domingo, 28 de febrero de 2016

Corriols després de les pluges.

Últim cap de setmana de Febrer i segons els pronòstics meteorològics no gaire favorable per sortir en bici, ja que les pluges havien de ser generalitzades a la nostra zona. Però res més allunyat de la realitat.

La matinada de divendres a dissabte apareixen les pluges pronosticades, però un cop llevats sembla ser que el dia millora, el que fa que qui més qui menys surti una estona..... uns a rodar tranquil·lament i d’altres a fer ruta a “pinyó”.

Dissabte al vespre convocatòria de whatsapp amb poques respostes, esperant a veure si les pluges que es preveuen permetran sortir al matí.

A quarts de vuit en Jordi S diu que surt, de seguida s’hi afegeix en Joan B.... bona excusa per vestir-nos i anar cap a Argentona, amb la convicció que avui ens mullarem. Al cap de poca estona també s’apunta en Salva M. Així que a la Plaça Nova avui només serem 4.

Després d’esperar una estona a veure si algú més s’apunta, decidim sortir. En principi no tenim clar cap a on anar....potser a pujar cap a la bandera..... cap a Sant Carles?

Anem cap a l’Agility i riera amunt. Al final decidim anar cap a la riera d’Òrrius i començar apujar per la Via Romana, com sempre maleint als últims romans que hi van passar i no es van molestar a treure totes les pedres que es troben al mig del camí!!!

Sortim a la carretera de Parpers i anem a baixar cap a la zona de la Roca, per lo que farem un petit tram d’asfalt per agafar corriol passat el Jabalí de Oro.

Corriols de baixada en un estat fantàstic desprès de les pluges que ens porten cap a la zona de Can Cigala, on continuem fins a sortir altre cop a la carretera de La Roca.

La travessem i anem a gaudir d’un puja-baixa de corriols, passant pel de la creu on ens aturem per fer alguna foto, aprofitant que està fent un dia amb un cel sense núvols i un solet espectacular.




Continuem corriolejant per la zona, iniciant pujada guiats per en Joan B, amb alguns trams que feia temps que no ho passàvem, juntament amb algun petit tram nou.

A mitja pujada ens aturem a fer la primera visita cultural de la sortida...... la Pedra Forada de Can Planes, una pedra granítica foradada artificialment que sembla ser era utilitzada com a sepulcre. També se la coneix com a Pedra del Marxant ja que segons sembla hi havia un traginer que feia el camí d’Argentona a La Roca i s’hi posava a dormir abans i desprès de vendre la mercaderia.


Aprofitem per menjar alguna cosa.....


.... i fins i tot, en Salva M ha tingut un petit “déjà vu” que ha fet que mirés dins la roca no fos que trobéssim a en Rafael....


.... però no hi ha hagut sort, doncs en Rafael i en Toni continuen amb el seu entrenament personal de cara a la Transmaresme de la propera setmana. Si la setmana passada van fer d’Argentona a Pineda, avui han fet ruta cap a la Mútua, Sant Mateu, Vallromanes, el Mogent fins a Sant Adrià del Besòs i ruta de la Transmaresme fins a Argentona, acompanyats també per en Quim C.


Continuem la ruta de pujada fins a aturar-nos per veure la Font de la Mansa, una font situada a tocar d’un petit barranc, envoltada de pins i roures, on quasi bé no hi brolla aigua.


Desprès de la segona visita cultural del dia, continuem pujant en direcció a la pista de la Pedrera.

Farem un tros de pista en direcció al Merendero de Nostra Senyora dels Angels on agafem corriol  per tornar a anar cap a la carretera de Parpers.

Seguim en direcció al Pla de l’Espinal, on ens deixa en Jordi S que ja va tard.

La resta seguim cap a Sant Carles per anar cap a les Planes de Can Ribot. Volem acabar la ruta per l’alternativa, enllaçant amb els corriols del Pi Tort i baixant fins a Dosrius pel corriol del Pi Dret.

Per tornar decidim fer-ho per la riera de Dosrius, que potser hagués estat millor fer l’alternativa, doncs en aquest últim tram hem agafat més fang que en tota la resta de la sortida.


Sortim a la riera d’Argentona i tanquem la ruta de nou a la Plaça Nova.

En definitiva una bona sortida, amb un dia magnífic que ningú haguéssim esperat a primera hora del matí i ple de corriols en un estat perfecte.

El track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario