miércoles, 24 de abril de 2019

Setmana Santa de corriols.

Un any més arribem a la festivitat de Setmana Santa i mirarem d’aprofitar al màxim possible els dies festius que es presenten.

Com cada any hi ha forces baixes aquests dies, quatre dies en que molts aprofiten per marxar amb la família, però els que quedem per aquí li traurem suc a la bici.

De moment, Divendres Sant , més o menys puntuals a la Plaça Nova ens trobem en Joan B, Salva M, Robert D i Salva B.

De seguida tenim clar que en Joan ens ha de portar cap al nou corriol que van fer la setmana passada i que els companys de la Trona Bike anomenen “Gravetat Zero”, així que sortim pel carrer Gran cap a la Grumbe per entrar al Torrent del Collell de camí a la riera.

Rodem riera amunt en direcció a la Riera de Riudemeia i ens enfilem cap a Can Roviró per entrar als corriols que ens pugen cap a Can Vinyamata fins acabar sortint a la pista de la Pedrera.

Seguim enfilant-nos cap al Bosc de Can Païssa, on ens trobem amb en Paco i en Jesus, dos companys coneguts de Mataró i que decideixen unir-se al grup.


En aquesta zona ja és un clàssic deixar-nos caure pels corriols del Bocs de Ca l’Argent, per remuntar un petit tram de corriol en busca del corriol de l’Amic Invisible i avui no serà una excepció. A aquests trams encara els hi falta una mica d’aigua que doni una major adherència al terreny, però això no treu que gaudim del seu divertit i tècnic traçat. A més aquests dies hi ha força llevantada i dins dels corriols estarem arrecerats del vent.

Fem els corriols de baixada, però avui deixarem de banda el The Rock. Anem cap al Bosc de Can Planes on farem tram del Corriol Amagat fins a trobar l’entrada del corriol que tenim en ment avui.

Seguim en Salva i en Joan que ja el tenen per la ma i la resta anem gaudint del seu traçat, amb algun petit punt tècnic, però que en definitiva ens baixa fins a la carretera d’Òrrius a Cardedeu sense excessiva complicació. De totes maneres, malgrat de “Gravetat Zero” ens portava a imaginar trams de forta pendent amb certa dificultat, un cop a baix et queda la bona sensació d’haver gaudit d’un corriol que serà una variant agraïda de cara a futures sortides.

Un cop a l’asfalt, remuntem uns pocs metres per de seguida tornar a entrar en corriol de pujada que ens porta fins a la sortida del corriol The Rock, on aprofitem per aturar-nos a menjar alguna cosa i fer les fotos de rigor....


....i com el mon és un mocador, mentre estem aturats, també arriben uns coneguts d’en Jesus que mentre aprofiten per a saludar-se, també aprofitarem per a que s’hi posin bé i puguin sortir a la crònica.


Un cop reprenem la marxa i ja posats a fer, ens dirigim cap a la Pedra Foradada de Can Planes, per endinsar-nos en els divertits corriols que ens acaben baixant cap al Torrent de Can Companys. Corriol que gaudim com sempre i que avui fem damunt de la bici, inclús el tram de les arrels que avui no són humides i ens permet passar-hi, encara que amb certa prudència.

Travessem la carretera i entrant per Can Companys ens dirigim cap al Torrent de Sant Miquel on ens espera pujada cap al Pla de l’Espinal.

Ja ens toca tornada i avui ho farem dirigint-nos cap a la Font del Llorer, mentre aprofitem per anar a enllaçar de camí tots els corriols possibles i com més tancats millor, encara que això faci que si no estàs a l’aguait, arribis a casa amb la roba com si t’haguessis barallat amb un gat.


Això no és impediment per a continuar i gaudirem de ràpida baixada pel corriol de la Font del Llorer, enllaçant-lo amb el Xaragall de l’Espinal, acabant sortint al Bell Recó.

La tornada cap a Argentona, ja tot xino-xano per la riera, entrant altre cop pel Torrent del Collell fins a la Grumbe, per acabar entaulats a la Plaça Nova amb el piscolabis de costum.

Segon dia festiu i segona trobada a la Plaça Nova. Dissabte és dia de Bicigaló i aquest cop, malgrat les baixes, ens trobem en Pere C, Pepe C, Jordi T, Robert D i Salva B.

Avui comencem la ruta d’una manera força diferent i és que un petit oblit ens obligarà a iniciar la sortida pujant per Can Barrau i ja posats que som dalt de tot d’Argentona, la millor opció és continuar pujant cap al Dalipà per de seguida entrar al corriol que hauríem d’anomenar com el corriol del Frare, malgrat que per molt que hi passem no aconseguim notar la seva presència, tot i que s’hi encaparrin els tècnics que tant entenen de medi ambient.

Ens anem enfilant cap al Pujolar, fent el corriol dels Cactus que ens puja cap al Pla dels Matxos, on fem un petit tram de pista i tornem a entrar al corriol que voreja el Turó de Matacabres. Els últims metres fins al Coll de Gironella altre cop rodem tranquil·lament per la pista.

A l’arribar a la cadena en Pepe C ens guia sender avall a fer corriols per la Brolla de l’Abril, que enllaçarem amb d’altres que ens porten per la zona del Bosc Gros i que ens porta a sortir a Can Blanc.

Aquí remuntem uns metres per la pista fins a trobar l’entrada del corriol del Roure i ara sí, a baixar travessant la Vinya del Truc, que ens van prohibir a la passada Repicacorriols, amb la esperança que les aus que hi habiten hagin deixat ja la pre-posta i estiguin enfeinades en altres menesters. Fem una ràpida i divertida baixada, sense aturar-nos fins acabar sortint a Ca n’Altafulla.

Avui, alguns no tenen un bono-bici gaire extens, així que busquem la millor manera de tornada i decidim que ho farem rodant per la pista cap a Òrrius. Travessem  la carretera, passant per Can Guineu i enfilant-nos per corriol cap al Turó d’Aquença.

Un cop dalt del Turó, ens toca baixada cap a la Pedra de la Fada, per seguir cap al dipòsit de sobre les Ginesteres i baixant cap a Can Riudemeia.

Ja som a baix i la tornada cap a Argentona no té volta de full.....riera i els més afortunats encara tindrem temps d’esmorzar al Centru.

Sortida curta, encara no dues horetes. Però això no deixa que l'esmorzar acabi regat amb una mica de "benzina", que demà torna a ser festiu i haurem de sortir a fer companyia a en Joan B.I diumenge, puntuals a la convocatòria, ens trobem a la Granja.com en Joan B, Pere C, Salva M, Francesc M i Salva B.


En Francesc està a pocs dies de la Titan Desert, però el mono és més fort del que sembla i per un dia es deixa vèncer pels desitjos corriolaires, i ho fa amb la 26", triple plat....cap problema per un crack com ell!!!

Tenim clar que no hem de repetir sortida, així que sortim cap a l’Agility i voregem la riera per de seguida començar a enfilar-nos per Can Comalada. Pujada exigent per iniciar la sortida, travessant el Rovell de l’Ou, fins a sortir al Camí de les Aigües.

Entrem per les arrels i ens enfilem per corriol cap als Porcs, on continuem pel sender travessant la zona de l’Esbarzer Gran, fins que en Joan decideix entrar al Torrent de Coll de Bocs. Temps enrere no era gaire bona opció pel seu estat aixaragallat i amb algun esbarzer que feia la guitza, però desprès de no passar-hi des de fa força temps, comprovem que ara ja és impossible no posar peu a terra. Arbres caiguts barrant-nos el pas ens obliguen a posar peu a terra en diferents llocs.

I a la sortida ja sabem el que ens espera, hem de remuntar cap al Turó de les Rovires i aquest trams segur que tampoc estan en gaire bon estat. Dit i fet, ens hem d’aturar en diferents punts i ja posats, aprofitarem per fer alguna foto.


Del Turó de les Rovires, continuem pujant cap a la Caseta dels Caçadors i seguim per la pista cap a l’Oasi, però avui amb la variant que anirem a fer el corriol de l’Amazones cap a la Plana d’en Vilardell on ens espera tram de pujada pel tallafoc.

Ens esperen uns divertits trams enllaçant corriols fins a sortir dalt de Can Nogueras. I un cop dalt, ens toca baixada cap a la part de dalt de la Cita, on tornarem a fer divertit enllaç de corriols cap al Turó de la Gola.

Aquí sí que l’aspecte és deplorable. Els treballs de desforestació s’han carregat tots els corriols i nom ens queda més remei que baixar cap a Ca n’Oms per la pista que hi ha quedat. Aprofitarem que estem aquí i farem corriol de la Repica, tot i que abans d’entrar-hi haurem de travessar el fangar del Torrent de Manyans.

Resseguirem el corriol fins a sortir altre cop al Turó de les Rovires per enllaçar altre cop per din la zona de l’Esbarzer Gran cap al corriol dels Romanins, on sortim a la pista i baixem cap a Can Martí de la Pujada.

A partir d’aquí un seguit de puja-baixa de corriols, passant pels Avis Enginyers, tram del corriol d’en Joan B, per acabar a la zona de Sant Jaume de Traià.

Ja som casi acabant, però encara aprofitarem per fer els últims corriols cap a Can Marfà fins a sortir al Torrent de Can Bellatriu.

Com ahir una sortida de pocs quilòmetres, però com sempre que ens movem per aquesta banda de la riera, amb un constant puja-baixa que no et dona gaire respir. I avui a més ens ha servit per arrecerar-nos de la llevantada que ens acompanya des de fa uns dies.

No sabem si ha estat un bon entrenament per en Francesc M de cara a la Titan, però a l'acabar no feia mala cara del tot, així que canya els dies que els hi queda i al Maig tornarem a la normalitat.

Tres dies festius....i tres sortides. Dilluns encara és festiu, però aquest cop la majoria dedicarem a celebrar el dia de la Mona el dia amb la família.....i si algú ha sortit ha callat com un.....

Un track, dos tracks, tres tracks.....va, el de diumenge!!!Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario