sábado, 15 de abril de 2017

Divendres Sant de Ruta cap a la Prehistòria

Entrem de ple en la Setmana Santa, temps de Processons..... i ens hem parat a pensar realment que és una Processó? Segons la Vikipedia: “És un passeig d’una icona sagrada per una vila o indret rellevant, on hi participen diferents  col·lectius agrupats en confraries o germandats, on els seus integrants realitzen les estacions de penitència abillats amb túniques”.

Doncs més o menys com nosaltres, un passeig de les nostres “icones”, tant sigui 26”, 29”, e-bike.... per “indrets rellevants”, diguem-li corriols.... agrupats en “germandats”, en aquest cas la de BTT ARGENTONA..... i realitzant “estacions de penitència”, que la veritat que algun corriol de pujada realment és una penitència per alguns.... i “abillats amb túniques” o el que coneixem vulgarment com a maillot, on cadascú llueix el que més li agrada (S.Martin, Probike, Enforma.....).

Doncs bé, disposem de 4 dies per gaudir del btt, però també tenim compromisos familiars i demés deures, així que també hi haurà diferents sortides.

De moment, divendres puntuals a les 8:00 ens trobem a la Plaça Nova en Joan B, Francesc M, Manel L, Pere C, Francesc L, Pere B i Salva B.


La setmana passada ens vam quedar amb les ganes d’anar cap al Bosc de Ruscalleda de la Roca del Vallès, així que sembla ser que avui serà un bon dia per fer aquesta ruta.

Sortim com casi sempre cap a l’Agility i anem riera amunt cap a la Riera d’Òrrius. Rodem per la pista en direcció Can Riudemeia, on tot just abans d’arribar-hi trenquem a l’esquerra i comencem a enfilar pujada que ens porta al dipòsit d’aigua de sobre les Ginesteres.

Seguim cap a la Pedra de la Fada i pugem cap a la zona del Turó d’Aquenza, per acabar sortint a Òrrius, on fem un tram d’asfalt per anar cap a la zona Poliesportiva.

Anem a buscar corriols de pujada que anem fent tot xino-xano i que ens porten a la pista del Camí de Sant Bartomeu, on ens reagrupem i continuem per la pista fins a l’Ermita.

Ara ens venen uns 3,5 quilòmetres de baixada enllaçant corriols amb una mica de tot, trams amb arrels, trams rocosos, que fan que siguin força divertits, però alhora que s’hagi d’anar amb els 5 sentits si volem arribar al capdavall sense patir cap ensurt.




Passem pel Dolmen de Céllecs o Cabana del Moro....


A l’arribar a la Pedra de l’Oreneta, aprofitem per aturar-nos a menjar alguna cosa, fer petar la xerrada i les fotos de rigor.....



... i ja que som aquí, aprofitarem per fer una visita ràpida a la Pedra Forada de can Gol.


Reprenem la marxa, desfent una petita part del camí fet per tornar a entrar en zona de corriols. Primer estem baixant, passant per alguns trams força pedregosos que posen a prova la resistència de les bicis rígides. Però ja se sap que si gaudim baixant, tard o d’hora ens tocarà patir pujant, i dit i fet, de seguida el camí és converteix en pujada continua que passant pel Torrent de Sant Bartomeu ens puja fins a la carretera de La Roca a Òrrius, molt a prop del Bosc Màgic on es troben la pedra de l’Elefant i del Moai, però avui no ens hi acostarem.

Travessem la carretera i continuem corriolejant de pujada cap al Turó del Gall, on decidim que ja s’està fent tard, així que la opció més ràpida serà anar fent via cap a la pista de la Pedrera, on agafarem ràpida baixada pel corriol dels Galzerans.

Aquests trams fins a sortir a Can Roviró és un campi qui pugui, on al ser una zona més que coneguda, es baixa força ràpid amb l’esperança de que no ens trobem a ningú de pujada.

Acabem baixant fins a la riera de Riudemeia, on ja només ens queda tornar tot xino-xano cap a casa i mai més ben dit, tenim compromisos familiars i avui no hi ha piscolabis a la Plaça Nova.... ho deixarem per a la propera sortida i així fem la nostra particular penitència.

Ha estat una bona sortida de 29,5 km i 809 metres de desnivell  + per una zona que tenim una mica abandonada, però que sempre que la fem ens deixa un bon regust de boca.

Dissabte Sant, la majoria descansarem i esperarem que Diumenge aprofitant que és de Resurrecció ens reunim força integrants del grup per anar fent gana de cara a Dilluns de la Mona!!!

El Track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario