viernes, 22 de junio de 2018

Cap de setmana de la 24ª Corriols de Canet

Sembla ser que el mal temps ja ens ha abandonat. De moment encara queden uns dies per entrar a l’estiu i el bon temps ens acompanyarà tot el cap de setmana.

Divendres vam poder recollir les noves equipacions de la Repicacorriols i aprofitarem aquest cap de setmana per estrenar-les. Algú ho farà dissabte, però la majoria ho deixarem per a diumenge.

Dissabte, com sempre, trobada a la Plaça Nova i aquest cop malgrat algunes baixes ens trobem un bon grup. Som en Pere C, Pepe C, Manel V, Josep, Oscar E, Tino i Tomas LL, Jordi T, Jordi F, Francesc L i Salva B.

En principi la sortida d’avui no hauria de ser gaire llarga, els compromisos familiars i la Corriols de Canet de diumenge ens ho agrairan, així que sortim cap a l’Agility i rodem riera amunt. Avui ens dirigim en principi cap a la riera de Riudemeia, per enfilar-nos cap a Òrrius.

Aquest primer tram de pujada el fem resseguint els corriols que vam fer a la passada Repicacorriols fins a sortir a la part de dalt de les Ginesteres. Bona manera d’escalfar, tant els muscles com els pulmons, la pujada és feixuga i els últims metres de corriol, malgrat estar en millor estat de l’esperat, et fa donar un extra si no vols acabar empenyent la bici.

Un cop a dalt i ja reagrupats seguim pujant cap al dipòsit d’aigua i agafarem una mica d’aire mentre deixem caure la bici cap a la Pedra de la Fada, on encara ens queda remuntar uns metres més fins a pujar cap al Turó d’Aquença.

Aquí farem una petita variació respecte a la cursa i és que aprofitant que de moment encara no és necessari permís del Parc i Generalitat per fer sortides “globeres”, trencarem a la dreta i ens endinsem en divertit tram de corriol de baixada. Corriol que la vegetació està tancant força després de les últimes pluges i que haurem d’anar fent més sovint si volem que segueixi sent ciclable.

Un cop a baix, rodem suaument fins a sortir a Can Guineu on ens toca baixar per travessar la carretera d’Òrrius per enfilar-nos per tram d’asfalt cap al Cementiri on farem corriol que ens baixa a la pista que haurem de seguir cap a Ca n’Altafulla.

Ara ens toca deixar la pista i anar-nos enfilant pel sender que ens acabarà pujant fins a sortir a la pista per l’entrada del corriol del Roure, on remuntarem uns metres de pista per enseguida tornar a entrar en corriols travessant el Bosc Gros, on passarem de baixada per la Font de Can Blanc. Un cop a prop de la pista just a sobre de la casa de Can Blanc, tornarem a remuntar fent corriols que ens acabaran pujant fins a sortir a Coll de Porc, on abans d’arribar-hi ens hem de reagrupar i aprofitem per fer una foto de la sortida.


Reprenem la sortida baixant a la pista a Coll de Porcs que resseguirem de baixada fins a Can Genís on tornem haurem de remuntar per corriol cap a la Mútua on farem corriol final que ens ha de baixar cap al Coll de Gironella.

Estem ja de tornada i aprofitem per rodar una estona per la pista del Camí del Mal Pas mentre la vista se’ns en va cap a l’entrada d’algun corriol que ens baixaria a travessar la Brolla de l’Abril, però avui no és el dia, anem justos de temps i ho haurem de deixar per a una altra ocasió.

El que sí que farem és evitar un petit tram de pista entrant al corriol que voreja el Turó de Matacabres i que ens torna  fer sortir a la pista a l’alçada del Pla dels Matxos, on en Jordi F també ens podria ensenyar un corriol que fa temps que no hi passem, però avui tampoc és le dia, així que seguim baixant per la pista on tornarem a entrar en zona de corriols al Pla dels Alemanys.

Anem a fer els corriols dels Cactus que ens van baixant cap al Dalipà on en Pere C aprofitant que està a prop de casa ens deixarà. De fet, aquests últims trams de la sortida ja anaven encaminats a que no fes gaire tard als seus compromisos familiars.

La resta seguirem fent corriols cap als dipòsits d’aigua per acabar deixant-nos caure fins a sortir al Torrent del Collell per acabar entrant a Argentona per la zona de l Vinya d’en Serra.

D’aquí al Centru és un tres i no res....un merescut esmorzar gaudint d’una bona estona de xerrada fent un homenatge a la nostra equipació.

Una bona sortida a l’espera de demà diumenge.

Diumenge hi ha “desbandada” general.....algunes baixes per motius personals..... en Rafael F i Toni P que aprofiten per anar a fer una Transmaresme amb 65km i 1300 metres de desnivell....


.... en Francesc M, Kiko P i Javier, a gaudir d’una bona sortida “design by” Joan V, inclús amb alguns nous corriols que ens hauran d’ensenyar.....


... i d’altres a participar a la 24ª edició de la Corriols de Canet amb l’ànim de poder comprovar si és cert el que diuen que és una de les millors curses corriolaires dels nostres voltants.

La cursa comença a les 09:00, malgrat ja haver recollit el dorsal uns dies abans, però tenint en compte que se surt del bell mig de Canet i que no sabem com està el tema de l’aparcament hi anirem amb una mica d’antelació i a quarts de vuit ja hi som.

De seguida ens trobem amb en Francesc M i l’Eloi V que han aprofitat que es fa de dia molt d’hora i han començat a escalfar cames rodant per la carretera general des d’Argentona.


I no han estat els únics ja que per la carretera ens hem anat trobant amb diferents grups que anaven cap a Canet, inclòs l’equip Biking Point amb en Pol P entre ells.

Al Village, els organitzadors aprofiten els minuts per fer un petit “breafing” i puntuals a les 09:00 es dóna sortida a la cursa, on farem els primers metres travessant alguns dels carrers de la vil.la i començant-nos a enfilar cap a la riera de l’Albó abans d’iniciar feixuga pujada cap a la Creu de Pedracastell, altrament coneguda com a Creu de Canet. Han estat pràcticament 4 quilòmetres on servit per posar a cadascú al seu lloc.

Un cop a dalt es separen el recorreguts curt i llarg.....i comença el que no m’hagués esperat mai i més tenint en compte els molts problemes que ens trobem la majoria d’organitzadors de curses dels voltants amb els permisos de zones ciclabes que permeten les autoritats competents.

A partir del quilòmetre 4 comencem a enllaçar un continu puja-baixa de corriols durant uns 21 quilòmetres pràcticament sense trepitjar pista a no ser per travessar-la.

Corriols de tota mena, pujant, baixant, alguns fa temps oberts, d’altres que semblen casi bé nous de trinco, ràpids, lents, revirats, sinuosos, tècnics, amb algun tram de pedra, algunes arrels.... de totes les maneres possibles, però amb un denominador comú, un enllaça de corriols divertits alhora que durs i que no permeten ni un moment de respir.

Els moments per agafar aire els tindrem als 2 avituallaments que ens han preparat els companys del CC Canet, sobre els quilòmetres 12 i 24 on mirarem de fer passar la calor i agafar una mica d’esma bevent una mica d’aigua i menjant alguna peça de fruita o alguna de les gominoles que hi trobem.

Aquest quilòmetres per les zones de Pedracastell, Coll Safiguera, el Turó Roig....vistos al GPS un cop acabada la cursa han estat una teranyina de corriols, passant a tocar un de l’altre un munt de cops.

Vist des de l’ordinador, ens queden dubtes de si ha quedat algun corriol a la zona sense ser trepitjat per la cursa....suposo que sí, i aquesta serà una bona excusa per tornar-hi a la propera edició.

En aquests trams, la organització ha tingut el detall de col·locar a la gent e Fotocursa que com sempre ha fet un treball excepcional, però que aquest cop podem gaudir tots sense haver de passar per caixa. Un aspecte a agrair als organitzadors.




Els trams finals de la cursa desprès del segon avituallament ens pugen cap al Turó de Noè on fem un dels pocs trams de pista de tota la cursa i on, ja amb cansament a les cames i acalorats,  tenim l’esperança que potser ja serà tot de baixada fins al Village, però no serà ben bé així, encara ens queda algun tram de sender de pujada amb algun punt amb arrels més tècnic on potser necessitaríem algun punt extra que ja no tenim. De totes maneres només serà poc menys de 1 quilòmetre, abans  d’acabar baixant fins al village enllaçant trams de corriol i sender.

A l’arribar al Village ens retrobem amb en Francesc i l’Eloi que ja fa una estona que han arribat. Hem anat a ritmes diferents  i és que fa dies que tenia la impressió que seria un bon dia per agafar alguna roda bona i gaudir de l’espectacle que suposava la Corriols de Canet  i fins a pocs metres del primer avituallament puc donar fe que ha estat així.

Sens dubte, una de les millors curses que es poden fer per la zona i la més corriolaire de totes les que he participat i amb cap tram no ciclable.

En definitiva una cursa molt ben organitzada, que potser no té un Village tant espectacular com d’altres, però que té el que realment és important.....un recorregut que en aquest cas no és exagerat dir que en molts moment és digne de Worl Cup i una organització top 10!!!

Haurem d’aprofitar algun diumenge per acostar-nos a la zona i recórrer en grup aquest meravellós traçat....això sí amb l’ajut del GPS.

I mentre la majoria aprofitem la tarda de diumenge per a descansar i posar-nos en solfa de cara a la nova jornada laboral que estem a punt d’entrar, en Joan B i en Quim C aprofiten per sortir a treure-li la pols a les seves bicis. 


El track de la Corriols de Canet:



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario