sábado, 28 de mayo de 2022

Dissabte un Castanyer d'en Cuch... diumenge Joan "Up and Down"!!!

Dissabte 21 de Maig 2022:

La setmana passada vam quedar per fer una sortida Bicigalera cap al Castanyer d’en Cuch, amb el posterior esmorzar a Can Canel.la de Cànoves, i amb aquesta intenció matinem avui més del compte per trobar-nos a la Plaça Nova. Dos quarts de vuit, i poc a poc anem arribant en Pere C, Robert D, Manel V, Jordi T, Oscar E, Tino LL. I Salva B.

Passen els minuts, i en falta un. En Pepe C ha tingut problemes amb els llençols, i ens avisa que l’haurem d’esperar una estona. Cap problema, per això està la colla.

Un cop ha si som tots, fet i fet són les 8. Doncs apa, que la sortida és llarga!!! Marxem de la Plaça Nova, cap a l’Agility, per entrar a la riera. Rodarem cap al Bell Recó, passem per sota del viaducte de la C60, abans d’entrar al Xaragall de l’Espinal. Passem per dins del pont per sota de la carretera de Parpers, i de seguida ens comencem a enfilar per senders travessant les Malloles de Can Pins.

Pujada cap dalt del Turó de Can Ribot, on coincidirem altre cop amb un parell de Salamandres. A les últimes sortides, sembla que en Ramon A i companyia ens ensumin. Farem junts el corriol alternatiu que ens puja dalt de les Planes, per continuar cap a Sant Carles, on ens deixaran.

Nosaltres ens deixarem caure cap al restaurant, per fer senders de baixada cap a Ca l’Arumí. Sense aturar-nos ja som dins de corriols, que travessant el Bosc de Can Pellisser ens baixaran cap a la urbanització del Coll.

Un cop a baix, fem trams d’asfalt, passant per sobre de la AP7, i per davant del restaurant del Mogent, de camí cap a Cardedeu. Travessarem la vila, cap a l’estació de Ferrocarril, i anirem vorejant la riera de Vallforners.

A partir d’aquí, trams de pista de pujada cap al creuament dels 4 camins. Comença a fer calor, portem uns 21 quilòmetres, a un ritme lent, i aviat seran les 10. Complicat pujar al castanyer abans d’esmorzar, i més tenint en compte que a les 11 tanquen cuina.

Continuem, i en poca estona deixem la pista a l’arribar a la urbanització de l’Esmandia. A partir d’ara, a rodar per asfalt, passant a tocar del cementiri de Cànoves, fins a sortir a la carretera al Revolt de la Ferreria. Uns metres de baixada, i ja som dins de Cànoves. Travessem la vila i seguim rodant per asfalt de pujada fins a arribar al restaurant. ¼ d’onze, i dins del restaurant ja espera en Quico S.

Desprès d’una estona de dubtes, en Tino i Salva decidim no quedar-nos a esmorzar. No podem arribar gaire tard a casa, i pujar al castanyer amb l’estomac ple de les viandes que esperen dins del restaurant, combinat amb els més de 30 graus que marquen ja els gps, per a nosaltres avui no és la millor opció. Així que ens acomiadarem del grup, i continuarem pedalant de pujada fins a l’aparcament dels Dos Torrentons, als peus del Pantà de Vallfornès.

A partir d’aquí tenim pel davant els trams més exigents de pujada de la sortida, sobretot el poc més de mig quilòmetre que separa l’aparcament del pantà. Tram de pista feixuga amb un desnivell mig de l’11%, i sense cap ombra que ens protegeixi del sol que cau a aquesta hora.

Un cop dalt del pantà, trams més planers que ens ajuden a agafar esma, fins al creuament de pistes a tocar del Torrent de la Baga. A l’esquerra, direcció al Pla de la Calma, i a la dreta, enfilada cap al castanyer. 2’5 quilòmetres de pujada continua, amb alguns trams més ombrívols que ens ajudaran a passar menys calor.


Mentre anem pujant, la resta del grup està enfeinat en altres menesters, i bé que fan!!!

Fet i fet, les 11 i ja som dalt. Aturada obligada davant d’aquest majestuós castanyer, amb els seus 12 metres de perímetre de tronc.



Reprendrem la sortida, i ara ens toca baixar. No desfarem el camí fet de pujada, sinó que pocs metres avall, a tocar de la Font  dels Horts, agafarem trencall a l’esquerra. Trams més planers que ens portaran fins a l’Hotel de Can Cuch de la Muntanya. A partir d’aquí la pista ja comença a agafar més desnivell de baixada. El terreny està força sec, així que haurem d’anar amb cura, tirant més de frens mentre baixem cap a l’ermita de Sant Salvador de Terrades. Passem a tocar de Can Quintana, i seguim avall que fa baixada!!! Els propers 3 quilòmetres, baixada ràpida fins a sortir altre cop a la pista que puja de Cànoves cap al pantà.

Uns centenars de metres més de baixada, i ja som altre cop al restaurant Can Canel.la, on la resta del grup està agafant les bicis després de l’esmorzar. 2/4 de dotze, i el castanyer els espera. Una breu xerrada, i  nosaltres a deixar-nos caure cap a Cànoves, per la resta començar a enfilar-se cap al pantà.

Desfarem el camí fet de pujada cap a Cànoves, on encara tindrem temps d’una breu aturada per prendre alguna beguda fresca. De seguida tornem a estar sobres les bicis.

La tornada cap a Cardedeu, a l’inrevés que la pujada. Només variarem a la sortida de la vila, doncs ara anirem cap a la subestació elèctrica, abans de deixar-nos caure al Polígon Industrial Sud. Aquí travessarem el Mogent, per comença a enfilar-nos per la pista del Camí del Coll. Passarem a tocar de l’ermita de Sant Esteve, de camí cap a la Pedrera dels Dous, abans de sortir a la carretera a tocar de la Breinco.

Mentrestant, la resta del grup ja ha fet la visita al castanyer...

...i fins i tot tindran temps d'enfilar-se al restaurant de la Casa del Bosc.


Nosaltres, a la Breinco tenim varies opcions de tornada, però ens decantarem per la que ens sembla més ràpida. Deixar-nos caure per la carretera, fins passat Can Saules, on encara tindrem temps de fer un tram de corriol, per on fa molt temps que no passem i que ens deixa al Sot de Can Bosquets, just a la sortida del Dragon Khan.

Travessarem la carretera, i ens deixem caure cap a Dosrius, vorejant el Torrent dels Rials. A la sortida de Dosrius, agafarem els corriols de l’alternativa, amb l’últim tram del Torrent de la Feliua, que ens portarà a sortir a la riera pel Torrent de Manyans.

1/4 de 2, 64 quilòmetres i 1400 metres + després, tornem a ser a Argentona. Doncs apa, cap a casa, que ja ens hi esperen.

La resta del grup, arribarà més tard, i encara tindrà temps d’acabar la sortida amb l’esperit Bicigalero de torn, jajaja.

Una sortida ben diferent al que estem acostumats, però que de tant en tant també està bé fer-la. Potser fins i tot haurà servit per anar escalfant cames de cara a la propera visita a Enduroland.




Diumenge 22 de Maig 2022:

Dissabte al vespre, nova convocatòria d’en Joan B pels Bttargentona. Sembla ser que desprès de fer-nos el salt diumenge passat, té ganes de fotre’ns “estopa”. No li farem un lleig, així que matinarem, i puntuals a les 8 ens trobarem en Joan B, Francesc M, Salva M, Javi F, Pere B i Salva B.

Avui anirem cap a la zona de Can Massuet- El Far, amb la intenció de resseguir alguns dels corriols que vam fer anys enrere, en una edició de la Transcorredor. Doncs apa, ja hi som tots, doncs deixem la Plaça Nova cap a l’Agility. Entrem a la riera, per rodar-hi en direcció a Dosrius. Ho farem fins al Torrent de Manyans, on en un no res, ja serem dins del Torrent de la Feliua, per començar a enfilar-nos pels corriols de l’alternativa a al riera.

Un cop a Dosrius, travessem la vila cap a la Font del Comú, on comencem a pujar fins a sortir a la carretera que va cap a Canyamars. Només travessem la carretera, per enfilar-nos cap dalt de la pista per sobre del Castell. Uns faran els trams dels esglaons, mentre altres més conservadors, ens enfilem per l’asfalt de la urbanització.

Un cop sortim a la pista, rodem de pujada fins al Portell, just a sobre de la Pedrera d’en Sesa, on entrarem a fer corriols de pujada pel Turó del Gat Salvatge. A la sortida del corriol hem d’anar a l’aguait, doncs n’hi ha que sense pensar ja són baixant per la pista, però és clar, “aquell dia tampoc venien!!!”.

Reconduirem el ramat amb un crit, seguint de pujada per les Planes de Can Pruna, fins a sortir a la urbanització de Can Massuet. Uns centenars de metres de pujada travessant la urbanització, i tornem a fer senders per les Planes de Can Carreres. Passarem a tocar del camp de PaintBall, abans de tornar a trepitjar l’asfalt de la urbanització. Passem a tocar del remodelat complex esportiu, per tot seguit deixar enrere l’asfalt, tornant a enfilar-nos per senders, aquest cop fins dalt del Coll de l’Argila.

Aquí ens deixarem caure cap a Can Bosc, on no podrem aprofitar l’aigua de la font, per tenir-la marcada com a no potable. Ens anirem enfilant per corriols cap a Can Miloca, on entrarem en trams de divertida baixada que ens deixen a la pista a tocar del Camp de les Passsadores. Ja tornem a estar en trams que vam fer a la Transcorredor, però en Joan canvia d’idea, i la resta,  com nom pot ser de cap més manera, el seguirem.  

Doncs apa, si hem baixat, doncs desfarem el mateix camí de pujada, i ja tornem a ser a tocar de Can Miloca. Uns metres per pista, i trobem de nou l’entrada d’un corriol conegut, i apa cap dins, altre cop a gaudir de divertits trams de baixada.

A la sortida del corriol, tenim per davant trams de sender de baixada per la zona del Bosc de Can Guinard, on tornarem a sortir-nos del recorregut més o menys conegut, per acabar-nos enfilant cap dalt de Can Ferrerons, on hem estat a tocar de la seva majestuosa alzina, però no ens hi hem atansat.

Tornem a remuntar per pista, altre cop en direcció a Can Miloca, però abans d’arribar-hi, a la nostra esquerra ens queda una entrada de corriol, i posats a investigar, que més dóna endinsar-nos-hi? Doncs ja som dins, casi bé un quilòmetre de divertit corriol que ens portarà de baixada a una altra pista que desconeixem.

Una breu aturada, mentre mengem alguna cosa, i decidim com continuar...

...entre baixar o pujar, triem la segona opció. Apa cap amunt, per al final sortir a l’Escola de Natura del Corredor de Ca l’Arenas.

Ara travessarem la carretera que puja cap al Corredor, enfilant-nos per corriols cap a Puig Aguilar, on no ens deixarem caure altre cop cap a Can Massuet. Posats on som, baixarem uns centenars de metres per pista, abans de trobar l’entrada del corriol segmentat a l’Strava com a “baixada JP”. El terreny està molt sec, i aquest casi bé 1 quilòmetre de baixada presenta alguns punt tècnics, on haurem d’anar amb cura, fins i tot millor ajudar-nos d’algun peu per passar-hi. Tot i això, tram força divertit, que amb el terreny en millors condicions segur que el farem sencer. Els últims metres de baixada  ens portaran a la pista que puja de Canyamars cap al Pou del Glaç.

Un cop a baix, rodem cap a Canyamars, on farem una breu aturada a la font, però reomplir els bidons, aprofitant per immortalitzar la sortida.


Reprenem la marxa, per deixar Canyamars, enfilant-nos cap al Turó d’en Gel, fins a sortir a la carretera a tocar de Can Rimbles. Rodarem cap a on fa un temps hi trobàvem els Rucs del Corredor, per seguir tot vorejant la riera de Can Rimbles, amb pujada per sender cap a la Creueta de Can Martorell, abans de deixar-nos caure cap al Sot de Can Canals, que ens portarà a la riera de Dosrius.

Per tornar cap a Argentona, anem a resseguir l’alternativa a la riera, amb els últims metres pel Torrent de la Feliua, fins a sortir al Torrent de Manyans.

D’aquí rodarem tranquil·lament cap a Argentona, tancant una altra molt bona sortida, amb el piscolabis a la Plaça Nova.

3 hores de pedalada, amb 39,45 quilòmetres i 1085 metres+, posen punt i final a un altre bon cap de setmana de btt. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario