domingo, 4 de febrero de 2018

Cap de setmana de la 17ª Montaltbike

Aquest dissabte, per unes coses i d’altres, tornem a tenir baixes. De totes maneres més o menys puntuals a la Plaça Nova ens trobem en Pere C, Quim M, Jordi S, Josep, Jordi T i Salva B.

Diumenge els companys Xurribikers organitzen la 17ª Montaltbike i potser avui seria bo no forçar i fer una sortida més bé suau....o això és la intenció, ja veure com acabem el matí.

De moment sortim com casi sempre cap a l’Agility, i comencem rodant riera amunt. Volem anar cap a Sant Carles, així que fem riera cap al Bell Racó on decidim pujar a travessar la carretera de Parpers, entrant per la cadena on ens començarem a enfilar per l’Esquei d’en Febrer, mentre anem fent els corriols que travessen les Malloles de Can Pins.

Un cop creuem la part de dalt del Xaragall de l’Espinal, decidim que pujarem cap a Sant Carles, però ho farem pel corriol de l’alternativa de la Font de Javà, corriol que fa temps que tenim mig abandonat, però que mai ens deixa indiferents pel seu traçat, tot i que ja el tenim força conegut.... i avui ens ha deixat menys indiferents que mai i és que a mitja pujada s’ha trencat un radi de la bici d’en Quim, provocant la pèrdua de tot l’aire fins al punt de destalonar.


Recuperem una mica d’esma mentre estem aturats, i fins i tot trobem a faltar al nostre mecànic “titular”.... però portant les eines adequades tot té solució. Radi desmuntat i càmera de recanvi permeten que desprès de les fotos de rigor, reprenguem la marxa com si no hagués passat res.

Seguim pujant el corriol fins a sortir a Can Ribot, on reculem uns metres de la pista per fer el corriol alternatiu que ens puja fins a les Planes, evitant passar arran de la casa.

Baixem cap a Sant Carles, on trenquem a la dreta passat el restaurant, on fem ràpida baixada cap a Ca l’Arumí.

En Jordi S, malgrat diu que ha de tornar d’hora ens vol guiar a fer alguns corriols per la zona de la Torrassa i no li podem dir que no, així que travessem la carretera i ens enfilem per l’asfalt cap a Can Dous i seguim per la pista de pujada clàssica que ens passa per les ruïnes de Can Puigvert. Aquest tram de pujada per pista és força desagradable, però els corriols que la segueixen ben bé valen la pena.

Anirem enllaçant corriols passant per sota de les restes de l’Ermita de Sant Sebastià, travessant la Plana de Can Bosquets per acabar enllaçant amb el Dragon Khan.

El Dragon Khan de baixada en farem només un tram per anar a buscar la baixada pel corriol de la Pedra que ens va ensenyar en el seu dia en Joan V i que també fa un munt de temps que no hi passem.

Una baixada sense tant flow com el Dragon Khan clàssic, però també divertida i treballada en alguns trams i que ens porta com a punt final a sortir al Sot de Can Bosquets, on en el tram les últimes pluges han format un gran bassal..... i a que no sabeu per on s’ha de travessar per no acabar moll fins al cap de munt?




Uns moments de disbauxa per la situació viscuda abans de reprendre la marxa...


...tot travessant la carretera per tot seguit deixar-nos caure pel corriol que ens porta a travessar el Torrent de Cal Rajoler, per seguir per la riera del Far fins a Dosrius.

Com dèiem si demà hi ha cursa, potser ja n’hi ha prou per avui i el millor serà tornar xino-xano per la riera cap a Argentona.

El que sí que no perdonarem serà el costum de gaudir d’un bon esmorzar al Centru.

“Que nos quiten lo bailao”, que demà ja veurem que ens depara el dia.

I diumenge mentre el grup recorrerà el track de la propera REPICARRIOLS del 11 de Febrer, alguns els hi farem el salt i anirem a comprovar com han treballat els companys Xurribikers organitzant la 17ª Montaltbike.

De moment dissabte a la tarda ens acostem fins a Sant Vicenç de Montalt a recollir el dorsal i la bossa del corredor, que diumenge s’ajunta molta gent i això ens permetrà no haver d’anar-hi amb tanta antelació.


Aquest any les inscripcions s’han tancat als 500 participants, molt per sota de la última edició, però ja sabem que les autoritats pertinents s’estan posant molt dures amb les organitzacions de pedalades pel nostre entorn i “donde manda patrón, no manda marinero”.

De totes maneres, l’ambient al Village és espectacular i tothom espera amb ganes començar a pedalar i gaudir de ben segur amb el recorregut que ens tenen preparat. Montaltbike i btt del bo van sempre de la ma.


Puntuals a les 09:00 es dona la sortida i comencem a pujar cap a Montaltnou. Els primers quilòmetres serveixen per estirar la cursa i deu ni do com s’estira. Els primers surten com coets!!!

L’inici de cursa és com els últims anys i rodem fins a baixar a la Riera de Caldes, on ens anirem enfilant fins al Turó del Pollastre.

Seguirem baixant cap a Can Jalpi d’Arenys combinant trams de pista i divertits corriols.

Vorejant l’autopista C32 ens tornarem a enfilar per acabar baixant altre cop a la Riera de Caldes on la cua de cursa ja fa estona que ha passat i la organització es pot permetre el luxe de fer un bucle al recorregut.

Ara ens toca dirigir-nos cap al Castell de l’Oliver on ens espera el tram més llar pujant de la cursa que ens acabarà fent sortir a dalt de La Roca de la Nao, passant abans per Torrentbo, que travessarem per sota del pont de la carretera. En aquest tram gaudirem d’un munt de corriols, però també patirem del famós Pit i Collons, tot un clàssic a la Montaltbike.


A la urbanització hi trobem el segon avituallament que s’agraeix i força. De fet està situat a un punt estratègic, doncs més tard hi tornarem a passar de pujada i serà com un tercer avituallament sense necessitat de medis addicionals.


Ara ens toca sinuosos i treballats corriols de baixada que ens porten fins a Onze Pins de Llavaneres, i on continuem baixant fins al Torrent de Can Cabot de Munt, on remuntem per asfalt fins a la Hípica.

Aquí ens enfilem de nou per pista cap a la Plana d’en Cot al Camí de Can Montalt, on acabarem enfilant-nos per corriol fins a sortir de nou a l’avituallament de la Roca de la Nao. Tram de corriol força exigent en el seu tram inicial.

A partir del Turó de l’Oriola ens esperen corriols de pujada i baixada altre cop cap a la zona de Torrentbò.

La tornada es combina amb un puja-baixa que fa que les cames ja no responguin com voldríem, però de totes maneres i malgrat patir força en alguns trams, la baixada final ho compensa, i un cop entrem al poble tot el patiment fins al moment queda a l’oblit i entrem al Village amb la millor cara possible.

Ens espera una bona llesca de pa casolà amb botifarra, que ens cruspirem en un tres i no res, acompanyat d’un refresc. Tot plegat ens permet recuperar forces, mentre ja comencem a esperar la propera edició.


Sense saber-ho a la cursa també hi són en  Kiko i Sir Henry, però com és d’esperar ara ja no hi són.... a veure si a la propera hi ha més sort i aconseguim coincidir....però per això s'ha de millorar i molt!!!

La propera setmana ja ens posem de ple en ultimar detalls de la nostra 2ona REPICACORRIOLS i veura la feina feta avui pels companys que s'han quedat a Argentona.

El track:



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario