sábado, 24 de octubre de 2015

Sortida al Castanyer Gros d'en Cuch

Dissabte i nova sortida. Aquest cop amb en Josep, per anar a fer una ruta de rodar que tenia pensada de feia temps.

Ruta que ens portarà a conèixer aquest castanyer situat al terme municipal de Cànoves i Samalús, i considerat arbre monumental pel seu perímetre de més de 12 metres. Per a fer-ho seguirem un track d'en Manel L.

A les 8:00 ens trobem a Argentona i tirem riera amunt, on ens hem trobat amb en Salva M (amb la seva flamant bala taronja), en Jordi S, Francesc M i el grup dels Salamandres.

Anem cap al Bell-Racó, sortim a la carretera de Parpers, per iniciar la pujada pel corriol de la cadena. 

Anem tots més o menys junts fins arribar a l’entrada del corriol de l’alternativa de la Font de Javà, on ens separem per anar cap a Sant Carles.

Baixada cap a la Breinco i decidim baixar cap a Cardedeu pel corriol de Ca l’Arumi, que normalment fem de pujada.

Sortim a baix de la urbanització El Coll i anem cap a Cardedeu passant per davant del restaurant del Mogent.

De Cardedeu fins a Cànoves enllaçant trams de pista i asfalt, però que es fan força bé per no tenir gran desnivell. L’únic petit inconvenient, la pols que aixequen els cotxes al passar i és que fa dies que no plou i està tot molt sec.

Entrem a a Cànoves i comença la pujada per asfalt que posteriorment es converteix en pista de sorra, però que continua sent força agraït de fer fins a l’alçada de l’aparcament del Pantà de Vallforners.

Aquí comença el tram amb més pendent de la ruta. De totes maneres, no crec que arribi a 1 kilòmetre de rampa pronunciada, però que no té més complicació.

Un cop a dalt, es pot gaudir de les vistes del pantà, malgrat el nivell d’aigua actual no és molt alt.



Continuem la pista que va vorejant el pantà fins arribar al punt en que trobem l’indicador del Castanyer d’en Cuch cap a la dreta o cap a la casa de Vallforners a l’esquerra.

Trenquem a la dreta i comencem a pujar la pista que ens portarà fins al castanyer. Aquest tram potser ha estat la part que més m’ha agradat de la ruta, ja que malgrat a ser pujada, el pendent no és massa exigent i et permet pujar al teu ritme sense haver de patir massa. A més, fins al trencall del castanyer gaudim d’un entorn molt agradable amb una espessa vegetació i petits salt d’aigua.

La veritat que el Castanyer és majestuós. 


És comenta que aquest exemplar és el de més perímetre de tota la Península. Te una alçada d’uns 15 metres i un perímetre impresionant!!! El seu interior és totalment buit i es comenta que fa anys hi va viure un carboner durant l’hivern , cosa que no m’estranyaria gens, doncs al seu interior s’hi veuen restes d’haver fet foc.



Un cop vist el castanyer i haver descansat uns minuts, agafem camí de tornada, però farem una petita variació i ho farem per la pista que passa per l’hotel-restaurant de Can Cuch...


.... i seguirem baixant fins a fer una parada obligada per admirar la façana de l’Ermita de Sant Salvador.


Seguim baixant per anar a sortir a la pista que hem pujat cap a l’embassament i desfem el camí de pujada cap a Cànoves i Cardedeu.

A Cardedeu, anem cap al polígon industrial per passar per sota l’autopista i pujar per la pista que va cap a l’Ermita de Sant Esteve del Coll i seguir fins a la Breinco.

Agafem asfalt i últim tram de corriol fins a Dosrius. Riera de Dosrius i cap a casa.

En definitiva, ruta per rodar amb molta pista i poc corriol, però que ha fet que al final em pogui treure el “cuc” que tenia de fer-la .....i mai més ben dit!!!!  Jajaja

Segons el GPS uns 70 kilòmetres amb uns 1500 metres de desnivell.

Podeu veure el track:

No hay comentarios:

Publicar un comentario