viernes, 16 de octubre de 2020

3 dies festius i campi qui pugui de btt

Teníem per davant tres dies festius, que en principi havien de coincidir amb 3 sortides de btt en grup, però les expectatives ben d’hora s’han capgirat, més que els colors de la bandera espanyola que va mirar de fer la Patrulla Águila el dia de la Hispanitat.


Dissabte 10 d’Octubre 2020:

Dissabte pronostiquen pluges, però sembla ser que no arribaran fins a mig matí, així que alguns del Bicigaló ens trobem a la Plaça Nova. Avui som en Pepe C, Manel V, Oscar E, Jordi S, Quico S, Jordi T i Salva B.

Si el temps és insegur, millor no allunyar-nos gaire, així que sortim cap a l’Agility i rodem riera amunt en direcció cap a Can Comalada. Entrarem pel canyer i fem la primera enfilada del dia pels senders i corriols que travessen la zona del Rovell de l’Ou, cap dalt del camí de les Aigües, encara que abans d’arribar-hi ens deixarem caure per corriols cap a Can Castells. Al tram final haurem de fer el corriol exigent de pujada que ens tornarà a pujar al camí de les Aigües, tram que ens obliga a posar peu a terra en algun moment per recuperar una mica d’esma per l’esforç.

Un cop a dalt, uns metres de pista i tornem a fer corriols de pujada cap a la Urbanització de Can Vilardell. Seguim pujant per asfalt cap al Parc Forestal, que hem de travessar per pujar cap al Turó d’en Dori. Continuem amunt per corriols fins a sortir dalt de la Plana del Pou de la Plata, tot just a la pista que puja cap a Can Bruguera.

Aquí farem un corriol nou que ens pujarà fins a l’entrada del Covid-19. Tram divertit i revirat que ens evita pujar per la pista.

Ara ens espera la divertida baixada pel Covid-19, encara que només endinsar-nos-hi ja veiem que les pluges i els pas de bicis i potser fins i tot motos l’han malmès força. Un pel massa aixaragallat, el que fa que no tinguis gaires opcions de traçada i obligui a anar més lent que a l’inici.

Un cop a baix, alguns ja tenen que tornar, així que deixem de banda la opció de remuntar per la Font dels 3 Raigs. Farem pujada per la pista, de nou cap al Parc Forestal.

Aquí l’Oscar i en Quico ens deixen i tornen a Argentona per pista. La resta tenim la intenció d’allargar una mica més la sortida, per això, travessem el Parc Forestal i anem en busca del corriol d’en Bellatriu.

El cel ja fa una estona que s’està ennuvolant força, i ja només endinsar-nos dins del corriol comença a espurnejar. Res, avall que fa baixada, però mica en mica sembla que la cosa es complica. Ens donarà temps a fer el corriol sencer, incloent la nova variant, fins a baixar cap al Torrent de Can Bellatriu, però no hi entrarem, no plou gaire i encara allarguem una mica cap a Can Marfà, on farem els trams de corriols que ara sí ens deixaran dins del torrent.

No cal temptar més a la sort, així que tancarem la sortida anant cap a la Plaça Nova, on alguns encara gaudirem de l’esmorzar, tot i que la pluja ja va en augment, a l’aixopluc dels tendals d’en César Diaz.

A aquestes hores, sembla ser que n’hi ha d’altres que han aprofitat millor el matí....  

Tot plegat una sortida curta i a un ritme força tranquil, que havia de ser un preludi del que seria tot el cap de setmana.




Diumenge 11 d’Octubre 2020:

En Quim M va fer convocatòria per anar a passar diumenge i dilluns a la zona de la Molina, per fer algunes rutes per aquells entorns. Només en Joan B s’hi afegeix, i la resta no obre boca dissabte al vespre.

Diumenge a primera hora, el whatsapp comença a animar-se a primera hora, però alguns no hem estat a l’aguait a l’hora de posar el despertador i ens quedem mig enroscats als llençols.

Al final, a primera hora  a la Plaça Nova només s’hi troben en Francesc M, Javier, Toni P i Jordi S.

No en sabem gaire cosa de la sortida, només que en principi no havia de ser gaire llarga, i que s’han trobat per la muntanya amb part dels Burriac Bikers, entre ells en Rafael F...

...bé, en sabem alguna cosa més. Amb tant parlar dels tests PCR, sembla ser que a alguns els hi ha agafat la fal·lera de testar e-bikes, una malaltia que no se’n parla gaire, però que si no hi posem remei, tindrà un índex de contagi  fins i tot més alt que el Covid-19.

Els que segur que estan fent fira són en Quim i en Joan. Malgrat les baixes temperatures, estan gaudint de btt pur pels voltants de la Molina i la Masella. 

Enveja sana per a la resta, però és el que té no fer cas a les convocatòries d’una persona assenyada...

...però potser no s’ho estan passant tant bé?


I per no perdre el matí, res millor que fer una petita escapada per veure com està la collita de bolets a algun dels nostres raconets. Tot i les pluges, encara trigaran uns dies a les nostres contrades, però al menys no marxarem de buit. Recollim alguna mostra de rossinyol, que també "testejarem" tan bon punt arribem a casa.




Dilluns 12 d’Octubre 2020:

Diumenge al vespre, altre cop intent de convocatòria, però el whatsapp queda mut... potser se m’haurà espatllat el telèfon?

A primera hora del matí , un parell de respostes confirmant baixa a la sortida. Doncs ens ho agafarem bé, esmorzar tranquil·lament i sortirem a rodar cap al Corredor.

Sortida de Mataró cap a Llavaneres, amb pujada per Santa Mònica, on ens anem trobant amb un munt de bikers. Pujada fins al Corredor pràcticament tot per pista, a excepció d’algun petit tram de corriol...


Dalt del Corredor, curta aturada per gaudir del paisatge...

... i de seguida a desfer camí, ara de baixada cap al Coll de Pallarés. A partir d’aquí, canviem l’estil de la sortida i comencem a fer corriols. El corriol del Cabró, cap al Coll de Can Xerrac...


...enllaç amb el tram final de l’Arqueòleg Extrem que fem de pujada.

Seguim cap a Can Bruguera, per endinsar-nos dins el Covid-19...

...que desprès de la pluja intensa de dissabte està força més malmès.

Així que ens toca fer un “déjà vu” de la sortida de dissabte. Doncs apa, a remuntar cap al Parc Forestal per acabar la sortida pel corriol d’en Bellatriu, on només començar ja hi ha un petit arbre caigut, que mig barra el pas.

I el trams finals de corriols de Can Marfà, també estan força malmesos per l’aiguat caigut.

A la sortida a la riera, encara tenim temps de trobar-nos amb en Manel L, que també ve del Corredor. Una petita estona de xerrada, per acabar de tancar la sortida.


Mentrestant, en Joan i en Quim, segueixen per segon dia pels voltants de la Molina...


...on les temperatures encara segueixen sent baixes...

...però, els paisatges espectaculars. Com diu en Joan, una experiència acollonant!!!




Ahhhh, i a la tarda, en Toni es despenja amb un intent de convocatòria des de la Font Picant. Potser fins i tot haurà enredat a algú?

A veure si la propera setmana hi ha més quòrum i retornem a les sortides grupals. Hem d’aprofitar abans no ens tornin a confinar per a una temporada!!!










 






 




No hay comentarios:

Publicar un comentario