domingo, 10 de diciembre de 2017

El pont de Desembre és per fer corriols.

Entrem de ple en una setmana plena de dies estius i això ens permetrà a alguns sortir més d’un dia, i de moment comencem dimecres dia de la Constitució, però com d’això no hi entenem, nosaltres a lo nostre.

A les  8:00 ens trobem a la Plaça Nova en Joan B, Francesc M, Josep, Oscar E, Robert D i Salva B.

Com les últimes sortides, a primera hora del matí fa fresqueta amb lo que sortim cap a l’Agility per travessar la riera i endinsar-nos al Torrent de Can Bellatriu on de seguida quedarem arrecerats del fred i com no trigarem gaire en anar guanyant alçada també entrarem ràpid en calor.

Pujarem per corriols fins a sortir al Camí de les Aigües  i d’aquí seguim fent puja-baixa de corriols mentre travessem les sureres de la Bofarulla i de Can Famada fins a sortir a la pista de Can Ferriols.

Fem tram de pista passant per l’Oasi fins a arribar a un creuament on s’han obert varies pistes de pujada. N’agafarem una que en principi abans era corriol que ens pujava fins a Can Nogueres. Dit i fet, fem pista amunt, passant per un munt de creuaments nous, fins que arribem a sortir a la Plana de Can Nogueres. Una veritable llàstima, uns corriols on gaudíem de valent cada cop que hi passàvem han passat a millor vida. Al menys que serveixi per a millorar l’estat dels boscos que ens envolten, que últimament estan en força mal estat entre arbres morts i caiguts.

De Can Nogueres ens dirigirem a fer corriols cap a Can Bruguera, però a mig camí en Josep, Oscar i Robert ens deixen per fer corriols de tornada cap a Argentona.

La resta farem corriols baixant pel Bosc de Can Gel, passant per la Font de n’Oms i acabant pujant pel bell mig d’un torrent fins a sortir al cam de futbol de Can Bruguera guiats perfectament per en Francesc M.

Remuntem pujant per la Urbanització on ens deixarem caure per la pista fins a entrar al corriol de la nevera.

La tornada cap a Argentona la fem guiats magistralment per en Francesc M enllaçant un munt de corriols, alguns d’ells que ja els havíem fet de pujada, fins a acabar sortint a la riera altre cop pel Torrent d’en Bellatriu.

Llàstima que avui no portàvem el GPS doncs la sortida s’ho valia.

Dijous toca treballar, però divendres torna a ser festa i malgrat no hi ha convocatòria de whatsapp hi han hagut sortides més o menys individuals.

Entre elles la d’en Joan B que ha sortit a rodar una estona pujant fins a la creu del Turó de Cerdanyola....


....on es poden observar unes magnífiques vistes.


Llàstima d’una petita caiguda que l’ha deixat mig encarcarat, però res greu. Només ens quedarem sense líder pel que resta de setmana.

Dissabte hi ha forces baixes a la convocatòria de whatsapp. A les 08:00 a la Plaça Nova ens trobem en Pere C, Jordi T, Jordi S i Salva B.

La temperatura ha pujat força i el rellotge de la Plaça marca 7ºC, així que podem sortir cap a l’Agility i rodar tranquil·lament riera amunt.

Rodem cap al Bell-Racó i seguim pel Xaragall de l’Espinal, passant per sota del pont de la carretera de Parpers i enfilant pujada pel Xaragall de Can Pins, on a l’arribar dalt seguirem pujant per continuar fent el corriol de l’Alternativa de la Font de Javà.


Acabem sortint a Can Ribot, on avui farem el tram de pista que ens porta a Sant Carles.

Rodem per la urbanització per entrar al Bosc de Can Recordà on farem el corriol de la Pistola abans de sortir a la carretera que baixa a Santa Agnès de Malanyanes.

Travessem la carretera i fem corriol de baixada cap a Ca l’Arumí, on travessem la carretera i comencem a pujar cap a la Torrassa. Aquí tenim dubtes de cap a on anar, però fem el primer tram d’asfalt, per trencar a la dreta i fer el corriol de sobre la Pedrera dels Dous.

La resta de pujada a la Torrassa la fem per algun corriol alternatiu que potser en Jordi T no ha fet mai.

Un cop a dalt, ni ens aturem. Baixem en busca de l’entrada del Dragon Khan, que avui farem en la seva versió més clàssica, que no per això menys divertida. Baixada ràpida on hem gaudit de valent com sempre que hi passem.

Acabem baixant a Dosrius rodant per la riera del Far.

De tornada ens endinsem en el corriol de l’alternativa de la riera.....


.... A mig corriol ens reagrupem i en Jordi S s’adona que no porta el mòbil. Se li deu haver caigut ves a saber on, però potser la única baixada on és més possible seria el Dragon Khan, amb lo que decideix tornar a veure si té sort de trobar-lo. 


La resta continuem, passant pel Torrent de la Feliua per acabar sortint al Torrent de Manyans.

Normalment haguéssim continuat pujant cap a Coll de Bocs, però volem esmorzar i s’està fent tard, així que rodarem per la riera.

Un cop a Argentona rebem la trucada d’un biker de Cardedeu que ha trobat el telèfon d’en Jordi, el que ens confirma que avui en dia  en el mon que vivim encara hi queda bona gent.

Diumenge tornem a quedar a la Plaça Nova, però aquest cop una mica més tard de l’habitual. Aprofitem per dormir una estona més i ens trobem a les 08:30. El rellotge de la Plaça marca 10ºC, la temperatura és força més agradable que les últimes setmanes i això ens anirà força bé, doncs avui sembla ser que anirem cap a Dosrius per acabar entaulats esmorzant.

Més o menys puntuals ens trobem en Pepe C, Pere C, Josep, Oscar E, Jordi T, Pere B, Robert D i Salva B.

A la Plaça també hi ha en Francesc M, Kiko P i Salva M, que rodaran amb nosaltres dins a la riera, on ens separarem i ells s’endinsen al Torrent d’en Bellatriu.

Nosaltres rodem tranquil·lament per la riera, entrarem a la riera de Dosrius fins a arribar al Torrent de Coll de Bocs, on remuntarem pel  torrent on farem els primer trams de corriols que ens pugen cap al Nutrisport.

Seguim rodant per la pista, travessant Can Bagot per sortir a la pista que seguim fins arribar al trencall de les arrels on ens hem d’endinsar en corriols de pujada cap a la zona de l’Esbarzer Gran tot passant pels Porcs.

Estem pujant en direcció a la caseta dels Caçadors, però abans i per a què no diguin que tot és pujada, farem el divertit corriol que ens va ensenyar en Joan V, on gaudirem del revirat traçat mentre agafem una mica d’esma baixant.

Desprès ens tocarà rodar una mica, per tornar a fer corriols de pujada cap al Turó de les Rovires, amb algun punt on hem de posar peu a terra perquè alguns arbres caiguts ens barren el pas i no som capaços de treure’ls del mig del camí....


.... per la seva part, el grup d’en Salva M i companyia també es troben amb el mateix problema, però amb l’ajuda d’alguns “moteros” poden netejar alguns trams de corriols.


Els corriols que ens porten al Turó de les Rovires estan força bé, i l’últim tram de pujada ens fa recordar que el btt és gaudir i patir a parts iguals. Per alguna cosa aquest tram és una “cirereta” com ho anomena en Francesc M.

Un cop a dalt, tornem a fer corriols de pujada cap a la caseta del Caçadors, tancant un desl bucles característics de les sortides de diumenge.

Sortim a la pista que ens porta cap a l’Oasis i mentre ens hi acostem se’ns passa pel cap potser entrar al Torrent de Manyans per anar cap al corriol de l’Amazones, però al final ho deixarem estar per a una altra sortida, que ens està esperant l’esmorzar.

Passarem l’Oasis i trencarem a la dreta per fer pujada cap a la zona del Turó de la Gola, on aprofitarem per enfilar-nos’hi, on ens aturarem per immortalitzar el moment.


Una estona de descans i reprenem la sortida fent corriol de baixada que seguirem fins a trobar l’entrada del corriol de la Pedrera de Ca n’Oms. En aquest tram últimament també hi van caure arbres, però poc a poc s’ha anat netejant i ara ja es torna a fer tot sencer.

Quan sortim a la pista, trenquem a la dreta i rodem cap al Coll de la Creueta, on ens toca remuntar en direcció cap al Turó d’en Jofre, que de fet no hi arribarem, ja que abans trenquem a la dreta por entrar en corriols que ens baixen cap a Dosrius, on els freeriders hi tenen muntat els seu circuit de descens. En aquest tram hi ha dues opcions de baixada i nosaltres triem la de l’esquerra que ens porta a endinsar-nos en un corriol força axaragallat en els primers trams on el millor és posar algun peu abans d’anar per terra. Segur que la opció de la dreta hagués estat millor, però això ja ho sabrem per a la propera.

Acabem sortint a la riera i continuem cap a les Escoles, per travessar Dosrius en busca del Bar-Restaurant  “El Parral de la Mami”.

El restaurant està força ple de bicis, cosa que ens fa pensar que s’hi deu menjar bé, i no ens equivoquem. Un bon entrepà de saltxixes, beguda i cafè o cigaló a un preu força econòmic , mentre passem una bona estona fent petar la xerrada.


Sortim calentons i ara es nota més la fresca. Reprenem la sortida cap a la riera de Dosrius, on el grup es separa. En Pere C, Jordi T, Oscar E i Josep ja tenen tard i tornen per la riera.

La resta anem a fer l’alternativa de la riera. Aquest enllaç de corriols ens anirà bé per tronar a entrar en calor. El Torrent de la Feliua ens portarà a sortir al Torrent de Manyans i posats a evitar la riera, ens tornarem a enfilar pel Torrent de Coll de Bocs per tronar a fer els corriols de pujada fins al Nutrisport.

Seguint per la pista, tornem a travessar per Can Bagot i anem a buscar els corriols de baixada de Can Comalada. Per cert, no recordo si fa gaires dies que no hi passem, però altre cop hi trobem força arbres caiguts, però aquest cop ha estat més fàcil obrir alternatives per evitar-los que no perdre el temps en moure’ls.

Acabem fent ràpida baixada per la zona del Rovell de l’Ou fins a sortir a la riera, on ens acomiadem davant de Can Bellatriu, doncs no és cosa de tornar cap a la Plaça a esmorzar de nou, així que cadascú cap a casa seva i a esperar al proper cap de setmana per tornar a gaudir de noves sortides corriolaires.

El track de dissabte:




El track de diumenge:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario