lunes, 19 de febrero de 2018

Repicacorriols 2018

Tal dia com avui fa vuit mesos iniciàvem la 1era REPICACORRIOLS. Una idea que vam portar a terme amb molta il.lusió i que per ser la primera edició va sortir prou bé.

Un  11 de Juny, amb un dia de forta calor i sent la última pedalada de les moltes que s’organitzen pels nostres voltants.... va fer que una de les primeres conclusions a les que vam arribar fos la d’avançar la data de la segona edició.

Dit i fet, 11 de Febrer... cursa dues setmanes desprès de la Montaltbike que organitzen els companys Xurribikers. La nova data ens dóna garanties de que ens treiem de sobre el problema de la calor, però ens arrisquem a tenir probabilitats de pluja. De totes maneres val la pena arriscar-se.

Els mesos anteriors els dediquem a buscar un recorregut que sigui del nostre agrat i que alhora els hi sembli adient als gestors del Parc de la Serralada Litoral i al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, coses que a hores d’ara són força incompatibles. Les autoritats gestores tenen una política de conservació del medi natural que xoca amb la política corriolaire dels que ens agrada el btt.

Aixó comporta un cert estira i arronsa.....més proper al arronsa, que fa que ens haguem de cenyir al màxim per respectar el mapa ciclable que les autoritats tenen com a full de treball.

Doncs apa, se’ns gira feina de gravació i edició de tracks, fins a obtenir el que serà el recorregut del que gaudiran els participants d’aquesta segona edició.

Hi ha feines burocràtiques a fer.... sol·licitud de permisos als Ajuntaments d’Argentona i Òrrius, tràfic i Mossos d’Esquadra, contractació d’assegurança, servei  d’Ambulància .... i aquest any també la novetat de la contractació d’un speaker que animi l’ambient a la Plaça.


També hem d’anar parlant amb totes les botigues de bicis i empreses col·laboradores que tornen a donar-nos suport i que amb el seu ajut permeten que puguem tirar endavant amb l’esdeveniment.

Mentre,  s’obren les inscripcions a mitjans de desembre i poc a poc el nombre d’inscrits va augmentant.

Les últimes setmanes són de reunions on anar tancant temes com el repartiment del control dels diferents sectors, distribució de tasques a la Plaça, distribució dels diferents stands i espectacles al Village, per tal de que els participants a la cursa es trobin el màxim de còmodes i només hagin de preocupar-se de gaudir d’un bon matí de btt.... mentre estem a l’espera de rebre els definitius permisos dels gestors del Parc i Generalitat, que de fet no ens arribaran fins a poques hores de la pedalada.

Dissabte és dia de marcatge del recorregut i ho fem amb l’ajut dels companys que tant importants són per a que l’esdeveniment sigui un èxit i mai més ben dit, ja que la majoria de comentaris positius un cop acabada la cursa es refereixen al bon marcatge i al fet de tenir controls a la majoria de trencalls del recorregut, cosa impossible sense l’ajut de tots i cadascun d’ells.

I arriba diumenge...... a les 7 del matí encara és fosc....


....però aviat la  Plaça és plena de gent organitzant-ho tot per a que quan arribin els primers corredors.

La temperatura és força baixa, però això no és impediment per a que tothom col·labori per a que tot estigui a punt.


A les 8 comencen a arribar els primers corredors a recollir els dorsals........ i on ja se’ls hi dóna la bossa del corredor, aquest any amb el detall dels mitjons Repicacorriols amb un disseny exclusiu que ha portat a terme ENFORMA.


Els controls marxem cadascú cap al seu sector. S’ha de fer l’últim cop d’ull al recorregut, mentre es van distribuint els voluntaris que ens ajudaran al bon funcionament de la pedalada, alhora que anirem desmuntant el marcatge tant bon punt hagi passat la bici escombra.

A les 9 en punt, desprès del breafing de rigor es dóna la sortida a la cursa amb un inici neutralitzat fins a travessar la riera. La primera part de la cursa recorrerà la banda de llevant i començarà rodant  per la riera per enfilar pujada per la pista de Can Comalada cap al Camí de les Aigües, tram que servirà per estirar la pedalada de cara a evitar taps a l’inici dels primers corriols.


Tancant la cursa, l'ajuda imprescindible de la nostra bici escombra.... aquí encara no era conscient de la feina que l'espera a la jornada d'avui.


Aquí començarà un seguit de enllaços de senders i corriols, alguns dels quals resseguiran el llegat dels nostres avis enginyers i que faran que els participants gaudeixin de l’entorn que ens envolta, alhora que pateixin de l’exigència d’algun dels trams que els hi hem preparat.
Són pràcticament 10 quilòmetres que els faran sortir a la pista de  Can Ferriols. Aquí uns metres rodadors per pista que permeten agafar aire de cara a la pujada cap al Turó de la Gola, on toca baixada per sender que els portarà al primer avituallament situat a la pista de Ca n’Oms.

Desprès de recuperar forces a l’avituallament, els participants es mereixen una mica de descans, així que els espera un seguit de corriols baixant cap al Turó de les Rovires, per continuar amb el que ja és tot un clàssic de la Repicacorriols.....senders de baixada acabant per les arrels de Can Bagot.Acabaran baixant altre cop a la riera per la pista de Can Comalada. Ja estem al quilòmetre 20 i ara els espera una treva on podran rodar tranquil.lament cap a la riera de Riudemeia, que els hi anirà bé per agafar una mica d’esma de cara als trams que els esperen a la segona part del recorregut.

La pujada cap al Turó d’Aquença el fem per segona vegada a la Repicacorriols, però en aquesta edició variem la pujada fent-la passar cap a la part de dalt de la Urbanització de les Ginesteres, continuant pujant cap a la Pedra de la Fada fins arribar a dalt del Turó. Uns dos quilòmetres de pujada on els participants es troben amb la CronoStravada un nou segment de Strava on els més agosarats poden optar a fer un Kom.

La baixada cap a Òrrius transcorre per un ràpid sender amb algun tram d’arrels i pedres que ha provocat alguna caiguda, encara que sense conseqüències greus.

La cursa travessa la carretera controlada amb l’ajut dels Mossos d’Esquadra i segueix per la pista cap a Ca n’Altafulla, on ens trobem la última pujada abans d’arribar al segon avituallament. Pujada feixuga i més quan ja es porten 28 quilòmetres a les cames.

A l’arribar a dalt seguirem un tram de pista cap a la Mútua on podrem aturar-nos a menjar i beure per refer forces de cara als trams que segueixen.


L’aturada anirà bé de cara a poder gaudir dels trams que es trobaran els participants tot just reprendre la pedalada..... ....3 quilòmetres de divertides i ràpides baixades fins a sortir a la Urbanització de Can Raimi. En aquest punt s’hi ha establert el punt de tall on es desvia cap a Argentona als participants que ja van fora de temps.

Estem a prop d’Argentona, però això no s’ha acabat.... encara manca l´última pujada del dia. El recorregut s’enfila per la pista cap a la zona del Pla dels Matxos, on el desnivell positiu ja està tot al cova.

Estem al vessant nord d’Argentona i s’ha de baixar cap a Can Barrau 2.....


...enllaçant pista, senders i corriols finalitzaran el recorregut  a l’entrar  a la vil.la per la Vinya d’en Serra. Als participants ja només els hi queda un petit recorregut urbà, entrant a la Plaça Nova pel carrer Gran, on els esperen els organitzadors amb un merescut entrepà de botifarra i beguda que els permetran recuperar-se de l’esforç realitzat.
L’ambient a la Plaça va en augment a mesura que hi arriben els participants. Aquesta edició tenim novetats.....servei de massatge recuperador....


.... exhibició de Bike Trial a càrrec de l’Escola de Trial d’Òrrius, amb la presència del rider argentoní Domènec Lladó tercer del Mon Junior, que ha demostrat el que es pot fer damunt d’una bici....
....també és l’hora de recollir els obsequis aportats pels col.laboradors de la cursa. Casc, mallots, accessoris btt, lots de queviures, estudis biomecànics i als que la sort els hi és més propicia pernils, cava.....


.... i fins i tot una bici!!!


Una bona jornada de btt, que esperem que hagi estat de l'agrat del participants que ens han tornat a donar la seva confiança.

No podem acabar sense donar les gràcies a tots i cadascun dels col.laboradors que amb el seu ajut ens fan més fàcil la tasca d’organització de la REPICACORRIOLS.

                      
                     


Com no, un milió de gràcies a tots els companys de GMA Argentona, Burriac Bikers, Btt Argentona.... i tants d’altres, que no han dubtat en donar-nos un cop de mà en els aspectes logístics i que fan que cada edició sigui un èxit.

Ara unes setmanes de merescut descans i tornem a posar fil a l'agulla per preparar la REPICACORRIOLS 2019.

Podeu veure més fotos al Facebook REPICACORRIOLS de la ma d'en Francesc Lozano, Joan Luque i Feliu Vilalta.
No hay comentarios:

Publicar un comentario