jueves, 14 de junio de 2018

Com qui no vol, visitem 2 cops la Torrassa!!!

Acabem una altra setmana de treballs i ens disposem a gaudir d’un nou cap de setmana de btt.

Comencem dissabte amb una altra trobada a la Plaça Nova. Puntuals a les 08:00 ens trobem en Pepe C, Quim M, Jordi T, Manel V, Josep, Oscar E, Jordi S, Tino LL, Robert D i Salva B.

Avui en Jordi S té l idea d’anar a fer algun tram dels corriols per la zona de la Torrassa per on havíem rodat fa unes setmanes guiats per en Jordi R, encara que no tenim clar que siguem capaços d’enllaçar-los correctament.

Però això ja ho veurem, de moment sortim cap a l’Agility i rodem riera amunt cap a la Riera de Dosrius. En principi pujarem cap a Sant Carles i ho farem enfilant-nos cap a Can Belluguins, per això hem de passar per dins del pont que passa per sota de la carretera, cosa que de seguida hem vist que seria feina complicada. Les continues pluges dels últims mesos han malmès el pas, axaragallant-lo i fent créixer les herbes, fent impossible no posar peu a terra....molta feina a fer si s’ha d’arreglar.


De nou sobre la bici ens enfilem cap a Can Belluguins, vorejant les restes de la casa per entrar al primer tram de corriol de la sortida, que per desgràcia no serà per a molta estona. De seguida sortim a tram de pista i comprovem que la majoria dels corriols que hi havia per anar pujant mentre travessàvem les Malloles de Can Pins, han desaparegut amb els treballs de desforestació que s’estan portant a terme, així que no tenim més remei que rodar per la pista cap al Turó de Can Ribot, on encara podrem fer algun corriol en els últims trams.

Pugem cap a les Planes de Can Ribot tot fent el corriol alternatiu que ens evita passar pel costat de la casa, i continuarem rodant cap a Sant Carles on ens deixem caure cap al restaurant, que com sempre passarem de llarg i trenquem a la dreta per seguir baixant fins acabar sortint a Ca l’Arumí.

Ara ens toca travessar la carretera i enfilar-nos cap a la Pedrera dels Dous. A l’acabar-se l’asfalt trencarem a l’esquerra i entrem de nou en corriols de pujada passant arran de les ruïnes de Can Cames.

Al igual que fa dos setmanes, seguirem baixant pels corriols que normalment fem de pujada quan entrem per la pista del Camí de Can Coll a l’alçada de l’ermita, per tot just abans d’arribar-hi seguir fent corriols mentre travessem el Bosc de Can Suarí, fins a acabar baixant a la zona de Can Casavella. Un bon tram de corriols de baixada a l’espera del que ens espera.

A partir d’aquí, poc més de 4 quilòmetres d’un continu puja-baixa resseguint  els corriols que trobem mentre recorrem el Bosc de Can Bruniquer....


....potser les exigents pujades fan que no es gaudeixi del tot els trams de baixada, però sempre és d’agrair fer trams diferents, malgrat no ho sembli quan aprofitem per aturar-nos, reagrupar-nos i mirar d’agafar una mica d’esma de cara al que encara ens queda....


....i ens queda la pujada on l’últim cop vam haver de posar peu a terra per la forta pendent del terreny i avui no serà diferent, excepte els afortunats que poden gaudir de la opció Turbo de la seva e-bike. Continua pendent de fer aquest tram de baixada doncs segueix tenint una pinta impressionant.

Fins aquí no hem trobat a faltar l’ajut del GPS, però la ruta havia d’anar encaminada a seguir pujant per corriol cap a les Pla dels Garrofers i en aquest punt no hem sabut trobar l’entrada del corriol i ens hem endinsat en una feixuga pujada per pista fins a sortir al Pla de la Bassa del Llop tot just per sota de la Torrassa. Llarga pujada per pista que ha enlletgit el que portàvem de sortida.

Que hi farem, posats a arreglar la sortida i aprofitant on som, no tenim millor opció que fer una baixada clàssica pel Dragon Khan, que com sempre és una opció que no decep a ningú.
Aquí com sempre aprofitem per baixar cadascú al seu ritme i avui res millor que aprofitar la roda d’en Quim M que ens donarà un plus de seguretat i a l’igual aconseguim a aprendre alguna cosa resseguint la seva traçada.

Ens reagruparem a baix abans de travessar la carretera i baixar cap a Dosrius mentre voregem la riera del Far.

Per avui sembla ser que ja en tenim prou i si volem gaudir de l’esmorzar de costum, no podem perdre gaire més temps, així que ens toca rodar per la riera cap a Argentona.... ens esperen ja al Centru per fer honors a la equipació del Bicigaló.

Acabat l’esmorzar tornada capa casa, hi ha deures familiars a complir abans de tornar a trobar-nos demà a la Plaça Nova.

I és que diumenge, malgrat l’anunci d’en Joan B que serà avui serà baixa, ens reunim a la Granja.com en Francesc M, Javier, Rafael F, Toni P, Salva M, Pere B, Robert D, Jordi S i Salva B. Avui també ens acompanyarà en Dani P que esperem que no s’ho hagi passat del tot malament i ens torni a acompanyar sempre que vulgui.

Com avui no tenim el nostre guia espiritual, haurem d’improvisar i de moment arrencarem com casi sempre cap a l’Agility i comencem a rodar riera amunt.

No costarà gaire encaminar la sortida i és que només dient quatre topònims de llocs cap a on podem anar. n’hi ha prou per convèncer al grup...potser pensen: “per on collons diu ara aquest beneit??? No farem pas que ens ho faci entendre, apa, pedalem i que surti el que sigui!!!” Jajajaja

Doncs, la intenció serà encaminar-nos cap a La Roca del Vallès que a l’igual que ahir el Dragon Khan, és una opció que no ens decep mai. Així que a rodar cap a la riera de Riudemeia i comencem els primers trams de pujada cap a Can Roviró, on avui trencarem al’esquerra per endinsar-nos en els corriols que ens van pujant cap a Can Vinyamata.

Avui hem parlat de mirar de fer un ritme al “xup-xup”, el que ve sent un ritme més o menys assequible que ens permeti anar fent sense haver de parar gaire, però en aquests primers trams ja veiem que la cosa serà complicada, en Salva M i en Dani comencen a pujar el ritme i el grup s’estira. De fet, la intenció era agafar el corriol alternatiu passat Can Vinyamata per anar a enllaçar amb els Galzerans, però quan hi hem arribat, el cap del grup ja era dalt de la pista, així que no hem pogut  saber si és veritat que el corriol s’està tancant.

Un cop dalt, aprofitem per immortalitzar la sortida....


....abans de fer un tram de pista i ens tornem a enfilar a fer els corriols que travessen el Bosc de Can Païssa, per continuar baixant cap a la zona de Ca l’Argent. Fem els corriols de baixada més o menys ràpid i és que la zona ja és força coneguda i tots tenim clar cap a on anem, de totes maneres abans d’entrar al Bosc de Can Planes convé reagrupar-nos.

Reprenem la marxa travessant el Bosc de Can Planes anant a fer el Corriol de la Creu per anar enllaçant els sinuosos i divertits corriols que ens baixen cap a la carretera de La Roca del Vallès, que hem de travessar per vorejar Can Company i entrar al Torrent de Sant Miquel que avui farem en la seva versió clàssica abans de tornar-los a enfilar de pujada en direcció al Pla de l’Espinal, on hem pogut comprovar que les màquines ja hi han estat treballant i han desforestat els trams finals, convertint el que podíem considerar un sender, en una mena de pista plena de restes de branques per tot arreu.

Un cop a dalt, se’ns obren tot ple d’alternatives, però sembla ser que volen dirigir-se cap a la Torrassa del Moro, així que travessem el Pla de l’Espinal i farem uns metres de pista, abans d’entrar de nou en corriols que ens pugen cap a Sant Carles.

Al trepitjar l’asfalt de la urbanització tornem a fer corriol corejant el Turó dels Castellans, que enllaçarem de baixada amb els que travessen el Bosc de Can Poc per dirigir-nos a recórrer el corriol de la Pistola, fins acabar sortint a la carretera que baixa a Santa Agnès de Malanyanes, que travessarem per deixar-nos caure fins a sortir a Ca l’Arumí.

Igual que dissabte ens tornem a enfilar cap a la pista del Camí del Coll, però avui farem la pista per sota de la Pedrera dels Dous i rodarem fins passada l’ermita, on entrem de pujada a corriolejar fins a dalt de la Torrassa del Moro. El que té el btt, fa 24 hores estavem al mateix punt pero fent-lo de baixada.

Com és normal un cop a dalt de la Torrassa, ni la flaire a botifarra a la brasa que aclapara tot l’ambient  serà capaç de fer-nos aturar....bé, no és del tot veritat doncs en Toni P encara ha tingut temps de comprar alguna beguda que ajudi a recuperar forces.

 Volíem no allargar gaire la sortida i el tram de la Torrassa farà anar malament a algú, però tenint en compte que ara ens espera la baixada pel Dragon Khan, esperem que ens faci oblidar per un moment el remordiment de que la família ja fa una estona que en està esperant a casa.

Doncs apa, baixem cap al Pla de la Bassa del Llop i anem a buscar l’entrada del Dragon on decidim fer-lo en la seva versió més o menys clàssica mirant de no allargar-lo massa i amb aquesta intenció ens deixem anar corriol avall, gaudint del divertit traçat....fins que, encara als primers trams de baixada, de cop i volta destalonament de la roda del davant. Segur que la presència de pedres en el tram combinat amb anar massa baix de pressió, és la causa de l’avaria, però no és hora de lamentar-se i amb l’ajut d’en Pere B i en Robert D posem una càmera, inflar i a tornar a rodar. De totes maneres la resta del grup no ha girat cua....ens deuen estar esperar a algun creuament???

Doncs sembla que no, mentre estem en tasques mecàniques, la resta ja ha fet el Dragon Khan sencer i aprofiten abans de travessar la carretera per fer alguna foto.


La resta anirem gaudint de la baixada amb l’esperança de retrobar-nos amb el grup. Arribem a la carretera i no hi són.....baixem per la riera del Far cap a Dosrius i tampoc els trobem. Potser han fet alguna variant i encara estan baixant???  Missatge de whatsapp indicant que ja estem a Dosrius i resposta que es esperen a la BDF.....collons si ja estan a Argentona!!!! Jajajaja

Doncs no ens queda més remei que rodar per la riera de tornada cap a Argentona, on en Pere i Salva no tindrem temps de passar per la Plaça Nova. Compromisos familiars faran que aquesta setmana no puguem gaudir del piscolabis i sobretot de la bona companyia del grup.....ens conformarem amb veure les fotos!!


Una bona sortida que esperem que hagi estat de l’agrat d’en Dani P i que el faci tornar a acompanyar-nos sempre que vulgui.

La propera setmana més i millor... o no, perquè alguns anirem a al 24ª Corriols de Canet  a veure si podem gaudir i patir dels corriols de la zona, que per les opinions de la gent que hi ha participat en altres edicions té força bona pinta.

El track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario