jueves, 18 de marzo de 2021

La Roca, Òrrius, LLinars, La Torrassa... tant se val si la companyia és bona!!!

Dissabte 13 de Març 2021:

Sense casi donar-nos compte ja tornem a ser dissabte. Les setmanes cada cop passen més ràpid, potser pel fet de que ens anem fent grans. De totes maneres, l’esperit jove que encara portem dins ens fa matinar per una nova sortida dels Bicigaló.

Aquesta setmana a la Plaça Nova ens trobem en Pere C, Josep, Oscar E, Manel V, Jordi S, Robert D, Pau LL, Francesc M, Salva B... ahhhh, i en Jordi T, que avui ens acompanya amb un semblant força més alegre que d’altres ocasions.

Sense tenir clar cap a on anar, deixem la Plaça Nova en direcció cap a l’Agility, i després d’uns petits dubtes inicials, rodem tranquil·lament per la riera, cap a la riera de Riudemeia. Hem decidit anar cap a La Roca del Vallès, i en principi volem mirar de fer els corriols de Can Vinyamata, encara que tenim clar que hi ha trams tallats i haurem de fer algun tram de pista.

Deixarem la riera de Riudemeia per enfilar-nos cap a Can Roviró, però al passar per la sortida del corriol de la Mercè, canviarem d’opinió. Ens hi enfilarem, i deixarem Can Vinyamata per una altra ocasió.

Apa, cap amunt. Trams continus de pujada que anem fent sense gaire dificultat. No és tant exigent com podria semblar. Cadascú puja al seu ritme, i mirarem de reagrupar-nos una mica més amunt.

L’espera de re-agrupament s’allarga més de l’esperat. En Pau té problemes amb el canvi, i haurem de girar cua per veure si ho pot solucionar. En Robert ja hi està mans a la feina, posar bé la cadena, regular la “rulina” del canvi, i ja podrem tornar a pujar.

Ara sí que seguirem pujant fins la zona del Pessebre, per fer els últims metres fins a sortir al Coll de Parpers, on haurem de fer uns metres d’asfalt, per passat el “Jabalí de Oro”, entrar al corriol de la Calavera.

Tenim per davant corriols de baixada que ens deixaran a la zona de Sant Miquel. Primers trams més lents i tancats, amb uns finals més ràpids, però no tant com voldríem pels xaragalls que hi ha, que ens obliguen a anar amb més cura.

Un cop a baix, rodem pel Torrent de Sant Miquel fins a sortir a la carretera, just a tocar de Can Companys. Travessarem la carretera, per enfilar-nos altre cop per corriols. Ara farem l’enllaç clàssic cap al corriol de la Creu, de pujada cap a la zona de Can Planes.

Al sortir a la pista, ens enfilem uns centenars de metres, i altre cop a fer corriols per la zona de la Pedra de l’Escorpí de pujada cap al Bosc de Ca l’Argent. Passem a tocar de les runes de Can Ronses, mentre ens anem enfilant fins a trobar l’entrada del corriol The Rock.

Avui no ens hi podem estar d’entrar-hi. Divertit i ràpid com sempre fins a la sortida, on ja fa temps que s’hi ha fet una alternativa pels que volen evitar-se l’últim petit baixadó de roques. Aquesta alternativa, sense saber-ho, ens marcarà l’esdevenir de la resta de la sortida.

En Manel V s’ha entossudit en netejar-la de pedres, sense tenir en compte que la pedra és més forta que la e-bike. El pedrot que hi havia al costat de la sortida ja no farà nosa a ningú més, però el canvi de la seva bici n’ha sortit força perjudicat. Quina mala sort!!! Dues sortides seguides, i 2 canvis trencats!!!

Apa, altre cop a arremangar-se. Aquest cop en Robert i l’Oscar escurçaran la cadena, i deixaran un canvi fixe. Al menys així podrà tornar a casa damunt la bici.

L’Oscar i en Manel ens deixaran. Baixaran pel sender cap a la carretera, per fer asfalt cap a Sant Bartomeu, ja de tornada cap a Argentona.

La resta també baixarem cap a la carretera, però ho farem pel nou corriol obert que ens baixarà fins a l’entrada de Can Santpere. Ja fa setmanes que el vam fer per primer cop, estant obert de feia poc, i ara ja està molt més rodat. De totes maneres, divertit i molt ben treballat, que de segur tornarem a repetir d’aquí a poc.

Al sortir a l’asfalt, ja hem d’anar de tornada. Les restriccions per la pandèmia es van relaxant, i avui ja podem fer un esmorzar típic Bicigaló, tot i que sigui amb petites bombolles. Així que ens ve per davant una bona estona de feixuga enfilada per asfalt cap al Coll de Sant Bartomeu, tot i que encara tindrem temps de fer una petita alternativa per la zona de les pedres de l’Elefant, l’Indi i el Moai, al Bosc Màgic d’Òrrius.

Un cop a Sant Bartomeu, en Jordi S té tard i ens ha de deixar. La resta farem un tram de pista per tornar a entrar en senders i corriols tot just passada l’ermita. Hem de fer l’enllaç que ja és tot un clàssic que ens durà fins a Can Tarascó, on tornarem a sortir a la pista.

Ens toca recular uns metres cap al Mas de Céllecs, on trobarem l’entrada dels corriols que farem de baixada. Divertit i ràpid enllaç de corriols travessant la zona de les Palomeres, i que ens deixaran a la zona esportiva d’Òrrius. Fa estona que no m’hi havia fixat, però en Jordi T continua amb la seva alegria al semblant... hi ha alguna cosa que avui rutlla diferent.

La tornada d’Òrrius la farem perdent el menys temps possible, així que el més ràpid serà baixar per la pista del Burro, fins a Can Raimí.

Un cop a baix, rodem per la riera de Clarà fins a sortir al Cementiri. Travessem el polígon i rodem cap a Argentona per tancar la sortida a la Plaça del Molí, on ja fa una estona que ens esperen en Manel, l’Oscar i en Pepe C.

Avui toca un esmorzar com cal, després dels poc més de 27 quilòmetres amb 686 metres + de la sortida d’avui.

Per cert, tot i que la mascareta no ho deixi apreciar, us puc ben assegurar que la cara d’en Jordi T seguia sent de felicitat... i és que n'hi ha que amb ben poca cosa en tenen prou!!!



Diumenge 14 de Març 2021:

Una nova convocatòria d’en Joan B ens farà matinar per ser a les 8 a la Plaça Nova. Altre cop amb més confirmacions que setmanes anteriors.

Aquesta setmana som en Joan B, Francesc M, Salva M, Pere C, Pere B, Miquel Àngel, Salva B i en Kiko P, que avui tot i no anar vestit d’indi, se’ns ha presentat amb una nova fletxa...el que ens faltava!!!

Esperarem una estona més, a veure si ve en Toni P que semblava haver confirmat al whatsapp, tot i que d’una forma que ben mirat ja no feia presagiar res de bo. Se li deuen haver entortolligat els llençols, així que no esperem més, engeguem la sortida cap a l’Agility, i com ahir a rodar per la riera, aquest cop cap al Bell Racó. Passem per sota del Viaducte de la C60, entrant al Xaragall de l’Espinal.

Avui no entrarem per sota del pont de la carretera de Parpers, agafem el trencall del mig i ens enfilem dalt de la carretera, farem uns metres d’asfalt, i de seguida tornem a entrar en senders que ens portaran fins dalt del Xaragall de Can Pins. Fem pujada cap al Turó de Can Ribot, on ja s’ha tornat a obrir el corriol alternatiu que ens pujarà fins dalt de les Planes.

Estem de camí cap a Sant Carles, i aquí ens trobem a en Jordi S i l’Ester que avui aprofiten per fer sortida de btt en família cap a la Torrassa. Casi bé sense aturar-nos travessem la urbanització cap al Turó dels Castellans, per fer corriols pel Bosc de Can Poc. Aprofitarem per fer el corriol de la Pistola, abans de sortir a la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes.

El proper corriol serà el d’en Cid que ens baixarà cap al Mogent. Portem ja 12 quilòmetres i serà la primera baixada llarga de la sortida, poc més de 1,5 quilòmetres de ràpids corriols que ens acaben portant al Polígon de Can Font de la Perera, tot just a tocar de la depuradora de La Roca del Vallès.

Un cop a baix, rodarem per la pista cap a la Urbanització del Coll, que travessarem entrant al Torrent Fosc, on ens tocarà de nou remuntada. Ens esperen senders i corriols de pujada pel Bosc de Can Pellisser, fins a sortir dalt de Ca l’Arumí.

Ens dirigim cap a La Torrassa, així que només travessar la carretera, pugem cap a la Pedrera dels Dous, i rodem per la pista fins passada l’ermita de Sant Esteve del Coll, per tornar a entrar en els corriols clàssics que anirem enllaçant fins a coronar la Torrassa.

Es nota que s’han relaxat les restriccions per la Pandèmia, i  a aquesta hora és ple de caminaires i ciclistes. Uns gaudint d’un bon esmorzar, i d’altres només fent una breu aturada per menjar alguna barreta o peça de fruita.

Aprofitarem per a que algú es presti a fer-nos la foto de grup...


... i com no, per a xerrar una estona amb en Joan V, que feia molt de temps que no coincidíem.


Al reprendre la sortida, ens espera la segona baixada amb cara i ulls de la sortida. Ens dirigim a fer els corriols de la zona del Bosc de Can Bruniquer. Aquest cop estarem pràcticament 3 quilòmetres enllaçant divertits corriols, amb el tram final del “túnel” que ens acabarà baixant fins al Torrent de Roques Altes. Últim tram que ha canviat força, on han fet diverses variants a les zones peraltades que hi havia, el que ha fet que perdi part de la seva gràcia.

Estem a tocar de Llinars. Hem estat força estona baixant, i ara no ens queda més remei que remuntar. Sabem el que ens espera, així que cap amunt, amb uns primers metres per la pista, per de seguida tornar a entrar en corriols, que ens aniran enfilant cap al Pla dels Garrofers, punt de no gaire bon record per en Francesc M. Però encara ens queda els últims metres de pujada fins a la zona que anomenen el Penjat dels Garrofers, per cert molt malmesa desprès del treballs de desforestació que s’hi han fet.

Aquí farem els nous corriols oberts fa poc, i que ens portaran de baixada a enllaçar amb l’últim tram del Dragon Khan.  Tercera baixada llarga de la sortida, on el primer quilòmetre, coincidint amb els nous trams, el fem més o menys agrupats. Ben diferent serà el tram  final fins al Sot de Can Bosquets. Aquí alguns indis s’han posat les pintures de guerra, i les fletxes van que se les pelen.

Reagrupats a baix, travessem la carretera, i ens deixem caure cap a Dosrius vorejant tranquil·lament el Torrent de Rials.

La tornada la farem pels corriols de l’alternativa de la riera, amb els últims metres pel canyer del Torrent de la Feliua, fins a sortir al Torrent de Manyans.

Ara sí que està la feina feta, riera i cap a Argentona. Tancarem la sortida de nou a la Plaça Nova, on avui no farà falta fer la “rave” de les últimes setmanes. Podrem entaular-nos amb un petit piscolabis, i compartint una estona de xerrada amb en Javi F que continua amb la recuperació del turmell.

Com sempre, una molt bona sortida. Aquest cop han estat 35,5 quilòmetres, amb uns 1100 metres+ a la butxaca.










No hay comentarios:

Publicar un comentario