domingo, 8 de diciembre de 2019

La gota freda ens deixa una muntanya espectacular.

Divendres 06 Desembre 2019:

Divendres, festiu i això en principi hauria de ser sinònim de trobada per gaudir d’un matí de corriols, però últimament costa una mica més de lo normal tenir èxit en les convocatòries, i avui no serà una excepció. Poques respostes i la majoria per confirmar ser baixa per una cirsumstància o d'altra.

De fet, a primera hora, aviat ens posem d’acord en Jordi S i Salva B per trobar-nos a Mataró i fer una sortida rodadora i tranquil.la cap al Santuari del Corredor. Rodarem cap a la riera de Sant Simó, per entrar a les 5 Sènies. Aprofitarem que en Robert D també vol sortir una estona i amb una trucada de telèfon de seguida quedem per trobar-nos a Llavaneres.


Un cop junts, pugem cap al poble, en direcció a la Font de la Llorita, per seguir de pujada cap a Santa Mónica. Ens enfilem a bon ritme pel Tintorer Curt fins a sortir a dalt del Coll de Pallarès.

Ja fa una estona que hem canviat de plans, el Santuari del Corredor el deixarem per a una altra ocasió. A partir d’ara seguirem a en Robert  que es troba dins la seva zona de confort i se la coneix de dalt a baix.

Comencem entrant en els primers trams de corriols, que ens acabaran pujant altre cop a la pista, on continuem en busca del corriol del Cabró que ens puja al Turó de Llorita.

Seguim de baixada cap al Coll de Can Xerrac on fem tota la sèrie de corriols que ens acabaran pujant fins a la pista que va cap a Can Bruguera, fent els últims metres enfilant-nos pel corriol dels “descenders”.

Només travessem la pista per tornar a endinsar-nos en trams de corriols cap a la Plana dels Brucs, per continuar fins acabar sortint al Coll de Can Bruguera, però abans una foto de la sortida.


Ens enfilem travessant la urbanització, on encara aprofitarem per fer algun corriol més, evitant tram de pista, fins a sortir al creuament amb la pista que baixa cap a Can Vilardell.

Seguim en direcció al Parc Forestal que hem de travessar abans de sortir a l’asfalt de la Urbanització. Qualsevol altre dia ens haguéssim dirigit cap al corriol d’en Bellatriu, però avui en Robert ens guia de baixada cap a la pista que baixa cap al Cementiri de Mataró. Aquí també farem algun petit tram de corriol que ens evita rodar per la pista.

De totes maneres, sembla ser que no hem estat els únics en sortir. En Toni P, també ha aprofitat el matí per voltar una mica encara que segons ens explica, la volta se li ha complicat una mica...coses de l'edat!!!


Nosaltres seguim fent divertits corriols de baixada cap a la zona de Sant Jaume de Traià, i acabarem passant per Can Marfà abans de sortir a la riera d’Argentona.

Deixem a en Jordi a Argentona, amb la sensació que avui hagués allargat una estona més la sortida. Avui no hi ha esmorzar i la tornada la fem pels Garrofers, tancant el track altre cop a Mataró.

Una sortida que en principi havia de ser rodadora per pista, però que a partir del quilòmetre 12 s'ha convertit ren coriolera. Agrair a en Robert que l’hagi capgirat del tot, aprofitant així l’espectacular estat del terreny desprès de les pluges d’aquests dos últims dies.



Dissabte 07 Desembre 2019:

La convocatòria de dissabte del Bicigaló té més quòrum que setmanes anteriors. Avui són en Pere C, Oscar E, Josep, Robert D, Quim M i Jordi S.

Poca cosa sabem de la sortida, només que en Robert els ha guiat cap al corriol de l’Amazones...


... i que s’han enfilat pel tallafocs, potser en direcció com ahir cap a la zona de sobre el Parc Forestal? Igual no ho esbrinem mai, però per les cares sembla que s’ho han estat passant bé.



Diumenge 08 Desembre 2019:

Diada festiva de la Immaculada Concepció on es celebra un dels dogmes del catolicisme, que afirma que la verge Maria, un cop dins del ventre de Santa Anna, va ser preservada per Déu del pecat original. Potser una mica massa complicat d’entendre, però no ens hi encaparrarem....el que no farem és cometre el pecat capital de no sortir en bici, així que de nou trobada de bon matí a la Granja.com.

Avui serem en Joan B, Francesc M, Salva M, Eloi, Miquel, Salva B i en Kiko P amb la seva gravel.

Desprès d’un cafetó ràpid que ens ajudi a treure’ns la son de les orelles, decidim que dirigirem la sortida cap al Santuari del Corredor, així que agafem les bicis i ens dirigim cap a l’Agility per rodar riera amunt. A primera hora, la riera sembla una nevera, però segur que no trigarem gaire en entrar en calor.

La riera de Dosrius està en força mal estat després de les pluges, però hi rodarem fins al Torrent de Manyans, on entrarem pel Torrent de la Feliua per fer els corriols de l’alternativa de la riera fins a sortir a Dosrius.

Ens enfilem passant per l’Ajuntament i pujada cap a la zona del Castell de Dosrius, per continuar per la pista cap a les Planes de Can Pruna. Seguim cap a les Planes de Can Carreres i passant vorejant les pistes de PaintBall abans de sortir a l’asfalt de la urbanització de Can Massuet-El Far.


Travessem la urbanització i ens tornem a enfilar pels senders que passen per Coll de l’Argila fins a sortir dalt de Puig Aguilar. Trams que fem tranquil·lament doncs malgrat les últimes pluges, el terreny no està gens enfangat.

Ens toca continuar cap a l’àrea d’esplai del Corredor i en aquest tram triem un corriol erroni, impossible de ciclar i que ens obligarà a empentar les bicis enmig de pedres i arrels. Un cop a dalt, ens acostarem fins al mirador on fem una ràpida aturada, aprofitant per menjar alguna cosa i fer les fotos de rigor.



Altre cop dalt de les bicis, enfilem els últims metres de pujada pel corriol dels troncs de fusta. En un tres i no res ja som dalt del Santuari, on aprofitem per omplir els bidons, mentre alguns fan petar la xerrada amb algun conegut.


De seguida som altre cop dalt de les bicis i ens deixem caure cap a la Creu de Rupit, fent algun tram de corriol que ens eviti la pista.

A partir d’aquest punt se’ns complicarà un pel la sortida. Ens volem enfilar cap a la Pedra de la Ferradura, però fa temps que no hi passem i errem el camí, havent de desfer-lo en un parell d’ocasions. I el tram que triem al final té força pendent i la majoria ens veiem obligats a empentar la bici en algun punt. Al final acabarem sortint a la Pedra de la Ferradura, amb la clara idea de que l’hem de tornar a fer, però de baixada, que té una pinta espectacular.

Aquest tram l’hem fet per gaudir del corriol de baixada que travessa la Brolleta de Montalt. Dit i fet, campi qui pugui....ràpida baixada, amb en Kiko P al capdavant amb la gravel i la resta al darrera gaudint i patint del seu treballat traçat, amb algun punt més tècnic d’arrels i pedres.

Acabarem sortint a la pista tot just al Turó d’en Palletes, part de dalt de la coneguda com l’Aspirina, on ens veiem obligats a aturar-nos per una punxada a la roda d’en Kiko, que solucionarem injectant escuma que taponi el forat.


Reprenem la marxa, deixant-nos caure cap al Coll de Pallarès dalt del Tintorer, on a l’igual que la sortida de divendres, tornem a enllaçar pista i corriols cap al Turó de Llorita, enllaçant amb la baixada cap al Coll de Can Xerrac, continuant de pujada cap a Can Bruguera passant per la Plana dels Brucs.

Seguirem cap al Parc Forestal i ens deixarem caure cap a la urbanització de Can Vilardell, on avui sí que entrarem al Corriol d’en Bellatriu.

Ara sí que la sortida toca a la seva fi, però abans encara ens espera divertida baixada per aquests trams de corriols que avui farem sense aturar-nos. El terreny està perfecte i ens permet gaudir d’una ràpida baixada sense cap ensurt....i un cop a baix del torrent encara ho allargarem una mica més, acabant pels corriols de Can Marfà.

Malgrat ser ja migdia, alguns encara ens acostem a la Plaça Nova. No deixarem passar el piscolabis que ens refaci una mica de l’esforç. A més, ja fa una estona que ens hi espera en Toni P que té la bici malaltona, però que no és obstacle perquè ens acompanyi una estona.


Al final ens ha quedat una sortida de 37,4 quilòmetres i 1087 metres+, on ha quedat clar el dit de que "lo important no és l'arc o les fletxes, sino l'indi", i sort n'hem tingut que segons en Kiko la gravel penalitza!!! Jajajaja




No hay comentarios:

Publicar un comentario