viernes, 28 de febrero de 2020

Corriols, calçots i trompades.

Dissabte 22 de Febrer:

Les setmanes passen ràpid i sense temps d’adornar-nos ja tornem a entrar en un nou cap de setmana. Com cada dissabte torbada dels Bicigaló a la Plaça Nova. Avui ens hi trobem en Pere C, Pepe C, Robert D, Josep, Oscar E, Quim M, Manel V, Ernesto, Tino i Tomàs LL, Xevi B i Salva B. No està gens malament, 5 e-bikes, 6 dobles i 1 rígida.

Sortim cap a l’Agility i rodem riera amunt cap a la riera de Riudemeia, on avui entrarem pel torrent del Fondo de la Gallega, per començar a enfilar-nos cap a sobre del Túnel de Parpers, per fer el corriol del Gas, que ens acaba portant a la part final de la Via Romana, on un cop reagrupats seguirem pujant fins a sortir a la carretera al Coll de Parpers.

Farem un tram d’asfalt per tot just passat “el Jabalí de Oro” tornar a entrar en trams de corriols, aquest cop de baixada. Passem pel corriol del Crani, i enllacem baixades fins a la riera de Gausacs, a tocar de Can Company. Trams de baixada divertits, força tancats encara al seu inici i més malmesos per les pluges i amb algun petit xaragall als finals.

Un cop a baix, travessem la carretera i ens comencem a enfilar altre cop per corriols cap al Bosc de Can Planes, fent entre d’altres el corriol de la Creu de pujada.

Seguim cap a la zona de la Pedra Forada, on entrem als trams del corriol Amagat que ens porta cap a la zona del Turó Gros.

Ara ens toca rodar cap al Bosc de Ca l’Argent, passant pel corriols a tocar de les runes de Can Ronses, de camí cap a Sant Bartomeu, però abans en Pere, Oscar, Robert i Josep ens deixaran. Hi ha aspectes logístics que avui no es poden deixar passar i no dubten en prestar-se com a voluntaris, així que es dirigeixen de pujada cap al Bosc de Can Païssa, per deixar-se caure pels corriols de Can Vinyamata.


La resta seguim de pujada cap a Can Segal, amb un últim tram difícil de ciclar, amb roques i xaragalls força marcats pel pas de les motos, que ens obliguen a posar peu en algun punt. Continuarem de pujada fins a sortir a la Pedra Lliscant, de camí al Coll de Sant Bartomeu.

Travessarem la carretera i fem pista fins passada l’ermita, on tornem a entrar en corriols més o menys planers que ens porten cap a Can Tarascó, evitant així força tram de pista, encara que a la sortida ens hi veurem obligats de camí cap a la Plana del Fum i encara uns trams més fins a prop del Mas de Céllecs, doncs hem de baixar cap a Òrrius, i la millor opció són els divertits corriols travessant la zona del Torrent de les Palomeres.

Ràpida baixada que ens deixa a la zona esportiva d’Òrrius, on ja de tornada triem la opció de fer un tram de carretera abans d’enfilar-nos cap a Can Guineu, on farem els corriols que ens pugen cap al Turó d’Aquença. Un cop dalt, a alguna e-bike la bateria ja li ha fet figa....ha estat de sort, tot el que ens queda a partir d’ara és baixada.

Ens deixem caure cap a la Pedra de la Fada. Seguim cap al dipòsit de sobre de les Ginesteres i fem els corriols travessant la Brolla de Riudemeia, que ens porten fins baix de la riera.

La feina de btt per avui ja està enllestida. Tornem tranquil.lament cap a Argentona, on avui passem per alt l’esmorzar....és que no seria de rebut, mentre d’altres estan passant una mala estona!!!


Com qui no vol la cosa, ens ha quedat una molt bona sortida de poc més de 30 quilòmetres i 750 metres+.



Diumenge 23 de Febrer:

I diumenge, encara amb el bon regust de boca de la sortida d’ahir, nova trobada a la Granja.com. Aquest cop som en Joan B, Francesc M, Kiko P, Salva N, Quim M, Toni P, Javier, Salva B...i avui, després de llegir les cròniques de les últimes sortides, també ens acompanya en Miquel.

En Joan B ens proposa dirigir la sortida a fer trams de la Transcorredor del 2016 que hem fet en alguna ocasió, però d’això ja fa força temps, així que sortim cap a l’Agility i rodem riera amunt cap a la riera de Dosrius, on trobem els primers trams en que està en força mal estat i la sorra ens dificulta força el rodar.

A l’alçada del Torrent de Manyans deixarem la riera i ens endinsarem dins del Torrent de la Feliua, per fer el corriol de l’alternativa cap a Dosrius, amb un parell de punts amb arbres mig caiguts que ens mig barren el pas.

Un cop a Dosrius, travessem la carretera i voregem el Torrent dels Rials. Volem dirigir-nos cap a Can Massuet, així que per aquí no anem bé. Un cop al Pla dels Gitanos enfilem cap a la carretera i pugem cap a la Urbanització de Can Vallmajor. Ens enfilem cap a la zona del Castell de Dosrius, uns resseguint l’asfalt i d’altres pels esgraons. Un  cop a la pista seguim de pujada fins a l’alçada de la Pedrera d’en Sesa, on entrarem al corriol que ens puja cap al Turó del Gat Salvatje, tornant a sortir a la pista per sota de les Planes de Can Pruna.

Continuem pujant cap a Can Carreres i vorejant el Turó de Sant Joan entrarem altre cop a l’asfalt de CanMassuet-El Far. Hem de travessar la urbanització i ens enfilem pel sender fins al Coll de l’Argila, on ens deixarem caure fins a Can Bosc.

A partir d’aquí comencem els trams que eren el destí de la sortida d’avui. Els primers trams de baixada els trobem més oberts que fa uns anys i és que els treballs de desforestació també han arribat a aquesta zona, però ben aviat trobem l’entrada del corriol i comencem a gaudir del seu recorregut, tot i que hi ha algun punt força aixaragallat. Han estat pràcticament 2’5 quilòmetres abans de remuntar fins a la casa de Can Nins, on sembla que ja no està tan abandonada com abans, al menys s’hi ha fet uns petits arranjaments, potser per a que no l’ocupi ningú?

Nosaltres a la nostra, que desprès de remuntar uns metres més, ara ens esperen divertits corriols de baixada mentre travessem Collsabadell. Trams per no fer ràpid, amb algun petit punt tècnic, però que els anem gaudint a mesura que ens hi deixem caure.

Hem de fer un petit enllaç, travessant el petit Torrent Molinar, abans de fer els últims trams de corriol que ens deixaran a Llinars a l’alçada del Pont Blau, fent els últims metres enmig d’un petit rocam que fa que cadascú posi a prova la seva tècnica...si se’n té es fa fins baix i si no se’n té, doncs es posa peu a terra i tornem-hi.

Ara ens toca un tram d’enllaç rodant per pista i asfalt cap a Can Diviu, on ens tornarem a enfilar, entrant de seguida en corriols travessant el Bosc de Can Diviu. Trams exigents sense parar de pujar fins a sortir a la zona de Can Bordoi, on aprofitem per aturar-nos a refer forces, menjar alguna cosa, i fins i tot fer estiraments....


....i no podem deixar la ocasió de fer fotos per immortalitzar la sortida....


...encara que hi ha graus de professionalitat a l’hora de fer-les.


Altre cop dalt de les bicis ens toca deixar-nos caure cap al Pla dels Garrofers i ho fem com si  no hi hagués un demà. El grup s’estira i per un moment hem de baixar tots els pinyons per no quedar gaire despenjats. Al capdavant se senten els “jijaaaaaa” d’en Kiko mentre baixen, però avui tindrem un ensurt. En Francesc perd la roda de davant un cop al pla, abans d’arribar a un xaragall, fent-se mal a la mà a l’arrepenjar-s’hi per mirar de salvar la situació.

En principi no té molt bona pinta, així davant la impossibilitat de tornar dalt de la bici, ens acostarem caminant fins a Can Bordoi, a l’espera de que el recullin  en cotxe.



Un cop de camí a l’Hospital, la resta ja no estem per orgues i tornarem per carretera cap a Dosrius i d’aquí a Argentona. La sortida de sobte s’ha capgirat, i és que estem acostumats cada cop a arriscar més, tenint sort fins al dia d’avui. Normalment no hi ha caigudes i les poques que hi ha no solen passar de quatre rascades.

De totes maneres, aviat tenim bones noticies, sembla ser que només ha estat una luxació i els metges li col·loquen els dits a lloc, amb lo que només es perdrà un parell de sortides...encara que ja veurem, perquè la bogeria de la bici sembla ser que no té límits!!!


Tot i això, ens estava quedant una més que bona sortida, potser no a l’alçada del que esperava en Miquel....llàstima de l’ensurt de la sortida d’avui, que no ens ha permès gaudir d’un final de sortida corriolejant de baixada pel Dragon Khan que li hagués deixat un millor regust de boca, desprès d’haver de remuntar altre cop pràcticament 1000 metres+ amb una bici per descens, jajajaja.






No hay comentarios:

Publicar un comentario