miércoles, 3 de febrero de 2021

Quina manera de tancar Gener!!!

Dissabte 30 de Gener 2021:

Aquest mes de Gener, tot i les restriccions per la pandèmia, no tenim cap queixa de les sortides que ens hem marcat, i encara queden 2 dies per millorar-ho.

De moment comencem dissabte amb una nova trobada dels Bicigaló. Aquest cop, aprofitant que les temperatures han pujat força, tornem a quedar a les 8, sinó les sortides acaben massa tard, i l’esmorzar es converteix en un pseudo-dinar.

Avui som en Pere C, Pepe C, Oscar E, Josep, Manel V, Jordi S, Quim M, Ramon A, Quico S i Salva B. De principi no tenim gaire clar cap a on ens deixarem caure, però de moment, mentre ho anem rumiant, sortim cap a l’Agility i comencem a rodar riera amunt en direcció cap al Bell Racó.

Passarem per sota del viaducte de la C60, amb pujada cap a la carretera de Parpers,  que haurem de travessar per entrar per la cadena, amb primera enfilada de senders del dia travessant les Malloles de Can Pins, de camí cap al Turó de Can Ribot.

Un cop a dalt, anem cap a Sant Carles, deixant-nos caure cap a sobre del restaurant, per tornar a fer corriols de camí cap al Pla de l’Espinal.

Volem baixar cap a la zona de La Roca del Vallès, així que ens deixem caure cap al Coll de Parpers, on hem de fer uns metre d’asfalt abans d’entrar al corriol de la Calavera. Els primers trams més estrets, amb la vegetació que permet amb dificultats el pas del manillar de les nostres 29”, però de seguida el corriol ja s’obre i podem fer una baixada més o menys ràpida cap al Torrent de Sant Miquel. De totes maneres, el terreny està malmès pel pas de les motos en alguns punts, i hem d’anar en compte amb els xaragalls que hi han quedat.

Un cop a baix de Can Companys travessem la carretera, començant enfilada amb un bon enllaç de corriols, passant pel corriol de la Creu, de camí cap al  Bosc de Can Planes. Passarem per sobre de la Pedra Foradada de Can Planes, on avui deixarem de banda el corriol Amagat. Seguim de pujada, passant a tocar de les restes de Can Ronses, entrant a la zona del Bosc de Ca l’Argent.

Aquí l’Oscar, en Quico S i en Ramon diuen que per avui ja en tenen prou. La resta volem anar cap a Sant Bartomeu, així que els acompanyarem cap dalt del Turó del Morro del Gall, on ens separarem. Continuarem pujant cap al Bosc de Can Païssa, fins a sobre de la Pedrera de Pedra Blava, amb baixada final per pista cap al Coll de Sant Bartomeu.

Travessarem la carretera, i tot just passada l’ermita, agafem corriol a la dreta que anirem resseguint mentre voregem la pista fins a Can Tarascó. Aquí haurem de fer un centenar de metres per la pista cap al Mas de Céllecs, on tornem a fer corriols, ara de baixada, travessant la zona de les Palomeres, fins a sortir a la zona esportiva d’Òrrius. 

          

          

Un cop a baix, ens toca remuntada per asfalt cap a la zona del cementiri, on els leds verds d’alguna e-bike ja tenen les hores comptades. Però encara ens quedarà alguna enfilada abans d’acabar la sortida, i la primera serà cap a Can Guineu, de camí cap al Turó d’Aquença, fent alguna variant menys clàssica, que no menys divertida.

 Un cop dalt del Turó, els leds de la Turbo Levo d’en Manel ja són del color del cul dels mandrils. Ha tallat juts, tot el que queda ja és baixada. Ens deixem caure cap a la Pedra de la Fada de camí cap al dipòsit d’aigua de sobre les Ginesteres, i avall que fa baixada pels corriols de la Brolla de Riudemeia. Ràpida i divertida baixada, amb re-agrupament a la sortida a tocar de Can Boringues de Baix.

Ja només ens queda rodar tranquil·lament per la riera cap a Argentona. Ja són quarts de dotze, i tanquem una molt bona sortida de 34 quilòmetres amb casi 800 metres +.

Avui tampoc hem pogut ensenyar al grup la baixada de Can Ferreters....a veure si demà hi ha més sort.




Diumenge 31 de Gener 2021:

Aquest diumenge ens tornem a llevar amb força vent, encara que mirant les previsions meteorològiques sembla ser que no serà inconvenient per poder fer la sortida, al menys a la majoria, doncs en Toni P decideix escalfar el llit una mica més i fer-nos el salt. Amb això s’uneix a la baixa matinera d’en Jordi S.

La resta, a llevar-nos i cap a la Plaça Nova. Els més matiners tindrem temps d'assaborir un cafetó per mirar de posar-nos en solfa mentre va arribant la resta del grup.

Puntuals a les 8 hi som en Francesc M, Quim M, Miquel Àngel, Pere C, Pepe C, Pere B, Marc G i Salva B. Ens haurem d’arrecerar una mica del vent mentre esperem a en  Joan B que sembla ser que ha tingut problemes per desempallegar-se dels llençols i arriba una mica tard. Sort que la temperatura d’avui és força més agradable.... 

... amb el grup sencer, arrenquem cap a l’Agility i a rodar per la riera. La intenció és anar cap a la zona de La Roca del Vallès, així que anirem cap a la riera de Riudemeia, enfilant-nos cap a Can Roviró. Sembla ser que els corriols de Can Vinyamata tenen algun punt amb arbres tallats que bloquegen el pas, així que triem la opció d’enfilar-nos per la pista cap el que era abans l’anti-29. Pujada feixuga que ha perdut tota la gràcia, amb els últims metres de corriol obert desprès de la desforestació de la zona, que puja tot dret fins dalt de la pista de la Pedrera. 

Un cop a dalt, tornem a fer corriols de pujada travessant el Bosc de Can Païssa, de camí a la zona de Ca l’Argent, on ens esperen els primers trams de baixada de la sortida. Comencem pel corriol de l’Amic Invisible, on amb el pas del temps s’hi ha obert dues petites variants pel que vulgui evitar els trams més tècnics.

L’enllaçarem amb el corriol The Rock, divertit com sempre, i també amb una petita variant a la sortida per evitar les pedres finals.

Just a la sortida s’entreveu l’entrada d’un nou corriol...quin remei, cap dins i a veure que ens depara. Més o menys mig quilòmetre de corriol molt ben treballat, sense punts de gran dificultat, però força divertit i que ens baixa fins a la carretera de La Roca. Sens dubte un encert haver-nos-hi endinsat.

Ara ens tocarà fer uns metres d’asfalt, per remuntar pel corriol que pugem quan fem també el Gravetat Zero, i que ens porta de nou a la sortida del The Rock. Tot just abans d’arribar-hi veiem un corriol de baixada que no sabem d’on ve, doncs apa a investigar altre cop. L’anirem a buscar per la part de dalt, així que pugem cap a les restes de Can Ronses, passem per l’entrada del The Rock i continuem pel sender a veure si tenim sort. Al final arribem cap a sobre de Ca l’Argent i res de res, ni rastre de l’entrada.

Posats ja on som, el millor serà deixar-nos caure altre cop cap a la carretera de La Roca, que travessem amb lo que se’ns obre la possibilitat de dirigir-nos cap a la Pedra de les Orenetes. Només travessar la carretera, una nova entrada de corriol...i si ens hi fiquem?? Collons avui que no hi ha en Jordi S ho volem provar tot també!!! Doncs apa, cap avall. El corriol de seguida desapareix i hem de girar cua. Sabeu què?  Estem a tocar del Bosc Encantat així que anem a lo segur, passem a tocar del Moai i de l’Elefant fins a sortir altre cop a la carretera de la Roca i enfilar-nos i passar per tercer cop per la sortida del The Rock.

Però ja que hi passem, aprofitarem per tornar a investigar el nou corriol, aquest cop hem d’empentar les bicis per fer de pujada la sortida, i ja dalt de les bicis anar ara amunt, ara avall, per veure d’on caram surt. La cosa està complicada, arribem a una zona de rocam on hem perdut del tot el rastre...

... al final acabarem a tocar de l’entrada de Can Vidalet. Ja n’hi ha prou de fer l’indi rastrejador per avui, desfem el camí i tornem a lo conegut. Volem acabar la ruta per Can Ferreters, així que hem d’anar cap a Sant Bartomeu. Farem senders i pista de pujada de camí cap al Bosc de Can Païssa, mentre ens anem creuant amb alguns bikers, i també ens avança un amb una Cannondale que ens sembla conegut....en Salva M que també ha sortit a estirar cames.

Pugem cap a sobre la Pedrera de la Pedra Blava per deixar-nos caure cap al Coll de Sant Bartomeu. Travessem la carretera, i com dissabte, tot just passada l’ermita ens endinsem en els corriols que ens porten cap a Can Tarascó. Avui seguirem un tram més per acabar baixant per  tram de pista cap als voltants de Can Jep de la Mel, on ens tocarà remuntar una mica fins a la Plana del Fum, per aturar-nos a  reagrupar-nos, mentre esperem a en Pepe C que ha tingut trencament de la cadena i ho ha solucionat amb un ràpid pit-stop.


Ara ens toca rodar per la pista cap a Cal Camat Vell, però abans en Salva M ens deixarà que se’n torna cap a la seva zona de confort. La resta continuem cap a Coll de Porc, on ens enfilarem cap al tallafoc de les línies elèctriques. Aprofitarem per aturar-nos i que en Joan B miri d’ajustar el canvi de la bici d’en Pepe....

...mentre la resta ens hi posem bé per la foto.


Reprenem la marxa, entrant al corriol Down Blanc. Divertit corriol que ja vam fer la setmana passada, i que travessant el Bosc de Can Cardí, ens porta fins a baix de Can Blanc, potser d’aquí han tret els seguidors del Strava el topònim?

Un cop a baix, ens toca rodar per la pista cap al Coll de Gironella, fent el corriol alternatiu que voreja el Turó de Matacabres, abans de sortir al Pla dels Matxos.

A partir d’aquí ens espera la traca final. Uns pocs metres de pujada cap el Turó de l’Esquei d’en Ros i a partir d’aquí una encigalada d’enllaç de corriols de poc més de 1,5 quilòmetres, tot de baixada per acabar sortint a can Ferreters. Difícil explicar amb paraules aquest tram... sens dubte s’ha de fer per assaborir-los en  tota la seva plenitud, i això que avui en algun punt hi faltava una mica d'humitat al terreny.

Serà una opció de tornada, que segur que repetirem en moltes d’altres sortides. De moment avui ens ha permès tancar una sortida de 32,84 quilòmetres amb casi 1200 metres+. 

La propera setmana ja buscarem més pista i pujades, no sigui cosa que en Miquel Àngel se’ns hi acostumi...


...per cert, i el vent tant fort que havia de bufar??? Mentrestant, en Toni P també ha sortit i com sempre va a la seva bola..... el Bola 88.













No hay comentarios:

Publicar un comentario