viernes, 21 de febrero de 2020

Cap de setmana de corriols i punxades.

Dissabte 15 de Febrer:

Portem un inici d’any amb molt bones sortides i comencem aquest nou cap de setmana esperem que la cosa segueixi igual. I amb aquesta intenció ens trobem a les 08:00 a la Plaça Nova en Pere C, Quim M, Xevi B, Oscar E, Robert D, Jordi T, Jordi S i Salva B.

Sortim cap a l’Agility sense tenir clar cap a on dirigirem la sortida, ja ho anirem decidint mentre rodem per la riera. Aviat ens posarem d’acord en anar cap a la Torrassa del Moro, així que ens dirigim cap al Bell Racó, per enfilar-nos fins a la carretera de Parpers i entrar per la cadena a fer els senders, travessant les Malloles de Can Pins, que ens pugen fins al Turó de Can Ribot.

Com sempre farem el corriol alternatiu que ens puja fins a les Planes, evitant passar arran de la casa.


Seguim cap a Sant Carles, deixant-nos caure cap al restaurant, on agafarem el sender de baixada que ens ha de portar cap a ca l’Arumí. Ràpida baixada en aquest tram, on per un moment es té la sensació de baixar derrapant del darrera....haurem aconseguit de cop tècnica de “descender”? Res més allunyat de la realitat, una punxada fa que la roda del darrera perdi pressió de cop. El tubeless no tapona.... les bombones de CO2 inflen però l’aire es perd de cop... la tasca de treure la coberta amb els desmuntables sembla tasca impossible....el làtex enganxa la coberta com si fos ciment cola....tota una odissea que fa que per un moment trobem a faltar a en Joan B i les seves dots de mecànic.


Al final, aconseguim posar la càmera i tornar a inflar, però com a més avui hem de ser aviat a casa, millor no temptar la sort. Deixarem al grup que segueixin amb la sortida i en Jordi S i Salva B girarem cua.

El grup s’encamina a fer corriols de pujada cap a la Torrassa del Moro, mentre nosaltres desfem el camí cap a Can Ribot. De tornada, ens endinsem a l’alternativa de la Font de Javà, amb l’esperança de que alguna ànima caritativa hagi fet tasques de neteja traient els arbres caiguts que barraven el tram final. El corriol està força més malmès que tems enrere, i els arbres caiguts continuen al seu lloc. S’hi ha fet un  parell d’alternatives als marges, però impossibles de fer dalt de la bici, i pel que hem pogut comprovar, tampoc dalt de les 2 motos d’enduro que ens hi hem trobat.

A la sortida, anem a buscar la baixada pel Xaragall de Can Pins que avui fa honor al seu nom. Les últimes pluges l’han deixat molt malmès, aixaragallat, amb trams on hi baixa aigua que no ens dona opció a no mullar-nos els peus.

Un cop a baix, tornem per la riera cap a Argentona.

Tenim clar que les circumstàncies han fet que la sortida d’avui no hagi estat a l’alçada del que estem acostumats, mentre la resta segur que estant gaudint de valent dels divertits corriols de la Torrassa i de la baixada pel Dragon Khan. El que sí faran bé és un cop a Dosrius evitar el màxim possible de la riera fent l’alternativa.

Per primer cop ens hem vist obligat a fer un “Jordi S”, i com si fos premonitori, una conversa a la convocatòria d’ahir va acabar amb un “el primer dia fa mal, però al final t’hi acostumes”... esperem que hagi estat un fet puntual i que ens acostumem només a les sortides divertides del grup.


Diumenge 16 de Febrer:

Diumenge amb les energies renovades nova trobada a la Granja.com, mentre es fa un cafè de primera hora tot esperant que arribi tothom.

Avui som en Joan B, Francesc M, Kiko P, Toni P, Pere B, Javier, Pere C, Pepe C, Salva B i també ens acompanyarà en Dani Q.

Abans de sortir decidim anar cap a la zona de la Pedra de les Orenetes, així que sortim cap a l’Agility i rodem riera amunt cap a la riera de Riudemeia , on ens començarem a enfilar pels corriols que travessen la Brolla de Riudemeia cap al dipòsit de sobre Les Ginesters de camí cap al  Turó d’Aquença.

Ens deixarem caure cap a Can Gunieu, entrant a Òrrius per baixar cap a la zona esportiva. Ens tornarem a enfilar pels corriols de la zona del Torrent de les Palomeres fins a sortir a la pista a tocar de la caseta de Céllecs. Encara seguirem pujant una mica més per corriols que voregen la pista, per acabar deixant-nos caure cap a Sant Bartomeu, per anar a buscar l’entrada dels corriols que ens han de portar cap al Bosc de Ruscalleda.

Ens esperen uns dos quilòmetres de divertits corriols, amb trams tècnics d’arrels i pedres que anirem fent a un bon ritme, uns més que d’altres el que farà que alguns errin en un trencall i el grup es separi abans d’arribar a la Pedra de les Orenetes. Cap problema, els que arriben primers aprofiten per refer forces....


...mentre la resta tornen a remuntar per reagrupar-nos....


...i fer la foto de grup, on de seguida es nota que en Dani Q s'ho ha passat bé en aquests trams.


Reagrupats, i desprès d’una estona de rialles i forces refetes, tornem dalt de les bicis i no triguem gaires metres en entrar en corriols de pujada. 1 quilòmetre de corriol sinuós i 100% ciclable que ens porta a sortir a la pista que puja cap a Sant Bartomeu. Només en farem uns pocs metres per deixar-nos caure cap al Bosc Encantat d’Òrrius, passant a tocar del Moai, l’Elefant...fins a sortir a la carretera que puja de La Roca del Vallès.

Travessem la carretera i tornem a fer corriols de pujada cap al Bosc de Ca l’Argent, passant per la sortida del corriol The Rock, de camí cap a la Pedra Foradada de Can Planes, on ens endinsarem al corriol Amagat, on tornarem a fer el divertit i tècnic corriol fins als dipòsits de Can Planes, on en Dani Q es troba en la seva salsa i xalarà de valent per segon cop a la sortida.

Dels dipòsits cap a la Masia de Can Planes, altre cop baixada per corriol, abans de remuntar per tram de pista en busca dels últims corriols que farem en aquesta zona, començant entrant per la Pedrera de les Planes i enllaçant divertits corriols que ens baixen fins a Can Companys.

Com sempre, la zona de La Roca del Vallès no ens ha deixat indiferents, trams de XC, combinats amb trams més endurers, on els més privilegiats han fet ús de les tiges telescòpiques.

Travessem la carretera i entrem al Torrent de Sant Miquel, on tenim diferents opcions....fer corriols de pujada cap al Coll de Parpers....fer la pujada clàssica per l’Star Wars cap al Pla de l’Espinal....però avui, en farem una altra que fa anys que tenim oblidada, la pujada del Conill. Ens enfilem per la pista cap al Turó de la Simona. Variant rodadora, sense complicació, ni trams exigents que ens acaben portant fins al Pla de l’Espinal.

Estem de tornada i la opció que triem avui serà deixar-nos caure cap al Coll de Parpers per entrar a la Via Romana, on en els primers trams trobem a un nombrós grup de caminaires que ens fan alentir el ritme.

Un cop superats, en Kiko P posa velocitat de creuer per aquests trams plens de pedra solta, seguit per en Dani Q.....una Cannondale amb només mitja forquilla, contra una Mondraker Foxy RR....la “Bella” contra la”Bestia”.... un espectacle segur digne de veure, llàstima que els que no aconseguim portar aquest ritme ni de ben lluny no haguem pogut gaudir de l’espectacle. Només en serem conscients a la sortida del corriol, quan els trobem aturats per una punxada a la roda.

I és que per molt “flow” que es tingui, per molt “indi” que es sigui....diuen que l’important no és la “fletxa”, però potser sí que ho és portar un neumàtic més reforçat per fer bogeries en aquests trams.


Tot i mirar d'inflar, el forat és massa gros i no hi ha més solució que posar un càmera.

Reprenem la marxa acabant de baixar pel Fondo de la Gallega fins a la riera de Riudemeia, amb tornada per la riera cap a la Plaça Nova, tancant una sortida exigent a la vegada que divertida.





No hay comentarios:

Publicar un comentario