domingo, 14 de febrero de 2016

Fang, arrels i pedres.

De nou cap de setmana per gaudir del btt.

Dissabte havíem quedat amb en Jordi S per sortir, però al final no ha pogut ser. De totes maneres a les 8:00 a la Plaça Nova em trobo amb en Pepe C, Oscar, Carlitos, Josep i Fernando i m’uneixo a ells.

Fem sortida cap al corriol de la Creu de la zona de la Roca. Així que sortim cap a la riera, direcció riera d’Òrrius. Enllacem amb el tram de la Prehistòrica que ens puja cap a la pista de la Pedrera, passant per Can Vinyamata.

Un cop a dalt, fem corriols de baixada cap a la zona de la Roca, passant pel corriol de la Creu. Avui sí que ens hi parem per fer unes quantes fotos...



Seguim fent corriols de baixada fins a sortir a la carretera de Parpers. La travessem i comencem trams clàssics de pujada que ens porten al Pla de l’Espinal.

Seguim cap a Parpers, per anar a buscar el Pessebre i baixar pel corriol de la Mercé.


Una bona sortida, amb un estat del terreny perfecte.

Segons els GPS uns 29 kilòmetres amb 695 metres de desnivell positiu acumulat.

El track:

La nit de dissabte a diumenge es preveu plujosa, però el whatsapp no para de sonar i sembla ser que al grup hi ha moltes ganes de sortir.

 Les previsions no fallen i plou a mitjanit i matinada. Malgrat tot, el dia s’aixeca clar i sembla que les pluges no tornaran fins a la tarda de diumenge.

A les 8:00 a la Plaça Nova ens trobem en Joan B, Toni P, Manel L, Quim C, Jordi S, Salva M, Quim M, Jordi T, Rafael F, Jordi F, Francesc M, Quico, Javier i Salva B..... 14 bikers, no està gens malament!!!

Primers dubtes cap a on anar, uns diuen d’anar cap a la zona del Turó de la Gola, Ca n’Oms, però potser amb les pluges caigudes hi haurà molt de fang? Així que triem anar cap a la zona del Bosc d’en Ruscalleda....potser no hi haurà tan fang, però les pedres i arrels com estaran?

Sortim direcció riera d’Òrrius, per pujar fins a Can Rovira i a l’igual que ahir fer els corriols de pujada passant per Can Vinyamata  i sortint a la pista de la Pedrera.

Seguirem corriols cap a Sant Bartomeu. En aquest tram hem tingut l’anècdota divertida de la sortida.....hem pogut comprovar que les noves Cannondale són d’una pasta especial.  Mentre les bicis normals necessiten un tren de rentat amb aigua vaporitzada per no fer malbé coixinets i retens, elles aprofiten els bassals del camí per rentar-se soletes....


... amb el biker inclòs!!!


Un cop net i polit, seguim fins a la ermita de Sant Bartomeu de Cabanyes, on ens han de deixar en Jordi S i Jordi T doncs avui no disposen de un “bonobici” gaire llarg.


La resta seguim per iniciar tram de corriols de baixada cap a la zona del Bosc d’en Ruscalleda. 

Aquests trams estan plens de pedres i arrels que avui s’han de fer amb més cura. De totes maneres són uns 2,5 kilòmetres de divertits corriols fins a sortir a la Pedra de l’Oreneta.


Parada per menjar alguna cosa i fer petar la xerrada...


...fer les fotos de rigor,


.... i alguns fins i tot practicar una mena de ball a mig camí entre el cancan i la dansa de la pluja!!!


Ja que hi som ens acostarem fins a la Pedra Forada de Can Gol, doncs sempre hi ha algú al grup que no hi ha anat mai.

La veritat que es digne de veure la feinada que devien tenir els antics habitants de la zona per arribar a fer la cavitat dins la pedra. Segur que si haguessin sabut que un dia serviria perquè en Rafael F i en Salva M fessin no se què al seu interior, s’ho haguessin pensat dos cops!!!


Ara toca pujar, però en Francesc M i en Javier tenen tard i ens deixen.

La resta anirem enllaçant puja-baixa de corriol fins a sortir a la carretera que baixa a La Roca. La travessem i farem corriols de baixada direcció al Mogent, seguint cap a Santa Agnés de Malanyanes.

Aquí ja toca pujar cap a Sant Carles, passant per l’Ermita de Santa Maria de Malanyanes. Els trams finals, guiats per en Toni P, han estat una mica diferents del que és habitual, però hem arribat a sortir a la zona de Sant Carles, passant arran de la casa de Can Poc Gros.

Seguim cap al Pla de l’Espinal i per acabar, avui farem alguna cosa diferent, així que baixarem fent corriols fins a travessar la carretera de Parpers i baixarem pel corriol del Koala fins al Xaragall de l’Espinal.

Riera d’Òrrius i cap a Argentona.... i per les fotos sembla ser que alguns han seguit corriolejant fins a la Plaça Nova.





Segons el GPS una mica menys de 36 kilòmetres amb 870 metres de desnivell positiu. Potser una ruta no tan exigent com ens tenen habituats, però plena de corriols divertits.

El track:

Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario