viernes, 15 de marzo de 2024

Setmanes de poca bici, amb pluja, i calçotada.

Diumenge 10 de Març 2024:

Portem un parell de caps de setmana estranys. De moment el primer dissabte de Març, com va passant últimament, no hi ha convocatòria Bicigalera, així que aprofitarem per fer una sortida rodadora fins al Santuari del Corredor...


... molta pista que mirarem de contrarestar amb alguns corriols a la tornada, tot esperant la sortida de diumenge.

Al vespre plou, i a primera hora del matí també. Els BTTargentona anem esperant si el temps millora, però quan deixi de ploure, la majoria ja ens haurem desinflat, i ho deixarem per la propera setmana... menys en Francesc i en Salva, que gaudiran del terreny, i ens faran dentetes. 


Res, un cap de setmana llençat, btterament parlant, tot esperant que el proper sigui més profitós.

Tota la setmana treballant, i divendres al vespre torna a ploure. Les previsions de pluja per tot dissabte es compliran, i de nou els Bicigaló ens quedem a casa. Sort que diumenge ja no plourà, i podrem gaudir de la calçotada que tenim prevista, prèvia sortida corriolaire per anar fent gana.

Fa uns dies que hem obert les inscripcions culinàries, i al final serem 14. 

De moment, toca matinar per ser a les 8 davant la Fleca Casas. Poc a poc anem arribant en Joan B, Francesc M, Salva M, Kiko P, Joan S, Pere B, Marc X, Jordi F, Pere C, Rafel F, Jordi S, i Salva B.

Apa, a fer quatre corriols, que a les 10 s'ha de començar a fer les brases!!!  Com no tenim gaire temps, mirarem de no allunyar-nos gaire.

De moment marxem de la Plaça Nova cap a l'Agility, per travessar la riera entrant al Torrent del Can Bellatriu. Ens hi estarem fins passada la Hípica de Can Salvat, on trencarem a la dreta, enfilant-nos pels senders que han quedat després de la feina de les màquines en la desforestació de la zona, tot dirigint-nos cap a Sant Jaume de Traià, per tot just passades les ruïnes de l'ermita, enfilar-nos a la pista del Camí de les Aigües.

Un centenar de metres més amunt deixarem la pista per començar a pujar per corriols, i trams de pista oberts després del foc que va cremar a la zona. Pujada feixuga i exigent fins dalt del Turó de les Olivelles, bona manera d'entrar en calor només començar. 

Déu-n’hi-do aquests 3 primers quilòmetres!!! El proper quilòmetre i mig , estarem ara puja, ara baixa, torna a pujar resseguint corriols, senders i algun tram de pista, per al final arribar a la zona de la Vinya d’en Rouaix.

Aquí tornarem a baixar, per de seguida tornar a enfilar-nos tot pensant alguns que acabaríem sortint a la urbanització de Can Vilardell, però anem errats. En Joan no ho porta al cap, De moment ens enfilem per les Sureres de la Bofarulla, buscant altre cop alguns tram de baixada on puguem deixar córrer les bicis, tot mirant d’agafar una mica d’esma. Tot plegat un petit miratge, si baixem uns centenars de metres, sense adornar-nos ja tornem a estar remuntant cap a la Surera de Can Famada.

Portem 8 quilòmetres i no parem de pujar i baixar. Aquí farem un breu reagrupament, abans de corriolejar de baixada cap a Can Martí de la Pujada, passant per sobre de la masia, on buscarem la pista que ens ha de portar a l’entrada del corriol dels Romanins. Per moments estem recordant les sortides d’anys enrere, quan seguíem l’estela d’en Joan Vidal, mentre patíem i gaudíem de les seves rutes.

Ara ens toca enfilar-nos pels corriols de la zona de l’Esbarzer Gran, de camí al Turó de les Rovires, més o menys al quilòmetres 11. Fet i fet ja portem 600 metres+, i és hora d’anar tornant que tenim feina.

Tornarem per corriols i senders cap a l’Esbarzer Gran, per acabar baixant cap a les arrels de Can Bagot, travessant la pista del Camí de les Aigües, per tornar a fer els últims corriols per la zona del Rovell de l’Ou, que ens acabaran baixant fins al canyer de Can Comalada. Ja som a la riera, i tancarem la sortida a Can Bellatriu., on s’acostarà en Quim i en Javi que no ens han pogut acompanyar a la sortida.

Ara ve la feina de debò, uns a buscar la teca...

... altres a preparar el foc...


...mentre n’hi ha demostren la seva traça enfilant els calçots.

Aviat es començaran a fer els calçots...


...mentre anem fent petar la xerrada, amb converses d'allò més variades...


...fins que la cosa està llesta. Tota la disbauxa desapareix de cop, i mentre ens cruspim aquests calçots, acompanyats d’una salsa espectacular, ningú gosa obrir boca a no ser per engolir.

Desprès dels calçots, toca botifarra, cansalada, xai.... i fot-li que tot està bo!!!!


I per acabar, el pastís d’en Piu, acompanyat d’una mica de ratafia.

Ho acabarem amb uns cafetons, i a recollir que a casa ens esperen per dinar, si és que aconseguim fer una mica de lloc a l’estomac.

No podem acabar la jornada sense la foto de grup, on per les cares ja s’entreveu que ens ho hem passat d’allò més bé, cosa poc difícil amb aquesta colla.


Per cert, pel que fa a la sortida, han estat 15,9 quilòmetres amb 640 metres+. La propera setmana ja farem una mica més, però avui no tocava.






No hay comentarios:

Publicar un comentario