domingo, 28 de julio de 2024

Cap de setmana de flaca i corriols in the rain

Dissabte 20 de Juliol 2024:

Deixem enrere una nova setmana, i divendres al vespre el whatsApp dels Bicigaló continua en silenci. És estiu, s'acosten vacances, i el BTT passa a un segon pla. 

Doncs res, la setmana passada teniem pensat fer una sortida llarga de carretera, i ho vam deixar córrer per sortir a rodar amb els Llagosteres. Demà reprendrem el tema llevant-nos aviat per començar a rodar amb la temperatura no tant alta.

Mataró, Dosrius, Collet de la Breinco, Llinars, Trentapasses, abans d'enfilar-nos pel Montseny. Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera, Montseny, i unes esbufegades més amunt serem a Coll Formic. Primers 50 quilòmetres, que ben bé es mereixen una foto. 


La tornada desfent el camí fet de pujada. De fet, la pujada és feixuga, i es fa llarga, però la baixada déu-n'hi-do. Un munt de  corbes més tard ja tornarem a ser a la C35, que resseguirem altre cop cap a Trentapasses.

A rodar cap a Llinars, amb la última enfilad fis dalt del Coll de Can Bordoi. Un cop a dalt, baixada cap a Dosrius, i ja només queda rodar cap a Argentona. 

Arribem a les 12, i a la Plaça Nova no hi ha ningú, el que no treurà que aprofitem per entaular-nos una estona al xino. Una Coca Cola i unes olives ens ajudaran a refer-nos de la sortida. 


99 quilòmetres i 1576 metres+, que esperem no ens haguem d'empenedir demà.


Diumenge 21 de Juliol 2024:

Les previsions meteorològiques per diumenge no són gens favorables, de fet, diuen que abans de migdia hi ha risc de pluges fortes, inclús amb tempesta. Tot i això, no serà cap impediment per a que una nova convocatòria d'en Joan al B, ens faci matinar per ser puntuals a les 8 davant la Fleca Casas. Al final serem en Joan B, Francesc M, Javi F, Pere B, Jordi F, Joan S, i Salva B. 

El cel està força ennuvolat, i tot i que a hores d'ara no plou, la cosa no pinta bé, així que decidim fer una sortida que en cas de necessitat ens permeti tornar ràpid... uns corriols per la Torrassa, a veure si aconseguim no mullar-nos gaire.

Apa, marxem de la plaça en direcció a l'Agility, i a rodar per la riera cap al Bell Recó. La primera enfilada la fem pels corriols clàssics mentre travessem les Malloles de Can Pins. 

No deixem de pujar fins a dalt del Turó de Can Ribot, fent el corriol alternatiu a la masia que ens deixa dalt de les Planes.

Cada cop el cel és més amenaçador, i de fet ja sentim algun tro, tot i que llunyà. De moment seguim cap a Sant Carles, travessant la urbanització en direcció al Turó dels Castellans.

Toca corriolejar de nou, un petit baixa-puja pel Bosc de Can Poc, on no desaprofitarem la ocasió de fer el corriol de la Pistola, amb enfilada final que ens ens deixa a la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes, que només hem de travessar per deixar-nos caure per corriols cap a Ca l'Arumí. Aquí veurem caure un llamp no gaire lluny, acompanyat de seguida d'un fort tro.

Mirant al cel sembla que anem de cara a la pluja, però de moment ens n'estem lliurant. Ara ens enfilem cap a la Pedrera dels Dous, on rodarem per la pista fins passada l'ermita de Sant Esteve del Coll. 

Toca corriolejar de nou de pujada, doncs no perdem temps!!! Cap dins, i de seguida comença a caure la pluja. Primer poca cosa, però de seguida es va engrescant, i en res plourà més intensament, fins i tot dificultant la visibilitat dins del corriol. Ulleres fora mirant de veure-hi alguna cosa, els més previsors fent ús de les capelines, i els que hem sortit a pel, mirant de salvar la situació el millor possible. 

Tot i la pluja continuem fins dalt de la Torrassa, on bikers i caminaires estan a l'aixopluc de la guingueta del bar. 

Segueix plovent però amb menys intensitat, així que no ens aturem. Ens deixem caure cap al Pla de la Bassa del Llop, on anem a buscar els corriols que ens baixin cap al Penjat dels Garrofers. 

Ja anem xops, i decidim continuar pels corriols que de baixada ens han de portar al pont de la carretera de Can Bordoi. Uns centenars de metres d'asfalt ens separen del curt sender que ens enfila fins a l'entrada del tram final del Dragon Khan.

No hi ha aturades, cap dins i a deixar córrer les bicis, tot i que hem d'anar amb compte amb els primers trams on hi ha alguna arrel mullada. També faríem bé d'anar més en compte amb un tronc caigut uns metres més avall. De fet estem gaudint de la baixada, i quan sentim l'avís dels de davant: "Ull amb l'arbre!!!"... llàstima que ja no hi som a temps, doncs el tocarem amb el pedal, sortint per davant de la bici. Res greu, només salta el suport del GPS, i tot a lloc, després d'una espolsada al mallot, tot i que al ser fang, potser l'hem emmerdat una mica més. 

El grup s'espera a la sortida al Sot de  Can Bosquets, i altre cop tots junts, ens deixem caure cap a Dosrius. Ara no plou, i fins i tot treu el cap el sol. 

Deixem enrere Dosrius, anant a buscar l'alternativa a la riera, tot i que avui tornem a enfilar-nos uns metres més, per entrar-hi més amunt. 

Corriols cap la Vinya d'en Santos, on passada la bassa, ens deixarem caure pel Torrent de la Feliua, fins a sortir a la riera. 

Feina feta!!! Ens hem mullat però ha estat força bé. A rodar tranquil.lament cap a Argentona, fins que torna a caure aigua a raig!!! Res, una part del grup se'n va cap a casa, i els de Mataró ens aturem  buscant aixopluc a Can Bellatriu, on també aprofitarem per fer-li una manguerada a les bicis.


Haurem d'estar una bona estona esperant que minvi la pluja, això sí, amb les bicis netes com a patenes. 


En aquests casi 30 quilòmetres i 694 metres+, ens hem mullat, però amb aquesta colla ni la pluja fa minvar la diversió. 


La propera setmana, tampoc hi ha sortida Bicigalera així que tornarem a passejar la flaca... i diumenge toca cursa de les Santes, tot i això els Bttargentona no s'aturen, i faran una sortida per La Roca del Vallès. 







No hay comentarios:

Publicar un comentario