jueves, 18 de febrero de 2021

Cap de setmana de corriols, xerinola i fang.

Dissabte 13 de Febrer 2021:

Avui, diada de reflexió davant la jornada electoral a les eleccions al Parlament de Catalunya, a més d’estar encara immersos en la pandèmia del Covid-19, els Bicigaló encara hi hem d’afegir la celebració del 50 aniversari de l’Oscar. Tot plegat no impedirà una nova trobada a la Plaça Nova, encara que sí que serà una mica més tard de l’habitual, a les 09:30, per tal de quadrar horaris.

En Jordi S i Salva B que d’altres compromisos no ens permeten estar a la celebració, matinarem per estar a les 8 a la Plaça per tal d’anar escalfant cames. En principi la idea és anar cap a Can Bruguera i tornar, però a la Plaça ens trobem amb en Francesc M i en Kiko P i la cosa dóna un gir inesperat... començarem el matí anant cap a Burriac!!!

Doncs apa, travessem Argentona cap a la Font Picant, i amunt que fa pujada a fer corriols de camí cap a la zona de les Roques Encantades, on farem els primers metres de baixada per anar agafant una mica d’alè fins a sortir a la pista de Torre Ametller.

Aquí farem el bucle clàssic que primer ens baixa cap a la zona de Santa Elena d’Agell, per tornar a remuntar fins a sortir altre cop a la pista de Torre Ametller, on farem uns centenars de metres de pujada per la pista, abans d’entrar altre cop en corriols que ens enfilaran cap al Turó dels Oriols, de camí al Collet de Burriac.

Ja són passades les 9 i hem de tornar si volem estar a dos quarts a la Plaça. La opció més ràpida seria deixar-nos caure per la pista, però ens deixarem enredar per en Kiko que ens proposa una tornada més espectacular. Baixarem uns metres per la pista, per de seguida agafar trencall a la dreta i endinsar-nos en trams de corriol divertits, alhora que tècnics, amb esglaons i arrels que anirem salvant com puguem de camí altre cop cap a la zona de les Roques Encantades. Els trams finals fins baix del Torrent de Can Riera no deixen de ser divertits, però força  més fàcils de ciclar. Acabem per sortir a l’antiga Guardia Civil, per tornar per l’asfalt a la Plaça Nova.

Aconseguim quadrar l’horari, 2/4 de 10 en punt, i ja hem fet 10 quilòmetres amb uns 400 metres +.

A la Plaça ens trobarem amb en Pepe C, Pere C, Oscar E, Josep, Robert D, Manel V, Quico S, Ramon A, Quim M i Sandra S.

En Francesc i en Kiko ens deixen i se’n van a la seva entrant pel Torrent de Can Bellatriu. La resta anirem rodant seguint a en Robert D que avui és l’encarregat de planejar la ruta.

Rodem per la riera en direcció cap al Bell Racó. En aquest tram ens trobem amb en Xevi B i en David M que també han aprofitat per sortir més tard, però que es dirigeixen cap a la Torrasa del Moro.

Nosaltres seguim per la riera de Riudemeia, per entrar al Torrent de la Gallega on començarem a enfilar-nos cap a l’entrada de la Vía Romana, que deixarem de banda doncs avui toca fer el corriol del Gas, que ens anirà pujant fins a sortir al Coll de Parpers.

Un cop dalt, anem a buscar el corriol de la Mercé, que farem de baixada fins a sortir a sota de Can Roviró, de camí altre cop a la riera de Riudemeia.

Ara ens toca rodar un tram per la pista fins passat Can Boringues de Baix, on agafarem altre cop corriol que s’enfila per la Brolla de Riudemeia. En aquesta zona tenim diferents opcions, però avui fem els primers trams pels corriols menys exigents, fins arribar just per sobre de la depuradora d’Òrrius, on ens espera una bona enfilada cap dalt del Turó d’Aquença. Acabarem sortint a Can Guineu, i aquí en Jordi S ens haurà de deixar. Es va fent tard i baixarà pel Burro cap a Can Raimí.

La resta ens deixem caure per l’asfalt cap a la zona esportiva d’Òrrius, i ens tornarem a enfilar pel corriols de la zona de les Palomeres que ens pujaran fins a la pista de Sant Bartomeu, a tocar del Mas de Céllecs.

D’aquí, a rodar per la pista cap a la Plana del Fum, seguint cap a Cal Camat Vell de camí a Coll de Porc, on anem a buscar els corriols de baixada, que travessant el Bosc de Can Cardí, ens baixaran fins a Can Blanc. Ho fem pels trams més clàssics, deixant el corriol del Down Blanc per a una altra ocasió.

Un cop a baix, altre cop pista cap al corriol de Roure, on hauré d’abandonar al grup. S’ha fet molt tard i sinó a casa ens diran alguna cosa, així que l’opció més ràpida és baixar fins Ca n’Altafulla i buscar el corriol que baixa cap a Can Raimí.

La resta segueixen per la pista. En principi la intenció d’en Robert era portar al grup fins al Pla dels Matxos, i fer el corriol Xtrem que també acaba baixant a Can Raimí, passant per la Font dels Castanyers, però sembla ser que algú es deu haver amotinat, i la baixada final a Argentona serà pels corriols de Can Ferreters, una opció més tècnica, que segur que no ha deixat indiferent als que encara no l’havien gaudit.

Així ha acabat aquesta segona part de la sortida, amb poc més de 25 quilòmetres i algo més de 700 metres+.


Bé, la sortida tampoc és que hagi acabat a la Plaça, encara queda alguna cosa més, això sí, amb els gps ja apagats....


...i sempre amb els grup bombolla de rigor, encara que siguin bombolles de cava, de Baileys o d’Irish Coffee.

Per demà els pronòstics del temps no són gaire favorables, esperem que tornem a estar com diumenge passat, que la pluja ens va deixar a casa.... de fet, sembla que alguns ja esperen la sortida de demà amb candeletes!!!


Diumenge 14 de Febrer 2021:

Matinem i a primera hora està núvol, però de moment no plou, així mentre en Jordi T deu estar ja en plena constitució de les meses electorals, nosaltres ens acostem a la Plaça Nova per fer el cafetó de bon matí abans de començar la sortida.

Avui som en Joan B, Francesc M, Quim M, Salva M, Pere C, Pepe C, Jordi S, Pere B, Marc G i Salva B.

Volem anar a fer el nou corriol de la Roca del Vallès, que han batejat com el "Gusillum", així quie sortim cap a l'Agility i a rodar riera amunt en direcció al Bell Racó. Passarem per sota del viaducte de la C60 i ens enfilarem a la carretera de Parpers. Entrarem per la cadena i començarem a fer senders de pujada travessant les Malloles de Can Pins, de camí al Turó de Can Ribot.

Un cop a dalt mirarem de fer el corriol alternatiu a la casa que ha quedat malmès desprès de la desbrossada a l’alzinar de la zona. Encara necessita d’alguna neteja de les brancades tallades que han deixat al terra, abans de que torni a ser del tot ciclable. Tot i haver d’empentar la bici en els primers metres, ho hem intentat. Els trams finals sí que segueixen oberts i acabarem sortint dalt de les Planes.

Continuem cap a Sant Carles, per fer uns metres d’asfalt cap a la zona del Turó dels Castellans, on ja comença a espurnejar, però sembla ser que no passarà a més. Continuarem per deixar-nos caure per corriols cap al Pla de l’Espinal, i d’aquí al Coll de Parpers.

Travessem la carretera, per seguiR de pujada pel sender que ens porta a la pista de l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels. Uns centenars de metres de pista i altre cop corriols, ara de pujada travessant el Bosc de can Païssa.

Anem cap a la zona del Bosc de Ca l’Argent, per enllaçar amb el corriol de l’Amic Invisible que ens portarà fins a l’entrada del The Rock, que no és objectiu de la sortida d’avui. De totes maneres, aquí farem una breu aturada per menjar alguna cosa i fer la foto de la sortida.

Reprenem la marxa i de seguida trobem l’entrada del Gusillum, doncs apa cap dins. Només entrar-hi ja ens trobem amb uns tram tancats i revirats,  on no es pot anar ràpid mirant de passar el manillar de la bici sense topar amb els arbustos que voregen el corriol. De totes maneres, força divertit, fins quan arribes a mig corriol, on ens trobem que tot i fer molt poc que s’ha obert, ja ha estat tancat posant-hi tot de brancada en varis punts. Ens veiem obligats a agafar un sender a la dreta que uns metres més endavant es bifurca. Agafem el trencall de la dreta seguint a en Jordi S. Aquest tram s’enfila i una mica més endavant ens tornem a trobar just a l’entrada del Gusillum, un petit bucle que tot i ser de pujada és agraït de fer, encara que de baixada segur que serà força més divertit.

Doncs ja posats, ara que ja mig el coneixem, abans de que potser el tanquin del tot, hi farem una segona passada, i aquest cop, un cop a baix agafarem el trencall de l’esquerra que ens portarà a sortir al Torrent de Can Companys, just al tram final del corriol PCR.

Aquí, al sortir a la carretera en Jordi S ens deixa i se’n torna cap a Argentona. La resta anem a fer els corriols de pujada cap a la zona de Can Planes, passant pel corriol de la Creu. En aquesta zona tenim el corriol Amagat, el Gravetat Zero... però sembla ser que avui no en farem cap més. Ens enfilem passant a tocar de les restes de Can Ronses, de pujada cap al Turó del Morro del Gall, per continuar de pujada travessant el Bosc de Can Païssa, fins a acabar baixant al Coll de Sant Bartomeu.

Travessem la carretera i tot just passada l’ermita entrem en corriols que voregen la pista en direcció a Can Tarascó, on tornarem a sortir a la pista, que hem de resseguir igual que ahir, cap a Cal Camat Vell, fins a Coll de Porc, on avui sí que farem el Down Blanc, al menys el seu primer tram. El terreny està força humit, i al tram més tècnic fins i tot tenim algun petit ensurt sense conseqüències. Els metres finals fins a sortir a Can Blanc ho fem pel tram més clàssic.

Un cop a baix rodarem per la pista cap al Coll de Gironella, de camí al Pla dels Matxos, fent abans el corriol alternatiu que voreja el Turó de Matacabres.

L’acabament de la sortida serà gaudint dels corriols de Can Ferreters, que avui ja no estan tan secs com les últims sortides. Tot i el bon estat del terreny amb les últims pluges, encara hi ha temps per l’últim ensurt de la sortida que tampoc tindrà conseqüències físiques.

Arribarem a Argentona amb les bicis i nosaltres plens de fang, però amb les cares satisfetes després de tancar una genial sortida de poc més de 36 quilòmetres, on s’han tornat a superar els 1000 metres+.

Torna a espurnejar una mica, però ara ja tant se val, la sortida ja està al sac!!!





 

 




No hay comentarios:

Publicar un comentario