lunes, 3 de agosto de 2020

Primers d'Agost, si no hi ha Festa Major, sempre ens queda el btt.

Dissabte 01 d’Agost:

Primer dia d’un Agost que certament serà atípic. Per a molts comencen les vacances, però  la majoria tenim clar que seran unes vacances del tot diferents, sense marxar gaire lluny, ni gaires dies.

La situació del Covid-19 ha fet que ens haguem quedat sense Santes a Mataró, i aquesta setmana també cau la Festa Major d’Argentona. El que no cau de moment és la trobada dels Bicigaló a la Plaça Nova, per tornar a fer una sortida de btt.

Tot i això, hi ha forces baixes, de fet avui només som en Pere C, Pepe C, Jordi T, Manel V, Salva B i en Francesc M que ens acompanyarà i aprofitant l’avinentesa, el farem treballar d’inici fent la foto de rigor.


Abans de pujar a la bici, sembla que ens hem deixat alguna cosa a casa....ostres, el bidó d’aigua!!! Clar, desprès del que va passar diumenge passat, sembla ser que encara ens dura la tonteria. No ens queda més remei que comprar una ampolla d’aigua, i fer servir la butxaca del mallot com a portabidó.

Iniciem la sortida cap a l’Agility i a rodar riera amunt cap a Riudemeia. Farem els primers trams de pujada, enfilant-nos cap a Can Roviró, enllaçant els corriols que ens pugen cap a Can Vinyamata, fins a sortir dalt de la pista de la Pedrera.

Seguim altre cop fent corriols de pujada, mentre travessem el Bosc de Can Païssa, fins que arribem al punt de decidir si fem una sortida més llarga baixant cap a La Roca del Vallès, o triem la opció més curta, i ens dirigim cap a la Mútua de Cabrils.

Com no volem tornar tard, guanya la segona opció, així que rodem cap a Sant Bartomeu de Cabanyes, per tot just passada l’ermita, entrar als corriols que ens han de portar fins a Can Tarascó.

Un cop a altre cop a la pista, arribarem  fins al creuament de Cal Camat Vell, seguint cap a Coll de Porc, per deixar-nos caure cap a les runes de Can Genís, on ens tocarà enfilar-nos cap a la Mútua, per enllaçar amb el corriol que ens acabarà baixant fins al Coll de Gironella.

Seguim per la pista cap al Pla dels Matxos, aprofitant per fer el tram de corriol que voreja el Turó de Matacabres.

Anem de tornada i ho farem pel corriol del Cactus, que enllacem amb el corriol dels 900 euros, fins a sortir al Dalipà.

El tram final, el farem pels divertits corriols per la zona de la Vinya d’en Serra, per acabar entrant a Argentona pel Torrent de les Caques, tancant la sortida altre cop a la Plaça Nova.


Sortida de poc més de 22 quilòmetres amb 550 metres+, amb la que hem iniciat el cap de setmana.



Diumenge 02 d’Agost:


Diumenge, part dels Bttargentona també estrenem l’Agost, i a l’igual que dissabte amb alguna que altra baixa. Tot i això, som en Francesc M, Kiko P, Javier, Salva M, Toni P, Quim M, Marc i Salva B.

Segons la convocatòria, la sortida no ha de ser llarga, en principi de 8 a 10, cosa difícil de creure i més si al cafetó de primera hora li sumem  algun petit retard. Fet i fet, sortim passades les 08:00 i a les 10 no tornarem, ens hi juguem alguna cosa?


Doncs apa, un cop tots, sortim cap a l’Agility i diuen d’anar cap al Corredor. De moment travessem la riera i ens endinsem al Torrent d’en Bellatriu. Com no, la millor manera de començar una sortida estirant cames..... com diu aquell:

 

Fem corriols de pujada fins a sortir al Camí de les Aigües, que només travessem per tornar a fer corriols enfilant-nos cap a la zona de la Vinya d’en Rouaix. Sembla que en Kiko, que en aquests trams està guiant el grup, ens porta cap a Can Vilardell. Però no hi anirem de dret, sortirem a la pista del camí de la Cornisa que puja del Cementiri de Mataró. Potser pujarem a la urbanització per la pista? Doncs no, un tram de pista amunt. i tot just abans d’arribar a l’asfalt, entrem en sender de pujada, per deixar-nos caure altre cop cap a la zona de la Vinya, tancant un bucle que no recordo haver fet mai en tots aquests anys que voltem per la zona.

A aquest ritme, no arribem al Corredor i menys per tornar a les 10.  Ens tocarà fer el paper de bon jan i convèncer al grup de variar la ruta....tampoc costarà molt. En el fons són molt bona gent!!!

Un cop tancat el bucle, reprenem l’itinerari lògic, amb els corriols que ens han de portar cap a la Surera de la Bofarulla, on acabarem pujant a la urbanització de Can Vilardell tot just a la rotonda del Pi Gros. Als últims trams, com a moltes zones del nostre entorn, s’hi ha fet treballs de desforestació, i part del trams de corriols han desaparegut. Això ens fa equivocar-nos en un creuament i haver de recular.

Un cop dalt de la urbanització, pugem per travessar al Parc Forestal i fer corriols cap a la Plana del Pou de la Plata,  creuament de la pista que puja a Can Bruguera.

Altre cop corriols cap al Boscos de Can Gel, per continuar deixant-nos caure cap a la Font de n’Oms, per acabar enfilant-nos pel torrent que ens ha de acabar pujant cap al Coll de Can Bruguera, tot just a tocar del restaurant.

Ja fa estona que hem deixat de banda la opció del Corredor. Ens quedarem fent corriols per aquesta zona. Continuem fins passat el Camp de Futbol i de seguida tornem a entrar en corriols, passant per sota de la Plana dels Brucs, bon lloc per fer alguna foto arrecerats del sol....


...encara que vulguis o no, a la majoria de grups sempre hi ha un il·luminat....però nosaltres, més aviat tenim a algú que el que té és una aurèola especial, jajaja.



Un cop recollit el “photocall”, tornem dalt de les bicis i remuntem fins l’entrada del corriol de l’Arqueòleg. I diem bé, fins a l’entrada, doncs el deixarem de banda per avui. Si el baixem i remuntem de nou, se’ns farà massa tard, així que reculem, tornem a fer corriols, aquest cop travessant la Plana dels Brucs, fins a sortir altre cop al Coll de Can Bruguera.

Ens enfilem cap a la urbanització, aturant-nos a la Font de la Cornisa per omplir els bidons. Diuen que va ser estrenada a l’any 1967, així que amb la de clor que hi han posat des de llavors, segur que està millor per veure que la de Sant Bartomeu.


Seguim travessant la urbanització fins a l’entrada del Covid-19, on  ens hi endinsem sense aturar-nos. Tot i l’estat extremadament sec del terreny, el seu traçat, mentre travessem la zona de Racó del Cul del Mon, ens fa xalar, oblidant-nos dels trams de pujada que hem fet fins ara.

Un cop a baix, no costa gaire convèncer el grup, que dirigir-nos cap a la Font dels 3 Raigs, és millor opció que remuntar cap al Parc Forestal per la pista. Tampoc ens aturarem a la font, doncs els tàvecs porten unes setmanes que estan a l’aguait per picar-te a la que t’atures. Doncs apa, corriol de pujada fins a sortir al Bosc Vertical del Parc Forestal.

La tornada cap a Argentona la farem, baixant altre cop cap a la zona de la Vinya d’en Rouaix, on iniciarem els trams del corriol d’en Bellatriu, que ens acabaran baixant fins la riera d’Argentona.

Tanquem la sortida a la Plaça Nova, on alguns podrem gaudir d’un entaulament que avui s’allargarà més de lo habitual....


...mentre d’altres fan una esbandida general, per atendre els compromisos familiars, remullant-se d’altres maneres.


No  feu molt de cas  a les aparences de les línies del track. Ha estat una bona sortida com a punt d'inici de les vacances per a molts.





No hay comentarios:

Publicar un comentario