jueves, 22 de agosto de 2019

Agost, temps de vacances...i btt!!!

Hem deixat enrere Juliol i entrem de ple a l’Agost, mes on qui més qui menys farà vacances i això segur que es farà notar a les sortides.

Dissabte 3  d’Agost

De moment, la cosa s’ha iniciat divendres al vespre amb una sortida nocturna del grup Bicigaló, on per un motiu o un altre, molts serem baixa. EN Pepe C, Oscar E, Josep, Robert D i Ramon A, gaudiran d’una bona pedalada cap al Corredor, on  sembla ser que no s’ho han passat del tot malament i fins i  tot han pogut gaudir d’una divertida tornada desprès d’un tiberi com cal.

Com és lògic, dissabte a les 08:00 a la Plaça Nova no hi seran. És Agost i també hi ha gent de vacances, de fet, avui només som en Pere C, Quim M, Jordi F, Jordi S, Tino i Tomàs LL i Salva B.

Sortirem cap a l’Agility i riera amunt cap a Riudemeia, per tot just passat Can Boringues de Baix entrar en corriol que ens anirà pujant cap al dipòsit d’aigua de sobre Les Ginesteres. D’aquí i sense aturar-nos, ens enfilem cap a la Pedra de la Fada, per seguir pujant cap al Turó d’Aquença.

Hem travessat la Brolla de Riudemeia i com sempre no ens hem trobat a ningú, ni biker, ni caminaire, ni molt menys cap au satisfeta desprès de no haver estat molestada en la seva època de pre-posta.

Ara ens deixem caure cap a Can Guineu i entrem a la carretera d’Òrrius per fer un tram d’asfalt mentre baixem cap a la zona esportiva, doncs avui hem decidit enfilar-nos pels corriols que voregen el Torrent de les Palomeres i que ens han d’acabar portant dalt de la pista que va a Sant Bartomeu. Corriols que últimament hem fet en diverses ocasions de baixada, però que fets de l’inrevés també són divertits, alhora que exigents en alguns punts.

Un cop a dalt i per fer el mínim de pista possible, trenquem a l’esquerra cap a Can Tarascó, on tornarem a entrar en zona de corriols, els primers trams més tancats i divertits i que tot a tocar de la pista, ens aniran portant fins a l’ermita de Sant Bartomeu de Cabanyes.

Travessem la carretera al Coll de Sant Bartomeu i volem comprovar en quin estat es troba el corriol que hi ha a tocar de la Pedra Lliscant desprès dels treballs de desforestació que s’hi estaven fent l’últim cop que ens hi vam acostar. De fet, encara hi ha un munt de branques per terra que no han estat retirades i que amb forces i treballs anem evitant, tot i posar peu a terra en més d’una ocasió. La sorpresa arriba quan ens trobem que els treballs s’han estès al corriol que fèiem de baixada per anar a buscar els divertits trams del Bosc de Ca l’Argent i ara ens és impossible fer-lo de pujada.

Un cop refets, decidim baixar una mica més, remuntar pel corriol que ens porta a l’entrada de l’Amic Invisible i fer pista de pujada cap al Bosc de Can Païssa, tot fent abans una petita incursió en una entrada de corriol que ens portarà a enlloc i haurem de desfer el camí.

Al Bosc de Can Païssa, acabem baixant fins a sortir a la pista de la Pedrera. I posats on som, entrem al corriol dels Galzerans per fer ràpida baixada fins a Can Roviró, per acabar ja amb més tranquil·litat sortint altre cop a la riera de Riudemeia.

Tornada amb la sensació de la feina ben feta. Una bona sortida que acabarem a la Plaça Nova entaulats a l’Alsus. Nou punt de trobada a l’acabament de les rutes i més, un cop al Centru han tancat el servei de bocates per esmorzar.

Diumenge, per una cosa o l’altre, a la convocatòria del whatsapp sembla ser que tot són respostes negatives, així que farem bondat i dedicarem el dia a la família, que també s’ho mereix!!!


Dissabte 10  d’Agost

Les setmanes passen volant i sense donar-nos compte entrem de nou en un altre cap de setmana.

Entre setmana qui més qui menys fa les seves sortides, tant sigui la sortida “oficial” de dimecres del Bicigaló, com segur alguna sortida clandestina, això sí, suposem que feta amb tota la bona fe del mon!!!

Dissabte, més o menys puntuals ens trobem en Pere C, Oscar E, Robert D i Salva B. I diem puntuals, pel fet d'esperar una estona per veure si alguna resposta no gens clara al whatsapp fa que siguem algú més a la sortida, però al final res de res!!! Jajaja 

Avui dirigirem la sortida cap a la Torrassa del Moro, així que arrenquem cap a la riera i rodem cap a Dosrius, encara que com casi sempre, evitem un tram de riera, entrant al Torrent de la Feliua i fent els corriols de l’alternativa de la riera.

Un cop a Dosrius, travessem la carretera i rodem vorejant el Torrent de Rials fins a enfilar-nos en busca de l’entrada del Dragon Khan, que avui hem de fer de pujada., i ho farem pels seus trams més clàssics, deixant de banda alguns dels corriols alternatius, al menys en els trams inicials.

El que no podem deixar de fer, serà el corriol alternatiu que es va obrir fa poc temps i que ens pujarà fins a la Plana de la Bassa del Llop. Sembla mentida que fa poques setmanes enrere el seu estat era pràcticament verge, i en poc temps s’ha obert força, degut a que ja hi passa força gent i l’estat sec del terreny tampoc hi ajuda.

Ens enfilarem fins la Torrassa, on trobem el bar tancat. De fet, no ens és cap inconvenient, donat que no ens hi aturem mai, però poques vegades es pot gaudir de la Torrassa del Moro sense la presència de cap biker o caminaire.

Doncs apa, a continuar i ara ens toca fer corriols de baixada que ens baixen fins a l’Ermita de Sant Esteve del Coll, on rodarem per la pista cap a la Pedrera dels Dous i travessant la carretera, ens enfilem pel corriol de Ca l’Arumí, seguint cap a la zona de Sant Carles, travessant el Bosc de can Poc.

Anem resseguint els corriols i senders de la zona cap al Pla de l’Espinal per continuar cap al Coll de Parpers.

Travessem carretera i anem cap al Pessebre on tornem a fer corriols de baixada fins acabar sortint a l’entrada de l’Anti-29, on ens reagrupem i com sempre fem ràpida baixada cap a Can Roviró. Encara que avui no serà com sempre, normalment no hi pensem però la baixada potser és massa ràpida en algun moment i tenim sort de no tenir cap ensurt. Avui, una branca d’un arbre caigut no ha estat tan bel·ligerant com d’altres vegades i ens ha donat un petit ensurt colpejant al cap...sort del casc!!!


I mentre alguns es recuperen, d’altres no se’n poden estar de treure la seva vena artística.


Un cop reprenem la marxa, ara sí, més calmats, continuem de baixada fins a la riera de Riudemeia.

Tornada tranquil.la per la riera i cap a la Plaça Nova, que la “feina” avui encara no està enllestida.


Diumenge 11  d’Agost

Seguint la tònica general d’aquest mes d’Agost, aquesta vegada també serem pocs els que ens trobarem a la Granja.com. Som en Joan B, Quim M, Francesc M, Salva B i avui també comptem amb la presència d’en Dani Q. No sé qui l’ha enredat a venir amb nosaltres, l’hi hauran explicat que el seu tarannà endurero no té res a veure amb nosaltres? Jajaja

Cap problema, sortim d’Argentona cap a l’Agility i a rodar riera amunt cap al Bell recó. Ens dirigim cap al Xaragall de l’Espinal que avui farem sencer de pujada fins al Pont de l’Espinal que  passa per sota de la carretera de Paspers. I a enfilar-nos fins a trobar el corriol de la Font del Llorer que avui farem de pujada.

Bona manera de començar la ruta, amb un parell de punt exigents, que de fet la majoria ens veiem obligats a posar peu a terra. Si senyor, la cosa pinta bé per en Dani.

Remuntem fins al Pla de l’Espinal i continuem cap al Turó dels Castellans a la Urbanització de Sant Carles.

Fem corriols mentre travessem el Bosc de Can Poc, passant pel corriol de la Pistola i ens deixem caure cap a Ca l’Arumí.

Pujarem fins a la Torrassa del Moro, així que travessem la carretera, pugem cap a la Pedrera dels Dous i rodem tranquil·lament per la pista fins passada l’Ermita de Sant Esteve del Coll on ens tocarà remuntar altre cop per corriol, fent un petit “déjà vu” a l’inreves de la sortida d’ahir.

Un cop a dalt, el bar de la Torrassa continua tancat, així que una petita aturada i ara sí, anirem a buscar una mica de baixada, que ja toca!!!


Ens deixem caure cap al Pla de la Bassa del Llop i comencem a enllaçar divertits corriols de la zona, tot baixant cap a la zona del Penjat dels Garrofers, fins a sortir a la carretera que puja cap a Can Bordoi.

Aquí volíem resseguir alguns trams d’alguna edició de la Transcorredor, però al final decidim baixar uns metres per asfalt i anar a enllaçar amb el Dragon Khan, que acabarem fent de baixada fins a sortir al Sot de Can Bosquets. Aquí sí que en Dani es troba en la seva salsa, encara que algú li hagi fet tap a la baixada i no li deixi donar tot el gas que té dins.

Continuem cap a Dosrius vorejant el Torrent de Rials, per entrar a l’alternativa de la riera que farem fins a sortir al Torrent de Manyans, evitant així un bon tram de rodar per la riera.

La sortida ja està feta, i la tornada a Argentona ens acabarà portant de nou a la Plaça Nova per fer un petit i merescut piscolabis.



Al final, en Dani Q sembla que no s’ho ha passat del tot malament i potser fins i tot es decidirà a tornar algun altre cop....que sàpiga que sempre serà ben rebut. És el nostre Repica- escombra favorit!!! Jajajaja


Dijous 15  d’Agost

Dia festiu entre setmana, molts encara són de vacances i d’altres, els compromisos familiars no ens permetran sortir en bici.

De totes maneres, el grup Repica no falla i avui també hi haurà sortida.

Poca cosa en sabem, només que han estat recorrent la zona de Burriac i que sembla ser que s’ho han passat bé, a més de patir en algun moment.

Com no s’han explicat gaire, al menys una foto per comprovar que és veritat que no s’han passat el matí al llit!!! Jajajaja


Dissabte 17  d’Agost

I altre cop dissabte i de nou trobada a la Plaça Nova dels que no són fora de vacances. Al final només som en Pere C, Robert D, Tino LL, Jordi S i Salva B.

Un petit o gran problema amb les sabates de btt d’algú farà que sortim una mica més tard, però no ho tindrem en compte i més si farà més de 300 quilòmetres de cotxe per estar amb nosaltres.

Desprès de les últimes sortides, tenim clar que avui anirem cap a la zona de La Roca del Vallès, així que sortim pel carrer Gran i cap a la riera per rodar cap a Riudemeia i com sempre, començar a enfilar-nos cap a Can Roviró.

Avui farem els corriols que ens pugen cap a Can Vinyamata i seguit fins a sortir a la pista de la Pedrera, on anem a buscar els corriols de pujada que travessen el Bosc de Can Païssa.

Un cop a dalt, i tenint en compte els treballs de desforestació que s’hi estant duent a terme, decidim que el millor serà baixar per la pista fins l’entrada de l’Amic Invisible, i ara sí, a gaudir d’aquests divertits trams de corriol, encara que el terreny està força sec.  En el punt més tècnic, hi han obert una petita variant per suavitzar la baixada....coneixent al “creador” d’aquest corriol, no sé si això farà molta gràcia!!! Jajaja

L’enllaçarem amb el corriol The Rock, per tot seguit fer tram del corriol Amagat fins a sortir a la zona de la Pedra Foradada de Can Planes.

Una magnífica manera de travessar el Bosc de Ca l’Argent i posats on som, decidim que avui farem el corriol de la Creu que fa força temps que no el fem de baixada.

Doncs apa, altre cop una bona estona de corriols divertits que ens porten de cap cap a la carretera de La Roca a l’alçada de Can Companys, on hem de travessar la carretera i començar a rodar pel Torrent de Sant Miquel per acabar enfilant-nos fins a Pla de l’Espinal.

La tornada la fem cap al Coll de Parpers, travessant la carretera per tornar-nos a enfilar fins a sortir a la pista a l’alçada de l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels.

Rodem per la pista fins a trobar l’entrada del corriol dels Galzerans i ara sí, com és habitual en aquest corriol, divertida i ràpida baixada per l’anomenat anti-29, seguint casi bé sense parar cap a Can Roviró. A diferència de la setmana passada, avui no hi ha hagut cap ensurt i hem arribat a la riera de Riudemeia tots sans i estalvis.

Només ens queda rodar tranquil·lament cap a la Plaça Nova, que ens espera l’esmorzar. Bé, no és del tot cert, primer hem de fer una petita aturada a redreçar la situació de les "sabates perdudes"....


....una situació que si la veiés la Ventafocs, potser fins i tot s’hi veuria en part reflectida!!! Jajaja



Diumenge 18  d’Agost

I diumenge, els compromisos familiars estan a punt de fer impossible la sortida, però al final sembla ser que una sortida express d’un parell d’horetes, alguns encara la podrem quadrar.

Dit i fet a les 08:00 a la Plaça Nova ens trobem en Francesc M, Manel L, Jordi S, Rafael F, Robert D i Salva B.

Aviat decidim que tenint poc temps, el millor serà fer la sortida dels dimecres del grup Bicigaló, amb alguna petita variant. Doncs apa, cap a l’Agility i riera amunt cap a la riera de Riudemeia.

Ens començarem a enfilar pel corriol passat Can Boringues de Baix, però avui no ens enfilarem cap a la Pedra de la Fada. Deixarem tranquil.la la brolla de Riudemeia, i farem uns primers trams de corriol, per de seguida deixar-nos caure per resseguir la pista per sobre de la riera d’Òrrius. El tram final el farem enfilant-nos per un tram empedrat que vam fer de baixada a la primera edició de la Repicacorriols i que ens exigirà pujant fins a acabar sortint a Can Guineu.

Travessem la carretera d’Òrrius i rodem per la pista cap a Ca n’Altafulla, on tornarem a enfilar-nos pels senders que travessen la Vinya del Truc fins a sortir a la pista que puja cap a la Mútua, on en Jordi S ens deixa. És el que té tenir canalla i per tant un “bono-bici” reduït.

La resta anem a buscar els corriols de baixada que ens porten cap a la zona de Can Blanc, per tornar a remuntar travessant el Bosc de Can Cardí fins a sortir a Coll de Porc.

Mentrestant, sembla ser que en Toni P ens ha fet el salt i està voltant per la zona del Corredor.


Una petita aturada per prendre líquid i de seguida tram de pista de baixada fins a les restes de Can Genís, on tornem a fer corriols, ara de pujada cap a la Mútua, per acabar baixant fins al Coll de Gironella.

Sense temps aturar-nos, resseguim la pista cap al Pla dels Matxos, tot fent la petita alternativa de corriol, que voreja el Turó de Matacabres.

Els trams de baixada finals els farem pel corriols dels Cactus enllaçant amb el corriol dels Frares que ens porten a sortir al Dalipa, i últims trams de corriol per la Vinya d’en Serra que ens deixen ja dins d’Argentona.

I avui, com ja sabíem a l’inici, no hi ha esmorzar, ni piscolabis..... bé no tots, alguns sembla ser que el piscolabis se'l fotran per la resta, jajaja


Nosaltres en conformarem amb aquesta bona sortida d'uns 20 quilòmetres en menys de 2 hores de bici. 

Com a les últimes cròniques només les imatges dels perfils de les sortides. Si us en interessa algun, el podeu demanar...sempre i quan no sigui per fer-lo en moto!!! Jajaja



No hay comentarios:

Publicar un comentario