jueves, 16 de mayo de 2019

Cap de setmana de roques.

Segona setmana de Maig i de nou dissabte trobada del Bicigaló a la Plaça Nova. Aquest cop som en Pepe C, Josep, Oscar E, Robert D, Tino i Tomàs LL, Jordi S i Salva B.

A la plaça també hi ha en Francesc M i en Joan S que surten amb les seves flaques doncs encara no tenen les bicis desprès de la Titan Desert.

Avui tenim clar que anirem a fer corriols, així que sortim cap a l’Agility i mentre rodem riera amunt anem decidint cap a on dirigir la sortida. No ens costa gaire decidir-nos, en principi anirem cap a la Pedra de les Orenetes.

Rodem cap a la riera de Riudemeia i a enfilar-nos cap a Can Roviró. Fem corriols de pujada cap a Can Vinyamata i continuem fins a sortir a la pista de la Pedrera.

Encara ens queda una mica més de pujada pels corriols que travessen el Bosc de Can Païssa, abans de deixar-nos caure fins al Coll de Sant Bartomeu.

Travessem la carretera i tot passada l’Ermita hem de fer un tram de baixada per pista fins a trobar l’entrada del corriol tot just uns metres per sobre del dolmen de la Cabana del Moro. Punt que és d’obligada aturada a les nostres sortides per fer la foto de rigor.


Un cop reprenem la marxa ens espera una bona estona de corriols de baixada combinant  trams força pedregosos i amb arrels que ens fan treballar de valent fins a sortir a la Pedra de les Orenetes.

Un cop a baix, remuntarem per un corriol proper i que ens permet gaudir d’una pujada força còmoda evitant un munt de pista. Tot i estar molt a prop del corriol que hem fet de baixada, aquest tram no presenta dificultat de pedres i arrels, així que la pujada es fa sense haver de posar peu a terra en cap moment.

Un  cop a dalt sortim a la pista que ens pujaria cap a la Font de Sant Bartomeu, però abans farem trencall a l’esquerra que ens baixa cap al Bosc Encantat d’Òrrius, on aprofitarem per aturar-nos ja que alguns no han vist mai el Moai ni la Pedra del l’Elefant.


Aquí ens deixa l’Oscar que ja se li fa tard. La resta seguim en direcció cap a la carretera que baixa cap a la Roca del Vallès, però abans tenim la imatge divertida de la sortida, al menys per a alguns.


Unes rialles i a seguir, travessem la carretera i ens enfilem per corriol cap al Bosc de Can Planes, passant per la sortida del corriol de The Rock. Aprofitant que estem a aquesta zona els hi ensenyarem el corriol Gravetat Zero i per a fer-ho primer anem cap a la Pedra Forada de Can Planes i farem part del corriol Amagat.

Tercer cop que fem aquest corriol i ja el tenim per la mà....


....baixada divertida fins a tornar a sortir a la carretera de La Roca del Vallès.

I a partir d’aquí ens deixem a les mans d’en Jordi S que ens vol ensenyar uns corriols que va descobrir de tornada la setmana passada quan ens va deixar a la sortida cap a Montcada. Doncs apa, a travessar el poble de La Roca, però ens haurem d’aturar per canviar les pastilles de fre de la bici d’en Pepe que ja han dit prou.

Mentre uns treballen, d’altres aprofitem per mirar-ho al més estil avi del Inserso.


Reprendrem la sortida i travessem tot el poble, per començar a enfilar-nos per l’asfalt de la carretera de Parpers, abans d’entrar en els nous corriols que ens van pujant per la Malloles de Can Planes fins a acabar sortint a la pista tot just per sota de la sortida del corriol de la Creu. Han estat uns trams divertits que no recordem haver fet mai i que mentre els fem ens permet descobrir altres corriols que un dia hem d’investigar cap a on ens portarien. La zona de la Roca, tot i fer-la sovint, encara amaga molta diversió que ens és desconeguda.

Entre una cosa i l’altre la sortida s’està allargant i si volem esmorzar no ens podem complicar gaire més, així que fem pista de pujada cap a la zona de Ca l’Argent, deixant de banda tots els corriols que fem normalment. Pista, pista i més pista, passant pel Turó del Morro del Gall, la zona de Can Païssa fins a sortir a l’entrada del corriol dels Galzerans.

Això sí, els Galzerans de baixada no ens els perdrem, és la opció més ràpida i divertida. Sense casi ni aturar-nos continuem en ràpida baixada cap a Can Roviró fins a sortir a la riera de Riudemeia.

Rodem ja més tranquils per la riera cap a Argentona, on arribem a entaular-nos al Centru tot i ser casi bé migdia. 

Bona sortida, encara que potser massa "completa" per ser la primera dels Llagostera desprès de la temporada d'esquí, jajaja.

I diumenge ben d’hora altre cop cap a la Granja.com. Un cafetó abans d’iniciar la jornada de btt a l’espera de que hi siguem tots. De fet, de seguida acabem, avui només som quatre, en Joan B, Salva M, Pere B i Salva B.


La convocatòria d’en Joan era per anar cap a la zona de Llavaneres i cap allà que anem. Sortim cap a l’Agility i travessem la riera per entrar al Torrent d’en Bellatriu. Com sempre que comencem així les sortides, ens esperen tot un seguit de corriols de pujada que ens faran pujar de pulsacions sense temps per escalfar cames. Seran uns 4 quilòmetres de pujada fins a sortir a Can Vilardell per continuar cap al Parc Forestal.

Travessem el Parc de pujada cap als corriols que ens pugen fins al Camí de la Cornisa, Un petit tram de pista i altre cop corriols en direcció al Bosc de Can Gel. Puja-baixa enllaçant corriols, passant per la Font de n’Oms, i acabem sortint al Coll de Can Bruguera.


Rodarem una bona estona per pista fins al Coll de Can Xerrac. Ens enfilem pel corriol del Cabró i seguint a en Pere B anem enllaçant trams de corriol fins al Coll de Pallarès, on agafem de baixada el tram del Tintorer Curt cap a Santa Mònica. Mentre baixem anem trobant a tot un munt de grups de ciclistes de pujada i és que aquesta ruta és tot un clàssic de la zona.

Un cop a baix, pugem uns metres fins a la Hípica on aprofitarem per aturar-nos, menjar una mica per refer forces i mantenir alguna amena conversa amb unes caminaires força amables.

Continuem pujant cap a la Plana d’en Cot i enfilant-nos per corriols cap al Turó de l’Oriola a la Roca de la Nao, però com volem fer els Rocs d’en Magí de baixada, mirem de pujar pel tram de pujada de les arrels, cosa que ens fa posar peu a terra i empènyer la bici en un petit tram.

A partir d’aquí en Joan B ens porta a resseguir uns divertits trams de corriols de baixada, amb algun punt tècnic que tot plegat ha estat 1,5 quilòmetres, però que ens han sapigut a glòria. Estem en bona zona.....zona Xurribiker...i potser fins i tot algun punt l’haguem fet en alguna cursa, però que avui m’ha semblat passar-hi per primer cop.

No ens volem allunyar gaire, així que decidim agafar corriols que ens tornin a remuntar cap al Turó de l’Oriola i ho aconseguim fent el mínim de pista possible.

Ara anem cap als Rocs d’en Magí que com sempre ens garanteix diversió, però avui a més ens ha portat un petit ensurt. En Pere B ha tingut els seus més i menys amb alguna pedra del camí i en aquests casos, sempre se sol sortir perdedor. Una caiguda aparatosa que en principi el deixa adolorit....


....però que en una estona dona pas al somriure veient que no ha estat greu.


Un cop recuperats, reprenem la marxa amb corriols de baixada fins a sortir altre cop a la Plana d’en Cot, i avall fins a sortir a la pista de Can Cabot d’Amunt.

Els últims metres fins al Parc de la Llorita els farem resseguint un corriol per in vam passar a la última edició de la Corriols de Llavaneres.

La tornada la fem baixant de Llavaneres per buscar el Camí de les 5 Sènies, rodant cap a Mataró.

I aprofitant que avui som majoria, ens aturem a a l’Alsus de Mataró. Excel·lent manera de tancar una molt bona sortida, amb un petit piscolabis, en el que ens hem posat morats.....


.....uns més que d’altres!!!


A mesura que passa el temps, anem arriscant més a les sortides, de vegades sense pensar massa....ens fem grans i un ensurt el podem tenir en qualsevol moment. Aquest cop ha estat poca cosa, però potser ho haurem de tenir en compte.




Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario