viernes, 10 de mayo de 2019

Primers dies de Maig amb una mica de tot.

Com cada primer de Maig, dia Internacional del Treballador, així que aprofitarem per fer el treball que més ens agrada....sortir en bici!! Doncs apa, dimecres i cap a la Granja.com.

Avui som en Joan B, Toni P, Jordi S, Robert D, Pere B i Salva B. Aviat tenim clar que anirem cap a la zona de la Torrassa del Moro. La setmana passada s’hi van acostar i van fer un nou corriol que no aconseguim situar mentalment..... “un corriol, pujant, a l’esquerra, abans de la pedra...” unes explicacions que no ajuden gaire. Quan hi siguem ja ho esbrinarem.

Sortim pel carrer Gran cap a la Grumbe i passem pel Torrent del Collell fins a la riera, i a rodar  cap a Dosrius, on evitem els trams finals de la riera entrant al Torrent de Manyans per fer l’alternativa de la riera, que fa temps que tenim oblidada. Ens comencem a enfilar pel Torrent de la Feliua cap a la caseta blava, on fem la primera aturada i aprofitem per fer la foto de la sortida.



Reprenem la marxa i seguim fins a Dosrius. La veritat que ens portem una grata sorpresa de trobar-nos tot els trams de corriols en perfecte estat.

A Dosrius anirem vorejant el Torrent de Rials en busca de l’entrada del Dragon Khan, que avui farem de pujada. Ens enfilarem en principi pels trams clàssics, però fent alguna petita alternativa mig amagada, i que pel seu estat força tancat ens fa veure que és un pas encara desconegut per la majoria de gent.

En aquests trams de pujada per fi trobem l’entrada del nou corriol. Ens toca fer-lo de pujada, però malgrat el seu sinuós traçat, és del tot ciclable....i un cop aquí, ja tenim clar d’abans de quina roca es referien....una manera una mica curiosa d’orientar-se!!!

Al final de la pujada, acabem sortint al Pla de la Bassa del Llop i encara ens enfilem fins dalt de la Torrassa, on sense aturar-nos començarem a deixar-nos caure per corriols travessant el Bosc de Can Bruniquer per resseguir algun trams de corriols de la passada Torrassa Xtrem, entre ells el divertit tobogan que ens acabarà deixant al Torrent de Roques Altes.

I si hem passat una bona estona de baixada, ara ens tocarà remuntar altre cop cap a la Torrassa i ho fem alternant corriols i pista.



Un cop sortim al Pla de la Bassa del Llop, desfarem el camí que hem fet a primera hora del matí, però encara tenim temps de trobar-nos amb l’Enric T que ens acompanyarà de tornada.

Farem el corriol nou, aquest cop de baixada i acabarem fent un ràpid Dragon Khan mirant de seguir el ritme de l’Enric amb la seva gravel...cosa que no és gens fàcil.

Per la tornada de Dosrius fins a Argentona, aprofitem per tornar a passar per l’alternativa a la riera, així al menys evitem els primers trams de la riera.

Al final ens ha quedat una bona sortida d’encara no 28 quilòmetres i 740 metres de desnivell positiu, que mirarem de compensar amb un petit piscolabis a la Plaça Nova....


....amb la presència d’en Quico V que ens ha fet l’honor de presentar-nos la seva nova adquisició.


....però sembla ser que encara n’hi ha alguns que això d’entaular-se ho porten millor que nosaltres i és que el desert ja no és el que era!!!


I mentre nosaltres voltàvem per la Torrassa, en Pere C, Pepe C, Josep, Xavi B i David M, que han sortit una estona més tard, també gaudien voltant per la zona de la Roca, fent una sortida cap a la Prehistòria.



Mentre nosaltres voltem pels nostres entorns, en Francesc i en Quico segueixen gaudint i patint de la Titan Desert, però aprofitant la cinquena etapa per fer un petit homenatge a la Repicacorriols....


...fins divendres que tanquen la seva primera participació en aquesta prestigiosa cursa.


I el cap de setmana, altre cop toca btt. Dissabte el grup Bicigaló planteja una sortida rodadora fins a Montcada, per acumular quilòmetres a les cames com a entrenament de cara a una futura sortida al Juny.

Tot i haver plogut el dia anterior, avui fa sol, així que a les 07:30, a  la Plaça Nova ens trobem en Pepe C, Oscar E, Ramon, Jordi S, Josep, Robert D, Jordi T i Salva B.

Sortim cap a l’Agility i riera amunt cap a la riera de Riudemeia per enfilar-nos cap a Can Roviró i pista amunt cap al Pessebre, tot aprofitant els últims metres per fer un petit tram de corriol.

