domingo, 25 de junio de 2017

Tornem a la normalitat després de la Repicacorriols.

Un cop passada la ressaca de la REPICACORRIOLS, tornem a entrar de nou a les sortides setmanals.

Dissabte ens trobem a la Plaça Nova en Pepe C, Oscar E, Manel V, Tino i Tomàs LL, Quim M, Pere B, Robert D i Salva B.

Avui farem una ruta guiats per en Pepe C, així que sortim cap a l’Agility i anem riera amunt, per anar cap al Bell Racó, seguint per la riera de Riudemeia, on trencarem a la dreta per enfilar pujada cap a Can Roviró.

Avui agafem la opció de seguir pel corriol que ens porta cap a Can Vinyamata, on tot just passada la casa trenquem a la dreta per fer corriol alternatiu que ens porta a enllaçar amb els Galzerans.

Un cop als Galzerans decidim baixar per anar a buscar el corriol que ens pujarà cap al Pessebre, per acabar sortint al Coll de Parpers, on travessarem la carretera per continuar fent corriols fins a sortir al Pla de l’Espinal.

Travessem el Pla i la ruta continua fent els trams de ràpida baixada cap a la Roca del Vallès, que en Toni P va batejar com l’Star Wars, encara que rebuscant cartografia topogràfica per internet acabem baixant pel Torrent de Can Cigala fins a Can Companys.

Un cop a baix normalment haguéssim travessat la carretera per anar fent cap a la zona del corriol de la Creu, però avui en Pepe C ens guiarà cap una altra banda... fem tram de pista passant per sota de la C60 en direcció cap a Santa Agnès, per de seguida enfilar per pista passant pel Turó Cremat i seguir pujant cap al Turó de la Simona.

Estem fent trams de pujada que havíem fet antigament i que ens acaben pujant cap a Sant Carles tot passant per la zona del Turó dels Castellans.

Un cop a dalt de Sant Carles, ens dirigim cap a les Planes de Can Ribot, on entrarem en el corriol alternatiu per començar divertida baixada enllaçant els corriols del Pi Tort i el Pi Dret fins a sortir a la riera del Far a Dosrius.

De tornada evitem els primers trams de riera tot fent la alternativa que ens portarà a sortir al Torrent de Manyans, on ara sí que farem riera fins a tancar la sortida de nou a la Plaça Nova, per fer l’esmorzar de costum i refer-nos de la calor que està fent aquest últims dies.

No hi ha track, però ens ha sortit una bona sortida rodadora, amb uns 30 quilòmetres i 600 m+.

Dissabte a la nit, intent de convocatòria per whatsapp i sembla que serem poca gent.

Dit i fet, a les 8:00 a la Plaça només ens trobem en Manel L i Salva B. Cap problema, intentarem fer una ruta corriolaire evitant al màxim les pistes doncs portem uns dies de calor intensa.

Mentre xerrem a la Plaça també arriba en Salva M que avui ha quedat amb 2 companys de Mataró per sortir a fer una ruta rodadora.

Els acompanyarem un tros per la riera, fins que ens separem doncs ells es dirigueixen per la riera cap a Dosrius i nosaltres anirem com ahir cap al Bell Racó, i seguirem per la riera de Riudemeia per enfilar pujada cap a Can Roviró.

De nou passem pels corriols que ens pugen cap a Can Vinyamata, on tornem a endinssar-nos dins el corriol alternatiu que ens porta a enllaçar amb els Galzerans.

Un cop als Galzerans, avui sí que fem el corriol de pujada fins a sortir a la pista de la Pedrera, per seguir-la un tram fins a l’alçada del Merendero de Nostra Sra. dels Àngels on entrem de nou en corriol que ens portarà cap al Coll de Parpers tot passant per sobre del Pessebre.

Quant més passem per aquests trams, menys entenc les prohibicions de la Diputació i Generalitat per a passar-hi, quan són trams que fa anys que estan oberts i estan completament consolidats.... però ho deixarem aquí que hem sortit a passar-ho bé i no val la pena fer bullir la sang!!!

Travessem la carretera de Parpers i anem a fer els corriols que ens pugen fins al Pla de l’Espinal.

Continuem cap a Sant Carles passant per un antic corriol que actualment s’ha convertit en el seu tram inicial en una mena de pista desprès dels treballs de desbrossament que s’hi han realitzat.

Un cop a Sant Carles anem a enllaçar corriols cap a la zona del Turó dels Castellans per seguir fins a la carretera que baixa a Santa Agnès, que travessarem per baixar cap a Ca l’Arumí.

Ens dirigim cap a la Torrassa que comencem pujant per la pista, per un cop acabat l’asfalt trencar a l’esquerra agafant entrada de corriol de sobre la Pedrera. Anem fent tot xino-xano fins a tornar a sortir a la pista, on ja acabarem pujant fins dalt la Torrassa per la ruta més clàssica.

Un cop a dalt aprofitarem per aturar-nos una estona i prendre algun refresc que ens ajudi a combatre la xafogor que està fent aquests últims dies.


Reprenem la marxa per gaudir d’una baixada pel Dragon Khan, que malgrat que fa força temps que no plou i el terreny està sec, no deixa de ser un recorregut divertit i ràpid.

Acabem sortint a la riera del Far de Dosrius i a l’igual que dissabte ens dirigim a fer l’alternativa per evitar al màxim els trams de riera.

Sortim al Torrent de Manyans i continuem pujant cap a Coll de Bocs per anar a fer el corriol que ens porta a sortir al Nutrisport.

D’aquí fem la pista per anar a buscar els corriols de baixada de Can Comalada, però avui hem tingut la sorpresa que els gossos de Can Bagot no estaven tancats i no ens hem decidit a passar-hi, encara que els gossos estiguessin ajaguts al mig del camí.....evitarem problemes girant cua i baixant pel Nutrisport fins a la riera.

Com no tenim track, no sé ni quilòmetres ni desnivell, però tant se val, ha estat una sortida força clàssica, amb molts trams de corriol que ens ha permès gaudir d’un bon matí de btt evitant tant com hem pogut els espais oberts. El sol el deixarem per la platja!!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario