viernes, 22 de enero de 2021

A recuperar el temps perdut per la Filomena!!!

Dissabte 16 de Gener 2021:

Després de que la tempesta Filomena ens fes la guitza la setmana passada, deixant-nos a casa sense poder gaudir de les sortides en bici del cap de setmana, ara ja ha tornat la normalitat. Així que tot i les baixes temperatures, dissabte toca trobada a la Plaça Nova, això sí, quedem a les 9, a veure si guanyem algun grau.

Poc abans de les 9, també hi són en Francesc M, Javier F i Kiko P, que sembla ser que dirigiran la sortida cap a la banda més arrecerada de la riera.

El grup Bicigaló, avui serem en Pere C, Pepe C, Josep, Oscar E, Quim M, Manel V, Xevi B, Ramon A, Jordi S i Salva B.

Aviat ens posem d’acord d’anar cap a la zona de la Torrassa del Moro, així que sortim cap a l’Agility i a rodar per la riera cap al Bell Racó. Passem per sota del viaducte de la C60 i entrem al Xaragall de l’Espinal, per tot just passat el túnel que ens endinsa dins del Xaragall de Can Pins trencarem a la dreta per començar a enfilar-nos pels senders que travessen les Malloles de Can Pins i que ens portaran fins dalt de Can Ribot. De totes maneres, avui aprofitarem que el corriol de l’alternativa de la Font de Javà està net d’arbres caiguts per triar-lo com a bona opció de pujada.

Als metres finals abans d’arribar a la casa de Can Ribot ens trobem l’entorn força canviat, i és que s’hi estan fent treballs de desforestació, amb lo que el corriol ja s’ha convertit en sender ample, amb tot ple de branques d’alzina amuntegades per tot arreu.

La casa de Can Ribot també presenta un aspecte diferent al que recordàvem, i és que està en estat ruïnós, abandonada i amb el sostre caigut. De fet es comenta que tant casa com terrenys de la propietat estan en venda.

Nosaltres seguim a la nostra, continuem cap a Sant Carles, per fer un tram d’asfalt cap al Turó dels Castellans, on ens toca entrar en zona de corriols que anirem enllaçant fins a sortir a Ca l’Arumí.

Aquí ens toca travessar la carretera per enfilar-nos cap a la Pedrera dels Dous. Resseguirem la pista fins passada l’ermita de Sant Esteve del Coll, punt d’entrada altre cop en corriols que ja no deixarem fins a sortir dalt de la Torrassa.

Un cop dalt, aturada per refer forces, gaudint de les magnífiques vistes cara el Montseny....

... i com no, aprofitar l’avinentesa per immortalitzar la sortida.


Altre cop dalt de les bicis, baixem cap al Pla de la Bassa del Llop, i altre cop a fer corriols, aquest cop de baixada cap a la zona del Penjat dels Garrofers, on avui deixem de banda els nous corriols oberts a la zona, per anar en busca dels trams que ens baixaran cap a la carretera de Can Bordoi.

Un cop a baix ens toca uns centenars de metres per l’asfalt, abans d’entrar en sender de pujada que ens portarà a enllaçar amb el tram final del Dragon Khan, o ara sí, el terreny està perfecte el que ens permet ràpida i divertida baixada fins baix del Sot de Can Bosquets.

Al sortir a la carretera dubtem de com encaminar la tornada, però ja aprofitant que la pandèmia ens restringeix la opció d’esmorzar, el millor serà allargar una mica la sortida, així que travessem la carretera deixant-nos caure cap al Torrent de Cal Rajoler, per enfilar-nos pel corriol del Gorro.

Desprès de molts mesos de no passar-hi, per a alguns serà el tercer cop que hi passarem en les últimes sortides. Pujada tot xino-xano per no desfer gaire el grup, fins a sortir a la pista que ens acabarà pujant fins a les Planes de Can Ribot.

Un cop dalt, volem passar pel corriol alternatiu de sota les Planes, però el tram final ha desaparegut amb els treballs que s’hi estan fent. Branques i troncs tallats enmig del corriol ens obliguen a fer una mena de cam a través sense solta ni volta, però que al cap i a la fi sortirem a la pista més o menys on volíem.

La baixada final la farem pel Xaragall de l’Espinal, que desprès de les pluges i tempestes dels últims mesos fa honor al seu topònim. El seu estat aixaragallat en alguns punts fa que es perdi el “flow” que tenia abans, però continua sent una bona opció de tornada cap a Argentona.

Un cop a baix, tornada per la riera i “cada ovella al seu corral”. Malgrat ser quarts d’una, alguns encara tenen temps de fer un petit esmorzar.  

Fet i fet, unes 3,5 hores de pedalada, amb poc menys de 29 quilòmetres i 700 metres+.



Diumenge 17 de Gener 2021:

Diumenge toca nova trobada del Bttargentona a la Plaça Nova. Hem quedat mitja hora més tard de lo habitual, a veure si amb això guanyem algun grau positiu, tot i que després del cafetó matiner el termòmetre de la Plaça encara marca 3ºC.

Avui som en Joan B, Francesc M, Javier F, Quim M, Toni P, Jordi S, Pere B, Mac, Salva B... i també comptem amb la companyia d’en Miquel Àngel, que fa temps que per unes coses i d’altres no sortia amb la colla. La veritat que a la última sortida potser vam abusar massa de les pujades, a veure si avui li ho compensem....o no??

A en Jordi S li notem alguna cosa diferent, però així de cop i volta a primera hora ens costa trobar les 7 diferències respecte a d’altres sortides.

Arrenquem cap a l’Agility, mentre seguim a en Joan B que ens ha convençut per anar a fer algun corriol de la zona de Can Massuet que vam veure en sortides anteriors. Rodem per la riera sense tenir la convicció de si realment el poc que vam veure valdrà la pena acostar-nos-hi. Tant se val, sigui el que sigui segur que passarem un bon matí.

Rodem cap a la riera de Dosrius fins al Torrent de Manyans, on farem els primers trams de corriol entrant dins del Torrent de la Feliua. Els corriols de la alternativa a la riera és la millor opció per acostar-nos a Dosrius.

Travessarem la vila, per fer el tram d’esglaons que enllacem amb un tram de corriol que passa per sota del Castell de Dosrius fins a sortir a la pista que puja cap a Can Massuet.

Ens anem enfilant per la pista fins al Portell, just per sobre de la Pedrera d’en Sesa, a prop de la zona que volem investigar avui. De totes maneres encara és d’hora i decidim pujar primer fins al Corredor. Doncs apa, desprès d’una breu aturada per treure’ns alguna peça de roba entrem al corriol que ens pujarà cap al Turó del Gat Salvatge, abans de tornar a sortir a la pista just a les Planes de Can Pruna.

Fem els primers trams d’asfalt, de camí cap a can Carreres, voregem el Turó de Sant Joan, i haurem de resseguir  l’Avinguda del Far per deixar enrere la urbanització de Can Massuet.

Només sortir de la urbanització farem un petit tram de sender de baixada. Portem ja 13 quilòmetres pràcticament tot de pujada...tot plegat res, només seran un centenar de metres, però que al menys en Miquel Àngel no se’ns enfadi. 

Tot plegat vist i no vist, ja tornem a enfilar-nos cap a Coll d’Argila i amunt que fa pujada fins a Puig Aguilar. Continuarem cap a l’Àrea d‘esplai del Corredor, pujant pels esglaons fins dalt del Santuari.

Una petita aturada, mentre mengem alguna cosa, que de seguida tornarem a ser dalt de les bicis.

La represa la fem travessant el pla cap a la zona de les Roques del Pare Jaume, on per cert mai ens hi hem acostat per fer-hi una ullada. Ara ens venen poc més de 2 quilòmetres de ràpida baixada per pista, passant també a tocar del famós Pi Cargolat, on per cert tampoc tenim la ocasió d’aturar-nos-hi. Al menys una foto per saber quin aspecte té.

No parem de baixar fins a sortir a Ca l’Arenes, on ara ens tocarà desfer el camí que hem fet fa una estona cap a Can Massuet. Tornarem a fer el corriol del Turó del Gat Salvatge, ara de baixada, i acabarem caient altre cop a la zona del Portell, punt on haurem d’investigar els corriols objectiu de la sortida d’avui. 

Només fem uns centenars de metres i trobem una entrada de corriol que sembla ser que és de baixada... doncs apa, cap dins!!! Res, de seguida la cosa es complica, el corriol desapareix i ens veiem enmig del bosc. Seguim avall, fins a sortir al Torrent del Canal de la Font d’en Mora, on ja veiem que haurem de girar cua, això sí, empentant la bici. I mentre estem remuntant, una pedra maldestra talla el neumàtic de la bici d’en Toni. Collons quin trau!!! I això que anem caminant!!!


No queda més remei a que en Joan B es posi mans a la obra per solucionar l’avaria el més ràpid possible....

...això sí, avui no tots miràvem sense fer res, en Jordi S continua entossudit en arrambar-se tant com pot a les e-bikes... 

...mentre que en Miquel Àngel està fregit per trobar una baixada de veritat.

Un cop arranjat el problema remuntem cap a les Planes de Can Brunet, i ara sí, farem algun petit tram de corriol nou i senders que ens acabaran baixant fins al Torrent de Rials a Dosrius.

Ja anem una mica tard, i la opció que es plantejava de remuntar pel Gorro la deixem per una altra ocasió. Anem cap a Dosrius i tornarem a fer els corriols de l’alternativa, baixant pel Torrent de la Feliua, per sortir al Torrent de Manyans que ens deixarà a la riera.

Ja només ens queda rodar cap a Argentona, tancant la sortida amb 40 quilòmetres i propers als 1000 metres+. Una sortida més rodadora, amb més pista que de costum...però ja se sap si ens emportem un “endurero” que vols???

Per cert, aquesta setmana alguns hem aprofitat per portar a fer manteniment de les suspensions de la bici, en Miquel Àngel ja ha vingut aquesta setmana.... la propera ja podem tornar a xalar fent corriols de baixada!!!

















No hay comentarios:

Publicar un comentario