Nova. Aquesta setmana som en Pepe C, Pere C, Jordi S, Manel V, Robert D, Jordi F, Jordi T i Salva B.

No volem tornar molt tard, així que mirarem de no allunyar-nos molt, de moment sortim cap a l’Agility i rodem riera amunt cap al Bell Recó, per entrar al Xaragall de l’Espinal i començar a enfilar-nos pel Xaragall de Can Pins, on ja han tret l’arbre a mitja pujada que feia inevitable posar peu a terra.

Un cop a dalt ens dirigim cap al corriol de l’Alternativa de la Font de Javà. Corriol que també és net d’arbres caiguts, i que ens pujarà fins a Can Ribot, on reculem un tram de la pista fins a entrar al corriols alternatiu que ens puja fins a les Planes.

Aquí ens deixarem caure cap al corriol del Pi Tort, i mentre baixem podem comprovar que s’estan duent a terme treballs de desforestació i tot i que encara no han acabat amb aquests trams de corriol, potser no ens queda gaire temps per a seguir gaudint-los.

Nosaltres a la nostra, així que enllacem un tram del corriol del Pi Tort fins a trobar l’entrada del corriol del Pi Dret on ens reagrupem abans de deixar-nos caure cap a Dosrius. La baixada ja no és tan ràpida com mesos enrere. L’estat aixaragallat i l’amplada del manillar de les 29” compliquen la baixada, així que mirarem de baixar combinant velocitat i prudència, que ens garanteixi arribar a baix sans i estalvis.

Ara ens toca vorejar la riera dels Rials cap a la Font del Sot, doncs ens dirigim a fer el corriol del Gorro de pujada, però abans d’endinsar-nos-hi, aprofitarem per fer la foto de la sortida......


....sí, encara que no ho sembli, hi sortim tots....i sense la ajuda de ningú!!!


....només amb la destresa d’en Jordi T. Haurem de comprar un petit trípode per a les sortides, que tampoc deu ser tan car!!!

Reprenem la sortida i comencem a enfilar-nos tot xino-xano pel Gorro fins a sortir a la pista tot just a l’entrada del corriol del Pi Tort, però com no volem repetir trams que hem fet fa una estona, seguirem pista amunt cap a les Planes de Can Ribot, per seguir travessant la Urbanització de Sant Carles, acabant deixant-nos caure cap al Pla de l’Espinal.

Continuem rodant cap al Coll de Parpers, per travessar la carretera i anar cap a la part de sobre del Pessebre, abans d’enfilar-nos pel corriol que ens puja a la pista tot just a la zona de l’Àrea de Picnic de Nostra Senyora dels Àngels.

Seguirem per la pista fins a l’entrada dels Galzerans, per com sempre, gaudir d’una ràpida i divertida baixada pel seu sinuós traçat, enllaçant amb el corriol que ens baixa fins a Can Roviró.

La feina ja està feta, ens queda baixar cap a la riera de Riudemeia i tornar rodant tranquil·lament per la riera....i avui tots contents....hem fet corriols i tornem d’hora per a esmorzar.....en el fons som com la canalla!!!

Diumenge, altre cop trobada a la Granja.com responent a la convocatòria d’en Joan B. Aquesta setmana som en Joan B, Salva M, Toni P, Pere B, Javier i Salva B.

Desprès d’un cafetó que ens ajudi a treure les lleganyes, comencem la sortida i avui ho farem dirigint-nos cap a la zona de Burriac. Ves tu quins ous!!! Cada diumenge en Jordi S ho proposa i no li fem cas, i avui que no hi és.....

Apa, a travessar Argentona cap a la zona de l’antiga caserna de la Benemèrita. Deixem l’asfalt travessant el Torrent de Can Riera i entrem en corriols de pujada que travessen entre Les Encantades i Madà, i que anem resseguint cap a Santa Elena d’Agell.

Seguim enfilant-nos per corriols, passant per alguns petits trams en que hem de posar peu a terra per les moltes branques tallades que hi ha barrant el pas i d’altres que no som capaços de fer sobre la bici, fins a sortir a la pista que ens puja cap a la Pedrera d’en Serra, on aprofitem per aturar-nos a refer forces i fer la foto de la sortida amb Burriac de fons.


Reprenem la sortida pujant uns metres per la pista, abans de deixar-nos caure  altre cop per corriols cap a la Font Picant de Cabrera.

I un cop aquí no tenim cap més solució que fer pista amunt i avui el sol ja comença a escalfar, amb lo que la pujada encara es fa més feixuga. Pugem cap a la Creu de l’Avellà i amunt cap al Turó de la Cirera.

Als metres finals ens creuem amb en Jordi F que avui ha sortit a córrer amb el grup de runners del GMA.


Ja portem força pista, així que deixarem que en Joan B ens endinsi en un corriol de baixada que abans d’entrar ja dubtem que hagi millorat el seu estat, i dit i fet, a poc d’entrar ja trobem uns grans xaragalls que ens obliguen a fer peu. Un tram més endavant podem tornar a pujar a les bicis fins acabar baixant a la pista del Camí del Mal Pas.

Ara ens toca rodar per la pista cap al Coll de Gironella i de seguida altre cop corriols cap a la Mútua fins acabar de baixada sortint altre cop a la pista tot just al costat de les restes de Can Genís, abans de seguir pujant per la pista cap a Coll de Bocs, on tornarem a entrar en zona de corriols.


Desprès de la foto, a resseguir els divertits corriols travessant el Bosc de Can Cardí fins a sortir a Can Blanc, on tornem a fer un petit tram de pista cap a l’entrada del corriol del Roure i ara sí.....ràpida baixada per la zona de la Vinya del Truc cap a Ca n’Altafulla.

Un cop a baix, més o menys tots sans i estalvis....


....ens reagrupem i seguim rodant per la pista cap a Òrrius, on travessem la carretera i pugem cap a Can Guineu, enfilant-nos pels corriols cap al Turó d’Aquença, abans de deixar-nos caure cap a la Pedra de la Fada.

Ens reagruparem altre cop a l’arribar al dipòsit d’aigua de sobre les Ginesteres, altre cop tots més o menys sans i estalvis....


Cada cop, sense adonar-nos, anem arriscant més i les caigudes són cada cop més habituals ....potser ens haurem de replantejar el ritme de baixada de les sortides.

De totes maneres, la sang encara no arriba al riu, així que desprès d’unes conyes, seguim la baixada travessant la Brolla de Riudemeia fins a sortir a la pista a Can Boringues de Baix.

Ara sí que ja està tot llest. Rodem per la riera cap a Argentona, entrant pel Torrent del Collell cap a la Grumbe. El vam netejar el mes de Febrer per la Repicacorriols i ara veiem que les males herbes l’estan tancant. Comença a necessitar algun treball d’arranjament, no el podem deixar perdre desprès de la feinada que va donar posar-lo en condicions.

En Joan B i en Pere B tenen tard i no s’aturen a la Plaça Nova. La resta gaudirem d’un petit aperitiu que ens refaci de la sortida d’avui.

La propera setmana hi ha dilluns festiu, a més el grup Bicigaló tenim sortida de 2 díes per l’Empordà....però això és una nova setmana!!!

De moment el track de diumenge:



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario