viernes, 6 de abril de 2018

Setmana Santa sobre rodes.

Arribem de ple a la festivitat de Setmana Santa i a més de Viacrucis, processons i mones de Pasqua, ens esperen quatre dies festius per poder sortir en bici.

Comencem divendres, però sembla ser que la gent ha aprofitat per fer escapades amb la família i no hi ha gaires respostes positives a la convocatòria de whatsapp. De fet, a les 08:00 a la Plaça només ens trobem en Pepe C, Pere C acompanyat del seu nebot Eloi i Salva B.

L’Eloi ja ens havia acompanyat fa temps en alguna altra sortida, fins i tot sobre un tàndem i avui aprofitant que vol comprovar el comportament de la seva nova Cannondale mirarem de fer una sortida amb força corriol.

Sortim cap a l’Agility i rodem riera amunt cap a l riera de Riudemeia, on començarem enfilant-nos cap a Can Roviró, per seguir fent corriols de pujada cap a Can Vinyamata.

Tot just passada la casa agafem corriol que ens porta a enllaçar amb el corriol dels Galzerans i pujada cap a la pista de la Pedrera, on seguim enfilant-nos pels corriols que travessen el Bosc de Can Païssa.

Ara ens tocarà gaudir de la baixada cap a la zona del Bosc de Ca l’Argent, fins a sortir a la pista per sota de la Font de la Mansa, on continuarem fent els corriols pel Bosc de Can Planes en busca de l’entrada del corriol de la Creu. Res millor que fer els revirats corriols que ens esperen per a que l’Eloi pugui comprovar les sensacions sobre la seva nova màquina.

Un cop travessem la carretera de La Roca a l’alçada de Can Company, entrem al Torrent de Sant Miquel on rodem tranquil·lament a l’espera dels trams de pujada que ens portaran a sortir al Pla de l’Espinal.

Un cop a dalt, la tornada la farem baixant pel corriol de la Font del Llorer, per enllaçar-lo amb el Xaragall de l’Espinal que ens baixarà cap al Bell-Racó.

Acabem tornant per la riera cap a Argentona, on avui no hi ha esmorzar per manca de temps pels compromisos familiars.....amb lo fàcil que seria posar com a excusa la famosa penitència que porta implícita la Setmana Santa!!! 

Sembla ser que la Cannondale s'ho ha passat bé, així que els últims mohicans de la 26" que vagin prenent nota!!!!

Dissabte de nou hi ha trobada a la Plaça Nova i tornem a ser poca gent. De fet, només hi som en Pepe C, Pere C i Salva B.

De seguida decidim la sortida d’avui i és que si al fet de que no tenim gaire estona lliure i que dues sortides sense esmorzar no són possibles, ens queda clar que el més adient serà fer una sortida cap a Sant Carles per buscar alguns corriols divertits de baixada.

Doncs dit i fet, sortim cap a l’Agility i rodem per la riera cap al Bell-Racó, on passem per sota del viaducte de la C60 i seguim per passar per sota del pont de la carretera de Parpers i enfilar-nos pel Xaragall de Can Pins, si és que encara el podem seguir anomenant així.....


.....els treballs de deforestament que s’hi estan duent a terme ens ha fet caure l’ànima als peus. S’han tallat la majoria d’alzines que  hi havia i el que era un corriol clàssic de la zona, fins i tot inclòs dins dels pocs trams permesos del mapa ciclable del Parc, s’ha convertit en un no sé ben bé com anomenar-ho, que m’ha fet recordar un escrit que sortia al Capgros de la setmana anterior i que ja parlava del trist futur que espera als boscos del nostre entorn.


Desprès d’una estona aturats mentre observem amb tristesa com ha canviat la zona en pocs dies, reprenem la marxa enfilant-nos cap a Can Ribot, enmig dels senders malmesos per la deforestació i per les roderes de les màquines en el terreny humit per les pluges.

De totes maneres a l’arribar a dalt del que era el xaragall de Can Pins, triem endinsar-nos en el corriol de l’alternativa de la Font de Javà, on en els seus primers trams també s’hi està tallant alguns arbusts, de totes maneres encara són treballs amb certa cura i potser fins i tot els podem considerar com a adequats.

Anem pujant fins a sortir a Can Ribot on reculem un tram per la pista per fer el corriol alternatiu que evita la casa, fins a sortir a les planes on començarem a baixar cap a Dosrius, i ho farem enllaçant els corriols de l’alternativa de Can Ribot, un tram del corriol del Pi Tort i la baixada final pel divertit i ràpid corriol del Pi Dret que ens portarà a sortir a la riera del Far.

Ara rodem cap a Dosrius, on ens dirigim a fer l’alternativa de la riera que fa força temps que tenim mig oblidada, amb l’incertesa  de saber com ens el trobarem. De seguida hem pogut comprovar que segueix com sempre, amb la única variació de l’arbre caigut a l’inici del torrent de la Feliua que cada cop està més baix i fa que no es passi sense posar peu a terra a no ser que t’ho permeti el fet de portar tija telescòpica.

Sortirem al Torrent de Manyans i rodem un tram de la riera, però ja posats a acabar bé la sortida, entrem al Torrent de Coll de Bocs on anem a enfilar-nos pel corriol que ens puja cap al Nutrisport.
Un cop a dalt, seguim per la pista travessant Can Bagot i anar a buscar els corriols de Can Comalada que ens porten a sortir a la riera.

Anem bé d’hora....el “timing” previst de la sortida s’ha complert  i acabem entaulats al Centru on donarem bon compte de l’esmorzar, no sigui que ens torni a passar com divendres.

Ens queden dos dies més festius i el més segur és que algun el dediquem íntegre a la familia....però de moment aquest no serà diumenge, ja que puntuals a les 08:00 ens tornarem a trobar a la Granja.com.

I aquest diumenge som en Joan B, Quico V, Salva M, Pere B, Robert D, Pepe C i Salva M.

Avui desprès de les diferents sortides dels últims dies, en Joan B té feina a l’hora de triara la ruta i aconseguir que no repetim trams. De moment sortim cap a l’Agility i riera amunt, però de seguida travessarem la carretera per entrar per la zona del Pont d’en Bauxes i començar a enfilar-nos cap al Rocar d’en Serra.

Ens dirigim cap a la bandera, i en aquests primers trams de la sortida comprovem que també s’hi estan fent treball de deforestació i el que abans eren corriols, en molts llocs s’ha convertit en sender ample, perdent part del seu encant.

A partir de la bandera ens esperen uns 5 quilòmetres d’enllaçar pujar-baixa de corriols guiats ara per en Joan B, ara per en Quico V, mentre ens dirigim cap a la zona del Pujolar, travessem la Brolla de l’Abril, i voregem el Pla dels Matxos i el Turó de Matacabres fins acabar sortint a la pista del Camí del Malpàs, on seguirem rodant cap al Coll de Gironella.


Aquí en Quico V ens deixa per dirigir-se cap a Òrrius, potser cridat pel cant de sirenes de Cal Tatano?
La resta deixem la pista i ens deixem caure per tornar a enfilar-nos per corriol fins a sortir al laberint de meditació que hi ha a la zona de la Mútua de Cabrils, on ens aturem per fer alguna foto.


Com sempre que arribem a aquest punt, al reprendre la marxa, errem el camí correcte i hem de recular un tram per dirigir-nos cap a la Mútua, tot pujant abans per un tallafoc on  hem tingut algun que altre problema a l’hora de trobar la traçada més adient....fins i tot alguns l’han fet fins a dos cops.


Seguirem deixant-nos caure cap a la Mútua i seguint per corriol fins a sortir a Can Genís on farem un petit tram de pista cap a Coll de Porc, on tornem a entrar en zona de corriols que mentre travessem el Bosc de Can Cardí ens van baixant cap a la zona de Can Blanch.

Ara ens dirigim a continuar baixant cap a Òrrius i ho fem buscant l’entrada que coneixem com del Roure on farem ràpids corriols de baixada fins a sortir a Ca n’Altafulla i d’aquí pista cap a la carretera d’Òrrius.

Un cop aquí, decidim que de tornada farem una Repicacorriols a la inversa, així que travessem la carretera i pugem cap a Can Guineu on ens endinsem altre cop en corriols de pujada cap al Turó d’Aquença, on seguirem baixant per reagrupar-nos a la Pedra de la Fada.

Continuem baixant cap al dipòsit de sobre de la Urbanització de les Ginesteres, on ens espera baixada cap a la riera de Riudemeia, amb una petita variant final on passem per algun tram un pel axaragaiat que fa que tinguem que anar amb cura i no sigui una baixada tan ràpida com teníem previst.

Un cop a la riera ja només ens queda rodar tranquil·lament de tornada cap a la Plaça Nova, on no ens espera la Mona de Pàscua, però al menys gaudirem d’un petit piscolabis que permetrà refer-nos mentre comentem la bona sortida que ens ha quedat.

I encara ens queda un dia més de festa.....però dilluns el dedicarem a la família i deixarem la bici per la propera setmana.


El track:



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario