viernes, 16 de marzo de 2018

Ens atrau el cant de sirenes de La Roca?

Un altre dissabte i un altre cop puntuals a les 08:00 ens trobem a la Plaça Nova. Aquesta setmana som en Pepe C, Tino LL, Jordi S, Oscar E, Josep, Robert D i Salva B.

També hi són en Francesc M i Kiko P, però avui tenen sortida amb un altre grup de Mataró, així que uns moments de conversa per de seguida cadascú a la seva.

Nosaltres anem cap a l’Agility i començarem rodant riera amunt sense un rumb predeterminat, però anem fent que alguna cosa sortirà.

Rodem cap a la riera de Riudemeia per començar enfilant-nos cap a Can Roviró, on seguirem pujant en busca del corriol dels Galzerans, que ara fa temps que no el fem de pujada. Avui el fem tot sencer fins a acabar sortint a la pista de la Pedrera, on ens reagruparem. Mentre anem pujant decidim que tornarem a anar cap a la zona de La Roca del Vallès, en principi entrant per la zona del Bosc de Can Païssa, però desprès de reagrupar-nos dalt de la pista, reprenem la sortida rodant cap a l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels....cap problema farem la ruta a l’inrevés.

Agafem corriol que ens baixa cap a sobre del Pessebre i seguim fins a sortir al Coll de Parpers, on fem un tram d’asfalt abans d’endinsar-nos a enllaçar els ràpids i divertits corriols de Can Cigala que ens porten de baixada fins a la riera de Gausacs. Passem per Can Company abans de travessar la carretera de La Roca.

Aquí, qualsevol altre dia haguéssim fet els corriols que ens pugen cap al Bosc de Can Planes passant pel corriol de la Creu, però sí es posa davant en Jordi S la “normalitat” passa a segon terme i avui no serà una excepció. Només travessar la carretera trenquem a l’esquerra i ens enfilem per corriols que teníem mig oblidats, però que no per això són menys divertits.... i ja se sap que tens moltes possibilitats d’acabar posant el peu a terra i avui no serà diferent, encara que només hagi estat uns pocs metres inicials.

Ja que travessem la zona del Bosc de Can Planes, aprofitarem al sortir a la pista, seguir-la uns metres per de seguida trencar a la dreta i entrar en corriol per fer una visita a la Pedra Foradada de Can Planes. Es tracta d’una roca granítica, també coneguda com la Pedra del Marxant, on es diu que hi passava algunes nits, quan se li feia fosc, un traginer que feia la ruta d’Argentona a La Roca per vendre les seves mercaderies.


Desprès de la foto de rigor, reprenem la marxa per tornar a sortir a la pista que puja cap a la Font de la Mansa, però com no som gent de pista, de seguida la deixem i tornem a fer corriols de pujada cap a la zona de Ca l’Argent, on trencarem a l’esquerra per seguir pujant cap al Turó del Morro del Gall.

Aquí, farem com la setmana passada agafant corriol a la dreta que ens porta cap a la zona del Bosc de Can Païssa i no serà l’últim cop, ja que així evitem la baixada pels pals de la llum i un tram de rodar per pista.

Acabarem enfilant-nos per tornar a sortir a la pista de la Pedrera, on sense aturar-nos ens endinsarem altre cop al corriols dels Galzerans, però aquest cop de baixada. Tornem a gaudir d’aquest corriol que ens fa treballar per provar de fer el més ràpid possible el seu revirat traçat.

A l’arribar a baix i veient que encara anem bé de temps, decidim no baixar cap a Can Roviró, sinó que trenquem a l’esquerra i fem corriols que ens pugen cap al Pessebre per tornar a sortir al Coll de Parpers.

Ara travessem la carretera i anem fent en direcció al Pla de l’Espinal, travessant la zona de La Gallega. Anem fent corriol i sender en busca de l’entrada del corriol de la Font del Llorer que fa temps que no hi passem i podrem comprovar en quin estat es troba.

Ha estat una grata sorpresa, doncs està tal i com el recordàvem de l’últim cop. Les pluges i ventades l’han respectat i no hi ha caigut cap arbre que dificulti el pas, així que hem pogut gaudir d’una ràpida i treballada baixada.

Ara ja només deixar-nos caure pel Xaragall de l’Espinal fins a sortir al Bell Racó, on ens trobem amb la Laia A i un grup de noies d’Argentona que inicien la seva sortida de btt. Una petita aturada per fer petar la xerrada i reprenem la marxa ja per rodar tranquil·lament cap a Argentona.

No hem estat ni 2 hores i mitja sobre la bici i ens ha quedat una bona sortida de poc més 25 quilòmetres amb 590 metres... i ara ens espera l’esmorzar al Centru que ens ajudarà a recuperar forces de cara a la sortida de demà.

Diumenge altre cop a llevar-nos d’hora que tenim nova matinal de btt i hem d’estar puntuals a la Plaça Nova....Avui més que puntuals que mai, potser massa  i tot, i és que si et trobes a en Joan B sortint de Mataró, mentre tu vas tranquil·lament rodant per la vorera desempallegant-te encara de les lleganyes, sense saber ben bé com, les cames comencen a forçar el ritme i fa que et trobis dins de la Granja.com quan els d’Argentona encara s’estan desfent del pijama.

Això permet prendre un cafè i al cap d’una estona ja comencen a arribar la resta. Aquest diumenge som en Joan B, Javier, Quim M, Salva M, Jordi S, Pere B i Salva B.


Sortim cap a l’Agility i comencem a rodar riera amunt...ja tenim clar una cosa, la banda de Can Bellatriu no estarà dins l’itinerari d’avui...ara només ens queda comprovar si en Joan B serà capaç d’endevinar la ruta que vam fer dissabte, i és que normalment té un gps intern que fa que les sortides siguin una mena de “déjà vu” dels dissabtes.

De moment rodem riera amunt i ens dirigim cap al Bell Racó, passant per sota del viaducte de la C60 i travessem la carretera de Parpers per entrar per la zona de l’Esquei d’en Febrer, on ens trobem amb la sorpresa que com a tantes altres zones, els senders s’han convertit en pistes amples on s’hi acumulen els munts de pins tallats procedents dels treballs de desbrossament que s’hi estan fent.

Mentre anem pujant per les Malloles de Can Pins ens envaeix una certa pena al recordar com era el terreny fa pocs dies i en el que s’ha convertit ara..... al final per a organitzar una pedalada ja no caldrà demanar permisos a la Generalitat doncs no quedarà cap corriol per a prohibir.

Continuem pujant en direcció a Can Ribot, però abans d’arribar-hi ens endinsem al corriol de sota el Tobogan, on haurem d’esquivar un parell d’arbres caiguts que ens barren el pas, abans de gaudir dels trams de baixada on  a més d’anar amb compte amb algun desnivell més o menys pronunciat, hem de posar bona cara per sortir més o menys decent al vídeo que està gravant en Joan.


Un cop a baix rodem un tram altre cop per sender desbrossat fins a trobar l’entrada del corriol del Gos Perdut que encara segueix estan força verge i que farem fins a enllaçar amb el corriol del Pi Dret, que ens baixarà cap a la Riera del Far de Dosrius.

Aquí ens reagrupem i aprofitem per comentar alguna petit ensurt a la baixada i es que el terreny està un pel enfangat desprès de la última pluja costa que la roda de davant vagi per on vols.

Desprès de baixar ens tocarà remuntar i ho farem pel corriol del Gorro que anirem fent de pujada fins a sortir a la pista on tenim la opció d’endinsar-nos al corriol del Pi Tort o fer la pista que puja cap a Can Ribot.... doncs avui triem la segona opció i fem tram de pista fins a sortir a les Planes, on seguim cap a Sant Carles.

Continuem rodant per l’asfalt mentre travessem la urbanització per anar a enllaçar corriols que ens acabaran baixant al Pla de l’Espinal....i aquí sentim que anem cap al “Star Wars” com en Toni P va batejar la baixada cap a La Roca. Fins al moment semblava que avui de “déjà vu” res de res, però la cosa es complica per moments.

Arribem al Pla de l’Espinal com a grup, però a la que comença la baixada sembla que anem en cursa i costa seguir el ritme dels de davant, fins i tot crec que mai he rodat tan ràpid pel tram del Torrent de Sant Miquel i no he aconseguit ni veure de lluny a la resta del grup.

De totes maneres al sortir a Can Companys ens reagrupem i aprofitem per menjar alguna cosa abans de reprendre la marxa..... ahhh, i ja estem sobre el track de dissabte!!!

Travessem la carretera de La Roca i avui trenquem a la dreta i iniciem la pujada pels corriols clàssics, però a mitja pujada el nostre guia ens vol donar una sorpresa fent una variant....que justament coincideix amb els corriols que vam fer ahir de pujada cap al Bosc de Can Planes.

Cap problema, ja que hi som aprofitarem per tornar a fer una visita a la Pedra Foradada de Can Planes i aturar-nos per fer alguna foto. A aquest ritme el traginer que hi feia nit ens tindrà que cobrar entrada!!!


...un, dos, ter, quatre, cinc, sis....però no erem set? Hem perdut a algú?


...moments per treure tensió i fer petar la xerrada.



Reprenem la marxa de pujada fins a sortir altre cop a la pista que puja cap a la Font de la Mansa, que de seguida deixem per enfilar-nos xino-xano cap a la zona de Ca l’Argent i de fet ho fem tan tranquil·lament que fins i tot ens ha donat temps a veure les restes de la casa de Can Ronses que es troba a tocar del corriol i malgrat haver-hi passat un munt de cops, alguns no ens hi havíem fixat mai.

Volíem segui pujant cap a Sant Bartomeu, però ho deixem córrer i ens desviem per enfilar-nos cap al Turó del Morro del Gall on tornem a fer els nous corriols que ens porten cap al Bosc de Can Païssa.

Acabarem sortint a la pista de la Pedrera, però avui ens dirigim a baixar cap a Can Vinyamata per tot just abans d’arribar-hi endinsar-nos al corriol que enllaça amb els Galzerans i d’aquí ràpida baixada cap a Can Roviró, seguint fins a sortir a la riera de Riudemeia.

I com molts ja tenim tard, rodem per la riera de tornada cap a Argentona.... avui deixarem l’esmorzar a la Plaça Nova per a una altra ocasió.

Un altre cap de setmana amb bones sortides i com sempre amb una companyia immillorable.

Arribant a Mataró encara ens trobem amn en Toni P que fa sortida a l'hora dels senyors i que esperem que no trigui gaire en tornar a acompanyar-nos a les sortides.

La propera setmana, diumenge els companys de Cabrera organitzen la IV BURRIAC BIKE i els companys del Sendicat del Pedal la VI ESPERXADA.

Aquest any anirem a l’ESPERXADA, però com té fama de força dura i tècnica, començarem per un tastet del recorregut curt..... 40 quilòmetres i 1500 metres de desnivell positiu, que no està gens malament, així que dissabte potser millor fer bondat.



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario