viernes, 17 de marzo de 2023

Cap de setmana per la Torrassa, La Roca, amb avaries i intercanvis varis.

Dissabte 11 de Març 2022:

Després d’uns dies una mica empiocat pel refredat, per fi s’acaba la setmana laboral, i arriba el cap de setmana. Dubtes de si respondre afirmativament a la convocatòria dels Bicigaló, feta divendres al vespre per en Pere C. De fet, el nombre de confirmacions i baixes van per un igual, així que ja decidirem dissabte al matí.

A les 7 del matí, amb els últims whattsapps, només 3 confirmacions, i després d’algun missatge privat decidirem acompanyar-los, fent bona la dita de “avui serem 4 gats!!!”.

Farem un mos, ens vestim amb l’equipació Bigigaló, i cap a la Plaça Nova. Al final som en Pere C, Manel V, Tino LL, i Salva B. Per unes coses i altres, avui moltes baixes. La tornada d’en Tino, després de força temps de no compartir sortides, no ha pogut tenir l’assistència esperada. Haurà de mirar de venir algun altre dia, que segur que serem un grup més nombrós.

Doncs apa,  avui 3 atmosfèriques acompanyats per una e-bike, que sense voler-ho serà la protagonista de la sortida, però això serà més endavant. De moment, marxem de la Plaça Nova en direcció a l’Agility, travessem la carretera, i comencem a rodar per la riera, mentre l’anem  fent petar, aprofitant també per anar rumiant cap a on dirigir la sortida.

Aviat ho tindrem clar, no és dia per a segons que, així que si volem encertar-la segur, que millor que un clàssic com la Torrassa? Apa, a rodar en direcció al Bell Recó, passant per sota del viaducte de la C60, i seguint fins a passar per sota del pont de la carretera de Parpers.

Primers senders de pujada, mentre travessem les Malloles de Can Pins, on ens trobarem amb en David T, el “Diablillo” amb un altre company, que ens acompanyaran fins a ser dalt del Turó de Can Ribot. Portem ritmes diferents, i després d’una estona fent-la petar marxaran, i nosaltres seguirem a la nostra.

Farem el corriol alternatiu que ens enfila fins dalt de  Planes, i d’aquí, en un no res ja serem a la urbanització de Sant Carles. Avui la travessarem, rodant per l’asfalt cap a la zona del Turó dels Castellans, on mirarem de resseguir trams de corriols, ara travessant el Bosc de Can Poc. Corriols clàssics, amb el corriol de la Pistola inclòs, que ens acaben portant a la carretera que puja de Santa Agnès de Malanyanes, que haurem de travessar, i més corriols de baixada cap a Ca l’Arumí.

Primers 13 quilòmetres, i ara toca enfilar-nos cap a la Torrassa. Primer travessem la carretera, amb pujada cap a la pedrera dels Dous, on rodarem per la pista fins passada l’ermita de Sant Esteve del Coll, on tornarem a entrar en trams de corriols.

A partir d’aquí, enllaçada clàssica de corriols fins dalt de la Torrassa. Pujada que tot i algun punt més exigent, la fem a un bon ritme, i sense complicacions. Un cop a dalt ja farem l’aturada de rigor, per refer-nos una mica, tot envoltats d’e-bikes per tot arreu. Senyors, sens dubte això és el futur...han arribat per quedar-se!!!


Un cop feta la foto, toca reprendre la sortida. Hem d’anar tornant cap a Argentona, i per fi ha arribat l’hora de xalar una estona baixant. Primers metres cap al Pla de la Bassa del Llop, on entrarem als corriols que ens baixaran cap a la zona del Penjat dels Garrofers. Aquí seguirem ja per corriols tornats a obrir després de les tasques de desforestació que s’han fet  a la zona, i que enllaçaran amb d’altres per on ja hi passàvem anys enrere. Tot plegat, entre uns i els altres, acabarem enllaçant amb el tram final del Dragon Khan.

La baixada pel Dragon Khan, ràpida i divertida com sempre, tot i que al tram final, ja al Sot de Can Bosquets, ens trobarem amb la sorpresa que també hi han entrat les màquines, deixant-lo com una pista. Fins i tot ens hi aturarem per contemplar la malmesa que s’hi ha fet. Si ens deixessin en aquest punt amb els ulls tancats, ens costaria força endevinar en quin punt som. I el pitjor és que sembla com si la feina de les màquines no hagués acabat, i tinguessin la intenció de seguir treballant cap a amunt. Ja ho anirem veient amb el temps!!!

Ara ens toca travessar la carretera, per deixar-nos caure cap a Dosrius tot vorejant el Torrent dels Rials. Un cop a Dosrius, anirem a buscar el corriol de l’alternativa de la riera. Ja fa una estona que en Manel comenta que la bici sembla que li fa algun soroll estrany, de fet, segons com, sembla sentir-se una mica de xerinola a la roda del darrera, ara sí, ara no.

De moment, entrem a l’alternativa, i comencem a enfilar-nos pels corriols, fins a arribar més o menys a la meitat, tot just als últims trams de pujada abans d’arribar a la bassa, on sentim un “crack” a la bici d’en Manel, que per un moment ens sembla com si hagués trencat la cadena. Doncs no, pitjor encara, problemes al nucli de la roda del darrera. Fas anar els pedals, i la roda no gira, això no ho solucionem de cap manera!!! En Pepe C no hi és, així que no té cap sentit cridar: “Pepe, Pepe!!!”. Tocarà tirar d’intercanvi de bicis entre en Manel i en Pere. En Manel a pedalar sense ajuda, i en Pere a deixar-se tocar l’espatlla i el que faci falta durant uns quants quilòmetres.

Uns primes metres de corriol tancat, on haurà d’empentar la bici, aprofitant els trams més planers per a ser empentat, i agafar embranzida per a deixar-se caure a les baixades. Així passarem pel Torrent de la Feliua, de camí a la riera. A partir d’aquí, ja tenim trams més oberts on serà més fàcil “acompanyar-lo” cap a Argentona.

Amb tot, no tindrem més problemes per arribar a la Plaça Nova, això sí, amb una mica de retard...


...el que no serà cap impediment per a no entaular-nos amb un nou esmorzar Bicigaleru, tot i que avui, amb tanta Coca-Cola, i tan poc cigaló, potser ha quedat una mica deslluit?.


Tot i l'avaria, i les dificultats respiratories amb el constipat, ha quedat una bona sortida de 27,9 quilòmetres i 685 metres+, que esperem que hagin servit a en Tino per tornar a agafar el regust corriolaire del Maresme.



Diumenge 12 de Març 2022:

Per diumenge tenim gaire bé decidit que serem baixa a la convocatòria dels Bttargentona. Les últimes sortides estem patint més del compte, i tapat de pit encara serà pitjor. De totes maneres tot i matinar per veure les sensacions, ens en tornarem al llit després de dir al grup que no ens esperin. I vist el ramat que s’ha reunit avui, crec que l’hem encertat de ple.

Avui s’han trobat en Joan B, Francesc M, Javi F, Kiko P, Pere B, Marc X, Jordi R, i Jordi F. Quina colla!!! No feu cas a la cara de bons minyons que posen a les fotos, que quan comencen a pedalar són una altra cosa, jajaja.



Avui ha tocat sortida cap a La Roca del Vallès. Riera, Can Roviró, corriols de Can Vinyamata, La Lola, l’Amic Invisible, The Rock... més corriols per la zona del Bosc de Can Solei, la Pedra de les Orenetes, Abeja Maya, el Bosc Màgic... corriols per la zona de Can Planes, el corriol Amagat, Calipso, la Creu... amunt i avall, un no parar, i segur que a un ritme suau!!!

La tornada per l’Star Wars, Pla de l’Espinal, Koala i cap a casa!!!

Res, un paseitooooo!!!

Ahhh, i pel que sembla ser, en Kiko, i en Piu han marxat abans, no sense abans fer un intercanvi de bicis amb algú, que últimament li està agafant massa el gustet a les e-bikes. Que vagi fent, que això s’encomana més que el Covid-19.

36 quilòmetres i 1097 metres+, i en poc més de 3 hores la feina feta, mentre alguns encara estem a casa en pijama.

Veient les fotos, ens entra una mica d’enveja, i avui sí, encara que sigui a l’hora dels senyors, sortirem una estona per treure una mica la pols a la flaca, però això no té cabuda al blog de Bttargentona.









No hay comentarios:

Publicar un comentario