viernes, 2 de agosto de 2019

Un Juliol ple de btt.



Dissabte 13 Juliol

Altre cop dissabte i part del grup Bigicaló ens tornem a trobar a la Plaça Nova. Som en Pere C, Oscar E, Robert D, Josep, David M, Quim M, Tino i Tomas LL, Jordi T, Salva B i avui també ens acompanya en Rafael F.

La sortida l’iniciem cap a l’Agility i riea amunt en direcció cap al Bell Recó, ens enfilem cap a la carretera de Parpers i la travessem per entrar per la cadena tot fent la pujada clàssica travessant les Malloles de Can Pins.

Ho enllacem amb el corriol de l’alternativa de la Font de Javà que ens anirà enfilant fins a sortir a Can Ribot, per fer el corriol alternatiu que ens puja cap a les Planes. D’aquí seguim cap a Sant Carles, travessant la urbanització per fer els corriols que ens porten fins a la carretera que puja de Santa Agnès de Malanyanes, passant abans pel corriols de la Pistola.

Ens dirigim cap al corriols d'en Jordi Cid que ens baixarà cap al Mogent. Com sempre, trams molt divertits, sense punts excessivament tècnics i que ens permeten gaudir d'una ràpida baixada, encara que hem d'anar amb cura amb algun petit xaragall que ens podria fer acabar provant el terra. Sortim al Polígon de Can Font de le Perera sense ensurts dignes de consideració, 

Ara ens toca rodar vorejant el Mogent cap a La Roca del Vallès, on ens tornarem a enfilar per corriols cap al Bosc de Can Planes, i ho fem passant pel coriol de la Creu. 

Un cop a la Pedra Foradada de Can Planes, allargarem una mica la sortida fent trams del corriol Amagat, per seguir enfilant-nos cap al Bosc de Ca l'Argent,, i com ens dirigim cap a Òrrius, seguirem enfilant-nos per corriols fins a sortir al Coll de Sant Bertomeu. 

Un cop a dalt, travessem la carretera i rodem per la pista fins passada la Masia de Cèllecs. Aquí, aprofitant que estem en terreny d'en David M, deixarem que ens faci de guia tot enllaçant corriols de baixada fins acabar sortint a la zona esportiva d'Òrrius, on avui acabarem entaulats al restaurant el Tatano. 

A cal Tatano, ben asseguts, degustem un bon esmorzar, on avui fins i tot corren ampolles de vi, mentre donem bon compte dels entrepans, 

L'entaulament s'ha allargat força, però acabarem de nou sobre les bicis per anar cap a Ca n'Altafulla, per seguir un tram més de pista fins a l'entrada del corriol que vam fer a la 2ona Repicacorriols i que ens porta de baixada cap a Can Raimí. 

Riera de Clarà fins al Cementiri i a rodar pel Polígon cap a casa amb la feina feta.



Diumenge 14 Juliol 

Diumenge, altre cop a matinar i cap a la Plaça Nova. Avui tampoc tenim al lider, però això no serà problema per gaudir d'un bon matí de btt, el grup Bicigaló torna a sortir!!!

Ens trobem en Francesc M, Pere C, Tino LL, Ramon A, Josep, Oscar E, Robert D, Rafael F i Salva B. 


Avui sortim cap a la riera i direcció cap a Riudemeia, per enfilar-nos cap a Can Roviró i fem pujada cap als Galzerans Aquesta vegada ens toca fer el revirat traçat de l'anti-29 fins a sortir dalt de la pista dde la Pedrera. 

Continuem enfilant-nos pels corriols del Bosc de Can Païssa, abans d'anar enllaçant ràpids corriols de baixada mentre travessem el Bosc de Ca l'Argent. Avui ens en saltem algun, entre ells el de l'Amic Invisible, però no ens podem estar de fer el The Rock, abans d'acabar sortins a la zoma del Bosc de Can Planes. 

Aquí també farem trams del corriol Amagat d'anada cap a la Roca Foradada de Can Planes i és que ens dirigim cal a la Roca del Vallès i res millor que fer-ho pel divertit corriol dels tobogans que ens baixarà cap al Torrent de Can Companys. 

Hem de travessar la carretera i ens endinsem al Torrent de Sant Miquel, per enfilar-nos cap al Pla de l'Espinal per la vesant més clàssica. Mentre arribem a dalt anem rumiant com fer el retorn cap a Argentona i al final decidim que l'opció d'avui serà anar a buscar el corriol de la Font del Llorer que enllaçarem amb el Xaragall de l'Espinal que ens baixarà cap al Bell Recó. 

Riera i cap Argentona, on alguns no tindrem temps d'entaular-nos amb l'esmorzar...és diumenge, fa bon temps i la familia reclama una estona de platja. 

La resta, pel que es veu, els compromisos familiars els han deixat per a una altra estona. 


Poc més de 25 quilòmetres en unes dos hores i mitja.


Dissabte 20 Juliol


Desprès d’una altre setmana de feina, arribem a un nou cap de setmna i de nou els Bicigaló ens trobarem dissabte a la Plaça Nova. I com des de fa un temps, el grup és força nombrós.

Avui serem 13, en Pepe C, Jordi T, Quim M, Josep, Jordi F, Rafael F, Robert D, Tino i Tomas LL, Oscar E, Salva B, Ramon A i en Manel dels Salamandres,

Sortim d’Argentona sense una idea fixe de cap a on dirigir la sortida, però cap problema, anirem fent i ja improvisarem sobre la marxa. De moment rodarem riera amunt cap a Riudemeia i ens enfilem cap a Can Roviró.

Per variar de la setmana passada, avui fem els corriols que ens pugen cap a Can Vinyamata i tot passada la casa, ens endinsem al corriol de les Carboneres que ens porta a l’anti29, que fem de pujada fins a sortir a la pista de la Pedrera.

Un cop a dalt, decidim que ja n’hi ha prou de corriols cap a La Roca del Vallès, al menys per avui, així que rodem per la pista cap a l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels, on entrem en corriol que ens baixa cap al Coll de Parpers.

Travessem la carretera i pugem cap al Pla de l’Espinal, per continuar enfilant-nos cap al Turó dels Castellans, travessant per sender el Bosc de Can Poc fins a sortir a la carretera que baixa a Santa Agnés. Ens toca travessar-la i deixar-nos caure cap a Ca l’Arumí. Aquí perdem un integrant del grup, en Jordi F ja en tè prou i torna cap a casa.

Fa estona que tenim clar que anem cap a la Torrassa del Moro, així que la resta travessem la carretera, pujant cap a la pista del Camí del Coll, on tot just passada la Pedrera dels Dous tornem a entrar en corriols de pujada.

En els trams inicials, tot just passades les runes de Can Cames, tenim avaria a la bici d’en Rafael F, trencament de la cadena que ens obliga a aturar-nos i solucionar-ho amb una tanca ràpida.



Un cop reprenem la marxa ja no deixarem de fer corriols fins dalt de la Torrassa, on no ens podem estar de fer una foto del grup que som avui....i aquest cop sortim tots, gràcies a la bona fe d’una caminaire que esmorzava tranquil·lament.


Al reprendre la marxa, baixem cap al Pla de la Bassa del Llop i fem un petit tram de pista de baixada seguint a en Manel, que avui ens guiarà pel que sembla per mostrar-nos algun tram de corriol que encara desconeixem.

Corriolegem de baixada cap a la zona del Penjat dels Garrofers. La veritat que la zona de la Torrassa està plena de corriols i fa molt temps que hi voltem, però al principi semblava que el recorregut que fèiem tot eren trams coneguts, fins que de sobte, sense casi ni adonar-nos ens trobem dins un tram que ens és del tot desconegut. No ha estat un tram gaire llarg, però sempre et queda un bon regust de boca quan rodes per corriols que encara són força verges i més si a això li afegeixes el fet de que a més són divertits.

Al final, acabarem enllaçant amb el Dragon Khan que no deixarem ja fins a sortir a baix del Torrent de Can Bosquets. Ràpida baixada, amb algun petit ensurt d’algú al tram final, i és que no és fàcil baixar tan ràpid quan fa temps que no hi passes i desconeixes algun que altre xaragall que s’hi ha fet amb el pas dels dies.

Travessem la carretera i ens deixem caure cap a Dosrius vorejant el Torrent de Rials.

La tornada cap a Argentona la fem íntegra per la riera, avui ens deixem d’alternatives, ja hi ha gana i ens espera l’esmorzar de costum.



Diumenge 21 Juliol

Un altre cop diumenge, i aquesta setmana ja comptem amb la presència d'en Joan B, i aixó el grup Bttargentona ho nota, jajaja.

Avui son en Joan B, Pere B, Toni P, Francesc M, Salva M, Rafael F, Uri Gil,Pere C amb l'Eloi i Salva B.

Només començar tenim clar que hem d'encaminar la sortida a ensenyar a l'Eloi la divertida zona de La Roca del Vallès, així que sortim cap a la riera i amunt cap a Riudemeia.  Aquests trams no li són desconeguts i tampoc el pujar cap a Can Roviró, seguint pels Galzerans de pujada fins a sortir a la pista de la Pedrera.

Ens enfilem pels corriols del Bosc de Can Païssa  provem de mostrar-li el corriol alternatiu a la pista que es dirigeix cap a la Pedra Lliscant del Coll de Sant Bartomeu, però aquí també estan duent a terme treballs de desforestació i ens han destrossat el corriol, així que tenim que en veiem obligats a girar cua i baixar cap a la zona del Bosc de Ca l'Argent.

Ara sí que toca mostrar-li els divertits corriols que hi ha per aquesta zona i comencem remuntant per buscar l'entrada del corriol de l'Amic Invisible i a gaudir del seu tècnic traçat i dels seus dos petits baixadors que posen a prova la destresa dalt de la bici.

L'enllacem amb el The Rock, que per cert, passar per la llosa ja sembla que ningú ho fa, l'altrenativa de la dreta està tan marcada que jno veus la llosa més que un cop passada.

Seguim pel sender que ens porta cap a la zona de la Pedra Foradada de Can Planes per resseguir trams del corriol Amagat i l'enllacem amb el Gravetat Zero que ens deixa a la carretera just a l'entrada de La Roca del Vallès.


3,5 quilòmetres de corriols que tot i passar-hi setmana sí, setmana també, sempre ens deixen un molt bon regust de boca....i encara més potser a l'Eloi que els ha gaudit avui per primer cop... i encara no hem acabat!!!


Bé, no hem acabat la majoria, perquè en Toni P aquí decideix deixar-nos que ha de tornar aviat. La resta fem uns metres d'asfalt i tornem a entrar en corriols de pujada que ens remunten altre cop cap a la sortida del corriol The Rock, seguint cap al Bosc de Can Planes. Ens queda resseguir l'últim corriol de la zona d'avui, i res millor que fer la divertida baixada pels tobogans que ens baixaran cap al Torrent de Can Companys.

 Ara ens toca tornada, i ho fem travessant la carretera i enfilant-nos pel la vessant menys clàssica, entrem al corriol que voreja el Torrent de Can Sant Joan i anem pujant cap al Coll de Parpers, passant pel corriol del Crani. Exigents trams de pujada, però divertits de fer i més quan veus que encara conserva un estat força verge.

Un cop a dalt, ens dirigim cap al Pessebre i fem ràpida baixada altre cop per corriol cap a la part de sota de l’anti-29, per seguir baixant cap a Can Roviró fins a sortir a la riera de Riudemeia.
Ja està tot fet, tornada tranquil.la cap a Argentona i acabem entaulats a la Plaça Nova, gaudint d’un merescut piscolabis tot comentant la sortida.....entre d’altres coses.





Fins i tot, encara s’acosta algú que avui no ha gosat acompanyar-nos.....però al “presi” se li perdona tot!!!


Una molt bona sortida que esperem que a l’Eloi li hagi semblat el mateix.


Dissabte 27 Juliol 

I les setmanes passen que se les pelen, no ens donem compte i ja som dilluns.....però costa una mica més, però sempre arriba el dissabte...i ja hi tornem a ser..... el Bicigaló puntuals a la Plaça Nova.

Avui som en Pere C, Tino i Tomás LL, Jordi T, Jordi S i Salva B.

Anem sortint setmana rera setmana i cada cop és més difícil no repetir rutes. De moment sortim cap a la riera i rodem amunt cap al Bell Recó, ens enfilem cap a la carretera de Parpers i la travessem, entrant per la cadena i comencem a pujar pels senders que travessen les Malloles de Can Pins cap a Can Ribot.

Fem corriol alternatiu, evitant passar per la casa, pujant cap a les Planes. Seguim cap a Sant Carles i passat el restaurant ens deixem caure cap a Ca l’Arumí. 

Ens volem enfilar cap a la Torrassa, així que travessem la carretera, pugem cap a la pista del Camí del Coll i ens dirigim cap a l’Ermita de Sant Esteve del Coll, on ara sí, entrem en corriols de pujada que anirem enllaçant fins dalt de la Torrassa.

Un cop a dalt, aturada i foto obligada.


De tornada, com la última sortida, baixada cap a la Plana de la Bassa del Llop i enllaç d’alguns dels molts corriols de la zona cap al Penjat dels Garrofers, per acabar sortint als trams intermedis del Dragon Khan, que ja no deixem fins a baix del Torrent de Can Bosquets.

Reagrupats, travessem la carretera i rodem vorejant el Torrrent de Rials cap a Dosrius, on avui acabem entaulats a Can Parral, degustant un bon i econòmic esmorzar, que és una bona opció desprès de les últimes “males experiències” que hem tingut ales esmorzars a Argentona.

Mentre esmorzem cauen 4 gotes. El temps sembla que ha d’empitjorar a la tarda, però de moment ens respecte, i de fet no ens mullarem de tornada.

Un cop amb l’estómac ple, altre cop dalt de les bicis i tornada tranquil·lament cap a Argentona per la riera. 


Diumenge 28 Juliol 

I acabem les sortides de Juliol, amb una nova trobada del Bttargentona a la Granja.com.

Avui som en Joan B, Toni P, Pere B, Quim M, Manel L, Francesc L i Salva B, i també ens acompanyarà en Jordi R que ve de guanyar ahir la Cronoescalada al Castell de Burriac que organitzen el companys de Cabrera. 

La sortida la iniciem igual que ahir, riera amunt cap al Bell Recó, travessar la carretera de Parpers i pujada per les Malloles de Can Pins, encara que avui pujarem cap a Can Ribot, però ho fem resseguint el corriol de l’alternativa de la Font de Javà.

Altre cop cap a les Planes, Sant Carles i baixada cap a Ca L’Arumí. De fet, no sé om ens ho fem, però quan ens acompanya en Jordi R sempre anem a parar a la Torrassa del Moro, i avui no serà diferent.
Travessem la carretera i ens enfilem per la pista cap a sobre la Pedrera dels Dous, on entrem en corriols de pujada que no deixarem ja fins a sortir dalt de la Torrassa, on avui ni ens aturem.

Els corriols de baixada cap a la zona del Penjat dels Garrofers són un calc a la sortida de dissabte, malgrat fem una petita variació que ens acosta a Can Bordoi, però de seguida tornem a enllaçar el track d’ahir i fem baixada pel Dragon Khan cap al Torrent de Can Bosquets....i d’aquí baixada cap a Dosrius.

A partir d’ara, la cosa canvia del tot, encara no és hora de tornar, i decidim pujar la Cita....collons, ningú hi posa cap pega, fa anys que no hi pugem, i abans haguéssim renegat sí o sí. Potser és que ens estem fent grans, però farem tota la pujada parlant, i fins hi tot diria que havent gaudit més que patit, jajaja. No tots hem gaudit de la pujada, en Francesc L, a Dosrius, ha decidit que ja en tenia prou i ha tornat cap a Argentona.

Un cop a dalt, fem corriols de baixada cap al que queda del Turó de la Gola, i d’aquí baixada cap l’Oasi, pels senders que han quedat desprès dels treballs de desforestació que s’han dut a terme a la zona.

Seguim cap a Can Ferriols i rodem pels senders que han quedat a la zona de la Brolla de Can Martí i la Surera de Can Famada, per acabar fent els úlims trams abans de sortir a Argentona passant pel corriol d’en Bellatriu  i enllaçant amb els de baixada cap a Can Marfà. Poques aturades a la sortida d'avui, però hem d'aprofitar qualsevol petita oocasió per immortalitzar el moment.....


 tot i que alguns no s'hi posin bé!!!



Acabem a la riera una bona sortida de casi 29 quilòmetres amb casi 1000 metres de desnivell positiu....una molt bona manera de tancar Juliol.



No hay comentarios:

Publicar un comentario