lunes, 28 de agosto de 2017

Acabem agost amb sortides clàssiques

Últim cap de setmana d’Agost i encara hi ha gent de vacances, d’altres continuen amb la preparació de cara a la Isard Atac del proper diumenge, el que fa que a les últimes sortides siguem menys gent del que és habitual.

Dissabte aprofitem per dormir una mica més, doncs hem quedat una mica més tard a la Plaça Nova. Avui som en Pere C, Oscar E, Quim M i Salva B.

Continua fent força xafogor i en principi no volem tornar molt tard, així que decidim no allunyar-nos molt, fer el màxim de corriols i començar la sortida rodant uns estona... solució, sortim cap a l’Agility i riera amunt cap al Bell-Racó.

Passem per sota el viaducte de la C60 i travessarem la carretera de Parpers per entrar en zona de corriols i enfilar tranquil·la pujada per la zona de les Malloles de Can Pins. Anem tot xino-xano, aprofitant per fer petar la xerrada i rumiant cap a on dirigir la sortida, mentre anem pujant cap al Turó de Can Ribot.

Com sempre fem el corriol alternatiu per evitar passar per la casa de Can Ribot, però aquest cop no seguirem pujant cap a les Planes, sinó que anem a fer corriols de baixada cap a Dosrius i res millor que començar ràpida baixada cap al corriol del Pi Tort que enllaçarem amb el del Pi Dret que ens ha de portar a sortir a la Riera del Far.

Estem en zona coneguda el que permet una ràpida i divertida baixada malgrat el terreny està molt sec per la manca de pluges i el terra està força aixaragallat en algun tram.

Al tram final poc abans de sortir a la Riera del Far trobem un arbre caigut que no permet el pas pel corriol. Potser degut a la manca de pluja o als efectes de l’escarabat Tomicus. Sigui quina sigui la causa, ens aturem per mirar de fer feina de forestal i deixar al menys un petit pas lliure que permeti passar-hi sense haver de posar peu a terra.


Un cop enllestida la feina acabem de baixar cap a la riera on trenquem a l’esquerra i ens dirigim cap a la Font ferruginosa del Sot on aprofitem per fer una petita aturada i comprovar que pràcticament no hi raja aigua.

Continuem pel Torrent del Coll on enfilem pujada pel corriol del Gorro. Pujada feixuga en alguns trams, però l’afrontem a un ritme suau que permet anar tots junts.

 Al sortir a la pista hem de triar cap a on seguir i avui deixem la opció del corriol del Pi Tort per a un altre dia i decidim pujar per la pista cap a les Planes de Can Ribot.

Fem pujada tot xino-xano i a l’arribar a dalt tornem a fer el corriol alternatiu per evitar passar per la casa, per tot seguit anar a buscar corriols de baixada per l’alternativa de la Font de Javà.

Fem tot el corriol i continuem anant a buscar el Xaragall de Can Pins que avui farem de baixada. Deixem que en Quim M obri el grup i així poder gaudir d’una baixada més ràpida seguint la seva traçada, que malgrat sembla fàcil, un cop ets darrera molts cops costa posar la roda pels mateixos llocs en que ell ho fa.... però s’intenta.

Al tram final a l’hora d’enllaçar amb el Xaragall de l’Espinal hem tingut un petit ensurt.... més ben dit un conat de “col·lisió de trens” entre en Quim M i en Kiko P que venia en sentint contrari amb en Francesc M a la seva sortida pre-Isard Atac.

Com ha dit no se qui: “Es que van como locos!!!”.... i en aquest cas no sé a qui es referia, als que pujàvem o als que baixaven.

El fet és que tots dos han tingut reflexos i no hi ha hagut col·lisió. En Kiko P s’ha comportat com un senyor cedint pas als que pujavem, però això sembla ser que no li ha agradat a l’esbarzer que estava tot tranquil a la banda del corriol i que ha hagut de marcar el seu territori de cara a properes sortides.


Però tranquils que la sang no ha arribat al riu o més ben dit al torrent.

Aprofitem per xerrar una estona i continuem cadascú a la seva. Nosaltres rodem pel xaragall de l’Espinal cap al Bell-Racó i fem riera cap a Argentona on gaudirem d’un merescut esmorzar.

Dissabte al vespre intent de convocatòria d’en Joan B i com ja era previsible poques respostes confirmant l’assistència a la sortida de diumenge, i dit i fet, a les 8:00 a la Plaça només som en Joan B, Robert D, Jordi S i Salva B.

També s’hi acosta en Jordi T, encara que aquesta vegada tenia altres intencions.... participar a la cursa de Policies i Bombers. Bé, ben bé a participar potser no, més aviat hauríem de dir a entrenar per la cursa que tindrà lloc el proper diumenge 3 de Setembre.... per dir-ho d’alguna manera, jajajaja.

Però tornant a la sortida, aviat ens posem d’acord a que avui farem una sortida clàssica per anar a fer corriols cap a la zona de la Roca del Vallès, així que sortim cap a l’Agility i riera amunt.

Rodem cap a la Riera de Riudemeia on busquem pujada cap a Can Roviró, on triem agafar el corriol que ens anirà pujant cap a Can Vinyamata. Anem pujant tot agrupats gaudint d’aquests divertits corriols malgrat estar el terra massa sec per la manca de pluges.

Tot just passada la casa trenquem a la dreta per fer els corriols que ens enllacen amb la pujada dels Galzerans, on continuarem pujant pel revirat traçat d’aquest corriol fins a sortir a la pista de la Pedrera.


Aquí ens aturem una estona xerrant amb un altre grup de bikers coneguts d’Argentona, però de seguida decidim que hem de continuar i més si no volem que els tàbans ens acabin fent mal de debò amb les seves picades.

Seguim per la pista on a l’alçada de l’àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Angels agafem corriol a la dreta que ens baixarà cap al Coll de Parpers tot passant per sobre del Pessebre.

Fem petit tram de carretera per de seguida entrar en els corriols de baixada que anomenem de Can Cigala, però a mitja baixada i mirant de reagrupar-nos, decidim investigar una entrada de corriol que no hem fet mai. Doncs apa, seguint a en Joan  i en Jordi, cap dins que anem i al principi no té mala pinta del tot, però com casi sempre passa quan investiguem corriols, el final no és l’esperat... o millor dit, sí que és l’esperat, doncs hem de girar cua ja que la cosa es complica i ens porta cap a una finca particular.

Així que toca recular i ara sí fem ràpida baixada fins a sortir a la zona de Can Companys, on anem a travessar la carretera de La Roca del Vallès, per anar a enfilar els revirats corriols cap al corriol de la Creu.

Anem enllaçant tots aquests divertits corriols que ens pugen  per la zona de Can Planes fins a sortir a la pista que puja cap a la Font de la Mansa.

De totes maneres rodem pocs metres per la pista, doncs entrem de seguida altre cop en corriols per anar pujant cap a la zona de les Sureres de l’Argent on tot just abans d’arribar-hi, trenquem a l’esquerra per enfilar-nos cap al Turó del Morro del Gall.

D’aquí baixem pel tallafocs cap a la pista que ens portarà altre cop fins a la pista de la Pedrera.

Continuem baixant pel corriol dels Galzerans,



...on a la sortida en Robert D decideix que per avui ja en té prou de pujar i farà la baixada cap a Can Roviró....


.... mentre la resta trencarem a l’esquerra per fer els corriols que ens pugen cap al Pessebre.


Un cop aquí, farem ràpida i divertida baixada pel corriol de la Mercè, on a la sortida ens està esperant en Robert.

Ara sí que ja tenim la feina feta i baixem cap a la riera de Riudemeia per anar rodant cap Argentona en busca de la Plaça Nova on trobem a en Salva M que avui ha sortit amb la “flaca” a fer una mica de carretera.



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario