viernes, 29 de octubre de 2021

Dissabte estirant cames per Can Bruguera...que diumenge ens espera La Roca!!!

Dissabte 23 d’Octubre 2021:

Desprès de molt de temps, un dissabte amb casi bé un ple complet del grup Bicigaló. Amb puntualitat argentonina, a les 8 anem arribant a la Plaça Nova. Avui som, en Pere C, Pepe C, Manel V, Robert D, Jordi T, Oscar E, Josep, Jordi S, Quim M, Xevi B, Ernest i Salva B.

Decidim anar cap a la zona de Can Bruguera, fa temps que no hi anem, a més anirà bé no allunyar-nos gaire donat que algú ha de tornar més d’hora a casa...el que no ens pensàvem és el que esdevindria una estona més tard.

De moment, com ja és habitual, deixem la Plaça Nova rodant cap a l’Agility, per travessar la carretera i la riera, endinsant-nos dins del Torrent de Can Bellatriu, amb la primera enfilada per corriols fins a sortir dalt del Camí de les Aigües.

Només el travessem, i tornem a fer corriols de pujada, travessant el Torrent de la Reimina, de camí a la zona de la Vinya d’en Rouaix. Un curt tram de baixada, i altre cop a remuntar fins a sortir al Pi Gros de la urbanització de Can Vilardell.

Ara ens toca pujar per l’asfalt cap al Parc Forestal, que travessarem mentre ens enfilem pel  sender de sota el Turó d’en Dori, que ens porta a sortir a la pista del Camí de la Serra, on hem de fer un reagrupament.

El que havia de ser només uns breus instants mentre va arribant tot el grup, marcarà l’esdevenir de la sortida. En Pepe C té algun problema amb la bici. En un principi sembla ser un problema del motor de la e-bike, però de seguida veuen que es tracta d’un cargol que toca amb el plat i no permet pedalar. Mentre part de la colla miren de collar-lo, alguns aprofitem per a fer petar la xerrada amb l’Àngel dels Burriac Runners, que està estirant les cames per la zona...

...però per més mans que ho proven no hi ha manera, així que en Pepe decideix tornar-se’n cap a casa. En Pere C també ens deixarà per fer de cotxe escombra, en Jordi S s’hi afegeix, que la canalla de la casa té activitats esportives, així com en Jordi T que també ha de ser d’hora a casa.

Fet i fet, portem només 6 quilòmetres, i ja hem perdut a una tercera part de la colla. La resta continuem la sortida, entrant al corriol que ens pujarà cap dalt de la Plana del Pou de la Plata, on tenim a tocar l’entrada del corriol de l’Incinerat. Doncs cap dins, a resseguir de pujada el seu sinuós traçat, fins a sortir a tocar de l’entrada del Covid-19.

Aquí també giren cua l’Oscar, Robert, Josep i en Manel. No hem arribat al quilòmetre 8, i ja només quedem 4 bikers. Que hi farem, són quarts de 10, així que allargarem una mica més la sortida.

Primer ens enfilem al Turó d’en Tarau, punt més alt del municipi de Mataró, on fem un petit tram de corriol de baixada, que ens porta a sortir a la pista que resseguirem de camí a l’entrada del Wally.

A partir d’aquí, anirem enllaçant corriols, passant per la Font de Ca n’Oms, fins a acabar enfilant-nos pel torrent cap al Coll de Can Bruguera. Un cop a dalt, uns breus dubtes de cap a on seguir, però de seguida decidim dirigir-nos al corriol d’en Cid, que  fa temps que no hi passem.

Poc més d’un quilòmetre de baixada, sense trams excessivament complicats. Potser la única pega, el terreny excessivament sec. Corriol divertit que ens acaba fent sortir al Torrent del Pixador del Ases.

Un cop a baix, hem de remuntar, i la única opció és per la pista del Camí Vell de Can Bruguera. Pujada feixuga, en la que anem fent-la petar amb en Xavi i l’Ernest que l’enfilen sense gaires problemes amb les seves e-bikes.

Acabarem sortint altre cop al Coll de Can Bruguera, i sense aturades, continuem de pujada cap dalt de la urbanització de la Cornisa. Anem a buscar l’entrada del Covid-19, últim dels corriols que farem a la zona. Trams cada cop més malmesos, amb un xaragall casi bé continu, que fa que la baixada no sigui tan fluida com mesos enrere. Tot i això, una opció divertida, i més si la pots fer a un bon ritme.

A la sortida, decidim no deixar-nos caure cap a la Font dels 3 Raigs. Avui remuntarem per la pista que travessa la zona del Racó del Cul de Món, i que ens enfila fins dalt del Turó d’en Dori.

Un cop a dalt, baixarem pel dret travessant el Parc Forestal, per anar a buscar l’entrada del corriol d’en Bellatriu. Per cert, a l’entrada del corriol hi ha un cartell de terreny en venda, ara només falta que hi construeixin, i ens tanquin l’entrada...apa a buscar una altra alternativa!!!

De moment, com només és un cartell, cap dins que fa baixada. Als primers trams ens trobem amb en Miquel Angel que està caminant per la zona. Feia temps que no ens veiem, i la breu aturada mentre fem petar la xerrada valdrà per a confirmar-nos que demà ens acompanyarà altre cop a la sortida. 

Reprenem la sortida, i seguint el ritme d’en Quim i en Xevi, en un tres i no res ja serem al Torrent d’en Bellatriu, havent xalat com sempre d’aquesta espectacular enllaçada de corriols. Sens dubte, una de les millors maneres d’acabar una ruta, fent corriols fins a tocar de la riera.

Quarts de dotze, i tanquem la sortida a la Plaça Nova, on encara tenim temps de retrobar-nos amb part del grup, que estan acabant d’esmorzar.

Tot i els entrebancs, ens han quedat 19,69 quilòmetres amb 758 metres+. Llàstima que per unes coses i altres, no haguem pogut gaudir de la sortida tots plegats. A veure si la propera setmana la cosa rutlla millor.

Per cert, en Pepe C ha pogut solucionar l’avaria quan ha quedat més tranquil al marxar la majoria del grup. Li ha estat tan fàcil com collar el cargol en sentit contrari a les agulles del rellotge. Ja ho diu la dita: “más vale maña que fuerza!!!”



Diumenge 24 d’Octubre 2021:

Dissabte al vespre nova convocatòria dels Bttargentona. Al reclam d’en Joan B de seguida s’hi apunta en Miquel Angel, fidel a la promesa que ens ha fet aquest matí. Poc a poc anem confirmant la resta, el que farà que diumenge al matí, siguem una bona colla els que matinem per trobar-nos a la Plaça Nova.

Més o menys puntuals serem en Joan B, Francesc M, Salva M, Toni P, Javier F, Jordi S, Pere B, Miquel Àngel i Salva B.

La Roca del Vallès, en part degut a les xarxes socials, s’ha convertit en un petit santuari corriolaire, així que des d’un primer moment ja tenim clar que anirem a fer alguns dels corriols de la zona.

A primera hora del matí es nota ja força fresqueta, així que decidim no iniciar la ruta per la riera. Deixarem la Plaça Nova cap a la Plaça de Vendre, i rodarem pel carrer Sant Narcís, fins a entrar al corriol de les Caques. Uns primers trams per la zona de la Vinya d’en Serra, amb la posterior enfilada per senders cap al Rocar d’en Serra, fins a sortir a tocar dels dipòsits.

Continuem un tram més o menys planer, per enllaçar amb corriols de baixada que ens porten al cementiri de la Vall de Clarà. Travessem la carretera cap al polígon industrial, per continuar cap a la riera de Riudemeia.

Entrarem al corriol de la Nevera, abans de començar a pujar cap a Can Roviró, encara que avui no hi arribarem. Ens enfilem pel corriol de la Mercè, fins dalt del Pessebre, i d’aquí, uns metres més de pujada fins dalt a la pista de l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels.             

Uns centenars de metre de pista, amb un petit tram de corriol intermig, abans d’enfilar-nos cap al Bosc de Can Païssa, encara que avui no ho farem pel tram més clàssic. Seguim a en Francesc M que ens fa rodar un tram més cap a la Pedrera de la Pedra Blava, on hi ha una entrada de corriol que recordo haver fet, o millor dit, provar de fer en una altra ocasió. Primer tram exigent de pujada, on fins i tot les e-bike s’hi encallen, i la resta no tenim més opció que posar peu a terra, salvant com puguem aquests primers metres.

A partir d’aquí, no deixem de pujar fins a trobar l’entrada del corriol de la Lola. Ens hi endinsem, i avall que fa baixada, corriols que anem fent amb tranquil·litat, aprofitant algunes variants que s’han obert per evitar els “drops” que hi ha en el recorregut. Tot i això, alguns encara tenim temps de fer una croqueta arrebossada, i alguna que altre caiguda sense conseqüències. Més sort hem tingut que algun dels integrants d’un grup de e-bikers, que ens hem trobat espolsant-se i provant de posar bé el manillar de la bici després d’una caiguda en un dels salts.

Resseguirem tot el corriol, fins a enllaçar amb el The Rock. Aquí sí que canvia el ritme del grup. Tot i arriscar, costa seguir el ritme del capdavant del grup. De fet, a la sortida tenim sort de trobar a altres bikers aturats que ens diuen que hem de seguir pel corriol de la Destral, o “Aquí perdí el Hacha” com l’anomenen a l’Strava. Doncs apa, no podem perdre pistonada, ràpida baixada per aquests divertits trams que ens porten a sortir al Torrent de Can Santpere, on ens reagrupem.

Continuem fent uns metres d’asfalt, abans de tornar a entrar en corriols que ens porten de nou a la sortida del The Rock, de camí cap al Bosc de Can Planes. Aquí en Joan ens té preparada una sorpresa, farem uns centenars de metres de remuntada per la pista fins a trobar l’entrada del Gusiluz, corriol que vam mirar de fer fa ja uns mesos, però que havien tancat als trams finals. Avui el podrem gaudir sencer, tot i algun punt força tècnic, sobretot el baixadó final que et deixa a la part final del CDR. De fet, no l’hem baixat sobre les bicis, i alguns fins i tot hem mig trobat una alternativa encara sense ciclar que ens l’evitarà en futures ocasions.

Ja som al Torrent de Can Companys, i sortim a la carretera de Parpers. Uns metres per la carretera, i entrem altre cop en corriols de pujada que anirem enllaçant de camí al corriol de la Creu. Un cop a dalt, farem un tram del Calipso de pujada, per anar a buscar el corriol Amagat.

Resseguim el corriol, que connectarem amb el Cagando Blando. Divertida baixada, tot i que al terreny continua faltant-li aigua, fins a sortir a la pista que porta a la Masia de Can Blanc. En aquests trams, un petit ensurt d'en Miquel Angel, sembla ser que provocat per la pèrdua de pressió al neumàtic de la roda del davant, el que farà que ens aturem a fer-li una ullada, i posar una mica d'espuma per veure si ho solucionem.

De camí a la masia de Can Planes, trobarem una entrada de corriol que mirarem d’investigar. De seguida veurem que portser no ha estat una bona opció, només seran un centenar de metres, amb un baixadó impossible de fer dalt de les bicis, que ens deixa a la Font de Can Planes, punt en el que aprofitem per aturar-nos, menjar alguna cosa, i fer les fotos de rigor.

 



Reprendrem la sortida, i tornarem a fer una divertida enllaçada de corriols, que ens tornaran a pujar fins a la part de dalt del corriol de la Creu. Altre cop tornarem a fer part del Calipso de pujada, i seguim cap a la Pedra Foradada de Can Planes.

Ara uns metres per la pista, i enfilada altre cop per corriols. Passem a tocar de les runes de Can Ronses, de camí cap al Turó del Morro del Gall. No parem de pujar fins a sortir a l’alçada del Pessebre de Can Païssa, on ja anem tan cansats que ni ens parem a mirar si el pessebre està muntat.

Posterior baixada per corriol, i remuntada final per pista fins a sortir altre cop a la pista de la Pedrera. Ja fa estona que portem al cap fer la última baixada pels corriols de Can Vinyamata, i un cop dins, campi qui pugui. Com quan érem petits, “tonto l’últim!!!”. Aquests trams els tenim més que apamats, així que podrem gaudir d’una ràpida i divertida baixada...bé no tots!!! Nosaltres el coneixem com a corriol de Can Vinyamata, a l’Strava l’anomenen Ratonera Down, i algú del grup, que avui no l’ha xalat tant com nosaltres, el recordarà com “passa, passa, que ya no siento las piernas!!!”.

Tot i això, acabarem sortint a Can Roviró, amb el corriol de la Nevera que ens deixarà a baix de la riera de Riudemeia.

Només ens queda rodar més tranquils per la riera, tancant la sortida a la Plaça Nova, on tot i ser casi bé les 12, alguns encara tindrem temps de gaudir del piscolabis que ens ajudarà a refer-nos en part de l’esforç de la sortida.

En definitiva, una molt bona sortida de 35,51 quilòmetres, on s’ha tornat a superar els 1000 metres+, amb una espectacular enllaçada de corriols a la zona de la Roca del Vallès.






No hay comentarios:

Publicar un comentario