viernes, 5 de marzo de 2021

Que no acabi Febrer!!!

Dissabte 27 de Febrer 2021:

Portem un mes de Febrer amb ple de sortides amb nous corriols, i encara ens en queden alguns per transitar-hi. Avui dissabte és un bon dia per a fer-ho, i amb aquesta intenció matinem per acostar-nos a la Plaça Nova.

Avui som en Pere C, Quim M, Jordi T, Josep, Robert D, Jordi S, Rafael F i Salva B.

La corriolada d’avui serà cap a la zona de Can Bruguera, així que sortim cap a l’Agility, travessem la riera i entrem al Torrent de Can Bellatriu. La primera enfilada serà fins a sortir al Camí de les Aigües, que tot just travessarem per tornar a fer corriols de pujada. Estem resseguint tota la corriolada que vam fer la setmana passada seguint a en Joan B, però avui al capdavant hi va en Jordi S, així que no encertarem el tram que ens pujaria cap a la zona de la Vinya d’en Rouaix. Hem agafat un trencall a la dreta i ens veiem dins del corriol dels Avis Enginyers. Cap problema, estem en zona coneguda i el resseguirem, ja pujarem cap a la zona de la Font d’en Ninus, amb una enfilada final cap dalt del rocam de camí a la pista que puja del Cementiri de les Valls de Mataró.

Anirem de pujada cap a Can Vilardell, fent algun tram de corriol paral·lel que ens evita un tram de pista. Un cop dalt de la urbanització, seguim cap al Parc Forestal. L’hem de travessar mentre pugem cap el Turó d’en Dori. Sortim a la pista, i altre cop corriols de pujada fins dalt de la Plana del Pou de la Plata.

Encara no hem acabat de pujar, i ara ens toca resseguir el corriol alternatiu a la pista que ens deixarà a tocar de l’entrada del Covid19. Estem a prop del Mossèn, un dels nous corriols que ens han comentat a la zona. Rodarem com d’altres vegades cap a la zona dels Boscos de Can Gel, i no ens costa gaire trobar l’entrada el corriol. Doncs apa, cap dins!!! Serà un mig quilòmetre de corriol de baixada, dividit en dos trams per uns metres de pista. Tot i no ser gaire llarg, està molt ben treballat i segur que serà un punt habitual de les nostres sortides per la zona, i més tenint en compte que la sortida del Mossèn enllaça amb el tram de corriol que baixa de la Cita cap el Parc Forestal. Així que aprofitarem per fer aquests trams, que fa temps que no hi passem, mentre remuntem. No anirem cap al Parc Forestal, agafarem trencall a l’esquerra que ens tornarà a portar a la pista que puja cap als Boscos de Can Gel.

Tornem a passar per l’entrada del Mossèn, amb un bon regust de boca, però per avui ja en tenim prou. Ens dirigim a fer l’enllaç de corriols que ja són tot un clàssic, i que passant per la Font de n’Oms, acabarem enfilant-nos pel torrent que ens deixa dalt del Coll de Can Bruguera.

Un cop dalt, rodem uns metres per la pista abans d’entrar al corriol de la zona de la Plana dels Brucs. En principi volem anar cap a la Guineueta, però potser tot l’enllaç de corriols que tenim en ment serà massa llarg pel “timing” d’avui. Així que ens aturem tot just a l’entrada per decidir com seguir...



...menjar alguna peça de fruita és sa i ens ajudarà a aclarir les idees. Recularem uns metres per anar a buscar l’entrada del nou corriol d’en Cid que tenim a tocar.

Segona vegada que el resseguim, i de nou gaudim del divertit traçat mentre travessem la zona del Pixador dels Ases, fins a acabar sortint per sobre de Can Rovira. Això sí, desprès de la diversió vindrà la feixuga pujada per la pista altre cop cap al Coll de Can Bruguera. De totes maneres, la conversa amb bona companyia mentre ens anem enfilant ens fa més amena la pujada.

Un cop dalt, seguim de pujada cap a la urbanització de La Cornisa, que travessem fins a l’entrada del Covid19. Avui toca endinsar-nos-hi, fent-lo cadascú al seu ritme, ja ens reagruparem a la sortida.

Quan arribem a baix, tenim l’opció de remuntar per la pista cap al Parc Forestal, o deixar-nos caure cap a la Font dels 3 Raigs. Triem la segona opció, amb la consegüent pujada cap al Parc Forestal, però en aquest cas per corriols.




Del Parc Forestal fins a Argentona, no tenim cap dubte de la ruta. El corriol d’en Bellatriu amb totes les seves variants no té competència en aquest sector, així que ens deixem anar i avall que fa baixada.

Tancarem la sortida un cop el Torrent d’en Bellatriu ens deixa a la riera. 3 hores de corriols, poc més de 20 quilòmetres amb casi 800 metres+.



Diumenge 28 de Febrer 2021:

Dissabte al vespre, convocatòria de whatsapp d’en Joan B per fer la sortida amb la tancarem Febrer. De respostes pràcticament cap, així que matinarem i anirem cap a la Plaça Nova amb la recança de saber si serem gaires.

Abans d’arribar a Argentona ja ens trobem en Joan i Salva B. Arribem a la plaça i encara tenim temps per fer un cafetó matiner, a l’espera de veure si va arribant algú més. El primer serà en Francesc M, i poc a poc van arribant en Pere B, Salva M, Quim M, i Jordi S.

Sembla ser que anirem cap a la zona de la Roca, així que sortim cap a l’Agility, i comencem rodant riera amunt, encara que de seguida decidim travessar la carretera per la Grumbre i començar a fer els primers trams de corriol de la sortida entrant pel Pont d’en Bauixes. Ens enfilem pel Rocar d’en Serra cap als dipòsits d’aigua, per seguir de pujada fins la Bandera.

Un cop dalt, corriols de baixada cap a la Font d’en Quico, enllaçant amb la Font dels Castanyers, la Font del Gavatx, fins a sortir a Can Raimí. Divertida corriolada de baixada, que ens obligarà sí o sí a remuntar. Ho farem amb uns primers metres per la pista, per continuar enllaçant corriols, i senders de camí a la zona de la Brolla de l’Abril, per acabar sortint al Pla dels Matxos. Han estat casi 4 quilòmetres, pràcticament tots de pujada. No tinc clar si arribarem a La Roca del Vallès, però si ho aconseguim, haurà estat una forma ben diferent de fer-ho.

Ara ens toca fer el corriol alternatiu que voreja el Turó de Matacabres, per tornar a sortir a la pista, de camí al Coll de Gironella. Un cop a la cadena ens deixem caure en busca altre cop de corriols que ens acabaran pujant fins al Laberint del Bosc d’Òrrius, amb una breu aturada...

...on mentre alguns ens hi posem bé per la foto...

...d'altres s’hi estan enpoltronats com a reis.

Altre cop dalt de les bicis, anem cap a la Mútua i ens deixem caure per corriol fins a les restes de Can Genís, on ara ens tocarà fer una estona de pista, passant per Coll de Porc, de camí al creuament de Cal Camat Vell. Seguirem rodant per la pista fins a Can Tarascó, on entrarem als corriols alternatius a la pista en direcció cap a Sant Bartomeu.

Ja fa una estona que hem abandonat la idea d’anar cap a La Roca, l’hem canviada per acostar-nos a fer una visita a les Pedra de les Orenetes. Quan arribem a l’ermita de Sant Bartomeu, ens enfilarem uns centenars de metres per sender, fins a trobar l’entrada del corriol que inicia els trams de baixada. Ens venen per davant 2,5 quilòmetres de baixada, amb trams continus de pedres, xaragalls i arrels que ens faran gaudir i treballar de valent sense descans.

Un cop a baix, la foto de rigor...i alguna més que no podem publicar per no ferir sensibilitats.

Al reprendre la marxa, de seguida tornem a remuntar, aquest cop per corriols més ciclables. Un quilòmetre que anem fent, mentre rumiem cap a on continuar depenent de l’horari. La majoria acabarem sortint a la pista que ens portarà de pujada altre cop cap al Coll de Sant Bartomeu, menys en Francesc i en Pere, que decideixen pujar per corriol passant per la Cabana del Moro de Céllecs. Trams molt més exigents on la majoria ens veuríem obligats a posar peu a terra en més d’un punt. Diuen les llegendes que en Francesc ho ha fet tot sobre la bici...ja ens agradaria veure-ho!!! Jajajaja.

Ens reagruparem abans d’arribar a l’ermita, i un cop a dalt, el “bono-bici” d’en Jordi S està a punt de caducar, amb lo que ens ha de deixar. La resta tornarem a entrar al corriol alternatiu a la pista que hem fet fa una estona i que ens portarà de nou fins a sortir a Can Tarascó.

Ara ens toca desfer el camí per la pista cap a Cal Camat Vell, rodant fins a Coll de Porc. Aquí tornem a buscar corriols, i que millor que fer el Down Blanc. Baixada divertida i tècnica travessant el Bosc de Can Cardí, que ens baixarà fins a la pista de Can Blanc.

Un cop a baix, rodem per la pista fins l’entrada del corriol del Roure. Ens hi endinsarem en els seus trams inicials, abans d’agafar el trencall que ens durà de pujada en direcció al Coll de Gironella. Estem de tornada, i ens han comentat que el corriol d’en Cata està en bon estat. Fa molt temps que no hi passem, i serà una molt bona opció de tornada. Doncs apa, cap dins i a xalar de valent amb el seu divertit traçat.

Acabarem  sortint al torrent que baixa a Can Raimí, amb uns quants arbres caiguts que ens barren el pas i ens obliguen a baixar de les bicis, el que no ens treu el bon regust de la última baixada que hem fet.

A Can Raimí, entrem a la riera de Clarà cap al Cementiri. Travessem la carretera i rodem pel polígon cap a la Grumbe, per tancar una altra molt bona sortida.

Avui 34 quilòmetres amb 1070 metres+.












 

No hay comentarios:

Publicar un comentario