martes, 11 de julio de 2023

Tanquem Juny amb nocturnitat, i comencem Juliol amb alevosia!!!

30 de Juny 2023:

Arribem a l’últim dia de Juny, data assenyalada per la sortida nocturna amb sopar dels Bttargentona. De fet, podríem dir-ne pseudo-nocturna, doncs hem quedat a 2/4 de vuit a la Plaça Nova, i hem d’estar entaulats a les 10, així que tampoc caldrà carregar massa la bateria dels llums.

Doncs apa, tanquem l’ordinador a la feina, ens vestim de betteros, i cap a la plaça, on poc a poc anem arribant en Francesc M, Kiko P, Pere B, Jordi F, Jordi S, i Salva B. En Joan B està venent les darreres albergínies, i carbassons, i es demorarà una mica.

Fet i fet, començarem a pedalar casi a les 8. Cap problema, en principi avui ha de ser una “patxanga”... o més ben dit, hauria d’haver estat.

Marxem cap a l’Agility, i ja només entrar a la riera, el ritme de rodar no el podríem considerar com a tranquil. En Kiko P serà el líder de la sortida, i la resta el seguirem en el que ell anomena una sortida normal d'entre setmana.

De moment rodem cap al Bell Recó, passem per sota del viaducte de la C60, i comencem a enfilar-nos pels senders de les Malloles de Can Pins. La pila del pulsòmetre no va, i no tenim constància de les pulsacions reals, tot i que les sensacions ja ens indiquen que baixos precisament no anem.

Amunt, a molt bon ritme, fins dalt del Turó de can Ribot, amb un petit bucle, abans d’acabar pujant dalt de les Planes.

Ara ens deixarem caure cap a Sant Carles, travessant la urbanització, fins passat el restaurant, on agafarem sender, que amb ràpida baixada ens deixarà a Ca l’Arumí.

No travessem la carretera, així que cap a la Torrassa avui no toca. De moment, ens enfilem per corriols per sortir a la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes. La travessem, i més corriols de pujada, travessant el Bosc de Can Poc, per anar cap a sota del Turó dels Castellans, amb la posterior baixada que ens portarà al Pla de l’Espinal.

16 quilòmetres sense aturades, i continuem baixant cap al Coll de Parpers, on travessem la carretera, per fer altre cop corriols que ens enfilin fins a sortir a la pista a tocar de l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels.

Pista, corriol i un tram més de pista en direcció a la Pedrera de la Pedra Blava. Tot just abans d’arribar-hi tenim l’entrada del corriol de Can Vinyamata, i sense pensar-nos-ho ja hi som dins. Encara no és de nit, el que ens permetrà una ràpida i divertida baixada...sí, sí Miquel Àngel, tal com ho llegeixes, Can Vinyamata de baixada també és divertida, i més quan a l’Strava et marca que avui ha estat el segon millor temps.

Tornant a la sortida, l’enllaçada de corriols, ens deixa a Can Roviró, i d’aquí en no res, passant als últims metres per la Nevera, ja som a la riera de Riudemeia.

Poc més de 2/4 de 10, i comença a fer-se de nit. Per fi, encendrem els llums!!! I perquè no sigui dit, com encara anem bé de temps, rodem per la riera, per entrar a la pista de Can Comalada que fem de pujada, fins dalt a les arrels de Can Bagot, on ara sí, fem una breu aturada, per fer la foto de la sortida.

Ja només ens queda baixada final pels senders del Rovell de l’Ou, per acabar sortint al canyer de Can Comalada, on haurem de baixar de les bicis, doncs hi han posat un munt de canyes i branques tancant el pas.

Un cop a la riera, ja cap al restaurant. Arribem puntuals a les 10, i la taula a l’exterior de l’Avenida ja està parada.

Unes gerres de cervesa i clares ben fresquetes ajudaran a fer passar per la gola totes les viandes que ens aniran portant. A Mataró diu que està plovent fort, però nosaltres encara no hem vist ni una gota d'aigua en tota la sortida, i mentre sopem només un mins intent d’espurneig.

Entre una cosa i altre, se’ns faran quarts de 12. Haurem d’anar recollint, pagar, i cap a casa.

Al final no hem pogut estar tots els que voldríem, però de ben segur ho tornarem a repetir.

Primera nocturna amb aquests casi bé 30 quilòmetres, amb 628 metres+... però sobretot, amb un ritme promig de 15 km/h... com pronosticava en Kiko,el que ve sent una sortida normal d’entre setmana!!!



Dissabte 01 de Juliol 2023:

Mentre uns encara estàvem ahir al vespre pedalant, en Quico S no podia esperar més, i fa una crida de whastapp per la trobada de demà dels Bicigaló.

Aquesta setmana no els podrem acompanyar, però la crida ha tingut bona acollida, i pel que sembla han gaudit d’una sortida cap a la Torrassa del Moro... uns pedalant, mentre d’altres encara dormim!!!



Diumenge 02 de Juliol 2023:

Dissabte al vespre n’hi ha que s’estan mossegant les ungles, ja estan de vacances, i abans de passar-se jaient els propers dies, volen fer els darrrers cops de pedal. Doncs apa, nova crida de whatsapp pels Bttargentona, que ens farà matinar de nou un diumenge més.

A les 8 serem més o menys puntuals davant de la fleca Casas... bé tots menys un. És el que té estar ja de vacances, arribes tard, i encara t’han d’esperar a que facis el cafetó!!!

Al final som els mateixos que la nocturna de divendres, amb l’única diferència de que en Kiko P avui ha canviat la bici per les bambes de running... que no tenim clar si serà millor o pitjor!!!

A ¼ de 9 marxem de la plaça, avui cap a la Plaça de Vendre, de camí al carrer de Ca l’Oriol, deixant la vila per Can Volard. Primers corriols de baixada cap al Torrent del Collell, per de seguida estar pujant cap al Rocar d’en Serra, fins a dalt dels dipòsits, amb en Kiko obrint camí.

Uns trams més planers, fins i tot amb alguna petita baixada, abans de començar a pujar pulsacions mentre ens enfilem passat per la Font del Roure, de camí a la Font d’en Quico.

Ens seguim enfilant, passant a tocar de la Font del Castanyer, on ens anem encigalant, pujant per trams de corriol que normalment fem de baixada, i que tot i posar-hi ganes, acabarem empentant la bici en algun punt.

Més endavant, al sortir a la pista, encara no portem 5 quilòmetres, i no hem parat de pujar. Aquí en Piu ens vol fer entrar en raó, i ens porta a fer un petit bucle, per acabar desfent els últims trams que acabem de fer pujant, però ara en el sentit lògic... de baixada!!! Tot i que, si baixem, sabem que ens tocarà remuntar de nou. Res, avall, ara amb en Kiko al darrera, mentre ens va avançant tan aviat com pot.

El que hem dit, quilòmetre 5,5 i ja hem de tornar a pujar. En principi anirem enllaçant corriols i algun petit tram de pista, en direcció a la Brolla de l’Abril. Aviat ens deixarà en Piu, que per avui ja en té prou, fa calor, i ha deixat la e-bike a casa...tot plegat, una bona opció si vols deixar de patir.

La resta, seguim pujant, fins a sortir al Pla dels Matxos. Una mica més de corriol de pujada, vorejant el Turó de Matacabres, abans de sortir a la pista del Camí del Mal Pas, que només travessem per tornar a corriolejar. Ara un puja-baixa per la zona de la Brolla d’en Nadal, on en Kiko ens deixarà. Collons, per fí, 9 quilòmetres darrera d’ell, que tot el matí ha estat pujant, i tornant a baixar per buscar els que anem més endarrerits, fins i tot aprofitant per anar fent-nos fotos.

Ja només quedem 5, i ara continuem de pujada. Som a tocar de les Roques d’en Vivó, on hi ha la Roca de l’Àngel. Cada cop que passem per la zona, en Jordi S ens mira de convèncer per a treure-hi el nas, i avui li farem el gust. Ens hi enfilarem, o millor dit, empentarem les bicis fins a arribar-hi, doncs no és gens ciclable....

...per un cop a dalt, contemplar les espectaculars vistes...

...mentre aprofitem per fer-nos alguna foto, cadascú posant-s’hi a la seva manera.




Després d’aquesta estona aturats, tornem a la sortida, altre cop caminant, per desfer el camí, fins a poder tornar a pujar a les bicis. Uns quants corriols més ens acabaran baixant altre cop a la pista del Camí del Mal Pas, on perdrem a un altre integrant del grup. Aquest cop és en Jordi S el que ens deixa, altre cop ha consumit el “bono-bici”, i se’n torna ja cap a casa.

La resta mirarem d’allargar una mica més, tornant a una sortida diguem-ne una mica més normal. Proposta a en Joan B d’anar cap a la Mútua, Coll de Porc, Can Blanc... que amb la mirada ho diu tot, ja està en modo vacances, i tot li està bé, doncs apa, que no hi ha res més a dir!!!

Rodem per la pista cap al Coll de Gironella, seguint uns centenars de metres més endavant, abans d’enfilar-nos per sender cap a la Mútua, per deixar-nos caure després fins a les restes de Can Genís.

Uns metres més de pista, i ja serem a Coll de Porc, on farem la clàssica, ràpida i divertida baixada travessant el Bosc de Can Cardí, fins a sortir a Can Blanc.

Altre cop a rodar per la pista, fins a trobar l’entrada del corriol del Roure, i sense aturades, cap dins!!! Només ens hi estarem fins a trobar el primer trencall, on girarem a la dreta, per agafar els trams de corriols, que ens aniran enfilant altre cop cap al Coll de Gironella.

Ja fa estona que hem decidit fer la última baixada pel corriol d’en Cata, així que abans d’arribar a la cadena ens hi endinsem. Potser hauríem d’haver fet un petit re-agrupament, però l’ànsia de xalar d’aquests trams de baixada ens ha fet no pensar-hi. Deixem córrer la bici, gaudint de la feina feta en el seu traçat. De fet, potser ha perdut part de la seva gràcia inicial, però la veritat que el fet de poder-hi rodar ràpid, i sense excessiva dificultat ens permet arribar a baix amb un somriure d’orella a orella, amb forta olor a cremat dels frens.

Ara sí, un cop al torrent ens reagrupem, i a partir d’aquí, tots junts altre cop, rodem ja cap a Can Raimí.

Avui ja no toca cap més enfilada, deixarem enrere la urbanització, tot rodant pel sender del Bosc d’en Cabot, abans d’entrar a la riera de Clarà, que ens deixarà ja al Cementiri.

Travessem la carretera, i rodant pel polígon en res serem altre cop a Argentona.

Avui, alguns tornem a tenir platja, així que ens ptornarem a perdre el piscolabis al xino, però el que no ens hem perdut, ha estat una altra bona sortida amb la colla... casi bé 30 quilòmetres amb 797 metres+.










No hay comentarios:

Publicar un comentario