Seguim cap al Coll de Parpers, on ens toca fer un tram d’asfalt abans d’entrar al corriol del  Crani, de baixada cap a Can Companys. Travessem la carretera de Parpers i tornem a fer corriols cap a la Roca del Vallès, fent els últims metres pel corriol que passa per sota del Castell de la Roca i on un parell d’arbres caiguts ens faran posar peu a terra per evitar-los. 

En Jordi ha d’estar d’hora a casa, així que ara és un bon punt per girar cua. Una foto i s’acomiada....


....la resta seguim la marxa. Ara ens esperen un munt de quilòmetres de rodar planer resseguint la riera del Mogent, mentre passem per Vilanova del Vallès, Montornès, Martorelles, fins a Montcada i Reixac, on enllacem amb el riu Besòs.

Voregem el riu Besos circulant pel carril bici, alhora que ens anem creuant amb runners, caminaires, ciclistes, gent amb patinet.... el dia acompanya i la gent surt a fer esport.


Portem 39 quilòmetres tot just quan entrem a la vessant de mar a Sant Adrià. Ara ens esperen una mica més de 20 quilòmetres de tornada rodant tranquil·lament aprofitant el passeig marítim. Fa un bon dia i no estem en ple estiu, tot i això durant tot el recorregut anem amb compte anant esquivant a la gent que aprofita el matí per estirar cames.

A l’arribada, un merescut esmorzar al Cross, encara que alguns avui no ens podem quedar. Tenim compromisos, però aprofitarem per fer-los sobre la bici i allargar una mica més el quilometratge.


I diumenge acabarem la setmana trobant-nos un cop més a la Granja.com desprès de la convocatòria de whatsapp d’en Joan B.

Més o menys puntuals ens trobem en Joan B, Toni P, Pere B, Salva B.... i en Kiko P, que ho bé té un matalàs massa dur que no el deixa dormir, o bé la Titan Desert li ha semblat poc i vol seguir acumulant quilòmetres ales cames.

Sortim pel carrer Gran cap a la Grumbe, per entrar al Torrent del Collell fins a sortir a la riera, on ens dirigim cap al Bell Recó per pujar cap a la carretera de Parpers.

Travessem la carretera i entrem per la cadena per començar a enfilar-nos pels senders que travessen les Malloles de Can Pins. Ens dirigim cap a Can Ribot, però avui ho farem pujant pel corriol de l’alternativa de la Font de Javà.

Pugem fins a les Planes de Can Ribot per deixar-nos caure cap a Sant Carles. D’aquí seguim en busca del corriol de la Pistola, fins a acabar sortint a la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes, on en Kiko decideix que ja en té prou per avui, la família es mereix que els hi dediqui una estona desprès de tants dies fora. De totes maneres, sempre hi ha temps per una foto que deixi clar que ha sortit.


Nosaltres seguim la ruta i ho fem deixant-nos caure en ràpida baixada pel corriol d’en Jordi Cid, que avui torna a estar en bon estat desprès de la pluja de divendres. Acabem sortint al polígon de Can  Font de la Perera, i ara ens toca rodar vorejant el Mogent.

Un cop a la Roca del Vallès tornem a entrar en corriols de pujada cap al corriol de la Creu i seguint enfilant-nos cap al Bosc de Can Planes on encara aprofitarem per fer un bucle, abans d’entrar al corriol Amagat.

En aquest tram ens aturem per a que en Joan B ajusti el canvi que fa una estona que li està fent la guitza.


Un cop al seu lloc, ens deixem caure pel Gravetat Zero fins a sortir a la carretera de Cardedeu. Remuntem uns metres per l’asfalt i de seguida tornem a fer corriols de pujada fins anar a parar a la sortida del corriol the Rock.

Estem de tornada i continuem pujant cap a les restes de Can Ronses, travessant el Bosc de Ca l’Argent. Normalment haguéssim trencat cap al Turó del Morro del Gall, però avui en Joan ens embolica la troca i ens fa remuntar cap a Can Segal, per pujar fins a l’entrada del corriol de l’Amic Invisible.

En principi semblava ser que havíem d’estalviar camí, però deixem que ho dubtem. Tant se val, ja som aquí i seguim pujant cap al Bosc de Can Païssa per acabar deixant-nos caure fins a sortir a la pista de la Pedrera.

Ara ens toca baixada ràpida i sense aturades pels Galzerans, enllaçant cap a Can Roviró i de cap a la riera de Riudemeia.

Riera i altre cop a entrem a Argentona pel Torrent del Collell cap a la Plaça Nova, amb un petit piscolabis per refer-nos de la sortida d’avui.




Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario