viernes, 8 de julio de 2022

Si el sol escalfa, sortides express!!!

Dissabte 02 de Juliol 2022:

Primer cap de setmana de Juliol, i les absències a la sortida dels Bicigaló tornen a sovintejar. De fet, només serem 2 els que matinarem per assistir a la convocatòria d’en Jordi T, en Jordi S i Salva B. De totes maneres, en Kiko P, a les 8, també treu el cap a la Plaça Nova....al final tornarem a ser 4 gats!!!

En principi alguns volem ser d’hora a casa i si li afegim el fet de també voler gaudir de l’esmorzar bicigaleru, no ens queda gaire marge. Doncs apa, en Kiko proposa na ruta que diu que en un parell d’horetes està enllestida, amb lo que començarem a rodar cap a l’Agility, i ja l’anirem seguint.

Entrarem a la riera, rodant tranquil·lament cap al Bell Recó. De moment, el ritme és força suau, i aprofitem per anar fent petar la xerrada. Passarem per sota del viaducte de la C60, rodant pel sender que voreja el torrent del Xaragall de l’Espinal. Passarem per dins del túnel de sota la carretera de Parpers, i tot just a la sortida trenquem a la dreta per enfilar-nos cap a la zona de les Malloles de Can Pins, deixant així per un altre dia,  la opció més exigent del Xaragall de Can Pins.

Seguim a un ritme tranquil, mentre ens anem enfilant cap al Turó de Can Ribot, on avui també farem el corriol alternatiu que ens puja fins dalt de les Planes, on seguirem rodant cap a Sant Carles, per acabar deixant-nos caure fins a sobre del restaurant.

Ni la flaire a brasa que impregna els voltants ens farà aturar. Tot just passat el restaurant, tornarem a fer senders de baixada que ens portaran a baix de Ca l’Arumí.

Com el temps no dóna per pujar a la Torrassa, farem el corriol que ens puja fins dalt de la carretera que baixa de Sant Carles cap a santa Agnès de Malanyanes, que només hem de travessar, per tornar a resseguir trams de corriols mentre travessem la zona del Bosc de can Poc.

Quan som tot just a sota del Turó dels Castellans, en Jordi S entreveu una entrada on no ens hi hem ficat mai, i com qui no vol la cosa, ens veurem immersos en una altra de les seves ensarronades. De seguida es veu que per aquests trams no hi ha passat ningú, però insistim en buscar alguna alternativa. Tot plegat, un centenar de metres, abans de girar cua, i tornar a la normalitat.... i n’hi ha que riuen a la foto!!!


Un cop retornem al bon camí, ens deixem caure fins al Pla de l’Espinal, per continuar de baixada fins a sortir al Coll de Parpers.

Travessem la carretera, i fem uns metres de pujada cap al Pessebre. De totes maneres, anem bé de temps, així que deixarem la Mercé per a un altre dia. Ens enfilem fins a sortir a la pista a tocar de l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels, on farem uns centenars de metres de pista, aprofitant també un petit tram de corriol, cap als voltants de la Pedrera de la Pedra Blava.

Ara ens toca la baixada final, i ho farem pels trams de corriols de Can Vinyamata. A l’igual que la resta de la sortida, no forcem gens el ritme, de fet baixem ben juntets mentre no deixem de fer-la petar. Acabarem sortint a Can Roviró, i d’aquí en un no res ja serem a la riera de Riudemeia.

No recordo haver baixat mai tan lents aquests trams, però també ha estat bé. A més en Kiko encara està recuperant-se del trencament a les costelles, i avui no tocava forçar.

Un cop a baix, rodem cap a Argentona, on tancarem la sortida a la Plaça Nova, i no perdonarem l’esmorzar.


25,79 quilòmetres, 1:57 hores i 554 metres+, que donen el tret de sortida a un altre cap de setmana de btt.


Diumenge 03 de Juliol 2022:

Ja fa unes setmanes on alguns tenim ganes de resseguir els divertits corriols de la zona de La Roca, sense que la resta del grup ens foti ni cas, però sembla ser que aquesta setmana, quan ja fins i tot havíem sospesat la possibilitat de sol·licitar-ho per instància genèrica, els astres s’han alineat, i han fet obrir els ulls als líders de les sortides dels Bttargentona.

Així que, tot i matinar, ens acostem a la Plaça Nova amb una altra alegria. A les 8, anem arribant en Joan B,. Francesc M, Kiko P, Pere B i Salva B. Doncs apa, abans de que canviïn d’idea, c0mencem a pedalar cap a l’Agility, i ja som dins de la riera.

Rodem cap a la riera de Riudemeia, per entrar al torrent del Fondo de la Gallega, on farem el tram de corriol de la Nevera, abans d’enfilar-nos cap a Can Roviró. A partir d’aquí, a resseguir de pujada els trams de corriols de Can Vinyamata, fins a ser dalt de la pista de la Pedrera Blava. El ritme de pujada, per moment més alt que el ritme de baixada d’ahir, potser degut a que volem fer molta cosa, i no podem tornar gaire tard a casa.

Un cop sortim a la pista, hi rodem un centenar de metres, i ja tornem a enfilar-nos per corriols, mentre travessem el Bosc de Can Païssa, fins a trobar l’entrada del corriol de La Lola.

Desprès d’aquests trams de pujada, per fi començarem a xalar baixant, tot enllaçant alguns dels millors corriols de la zona de Ca l’Argent. Començarem per La Lola, que avui farem sencer. Trams accessibles, això sí, aprofitant les variants obertes per els bikers menys agosarats, tot i que el terreny està excessivament sec.

Un cop a la sortida, rodarem fins a trobar l’entrada del The Rock, i cap dins!!! Trams sinuosos, que ja tenim més que apamats, el que ens permet fer-los a molt bon ritme, i a la sortida, sense aturades, ja som dins del corriol on no se qui devia perdre La Destral, per altra cop gaudir com la canalla, mentre anem baixant fins a sortir al torrent de Can Santpere.

Hem estat força estona baixant, i ara ens toca remuntar. Primers metres per l’asfalt de la carretera, per de seguida tornar a fer corriols de pujada que ens porten cap a la zona del Bosc de Can Planes, passant abans a tocar de la sortida del The Rock.

Rodem pels senders de sobre la Pedra Foradada de Can Planes, entrem al corriol Amagat, on només ens hi estarem uns pocs metres. De seguida entrem al corriols del Calipso, que farem de baixada, per enllaçar-lo amb el corriol de la Creu.

Durant una estona ens deixarem portar seguint a en Joan B, mentre anem enllaçant diferents trams de corriols de baixada fins a tocar de la Vinya d’en Tomàs, on farem la primera i última aturada de la sortida. Aprofitarem per menjar alguna cosa, i fer unes fotos....



...mentre en Joan i en Pere miren de solucionar petits problemes mecànics al canvi de la Cannondale d’en Kiko...

...tot i que a ell no se’l veu gaire preocupat.


Reprendrem la marxa, ara enfilant-nos altre cop per corriols, fins a sortir a la pista a tocar del Dolmen de Can Planes. Portem 17 quilòmetres, i hem d’anar buscant la tornada, de totes maneres, encara tindrem temps d’atendre la sol·licitud d’en Pere B per anar a fer els corriols que travessen la Pedrera de Les Planes.  Trams més tècnics, i que trobem força més tancats, senyal de que no és pas habitual de les bicis. La baixada final ens portarà a la carretera de La Roca, just a tocar de Can Companys.

Travessarem la carretera, entrant al Torrent de Sant Miquel, on avui triarem la opció de pujada més conservadora, l’Star Wars. Potser allargarem una mica més la sortida, però la pujada serà menys exigent, i suarem menys la cansalada, tot i que el ritme de pujada no serà lent.

La pujada se’ns acaba a tocar del Pla de l’Espinal, i aquí tornarem a fer cas a en Pere B, que ens diu d’anar a fer el Koala. Doncs apa, a tocar de les restes de Ca l’Espinal, entre en sender de baixada, per entrar al segon trencall que trobem a la dreta. Feia molt de temps que no hi entràvem, i els propers trams de baixada havien estat tancats en diferents punts per arbres caiguts, però avui ens endurem una grata sorpresa. Algú hi ha treballat de valent, i ens ha deixat un corriol que de ben segur tornarà ser punt de pas a les nostres sortides.

Hem de travessar la carretera que puja cap al Coll de Parpers, i ja som a tocar del Koala. No recordo haver-hi passat des de abans de la pandèmia, i també torna a estar 100% ciclable, amb lo que xalarem baixant fins a sortir a tocar del viaducte de la C60.

Ja només ens queda rodar per la riera cap a Argentona, on tot i no anar molt sobrats de temps encara ens quedarà una estoneta per a prendre alguna cosa que ens refaci de la sortida, acompanyats d’en Toni P que també ha enllestit la seva sortida amb la gravel.

28,24 quilòmetres en poc més de 2:30 hores, amb els seus 793 metres+.            


 



No hay comentarios:

Publicar un comentario