miércoles, 15 de agosto de 2018

Sortides per canviar d'horitzonts

Dissabte, en ple mes d’Agost i amb un munt de gent de vacances, en Quim M, Oscar E, Robert D i Salva B ens acostem de nou a la Plaça Nova per mirar de fer una altra sortida de btt.

Desprès de varies setmanes seguides de visites cap a la zona de La Roca del Vallès, decidim que hem de dirigir la sortida cap a alguna zona diferent i en tenim una de ben a prop. La banda de Can Bellatriu la tenim pràcticament abandonada des de la última Repicacorriols i d’això ja fa uns mesos.
Doncs apa, sortim cap a l’Agility i tram de riera abans de començar a enfilar-nos pels corriols de Can Comalada.

Resseguirem part dels corriols de la cursa. Uns primers quilòmetres per la zona de Can Castells, el Camí de les Aigües, travessant el Torrent de la Reimina, la zona de les Sureres de Can Famada.... un continu puja-baixa de corriols que encara trobem en un estat acceptable tot i els treballs de desforestament que s’estan duent a terme per la zona.

Com sempre que ens endinsem a aquesta zona, malgrat no ser un traçat tècnicament difícil, el continu anar amunt i avall, sense temps a recuperar l’esma, fa que sigui un pel exigent.

Aviat l’Oscar ens ha de deixar per compromisos familiars, mentre la resta travessem la Brolla de Can Martí, fins a sortir a la pista a Can Ferriols, on seguirem en direcció a l’Oasis.

Aquí podrem comprovar ai la zona ha quedat tan malmesa com ens han comentat, així que ens continuem enfilant cap a sota del Turó de la Gola, on ens ha costat reconèixer la zona. Els corriols han desaparegut i han deixat pas a pista. Fins i tot ja és impossible trobar l’entrada del corriol de la Pedrera de Ca n’Oms, amb lo que ens veiem obligats a baixar pel torrent fins a la pista.

Seguirem per la pista fins a les cases del Coll de la Creueta, on ens toca remuntar un tram en direcció al Turó d’en Jofre, per tot just abans d’arribar-hi deixar-nos caure per corriols amb el terreny força sec i amb trams aixaragallats que fem de baixada fins acabar sortint a Dosrius.


A Dosrius aprofitem per arribar-nos fins a la font a omplir els bidons d’aigua per seguir la ruta cap a la riera del Far per començar altre cop a pujar, aquest cop pel corriol del Gorro. Pujada tot xino-xano aprofitant els trams més tancats per protegir-nos del sol que està caient, fins a sortir a la pista on ens tornem a endinsar dins el corriol del Pi Tort on veiem que els dos trams més tècnics que hi havia han sofert alguna petita modificació que permet un pas més fàcil.

Acabem sortint a la pista que puja cap a Can Ribot per fer-ne un petit tram abans d’entrar al corriol del Tobogan on ens veurem obligats a posar peu a terra pel seu mal estat, molt aixaragallat.

A partir d’aquí ja estem de tornada i ho farem baixant per corriol cap a Can Belluguins, que també presenta algun tram en no gaire bon estat, el que farà que baixem amb més cura de l’habitual.

Un cop a la riera de Dosrius ja tenim la jornada feta, així que a rodar cap al Centru on ens espera l‘esmorzar. Avui que només som 3 i en consideració a totes les baixes per diferents circumstàncies, el farem més lleuger....un mini i sense cigaló i extres!!! 


Diumenge tenim altre cop sortida i aquest cop ja vam deixar clar a la convocatòria de whatsapp que, posats a fer rutes diferents, avui aniríem cap al Bosc de Ruscalleda, concretament fins a la Pedra de les Orenetes. Zona divertida i tècnica que fa un munt de temps que tenim abandonada.

I amb aquesta intenció ens trobem a la Granja.com en Joan B, Francesc M, Salva M, Quim M, Kiko P, Salva B..... amb la grata sorpresa que també ens acompanyarà en Joan V.


Doncs apa, a rodar cap a la riera en direcció a la riera de Riudemeia per, igual que dissabte, enfilar-nos cap a Can Roviró, on avui seguirem de pujada fins a sortir a la pista de la Pedrera passant pel corriol dels Galzerans o també conegut com l’anti-29.

Un cop a la pista ens dirigim a fer els corriols de pujada mentre travessem el Bosc de Can Païssa, per acabar deixant-nos caure fins a sortir al Coll de Sant Bartomeu on haurem de travessar la carretera i seguir un tram de la pista fins passada l’ermita.

A partir d’aquí ràpida baixada per pista fins a trobar l’entrada de corriol, on ens reagruparem abans de començar a enllaçar trams de corriol normals amb d’altres més tècnics, amb pedres i arrels que ens faran gaudir d’una bona estona de diversió i on haurem d’anar amb els cinc sentits si no volem pagar-ho amb alguna caiguda.  

                    

Desprès d’una bona estona de baixada acabarem sortint a la Pedra de les Orenetes on ens aturarem a refer-nos menjant alguna barreta, comentar les impressions d’aquests últims trams.... i com no fer alguna foto de la sortida.Un cop reprenem la sortida ens tornem a deixar caure per corriols amb trams força pedregosos travessant el Boscos de Can Solei i Can Rovira, per tornar a anar-nos enfilant tot pujant cap al Torrent de Sant Bartomeu i seguint de pujada fins a sortir a la carretera que puja de La Roca cap a Òrrius.

L’haurem de travessar per continuar de pujada fent corriols en direcció cap a la zona de Can Planes, on a l’alçada de les restes de Can Ronses trencar a la dreta per seguir enfilant-nos cap al Turó del Morro del Gall. Estem de tornada i la millor opció on som és dirigir-nos de nou cap als corriols que travessen la zona del Bosc de Can Païssa per acabar sortint de nou a la pista de la Pedrera, just a l’entrada del corriol dels Galzerans.

Ja hem fet l’anti-29 de pujada i ara ens toca gaudir-lo de baixada. Doncs apa, els que baixen més ràpid davant i la resta a seguir les seves passes, fins a reagrupar-nos a la sortida, abans de continuar la marxa baixant cap a Can Roviró i d’aquí fins a la riera de Riudemeia.

Altre cop feina feta i a rodar tranquil·lament  per la riera cap a la Plaça Nova. Fa calor i ens hem guanyat refer líquids amb alguna beguda ben fresca.

I ja posats, com la propera setmana tenim el 15 d’Agost, dia de l’Assumpció de la Verge, dia festiu que se celebra de diferents maneres segons l’indret, doncs nosaltres també aprofitarem per a celebrar-ho a la nostra manera.

De totes maneres continua notant-se que estem en plena època de vacances i les respostes a la convocatòria de whatsapp són minses. A les 08:00 a la Plaça Nova només serem en Joan B, Salva M, Quim C i Salva B.

Continuant amb la idea de fer rutes que tenim mig abandonades decidim anar cap a l’Agility i travessant la riera endinsar-nos en el Torrent de Can Bellatriu per dirigir-nos per corriols cap a la ona de Sant Jaume de Traià.

Estem a la mateixa zona de dissabte, però farem alguns trams de corriol diferents, trepitjant el mínim possible la pista i resseguint part dels corriols dels avis enginyers.

Continu puja-baixa enllaçant corriols, fins i tot passant dues vegades per un tram del corriol d’en Joan amb l’objectiu de fer una petita visita cultural a les restes de casetes de les antigues vinyes de la zona.

Com sempre que trepitgem aquesta zona, trams exigents que no permeten gaire respir, i malgrat intentem fer-los a un ritme suau, ens hem d’aturar algun cop per recuperar una  mica d’esma.... encara que cadascú ho fa a la seva manera. Jajajaja


Travessarem les Sureres de la Bufarulla, la Surera de Can Famada, ens deixarem caure cap a Can Martí de la Pujada, pujarem pel corriols dels Romanins per seguir pujant cap a la caseta dels caçadors per sota de l’Oasis. En aquests últims trams fins i tot ens hem hagut d’aturar dos cops per treure arbres que impedien el pas.

D’aquí pista cap a l’Oasi i a l’igual que dissabte pujada cap a la zona del Turó de la Gola. Altre cop a resseguir els últims metres pels camins oberts per les màquines en els treballs de desforestació. Fins i tot hem provat d’entrar al corriol d’en Toni P, però l’entrada ja no hi és i tampoc hem tingut ganes de mirar si ens hi podíem endinsar d’alguna manera. Malgrat no aconseguir l’objectiu, no perdem la bona cara.


Així que ens deixarem caure altre cop pel que abans era un torrent que vam fer de baixada a la Repicacorriols fins a sortir a la pista de Ca n’Oms, per remuntar-ne un tram i entrar en corriol que ens pujarà cap al Turó de les Rovires.

La ruta continua cap a la zona de l’Esbarzer Gran, per tornar a fer corriols cap a la zona de Coll de Bocs, on seguirem fins a sortir al Nutrisport.

Ja posats a fer rutes clàssiques de fa temps, fem pista travessant Can Bagot per anar a buscar els corriols de Can Comalada que ens han de portar de baixada a sortir a la riera.

Una altra bona sortida que tanquem entaulats una estona a la Plaça Nova.

I ja hem passat mitja setmana..... dos dies més i tornarem a estar damunt la bici per gaudir d’un nou cap de setmana de btt.Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario