martes, 16 de julio de 2019

Final de Juny i primers de Juliol, temps de Bicigaló.

Acabarem Juny amb un nou cap de setmana de btt. Dissabte de nou els Bicigaló ens trobem a la Plaça Nova i avui dirigirem la sortida cap a la Torrassa del Moro, així que sortim cap a la riera i amunt cap al Bell Recó per travessar la carretera de Parpers i entrar per la cadena al sender que ens puja per les Malloles de Can Pins.

Ens enfilem pel recorregut més clàssic fins a Can Ribot, d’aquí a Sant Carles i baixada cap a Ca l’Arumí.

Travessar la carretera i a enfilar-nos cap a la Pedrera dels Dous. Fem pista de pujada passant a tocar de les restes de Can Puigverd i uns metres més amunt començarem a enllaçar divertits corriols passant per sota de l’Ermita de Sant Sebastià cap a la Plana de Can Busquets i seguim fins a sortir a la zona del Penjat dels Garrofers.

De tornada, com sempre, ràpida i divertida baixada pel Dragon Khan. Travessar la carretera i rodar cap a Dosrius on el grup es separa. Els que tan se li en dona sortir marcats pels esbarzers fem l’alternativa a la riera. Amb la resta ja ens reagruparem a la sortida del Torrent de la Feliua.

I ara sí, tot el grup ja al complet a rodar tranquil·lament cap a Argentona, que es fa tard i l’esmorzar no perdona.

Com fa ja unes setmanes, gent de vacances, revetlles de Sant Pere, sopars d’estiu i assumptes varis fan que la convocatòria de dissabte al vespre del grup Bttargentona falli més que una escopeta de fira.

A les 08:00 a la Granja.com en Toni P espera que t’espera....però és el que té contestar al whatsapp amb missatges no gaire clars. Sort de dues ànimes caritatives que a última hora li arreglaran el matí.


La convocatòria del grup Bicigaló per sortir una mica més tard té una mica més d’èxit, així que aprofitarem per dormir una estoneta més i trobar-nos a la Plaça Nova en Robert D, Oscar E, Tino LL i Salva B.

La sortida la encaminem cap a Òrrius i per a això sortim cap a l’Agility, a rodar cap a la riera de Riudemeia i a enfilar-nos cap a Can Roviró, enllaçant amb els corriols que ens pugen fins a la pista de la Pedrera tot passant per Can Vinyamata.

Seguim enfilant-nos pels corriols del Bosc de Can Païssa i acabarem sortint al Coll de Sant Bertomeu, on travessem la carretera i rodem per la pista fins a la Masia de Céllecs. Aquí tornem a endinsar-nos en trams de corriols de baixada que ens han de dur a sortir a la zona esportiva de Dosrius.

Avui l’esmorzar serà al restaurant el Tatano. Llàstima que avui he de ser d’hora a casa, així que ens separem i a pujar per l’asfalt fins a la pista que em porta cap a Ca n’Altafulla. A enfilar-se pels senders que travessen la zona de la Vinya del Truc....


....i amunt que fa pujada fins a sortir al Coll de Gironella. Pista fins al corriol alternatiu que voreja el Turó de Matacabres i baixada fins a trobar l’entrada del corriol dels Cactus.


Enllaç amb el corriol dels Frares fins a sortir al Dalipà i entrada a Argentona per la Vinya d’en Serra.


I comencem el mes de Juliol amb una sortida que teníem pendent de fa temps. En Robert D ens portarà a resseguir alguns dels corriols de la zona de Sant Andreu de Llavaneres. I com ens queda una mica lluny, res millor que trobar-nos a l’entrada de les Cinc Sènies de Mataró.

La sortida s’ho val i serem un munt de gent. En Pere C, Jordi T, Josep, Jordi S, Josep, Oscar E, Jordi F, Quim M, Tino i Tomàs LL, Salva B i avui també ens acompanya en Miquel amb dos companys nous..... 14 bikers, no està gens malament.

Ens posem en marxa i rodem per les Cinc Sènies per entrar al Torrent del Castell de pujada cap a la part de darrera de l’escola Meritxell. En aquest tram dues petites avaries ens fan aturar, un plàstic que s’enrotlla a la roda de darrera de la bici de manera que per treure’l fins i tot hem de desmuntar la roda i a la part final aturada per arreglar punxada a la roda d’en Quim M que s’arregla posant una càmera. Per sort, seran les dues úniques incidències del dia.


Continuem pujant fins a travessar la carretera de Mata i seguim enfilant-nos cap a Sant Martí de Mata, combinant corriols i senders....


....fins i tot alguna vinya.


Seguim pujant fins al Coll de Can Xerrac. Seguim per enllaçar amb el corriol del Cabró i ens deixem caure cap a la pista del Camí Ral, que seguim un tram fins al corriol alternatiu que ens porta al Coll de Pallarès, punt alt del Tintorer.

Aquí ens trobem en Ramon A amb altres companys dels Salamandres que desprès d’una petita xerrada ens acompanyaran fins a la pujada de l’Aspirina. Al ser dalt, nosaltres agafem el corriol de pujada que ens ha de portar fins a la Pedra de la Ferradura. Trams tècnics i amb algun sector pedregós que és el primer tram força exigent de la sortida.

Un cop dalt, a menjar alguna cosa i foto de rigor.


A partir d’aquí, un seguit de corriols amb algun petit tram d’enllaç per pista que ens han de portar al Turó de l’Oriola a la part alta de la Roca de La Nao. Divertits coriols, tot i que alguns ja n’havíem fet algun tram en alguna edició de la Montaltbike, però això no treu que hagin estat una mica més de dos quilòmetres que ens han deixat amb un bon regust de boca a tots, i sense ni una gota d’aigua al bidó a alguns.

Ens ha quedat pendent fer els corriols dels Pans i els Peixos i del Sant Grial, però això serà una bona excusa per tornar-hi.

Seguim, però avui no passarem pels Rocs d’en Magí, sinó que ens toca resseguir de baixada corriols cap a la zona d’Onze Pins de Llavaneres, per acabar sortint a Can Cabot d’Amunt, just a l’asfalt que puja de la Font de LLorita cap a la Hípica.

Aquí, el grup s’ha estirat baixant i la majoria ja enfilem cap a l’entrada de Santa Mònica, mentre en Jordi F, Oscar E i Josep, decideixen baixar cap a Llavaneres, omplir els bidons d’aigua i tornar cap a Argentona.

La resta, ens enfilem per Santa Mònica, fem els senders del Tintorer Curt fins a sortir altre cop al Coll de Pallarès, on ens toca desfer el camí fet fa una estona fins al Coll de Can Xerrac.

Fa força calor, la sortida s’està allargant i volem esmorzar, així que ens enfilem cap a Can Bruguera, amb la sorpresa que a l’arribar està tancat per vacances!!! No hi ha més solució que segui pujant, aprofitar per refrescar-nos amb l’aigua que brolla de la font de dalt de la urbanització de La Cornisa que ens dóna una mica d’esma per seguir fins al Parc Forestal, on ara sí que acabem entaulats per engolir un bon entrepà, però sobretot una beguda fresca que ens refresqui per dins.


Tot i ser tard, estarem una bona estona entaulats....tots menys en Jordi S que té a la quitxalla que el reclama i no s’ha pogut quedar ni a esmorzar.

Un cop recuperats, altre cop sobre les bicis  i deixarem el Parc Forestal per tornar a Argentona resseguint de baixada els trams del corriol d’en Bellatriu.

Entre una cosa i l’altre, cinc hores  amb 30 quilòmetres i uns 1000 metres+.

Mentre nosaltres gaudíem de la sortida, els companys de Muntbikes organitzen la Superprestige 3-6 hores de Resistència a Arenys de Munt i en Francesc M, Kiko P i Enric T no s’ho perden.


I a l’endemà torna a ser diumenge i com últimament poca gent per sortir. De totes maneres sent 7 de Juliol, dia de San Fermín, ens acostem a la Granja.com i com no podia ser de cap més manera hi són esperant dos miuras...


...prometen portar-se bé i controlar les pulsacions baixes. Doncs apa, cap a l’Agility i riera amunt, però avui ens dirigim cap al Cementiri, entrem pel Torrent de Can Manreset i ens comencem a enfilar cap a la Font del Roure, seguint cap a la Font d’en Quico i pujant cap al Pujolar tot passant prop de la Font del Castanyer.

Els primers 5 quilòmetres de pujada, per deixar-nos caure desprès cap a Can Raimi passant per la Font del Gavatx.

Ara hem de remuntar cap a Òrrius, en principi per la pista dels Rucs, però a l’últim moment canvi de plans i en Quico ens puja per la pista que ens deixa a Ca n’Altafulla i d’aquí, sense aturar-nos, a seguir pujant pel sender que travessa la zona de la Vinya del Truc fins dalt del Coll de Gironella.

Uns metres de pista i ens tornem a endinsar en corriols cap a la Mútua i baixada cap a Can Genís, on tan punt sortim a la pista tornem a fer corriols de baixada pel Bosc de Can Cardí fins a sortir a Can Blanc.

Seguim per buscar altre cop els corriols de la zona de la Vinya del Truc que ara farem de baixada. Ràpida com sempre, i molt difícil de seguir el ritme dels dos de davant, però a Ca n’Altafulla ens reagrupem.

Pista cap a la carretera d’Òrrius i a pujar cap a Can Guineu, on farem corriols de pujada cap al Turó d’Aquença, baixem cap a la Pedra de la Fada, el dipòsit de sobre les Ginesteres i ràpida baixada travessant la brolla de Riudemeia. Ara ja no és època de pre-posta i no hi ha perill de destorbar a ningú.

Un cop a baix, a rodar tranquil·lament cap a Argentona. Teníem poc temps i hem quadrat l’horari. És un quart d’onze i com el bidó està buit, ens acostem a la Plaça Nova per omplir-lo...però ja posats, més val omplir directament l’estómac.


Hem acabat Juny, hem començat Juliol i el líder i companyia sense aparèixer...el proper cap de setmana també desapareguts en combat....els Bicigaló, amb en Rafael F i en Francesc M hi vam posar remei....però això a la propera crònica!!!



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario