domingo, 8 de noviembre de 2015

Burriac Xtrem i corriols

Avui feien la 13a cursa de muntanya BURRIAC XTREM 2015 i havíem quedat que donaríem un cop de mà a en Jordi F, fent de petits “controls” de pas en els primers trams de la Primera Marató de Muntanya del Maresme, de 42,195 Kms, amb un desnivell acumulat de 3600 metres.

Així que hem hagut de matinar una estona més, i a les 7:15 ens hem trobat a l’Agility en Joan B, Toni P, Pere C, Quim C, Quim M i Salva B.

De seguida hem sortit riera amunt per anar a buscar la pujada asfaltada fins al Nutrisport i baixar cap a Coll de Bocs, on ens hem quedat en Pere C i en Salva. Al cap de poca estona han començat a passar els participants a la cursa. N’han passat més d’un centenar, els primers a un molt bon ritme i la resta anar fent, però només de pensar la duresa de la prova ja tenien un mèrit impressionant.

Un cop passat el “corredor escombra” hem baixat cap a la riera de Dosrius, per anar a pujar cap a Can Belluguins. La cursa enfilava corriols amunt, però nosaltres hem pujat per la pista fins a la casa abandonada, seguint pels corriols que ja hem fet un munt de cops, però un cop sortits a la pista, la hem continuat pujant, enlloc de fer el clàssic corriol que passa pel costat de la Pedrera de Can Bosquer.

A l'arribar a dalt de la pista hem trobat a en Toni P i en Quim C que controlaven la zona de la cadena. Tots 4 agafem corriol de baixada per anar a buscar l’entrada del corriol que comença a pujar cap a la alternativa de la Font de Javà, on estaven en Joan B i en Quim M.

Ja teníem la feina feta, així que ja podíem anar fer corriols i buscar un lloc per esmorzar. Girem cua i tornem a pujar cap a la cadena. Continuem pujant per anar direcció a Can Ribot.

No passarem per la casa, sinó que anirem a fer l’alternativa, per seguir cap a Sant Carles, on avui hi havia una boira que pràcticament no permetia veure res a pocs metres de distància.


Baixem cap a la Breinco, on en Pere C ens ha de deixar.

La resta pujarem cap a la Torrassa, enmig de la boira fent alguna variant de la Torrassa Xtrem. 




Un cop arribats a dalt semblava la Rambla en plenes festes Nadalenques.....ciclistes, caminants..... menys mal que la boira ens ha donat una treva i havia sortit una mica el sol.


Ens assentem a la taula i demanem pa amb tomàquet, botifarra, cansalada, truita, un bon porró de vi i gaudim d’un bon esmorzar i aprofitem per fer petar la xerrada.



Ho rematem amb un cafè i a tornar-hi. Baixarem pel Dragon que en aquestes èpoques està en un estat immillorable. Baixada ràpida i divertida fins a Dosrius.

Avui no tornarem per la riera. Farem l’alternativa, amb parada inclosa per fer una foto...


.... continuem i al passar per la Bassa de la Vinya d’en Cintet, en Joan ha fet la troballa del dia.


Un fantàstic rovelló que en Toni ha promès posar a l’arròs per dinar.

Seguirem per baixar fins a sortir al Torrent de Manyans. Continuem per la riera de Dosrius, riera d’Argentona i cap a casa.

Segons el GPS una mica més de 25 kilòmetres amb uns 700 metres de desnivell. Poca cosa comparat amb altres sortides, però avui ja teníem clar que era una sortida on tocava fer coses “diferents”.

Malgrat tot ha estat molt bé poder donar un petit cop de mà a la cursa, gaudir d’una molt bona estona de btt i compartir una estona de entaulats amb bona companyia.

El track:

No hay comentarios:

Publicar un comentario