viernes, 15 de septiembre de 2017

Sortida postvacances

Cap de setmana llarg doncs dilluns és la Diada, així que disposem de dies per poder sortir en bici, de totes maneres alguns encara teníem uns dies de vacances i dissabte no vam poder sortir.

Diumenge a les 8:00 a la Plaça Nova ens trobem en Joan B, Quim M, Salva M, Francesc M, Jordi S i Salva B.

A primera hora la temperatura és força més baixa que les últimes setmanes i algú una mica despistat ha sortit de casa fent-se l’home, el que ens ha fet iniciar la sortida cap a Sant Sebastià i aprofitar per a que una ànima caritativa passi per casa a agafar un altre parell de maniguets.

I ja que estem aquí anem cap al “passeig de les caques” per anar cap al Torrent del Collell que travessarem per anar enfilant-nos cap als dipòsits d’aigua.

Farem un petit tram de pujada per pista, però de seguida tornem a entrar en corriols que anirem enfilant cap a la zona del Pujolar.

La sortida continua enllaçant trams de corriols i pista, mentre anem fent petar la xerrada, tot passant per la Plana dels Matxos i el Turó del Matacabres, per acabar sortint a la pista del Mal Pas que seguirem fins arribar al Coll de Gironella.

Continuem fins arribar al punt més alt de la sortida d’avui, l’ex-centre de rehabilitació de la Mútua.

Aquí comencem a baixar per sortir a la pista just al costat de la casa de Can Genís, que travessem i ens endinsem en divertits corriols de baixada pel Bosc de Can Cardó fins a sortir a la pista al costat de la casa de Can Blanch.

Ara ens toca seguir un petit tram de pista per de nou començar a fer ràpida baixada per corriols que tenen com a punt i final sortir a la pista a la zona de Ca n’Altafulla on seguim rodant cap a Òrrius.

Baixem per asfalt cap a la zona del Poliesportiu, potser ens aturarem a Cal Tatano? Doncs no, anem a fer corriols de pujada que acaben sortint a la pista de Sant Bartomeu, on ens aturem uns a menjar alguna cosa i d'altres a fer moure la llengua que últimament sembla que hi ha temes que són força interessants i que porten a algú amb el cap una mica trasbalsat, encara que a dia d'avui, mentre escric aquesta crònica, sembla ser que ja s'ha aclarit del tot, jajajaja.


Seguim la pista fins a l’Ermita. En principi la intenció era anar coronant cap a Sant Carles, però de seguida s’ha girat la truita i travessem la carretera per anar a buscar els corriols de baixada que ens porten a passar per la zona de la Font del Llop.

Seguim enllaçant corriols de baixada pel Bosc de Ca l’Argent que ens portaran a sortir a la pista per sota de la Font de la Mansa, però abans ens ha de deixar en Jordi S, així que es dirigirà cap al Turó del Morro del Gall.

La resta continuem cap a la zona de Can Planes. Aquesta zona s’està convertint en un clàssic i és que hi ha tota una sèrie de corriols divertits, estrets, revirats que malgrat haver-hi passat un munt de cops ens fan gaudir casi bé com el primer dia.

Acabem sortint a la carretera de la Roca a l’alçada de Can Company, que com sempre travessem i anem cap a la riera de Gausachs per començar pujada de retorn.... i anant amb en Salva M no podem sinó deixar de banda la pujada clàssica i enfilar el que coneixem com a corriols de Can Cigala, però ho farem per una variant menys transitada tot pujant pel Torrent de Can Sant Joan que al cap i a la fi enllaça de nou amb els que fem normalment de baixada.

Aquest tram de corriol no li hem posat mai nom, però si hem anomenat un corriol com el de la Pistola......


.... aquest potser es mereix el nom del corriol de la calavera o del crani?

Diguem-li com vulguem, acabem sortint a la carretera on fem un tram d’asfalt fins a arribar al Coll de Parpers.

Pensant per on podem acabar la sortida, decidim agafar els corriols que ens pugen cap al Pla de l’Espinal, per seguir baixant en busca del corriol del Koala que ens portarà fins al Xaragall de l’Espinal, amb la sorpresa que l´últim cop que hi havíem passat estava en bones condicions, però les últimes pluges l’han axaragaiat força, amb lo que s’ha de baixar amb compte i millor ajudar-nos dels peus en algun tram.... i algun arbre caigut que talla el camí i fa que haguem d'aturar-nos per enretirar-lo.


Un cop a baix ja només ens queda rodar cap al Bell-Racó i anar a buscar la riera que ens ha de portar altre cop cap a la Plaça Nova on prendrem alguna cosa i seguirem fent petar la xerrada potser pensant en la sortida de demà dilluns 11 de Setembre.

El track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario