viernes, 10 de agosto de 2018

Sortides de Festa Major

Hem entrat al mes d’Agost i aquest cap de setmana és la Festa Major d’Argentona i si a això li afegim que comencen les vacances, ens trobem com a anys anteriors que les sortides d’aquests dies no són gaire nombroses.

De moment dissabte ens trobem a la Plaça Nova en Robert D, Josep, Pepe C, Oscar E i Salva B.

En principi la intenció de les sortides d’aquest cap de setmana és dirigir-nos a fer els nous corriols de la zona de La Roca del Vallès, així que sortim cap a l’Agility i a rodar tranquil·lament riera amunt cap a la riera de Riudemeia per començar a enfilar-nos cap a Can Roviró, on agafarem el trencall que ens endinsa als corriols que ens han de pujar cap a Can Vinyamata.

Avui fa força calor, i sembla ser que potser les sortides d’entre setmana estan fent estralls, per lo que el ritme de pujada és pausat i a l’arribar a la pista de la Pedrera ens hem de replantejar la sortida. 

Potser millor deixar la zona de La Roca per a una altra ocasió i mirem de fer alguna alternativa on no hi trobem gaire més pujada, així que decidim dirigir-nos cap a Sant Carles.

Doncs, apa, rodem per la pista cap a l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels, on tornem a fer corriol de baixada cap al Pessebre, per seguir fins a sortir a la carretera la Coll de Parpers.

Travessem la carretera i ens enfilem pel sender que puja cap al Pla de l’Espinal on seguim fins sortir a la Urbanització de Sant Carles. Tram d’asfalt cap a les Planes de Can Ribot, on anem a buscar corriols que ens baixin cap a Dosrius.

I amb aquest objectiu res millor que començar baixant per l’alternativa de Can Ribot fins a enllaçar amb el corriol del Pi Tort, on trenquem a l’esquerra per enfilar-nos un petit tram fins a trobar l’entrada del corriol del Pi Dret. Ara sí que fem baixada seguida fins a sortir a la riera del Far de Dosrius on aprofitarem per aturar-nos mentre ens reagrupem. Baixada divertida, però no tan ràpida com es feia mesos enrere....el terreny està molt sec, les branques estrenyen els corriols i obliguen a la traçada per dins dels molts xaragalls que hi ha, amb lo que hem de afluixar el ritme de baixada si no volem tenir cap ensurt.... tot i això, encara arribem a baix marcats per alguna branca que no estava del tot conforme amb la nostra presència.

Al reprendre la marxa rodem cap a Dosrius on ja ni pensem en la opció de fer l’alternativa a la riera. Tornada clàssica per la riera cap a Argentona amb aturada al Centru on farem l’esmorzar de rigor.

La nit de dissabte, com a dia gran de la Festa Major es fan els focs d’artifici i la primera Garrinada del 2018, així per a alguns les hores de dormir són més aviat minses, de totes maneres diumenge no podem faltar a la convocatòria d’en Joan B.

Així que, encara amb lleganyes als ulls, a les 08:00 ens plantem a la Plaça Nova, on només hi ha en Quico V que avui surt amb la flaca a fer una estona de carretera. Hem dormit poc i ni hem pensat en carregar les piles del GPS. Cap problema, per la sortida d’avui no ens farà falta.

Poc a poc van arribant en Joan B, Rafael F, Salva M i Quim M.... i com és Festa Major i avui la puntualitat no és el més important, encara deixarem a algú que faci el cafetó per posar en solfa el cos.

La intenció és anar cap a La Roca del Vallés, amb lo que la ruta fins a la pista de la Pedrera és idèntica a la de dissabte, on un cop a dalt i amb ganes de que els que encara no ho han fet, puguin gaudir dels dos nous trams de corriols, seguim enfilant-nos pels corriols de la zona del Bosc de Can Païssa.

Continuem enllaçant corriols per la zona del Bosc de Ca l’Argent, on en Rafael F podrà gaudir del primer dels corriols que hem descobert últimament. La resta ja els hem fet un parell de cops i avui algú ha pogut fer el seu primer “front flip” en un dels trams de baixada més tècnics, sense cap conseqüència física greu, tret d’alguna petita esgarrinxada que poder explicar a l’arribar a casa.

Enllacem amb els corriols de la zona del Bosc de Can Planes, on fem el corriol de la Pedra Foradada abans de sortir a la pista per anar a buscar el segon tram de corriols nous. Aquests trams són desconeguts per en Joan B, Rafael F i Salva M. Corriols de baixada treballats, amb algun tram més tècnic que sembla que han estat del seu agrat....bé i de la resta del grup.

Tots aquests corriols ens porten a sortir a la carretera de Parpers, que travessarem per Can Company, on aprofitem per aturar-nos i menjar alguna barreta i fer foto de la sortida.


Reprendrem la marxa rodant pel Torrent de Sant Miquel, que haurem de deixar per enfilar-nos pel sender clàssic cap al Pla de l’Espinal, on continuarem per baixar cap al Coll de Parpers.

Travessem la carretera i tornem a endinsar-nos en corriols de baixada cap al Pessebre, que enllaçarem per seguir baixant fins a l’entrada dels Galzerans.....



....i d’aquí ràpida baixada cap a Can Roviró per acabar a la riera de Riudemeia.

Feina feta!!! A rodar per la riera cap a Argentona, on abans d’arribar encara tenim temps de trobar-nos amb en Francesc M que malgrat haver-se llevat tard, també h aprofitat per sortir una estona a estirar les cames.

Acabem entaulats a la Plaça Nova prenen algun refrigeri que ens faci passar la calor que fa aquests últims dies.

Bona sortida, sense excessiu desnivell, on hem pogut gaudir dels divertits corriols que eren l’objectiu d’avui.

La propera setmana més....sempre i quan les vacances ho permetin!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario