viernes, 20 de abril de 2018

Dissabte cap a Òrrius, diumenge cap a Llavaneres.

Desprès de que la pluja ens deixés sense sortida diumenge passat, esperem amb candeletes el nou cap de setmana. Les previsions per a dissabte no són gaire favorables i de fet es passa la matinada plovent.

A les 7 no plou i si fem cas a les noticies que diuen que s’aguantarà al menys un parell d’hores i a la màxima d’en Francesc M de:
                          “si a les 8 no plou, cap a la Plaça!!!”
... doncs apa, un  petit esmorzar, a vestir-nos i cap a la Plaça Nova.

Avui som en Pere C, Pepe C, Manel V, Josep, Oscar E, Robert D, Jordi S i Salva B.

A la Plaça també ens trobem amb en Francesc M i en Valentin, que  no ens acompanyaran doncs han quedat amb un altre grup.

Mentre estem xerrant una estona, també arriba en Rafael F preparat per a alguna de les seves sortides de llarga durada dels dissabtes.

En principi no ens volem allunyar gaire, no sigui que la pluja ens sorprengui, i al menys puguem tornar sense mullar-nos gaire i d’altre banda, començar la sortida amb una estona de rodar per anar escalfant cames, amb lo que sortim cap a l’Agility i de seguida decidim deixar de banda entrar pel Torrent de Can Bellatriu.

Rodem riera amunt i anem cap a la riera d’Òrrius on abans d’arribar a Can Riudemeia ja portem pràcticament 6 quilòmetres i comença a ser hora de fer els primers trams de pujada i ho farem pels corriols que ens aniran enfilant fins al dipòsit d’aigua de sobre les Ginesteres. La pujada es fa força i és que el terreny està humit, però no enfangat i només  hem de mirar d’evitar el petit rierol d’aigua que baixa pels xaragalls.

Un cop a dalt encara ens queda una mica més de pujada cap a la Pedra de la Fada, per seguir cap al Turó d’Aquença i ja que som aquí, agafarem algun corriol que no ens van deixar fer a la Repicacorriols. Fem trams de corriol de baixada força tancats, el que fa que acabem xops de l’aigua que cau de les plantes al nostre pas.

Acabarem sortint a Can Guineu, per travessar la carretera d’Òrrius i seguir per la pista cap a Ca n’Altafulla, on tot just passada ens comencem a enfilar altre cop per  trams que vam fer de baixada a la Repica i que ens acaben fent sortir a la pista pel corriol que coneixem com el del Roure.

Aquí remuntem un tram e pista i de seguida tornem a buscar corriols, aquest cop guiats per en Jordi S, amb lo que això comporta...comencem bé, però com sempre arriba un moment on la cosa es complica i has de posar el peu a terra, encara que ho solventem girant cua i desfent un petit tram de camí. Estem a la zona de Can Blanc, amb lo que de seguida trobem corriols coneguts que ens fan baixar passant per la font fins a sortir a la pista just a la vora de la casa.

Tornem a enfilar-nos per pista i altre cop ens deixem caure per corriols fins a sortir altre cop a la part de dalt de la pujada de Ca n’Altafulla que hem fet una estona abans. Hem fet un bucle i ara anirem enllaçant corriols que travessen la zona de la Brolla de l’Abril i que ens portaran a a sortir al Coll de Gironella, on ens aturarem per a reagrupar-nos.

Reprenem la marxa rodant per la pista del Camí del Mal Pas, on alguns evitarem algun tram de pista fent el corriol alternatiu que voreja el Turó de Matacabres.

Dubtem si deixar-nos caure perla pista cap a Can Farreters, però encara tenim una estoneta i mirarem d’acabar la sortida per corriol, així que deixarem la pista definitivament  a l’entrar a la zona del Pla dels Alemanys, on anirem enllaçant corriols cap al Pujolar i el Dalipà per acabar sortint a la zona dels dipòsits d’aigua.

Continuarem per deixar-nos caure cap al Torrent del Collell, no sense la dificultat de trobar el bon camí i és que a aquesta zona també s’hi han fet treballs de desbrossament i costa reconèixer els camins per on abans s’hi passava.

Un cop al torrent seguim per la zona de la Vinya d’en Serra i ja som a Argentona i rodem pels carrers del poble fins a sortir a la Plaça de l’Esglèsia on, com sembla que alguns no n’han tingut prou, acabem baixant per les escales de l’Esglèsia per acabar entaulats al Centru.  

Malgrat les prediccions, la pluja ens ha respectat tota la sortida, però el que ja no podem demanar és que s’esperi mentre esmorzem, però bé, si ens mullem a la tornada al menys ho farem amb l’estomac ple.

Diumenge la pluja ja ens ha abandonat i ho aprofitarem per gaudir d’un altre mati de bon btt. Per això ens tornem a trobar a la Granja.com i aquesta setmana som en Joan B, Francesc M, Salva M, Kiko P, Robert D, Pere B, Quim M, Jordi S i Salva B.

Avui volem fer alguna cosa diferent, anant cap a la zona de Llavaneres, o al menys ho intentarem, per això sortim cap a l’Agility, travessem la riera i ens endinsem al Torrent de Can Bellatriu, on hem tingut avaria mecànica a la bici d’en Salva M. El làtex del tubeless és un aspecte que molts cops descuidem el seu manteniment i avui hi hem pogut comprovar.

Aturada per posar una càmera, al principi amb més gent mirant a l’estil de qualsevol obra pública del nostre país....


....fins que hem deixat que els professionals s’arremanguin i solucionin el problema ràpidament.


Reprenem la sortida pujant fins a sortir al Camí de les Aigües que travessem per continuar enfilant-nos pel corriol d’en Bellatriu cap a la Vinya d’en Rouaix per seguir fent corriols enmig de les Sureres de la Bofarulla abans d’acabar sortint a la Urbanització de Can Vilardell.

Ara pugem cap al Parc Forestal que haurem de travessar per seguir pujant fins a sortir a la pista del Camí de la Cornisa. Aquí de seguida deixem la pista per tornar a entrar en corriols que ens permeten rodar cap a la pista que porta cap a Can Nogueres.

Trencarem a la dreta per deixar-nos caure cap a la zona dels Boscos de Can Gel. Aquí ens creuem amb en Paquillo que s’afegirà al grup. Però abans, en Robert ens comenta de fer un corriol nou o al menys no recordo haver-lo fet mai i no podem deixar passar la ocasió de inspeccionar-lo. Corriol que fem de pujada, amb un traçat divertit que malgrat només tenir uns cinc-cents metres ha valgut la pena fer-lo.

Un cop a dalt ens aturem per decidir cap a on seguim i és que aquí les opcions són limitades. Mentre rumiem que fer, aprofitem per fer alguna foto...


....i decidim que tornarem a fer el corriol de baixada. Doncs apa, a desfer el camí.

En Francesc M ja té tard i ens ha de deixar. La resta comencem baixar pels corriols dels Boscos de Can Gel, amb algun petit tram massa axaragaiat  que no permet el pas de les bicis i on ens veiem obligats a posar peu a terra.

Passem per la Font de n’Oms per sostir a la pista que puja a Can Bruguera, que només farem uns metres de pujada, ja que de seguida entrem cap a la Font de la Moreneta per continuar fent una bona colla de corriols fins a sortir a la zona del Coll de Can Xerrac de la Urbanització La Cornisa de Llavaneres.

Aquí ens deixen en Salva M, Kiko P, Jordi S i en Paquillo. Ja  només quedem cinc, que seguim enfilant-nos cap al Turó de Llorita pel corriol que coneixem com el del Cabró, on acabarem baixant  fins a sortir a la pista del Camí Ral.

Rodem una estona fins al creuament de Coll Pallarès per trencar a la dreta i fer un tram de pista de pujada abans de tornar a fer corriols passant per sota del Roc de l’Avi, on començarem a baixar fins a sortir al torrent que avui ens baixarà cap a la Hípica de Llavaneres.

Seguim baixant fins a l’entrada de Santa Mónica, on ens toca altre cop enfilar-nos cap a buscar el Tintorer curt que ens portarà altre cop cap al Coll de Pallarès. Un cop aquí, desfem camí fet anteriorment altre cop cap al corriol del Cabró per dirigir-nos cap sa Can Bruguera.

Aquí per variar una mica farem alguns corriols que teníem mig abandonats de fa molt de temps i que ens han de portar sortir a la caseta dels caçadors, però abans en Robert D aprofitant que estem sobre Llavaneres decideix que ja és hora de retirar-se.

Ja només quedem quatre i seguim cap a Can Bruguera, però aprofitant on estem, encara tenim temps de gaudir del divertit traçat del corriol d’en Jordi Cid....doncs apa, avall que fa baixada!!! Malgrat les moltes vegades que hi hem passat, continua sent un dels millors corriols de la zona.

A la sortida del corriol, qualsevol altre sortida haguéssim continuat pujant per la pista altre cop cap a Can Bruguera, però en aquest moment i aprofitant que som majoria els de Mataró, ens deixem caure fins a sortir a la Riera de Can Soler, per acabar baixant a Mataró.

Avui els que encara  disposen de temps podran gaudir d’un piscolabis a l’Alsus... i els que no, doncs a rodar per asfalt que la família fa estona que espera.

Volíem fer una sortida diferent a la resta de diumenges i en part ho hem aconseguit....encara que només sigui l’entaulament final!!! Jajaja

El track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario