lunes, 30 de abril de 2018

Cap de setmana de corriols i aigua.

Acabem el mes d'Abril, on alguns gaudiran de 4 dies festius aprofitant el pont del  1 de Maig. Els que no tenim la sort de fer festa dilluns intentarem aprofitar al màxim el cap de setmana.

I de moment començarem trobant-nos dissabte puntuals a les 08:00 a la Plaça Nova. Avui som en Manel L, Robert D, Pere C, Pepe C, Jordi T, Oscar E, Quim M i Salva B.

Iniciem la sortida cap a l’Agility i rodem riera amunt com la majoria de vegades dubtant de cap a on dirigir la sortida. Les últimes setmanes he tingut problemes amb la transmissió, sobretot en baixades on la cadena saltava tot sovint, el que ha fet  necessari  una visita al “doctor” per solucionar-ho.......


..... i aprofitar per posar-hi algun que altre “complex vitamínic” suplementari....


...així mentre anem rodant la ruta va agafant forma, ens dirigirem a la zona de la Roca del Vallès, així podrem fer proves tant de pujada com de baixada en un recorregut que mai ens decep.

Doncs apa, rodem cap a la riera de Riudemeia i la primera pujada la fem cap a Can Roviró, on avui ens seguirem enfilant directes cap al corriol del Galzerans que farem sencer fins a sortir a la pista de la Pedrera. Aquest tram  és un pel més exigent que la variant de pujada cap a Can Vinyamata, però potser les noves e-bikes i el fet de sortir més sovint fan que alguns pugin  sense parar de xerrar, amb lo que el podrem tenir com a predefinit de cara a futures sortides.

Continuem fent corriol alternatiu a la pista abans de tornar a enfilar-nos en corriols de pujada mentre travessem el Bosc de Can Païssa fins que sortim a la pista que baixa cap a Sant Bartomeu.

Ara ja ens toca baixada i ho fem pels corriols cap a la zona de la Font del Llop, enllaçant-los amb els que en porten a travessar el Bosc de Ca l’Argent fins a sortir a la pista per sota de la Font de la Mansa.

Aquí ens endinsem al Bosc de Can Planes i com anem a tret segur, ens deixem caure fins a torbar l’entrada del corriol de la Creu. Altre cop gaudirem del magnífic sinuós traçat dels corriols que ens baixen fins a la carretera de la Roca, sens dubte uns dels nostres corriols preferits.

A la sortida de la carretera ens reagrupem i travessarem cap a Can Companys per anar a iniciar la tornada, en principi rodant pel Torrent de Sant Miquel. Per pujar tenim dues opcions, els corriols de Can Cigala cap al Coll de Parpers o la pujada clàssica cap al Pla de l’Espinal, però de seguida ens decantem per la segona opció que en principi no té trams tant exigents.

Hauríem de tornar d’hora si volem estar una estoneta entaulats esmorzant, així que un cop al Pla de l’Espinal ens deixarem caure en busca de l’entrada del corriol de la Font del Llorer, on avui en Jordi T també ha tingut els seus més i menys amb un arbre, cosa que a les últimes sortides ja ve sent una mala costum, però com sempre, res que no es pugui solucionar amb una mica de gel....o això és el que semblava en un primer moment...a hores d'ara s'ha convertit en una petita fractura a la ma que el tindrà uns dies de repòs bicicletaire.

Continuarem pel corriol que ens baixa cap al Xaragall de l’Espinal, on passem pel pont de sota la carretera de Parpers i ens deixem caure en ràpida baixada aprofitant el bon estat del terreny.

A la sortida del Xaragall ja només en queda rodar cap al Bell Racó i tornada per la riera cap a Argentona on acabem entaulats al Centru. Avui tenim l’esmorzar de rigor, però també celebrarem un aniversari, regant l’entrepà, la beguda i el cigaló amb uns xupitos que donaran una gràcia final a la sortida.


Diumenge pronostiquen pluja, però ja veurem com es desenvolupen els esdeveniments. De moment la feina de dissabte ja la tenim al sac.

Per diumenge les previsions sembla ser que no són gaire favorables, de fet segons la web que mires varia la hora en que plourà, però haurem de fer cas a la convocatòria d’en Joan B.

A més si a la dita d’en  Francesc M de que “si a les 8 no plou, tots cap a la Plaça”, se li ajunta el fet de que a primera hora el cel està força destapat i que tenim ganes de fer corriols, doncs no ens queda més remei que agafar la bici i cap a la Granja.com.

Puntuals ens trobem en Joan B, Kiko P, Quim M, Salva M, Francesc M i Salva B, i avui també amb en David un nou company que esperem que s’ho hagi passat bé i ens torni a acompanyar sempre que vulg amb la seva e-bike.....ahhhh, i en Toni P, que com no surt a la foto doncs ja no hi pensava, jajajaja.

Iniciem la sortida i anem cap al Carrer Jacint Verdaguer....ostres serà veritat que avui que sembla que plourà volen anar cap a Burriac? Doncs sí!!! Apa a travessar Argentona per començar a enfilar-nos per corriols de la Font Picant.

En els primers trams de pujada trobem a en David T que avui deixa de banda la Canyon per passejar el gos i vist el que ens espera sembla ser que ha estat més llest que nosaltres.

Mentre estem pujant pels corriols de la zona de les Encantades ja comencen a caure les primeres gotes, però mentre anem fent corriols els arbres ens van protegint i la pluja es suporta força bé.

De totes maneres el  que ha començat com un degoteig va en augment i abans d’arribar a la pista que baixa cap a Torre Ametller ja ha fet falta posar-se els impermeables i fins i tot desar les ulleres que no deixen d’entelar-se i encara faran que anem per terra.

Només sortir a la pista tornem a entrar en corriols, aquest cop primer baixant anant en compte amb les pedres i arrels que ens anem trobant que ja comencen a estar molles i no volem tenir cap ensurt, per després convertir-se en corriols de pujada cap a la zona del Turó d’en Punsola per sobre del cementiri de Cabrera. Aquí ens trobem amb en Francesc O i en Jordi, que s’uniran al grup.

Continuem pujant per corriol fins a sortir altre cop a la pista de Torre Ametller i la pluja segueix acompanyant-nos.

Ara seguirem pista amunt cap a la Pedrera d’en Serra, on en Toni P decideix que ja en té prou de mullar-se i ens deixarà per tornar cap a casa baixant cap a Cabrera. Sabia decisió veient el cel cada cop més ennuvolat i la pluja que cada cop és més persistent.

La resta seguim pujant per la pista i malgrat que hi ha algun intent de tornar-nos a posar en zona de corriols, decidim que avui no és dia per temptar a la sort i continuem fins a sortir al Collet de Burriac.

Aquí seguim pujant fins  a l’alçada del  Castell, però ja anem força xops i la millor estratègia  serà una retirada a temps, per lo que malgrat provem de fer algun corriol més per anar cap al Turó dels Oriols, la millor opció serà baixar per la pista directes cap a Argentona, tot i que la baixada amb l’estat del terra amb la pluja que cau tampoc és garantia de no tenir cap ensurt.

Al final acabem baixant fins a sortir al tram d’asfalt del Passeig de Burriac on baixa una bona quantitat d’aigua, però el millor serà acabar sortint a la Font Picant passant pel bell mig del Torrent de Cirers, amb l’aigua que arriba a mitja alçada de la roda.

Ja tenim tota la feina feta, i aprofitarem que ara sembla que la pluja ha donat una petita treva per fer la foto de la sortida.


Em acabat xops, però això no és excusa per no haver gaudit d’aquesta curta però intensa sortida.

El track


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario