domingo, 9 de julio de 2017

Rodem de Tordera a Argentona.

Fa temps que es parlava de fer una sortida llarga, rodadora, amb esmorzar ben entaulats, i per fi ha arribat el dia.

Dissabte a les 07:00 ens trobem a l’estació de Mataró en Pepe C, Oscar E, Josep, Fernando, Manel V, Tino i Tomas LL i Salva B. Hem d’agafar el tren per anar fins a Tordera que serà l’inici de la nostra ruta.

A l’andana hi ha un munt de jovent que retira cap a casa desprès d’una nit de festa al Cocoa.


Jo que pensava que al tren hi aniríem pràcticament sols i entre gent i bicis el vagó anava pràcticament ple.




Una hora de viatge i a les 8:00 ja som a Tordera on iniciem la ruta travessant el poble.

Els 6 primers quilòmetres són força planers i anem fent via. En principi hem d’anar seguint el GR92, però a més ens hem baixat algun track per anar més segurs. De totes maneres, més o menys al km 4,5 a l’alçada de la Granja de Can Ricastell deixem el GR i seguint el track entrem en pista de sorra que anirem seguint fins arribar al Coll de Can Burgada, tot just passada una plantació de kiwis on retrobarem de nou el GR92.

En aquest últims trams la pista ja es comença a enfilar i anem pujant tot passant pel costat de l’Esglèsia de Vallmanya...


... seguim uns metres més pel GR, però altre cop seguint el track descarregat l’abandonem  per a partir d’aquí començar una feixuga pujada de no gaire més d’un quilòmetre on la Turbo Levo d’en Pepe C ha salvat la sortida. Canvi de bicis amb algun company amb problemes físics ha permès que arribéssim fins a Coll de Porc, a més també li ha anat bé a en Pepe per recordar temps no tant llunyans.

Al creuament de Coll de Porc deixem altre cop el GR per seguir la pista que travessa la Serra del Llop......


....amb alguna aturada per reagrupar-nos i fer alguna foto.


La pista continua pujant amb alguns creuaments força ben indicats....


i nosaltres a lo nostre, amunt que fa pujada.....



fins a arribar a l’Esglèsia de Sant Llop d’Horsavinyà on ja tornarem a estar dins del GR92. Aquí aprofitarem per aturar-nos i fer alguna foto.


Hem fet els trams més feixucs de pujada i ara ens toca anar resseguint el GR durant uns 8 quilòmetres. Anirem combinant trams de pujada passant pel Coll de Can Benet....


... i de baixada que permeten anar agafant esma per acabar arribant a Sant Martí del Montnegre on tenim previst entaular-nos per refer forces amb un esmorzar de forquilla i ganivet.


Sortint d’esmorzar baixem fins a l’ermita, però no la podrem visitar doncs està tancada, així que remuntem i reprenem la ruta.

La sortida continua amb trams de pujada per acabar baixant cap a Coll Senís on podem triar si anar cap a Vallgorguina o anar cap a Collsacreu i al final triem aquesta segona opció.

Anem rodant cap a Collsacreu. El dia no està sent gaire calorós i en aquests trams comença a girar-se vent i ennuvolar-se. No triga gaire a tronar i caure 4 gotes que no són suficients per fer-nos aturar i fan que la fresca ens faci més amena la sortida.

Travessarem Collsacreu i remuntarem pocs metres de la carretera que va a Vallgorguina, per de seguida tornar a agafar pista de pujada.

Ara ja estem en zona més o menys coneguda, anirem enfilant pujada passant per la Casa Nova de Pibernat. En aquests trams les quatre gotes van caient ara sí, ara no, però sense fer-nos aturar.

Acabarem sortint a la zona del Coll de Pi de Buac, just a la pista que puja de la Creu de Rupit cap al Corredor.

Ara tenim la opció de baixar cap a la Creu de Rupit i tornar per Canyamars o per Can Bruguera, però decidim remuntar pista en direcció cap al Corredor, però entrarem en corriol que ens porta cap a la zona del Pla dels Joncs on anirem passant per trams de pista que passen per sota de l’àrea d’esplai del Corredor i que seguint cap al Coll de l’Argila ens anirà portant cap a la Urbanització de Can Massuet del Far.

Travessarem la Urbanització passant pel restaurant de Can Carreres, seguim baixant cap a les Planes de Can Brunet on fem baixada ràpida per pista per acabar sortint a Dosrius.

Un cop a Dosrius ja només ens queda la riera per tornar cap a Argentona.

En definitiva ha estat una sortida rodadora diferent al que estem acostumats a fer, però que és una experiència nova i on hem pogut gaudir de paratges nous amb la bona companyia de costum.

Segons el gps una mica més de 54 quilòmetres amb 1380 metres de desnivell +.

El track:



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario