viernes, 2 de marzo de 2018

Després de la Repicacorriols.... "patxangues" o potser no!!!

Un cop passada la Repicacorriols tot torna a la normalitat i ens esperen unes setmanes on alguns  tindrem que compaginar els compromisos familiars que hem hagut d’ajornar unes setmanes degut als preparatius de la cursa, amb sortides en bici els dies que tinguem lliures.

El primer cap de setmana el començarem dissabte com sempre a la Plaça Nova, on ens trobem en Pere C, Pepe C, Robert D, Oscar E, Jordi T, Josep, Jordi S i Salva B.

Avui decidim fer cas a en Pepe C per anar a pujar pel corriol del  Gorro, però  tenint en compte que la Spark d’en Robert necessita de corriols de baixada, no hi anirem per la riera de Dosrius, sinó que intentarem corriolejar abans, així que rodem cap a la riera per seguir en direcció al Bell-Racó, on anem a travessar la carretera de Parpers per començar a enfilar-nos per la zona de l’Esquei d’en Febrer, on els senders de pujada també han sofert treballs de desbrossament i s’estan convertint en trams de pista.

Anem pujant fins al Turó de Can Ribot on començarem els trams de baixada enllaçant l’alternativa de Can Ribot, amb els corriols del Pi Tort i el Pi Dret per acabar sortint a la riera del Far de Dosrius. Amb les pluges de les últimes setmanes el  terreny està perfecte i gaudim d’una divertida baixada no exempta d’algun petit ensurt que podem salvar amb certa dignitat.

Ara ja no tenim escapatòria i haurem de pujar el Gorro, on fem els primers trams més exigents tot xino-xano, sobretot el tram en que uns trobem un gran bassal on els senglars s’ho deuen passar d’allò més bé....però nosaltres hem d’anar amb cura per no acabar amb les sabates xopes.....


.... encara que cadascú té el seu estil per salvar les situacions compromeses.


A la sortida enllacem amb el corriol del Pi Tort que fem íntegrament fins a sortir a la pista que puja a Can Ribot, que seguirem un petit tram fins a entrar al Tobogan, que per cert avui està força aixaragallat i fa que haguem de posar peu si no volem tenir un ensurt.


Aquí en Jordi ja té tard i ens deixa. La resta remuntem fins a la casa de Can Ribot i fem baixada pe r l’alternativa de la Font de Javà, enllaçant amb el Xaragall de Can Pins. Ràpida baixada fins a sortir al Xaragall de l'Espinal on rodem cap al Bell Racó i riera cap a Argentona, que al Centru ja ens esperen amb l'esmorzar a punt.

Diumenge altre cop cap a la Plaça Nova, aquest cop amb baixes d’última hora som en Pere C, Robert D, Jordi S, Josep, Manel L i Salva B.

A la Granja.com també hi són en Francesc M, Javier, Jordi R, Vado i Pol P però que avui volen anar cap a Vallgorguina, així que farem dos grups i cadascú a al seva.

En principi no tenim clar que fer i el més fàcil és rodar riera amunt, el que ens dóna temps per anar rumiant.

Tornem a anar cap al Bell Racó, però avui començarem pel Xaragall de l’Espinal i sense fer cas a en Jordi S que ens vol complicar l’inici de la sortida, ens començarem a enfilar pel Xaragall de Can Pins.

Pugem cap a Can Ribot on evitem passar per la casa fent el corriol alternatiu, on trobem que ens han tancat el tram final de sortida a les Planes i hem de fer una petita alternativa si no volem empentar la bici per enfilar-nos al marge.

Continuem cap a Sant Carles on baixem cap al restaurant, doncs anem en busca del corriol d’en Jordi Cid que ens ha de baixar cap al Mogent, però abans haurem de travessar el Bosc de Can Recordà.

Com sempre gaudim d’una ràpida i divertida baixada cap al Mogent. Els primers trams més tècnics es compensen amb els trams finals ràpids, encara que hem d’anar amb cura no sigui que trobem algun dels molts arbres caiguts que hi ha setmana rera setmana que ens doni un ensurt.

Un cop al Mogent rodarem cap a Santa Agnès de Malanyanes per trams de la riera que havíem fet a l’inrevés a la última Prehistòrica, passant per sota de la C60 i seguint cap a la Roca del Vallès per buscar els corriols de pujada que travessen la zona del Bosc de Can Planes.

Ens seguim enfilant cap a les Sureres de Ca l’Argent on trencarem a l’esquerra cap al Turó del Morro del Gall.

Ens queda uns trams de pista per anar a buscar l’entrada al corriol dels Galzerans, on ens deixarem caure fins a sortir a Can Roviró. Aquest tram de baixada el gaudim com sempre i és que a mesura que hi passem cada cop es va arriscant una mica més i sobretot si tens a en Pere que t’apreta per darrera amb una 26”, jajajajaja.

A Can Roviró ens reagrupem per baixar cap a la riera de Riudemeia per rodar tranquil.lament altre cop cap a Argentona.

Una bona sortida que a començat sense un rumb clar i que s’ha convertir en una de les millors “patxangues” del nostre entorn.

I de fet, tant ens agrada aquesta zona , que el dissabte següent, els afortunats que han pogut sortir en bici l’han tornat a repetir. Sens dubte aquesta zona de la Roca del Vallès té tot un seguit de corriols que si els hi afegim l’òptim estat en que es troba ara la muntanya, és un encert segur per gaudir d’un bon matí de btt.

Ahhhh....i diumenge també hi va haver sortida!!!


Aquest cop sembla ser que desprès d’alguns intents infructuosos la sortida ha estat en direcció cap a Llavaneres, i amb en Joan V que feia força temps que no gaudíem de la seva presència a les nostres sortides.

Mentre uns estàvem immersos en altres menesters....


....la resta gaudien d’una matinal al més pur estil btt. Com no s’expliquen gaire cosa, al menys les imatges parlen per sí soles.
                          



Un petit resum de les dues últimes setmanes, abans d’un nou cap de setmana on veurem com ens ha quedat la muntanya desprès del fred, vent i nevades dels últims dies.... però això ja serà a la propera crònica.




No hay comentarios:

Publicar un comentario