viernes, 31 de julio de 2020

Últimes sortides de Juliol, estrenant equipació i amb la boca seca!!!

Dissabte 25 de Juliol:

Últim dissabte de Juliol i de nou trobada dels Bicigaló a la Plaça Nova. Avui, som en Pepe C, Pere C, Robert D, Oscar E, Tino i Tomàs LL, Jordi S, Manel V i Salva B. 

A més de la sortida, avui tenim l’estrena de la nova equipació.


Han passat ja dos anys entre les dues fotos, i no sé si a més de la diferencia de color en les equipacions, potser també hi ha alguna petita diferencia en l’aspecte d’alguns de nosaltres, jajajaja.



Després de la foto, un cop dalt de les bicis comencem la sortida capa l’Agility i rodem per la riera cap al Bell Racó. Passem  per sota del viaducte de la C60, entrant al Xaragall de l’Espinal i passant per sota de la carretera de Parpers, entrem al Xaragall de Can Pins, però només ens hi estarem un pocs metres. El cap de grup trenca a la dreta i ens enfilem pels senders que travessen les Malloles de Can Pins. 

Pujada clàssica cap al Turó de Can Ribot, on com ja és costum, entrarem al corriol alternatiu que evita passar arran de la casa i que ens ha de deixar dalt de les Planes. El que avui serà diferent és el fet que aquest tram de corriol serà protagonista de la sortida d’avui. En poc més de 500 metres, una caiguda tonta i un fallo al motor de la única e-bike que avui ens acompanya, faran que l’Oscar i en Manel ens hagin de deixar.

La resta seguim cap a Sant Carles, per deixar-nos caure cap a l’asfalt de la urbanització, per tot just passat el restaurant agafar el sender que ens baixarà fins a Ca l’Arumí.

Travessem la carretera i comencem a pujar cap a la Pedrera dels Dous, on ens toca fer un tram de la pista del Camí del Coll fins passada l’ermita. Aquí ens començarem a enfilar, enllaçant tot un seguit de corriols que ens acabaran pujant fins dal de la Torrassa del Moro.

Estem a ple estiu, fa molta xafogor, així que una aturada en aquest punt és obligatòria. Que descansin les bicis....


...i sobretot nosaltres, aprofitant per menjar alguna barreta o peça de fruita que ens ajudi a refer-nos una mica.


Altre cop dalt de les bicis, anem de tornada. Baixem cap al Pla de la Bassa del Llop per entrar altre cop en corriols cap a la zona del Penjat dels Garrofers. Quan ja teníem en ment fer una ràpida i divertida baixada pel Dragon Khan, ens veiem immersos en un petit bucle produït per la nostra inconsciència de seguir el mandat d’en Jordi S, que té la idea de fer ves a saber que per no haver d’acabar sortint a Dosrius.

De totes maneres, quan ja tenim clar que no hem baixat pràcticament res i que tenim pel davant corriols de pujada per tornar a enfilar-nos cap a la zona de la Torrassa, un petit motí destituirà al autoanomenat “cap de grup” i tornem a la normalitat.

Ara sí, avall que fa baixada i a gaudir del Dragon  Khan fins baix del Sot de Can Bosquets, on ens reagrupem, abans de travessar la carretera i deixar-nos caure cap a Dosrius vorejant el Torrent dels Rials.

Deixem Dosrius i cap de les alternatives que tenim, triem la menys dolenta.....fer l’alternativa a la riera. Als primers trams podem rodar més o menys tranquils a excepció d’algun esbarzer que sempre et fa la guitza, però com ja sabem de fa temps, més endavant ens veiem obligats a posar peu a terra per diversos arbres caiguts que ens barren el pas.

A partir de la bassa de la zona de la Vinya d’en Santos, fins a al Torrent de Manyans, la cosa ja millora. Només hem d’anar una mica en compte amb les canyes i algun sot amagat al Torrent de la Feliua que superem sense cap entrebanc.

Ja tenim la sortida pràcticament “finiquitada”. Rodem tranquiil.lament altre cop per la riera cap a Argentona, on l’Oscar i en Manel ja ens esperen al bar del Molí, per gaudir de l’esmorzar, tancant els casi 26 quilòmetres d'una sortida que és tot un clàssic.



I mentrestant, alguns es movien per altres corriols que tenim pendents de fer algun dia.



Diumenge 26 de Juliol:

Altre cop ben d’hora cap a la Plaça Nova per trobar-nos a la Granja.com, amb un cafetó mentre esperem que arribi la resta del grup.

Avui som en Joan B, Salva M, Francesc M, Javier, Toni P, Quim M, Pere B, Marc, Salva B i també ens acompanyarà en Jordi R que avui porta la e-bike BMC del Doctore....quina por!!!! També s’hi acosta en Kiko P, que com les últimes setmanes aprofita per sortir a córrer una estona.


Desprès d’una estona de fer petar la xerrada i on algun fa un petit tast de com  aquesta BMC, ens posem en marxa cap a la Plaça de Vendre, rodem pel carrer Sant Narcís, per sortir d’Argentona pel torrent de les caques.

Entrarem al Torrent del Collell, on en Kiko ens avançarà corrent, i això que no porta cap llebre al davant!!! Ens comencem a enfilar cap a la zona del Rocar d’en Serra, i aquí  ens trobem amb en Joan V i farem una petita aturada per fer petar la xerrada uns minuts.


Reprenem la sortida de pujada cap als dipòsits d’aigua, on ens retrobem amb en Kiko que ja ens ve de cara, cosa que ens fa rumiar Si en aquests primers trams alguns ja anem alts de pulsacions, mentre en Kiko ens passa i ens repassa del dret i del revés....i en Jordi R ens avança com aquell que res, amb la BMC de 20 i pico kilos i el motor aturat...potser ens ho hem de començar a fer mirar?


Mentre ens assalten aquests dubtes continuem enfilant-nos cap a l’esplanada de sota la Bandera, per acabar deixant-nos caure cap a la Font d’en Quico.

A partir d’aquí un enllaç de corriols i senders de pujada cap al Pla dels Matxos, on ens retrobem per últim cop amb en Kiko....collons que corre més que en Forest Gump!!!

Seguim un tram de pista, fins a entrar al corriol alternatiu que voreja el Turó de Matacabres. Altre cop a la pista, rodem cap al Coll de Gironella, de camí cal a la Mútua, per acabar sortint a les runes de Can Genís.

La Pedra de les Orenetes encara ens queda lluny, així que per una estona ens deixarem de corriols alternatius i rodarem per la pista cap a Coll de Porc, continuant cap a l’encreuament de Cal Camat Vell. Ja no deixem la pista fins a Can Tarascó, on ara sí farem corriols alternatius fins a sortir a l’Ermita de Sant Bartomeu de Cabanyes....i aquesta serà la perdició de la sortida d’avui!!!

En Toni P fa una estona que està sense aigua i ens engresca a baixar fins a la Font de Sant Bartomeu per omplir els bidons, doncs apa, hi som a prop i ens hi deixem caure.


Ja que hi som i amb la xafogor que fa, alguns aprofitem per beure tot el líquid dels bidons i els omplirem de nou.....


....mentre d’altres sembla ser que no porten del tot bé el fet d’haver de fer cua.....


...segons wipipedia la Font de Sant Bartomeu “és un doll natural que, amb més o menys cabdal, raja tot l’any i és considerat potable, cosa que sembla que algú ho posa en dubte ja des del primer moment, i és que l’aigua que hem omplert té un gust força desagradable que ens fa dubtar del seu consum.


Doncs que hi farem, portem poc més de 13 quilòmetres i ens hem quedat sense aigua per beure!!!

Pugem dalt de les bicis i ens enfilem fins a l’entrada del corriol. Sense aturar-nos comencem a gaudir dels divertits trams que ens venen per davant. Fins al dolmen de la Cabana del Moro de Céllecs poca dificultat. A partir d’aquí, anem enllaçant trams d’arrels, pedres, alguns xaragall que ens fan treballar de valent i on agraïm i de quina manera el fet de portar la tija telescòpica.

La baixada, cadascú la fa al seu ritme i com sempre ens reagrupem un cop a baix, als peus de la Pedra de les Orenetes.

El primer quilòmetre proper, el remuntarem com sempre per corriol, i la resta fins a l’ermita rodant per la pista....bé no tots, en Francesc M, Javier i Jordi R enllacen l’últim tram del corriol amb els trams que hem fet de baixada fa una estona, però ara a l’inrevés, enfilant-se altre cop cap a la Cabana del Moro.

Mentre pugem, trobem a en Jordi R que baixa i és que ja ha escalfat prou i ara comença la seva sortida seriosa. La resta ens reagrupem altre cop a l’entrada del corriol i seguim per la pista fins a l’ermita.

Continuem sense aigua per beure als bidons, fa calor, així que el millor serà una retirada a temps. En Toni P aprofita per deixar-nos un cop a la carretera al Coll de Sant Bartomeu, amb l’excusa de que l’esperen a la platja....però alguns tenim el dubte de si hagués estat capaç d’aguantar-nos la mirada un cop a la Plaça Nova, jajaja.

La resta, ens enfilem cap a la Pedra Lliscant i farem corriols travessant el Bosc de Can Païssa fins a sortir a la pista de la Pedrera.

La baixada la fem pe una de les poques alternatives que ens han deixat a la zona, els corriols de Can Vinyamata. Ràpids i divertits trams que ens acaben baixant cap a Can Roviró i d’aquí fins a baix de la riera de Riudemeia.

Tornada per la riera cap a Argentona, on alguns encara tenim temps per entaular-nos, i beure alguna cosa en condicions, acompanyat d’un petit piscolabis....això sí, abans de seure, passem per a font de la Plaça, al menys un glop d’aigua ens farà passar la sequera de la boca.


I mentre estem asseguts, a que no sabeu qui ha vingut....doncs sí, en Kiko P ja dutxat i enclenxinat desprès del seu entrenament d’avui..... i també en Quico V, que ens farà embadalir amb el mallot dels Avis Enginyers. 


Amb tot ens ha quedat una bona sortida de poc més de 30 quilòmetres.







No hay comentarios:

Publicar un comentario